אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אג'יו: מהבורסה תיפתח הרעה

21 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
הבורסות יורדות, כי הן מנופחות הרבה יותר ממה שהיו בשיאן, ערב המשבר בשנת 2008
הבורסות יפסיקו ליפול, אחרי שיירדו למחירים סבירים. הורדת ריבית נוספת, תפמפם את הבורסות לגבהים חדשים. ואז, כל העלאת ריבית עתידית, תיגרום להתרסקות כואבת הרבה יותר. גם בעבר בורסות נפלו, אולם הן התאוששו, למרות הריבית החיובית, כי הצמיחה היתה מבוססת על יסודות בריאים. הריבית האפסית היא אסון. זה ייגמר בכאוס כללי, חורבן חברתי שיביא לביטול הבנקים בכלל
אחת העם | 27.02.16
20.
מכשירים פיננסים מסוכנים
יש הגיון רב בדבריםז הכתובים, אך מפתיע אותי דבר אחד.ההתייחסות של הכותב לשוק המניות כאילוץ נתון.וזה לטעמי טעות. בשנים האחרונות הוכנסו לשווקים מכשירים פיננסים רבים שהרחיקו עוד יותר את הוול סטריט מהמיין סטריט.כך לדוגמא האופציות על הסחורות טוענים רבים יצרו את הבועה וכעת את המשבר בתחום. בעלי הון לקחו כלי חשוב שאמור היה להקטין תנודתיות בשוק הריאלי והפכו אותו לכלי שמייצר תנודתיות קיצונית ומזרים לכיסם כסף רב. רעיונות נשפכו בעבר על הגבלת תנועות הון לזמן קצר ולא נעשה דבר.אולי כדאי בעצם להתחיל בזאת??? 2 בזמנו ממשל בוש שלח לכל משקי הבית 200 דולר, כמו המלצת הכותב.ומאותה תפישה.בפועל אנשים הפקידו ברובם את השיק ולא בזבזו.מעניין שהכותב שכח זאת. כדי לצנן את שוק המניות,צריך לפשט אותו,לעקר אותו,לסרס ספקולציות בעלי הון , כי כבר מזן הוא לא רק כלי גיוס הון!!!!
קופר | 28.02.16
19.
במקום הרחבה כמותית נוספת שמתקרבת -2000$ לכל אזרח
למה המדינות שופכות הון עתק על הרחבה כמותית שבסוף מיליארדים וטריליונים!!! נבלעו בתוך הבנק ושוב הגיעו כבונוסים לבנקאים שלא עשו כלום עם הכסף-פרט לכך שפשוט לא הפסידו אותו. רק תחשבו-הבנקאי קיבל בונוס כי עשה 0% במקום להפסיד 10 15 20 אחוזים על מניה לא טובה שקרסה במיתון... עדיף היו שולחים לכל אזרח 2000$ שיודע בדיוק מה הוא רוצה צריך חייב מוכרח לעשות עם הכסף הזה וכך היה מניע את הכלכלה קדימה כי היה קונה את מה שצריך (במחירים הממילא נמוכים של המיתון).. הוא היה מציל עם ה-2000$ אקסטרא שקיבל את הכלכלה יותר מכל בנק שפשוט שם את הכסף בסעיך מזומן במאזן והרוויח מכך בונוס על המאזן הטוב שלו... גם אנשים פשוטים יכלו להשקיע את ה2000$ דולר האלה כל חודש במניות שעלו מחדש לאחר מיתון ויכלו לקדם את עצמם עוד יותר מאר סתם זריקת כסף לתוך מאזן של בנק ולבונוסים של בנקאי על כך שעשה 0% במקום הפסד.
באג | 25.02.16
18.
יש מיתון כי רוב הכסף בעולם שוכב בחשבונות בנקים של אנשים עשירים
והכסף הזה מושקע בדברים וירטואליים כמו נגזרים ומניות ושאר נכסים שלא תורמים כלום לכלכלת העולם. לכן מה שקורה זה שהעשירים מאוד עשירים בימינו, אבל הם מבזבזים בפועל רק חלק אפסי מהכסף שלהם. למבורגיני פה, בית שם...זה כלום לעומת הכסף ששוכב בבנק שלהם באופן וירטואלי. הפתרון זה קודם כל מס ירושה גדול למיליונרים (50% על כל השווי של הנפטר) ודבר שני זו אחריות חברתית. האנשים העשירים לא צריכים לתרום לצדקה של באבא-סאלי למיניהם, אבל מספיק שהם יבזבזו את הכסף שלהם בכל מיני פרוייקטים חברתיים ומלגות לסטודנטים עניים - בשביל שהכלכלה תתאושש קצת יותר מהר.
אני | 25.02.16
14.
מצב של ריבית עולמית אפסית-ללא תקדים
לכן קשה לצפות תוצאותיו. התרשמותי- האבטלה אמורה לעלות בגלל התפתחות טכנולוגית מואצת שמחד-מוציאה מהשוק מבוגרים ומאידך- מגדילה את מספר המבוגרים עקב הארכה מהירה בתוחלת החיים.אודה לקוראים באם ימליצו על מועמדותי לפרס נובל לכלכלה.
אהוד | 25.02.16
13.
זה מאוד פשוט-כלכלה זה מקצוע
חסר משמעות שעוסק בהימורים על עתיד השוק, לפעמים נכונים לפעמים לא. תחום שלא מייצר כלום, לא טכנולוגיה, לא סחורה, לא נפט, לא חקלאות. אז ממה יחיו אותם כלכלנים? הם צריכים את אור הזרקורים, וכדי לקבל אותו, הם עושים תחרות מי מספר לנו חזון קיצוני יותר , כדי לקבל קצת תשומי. עשו טובה, אם מליוני הכלכלנים בעולם, שיש להם קצת שכל, יעברו להתעסק בטכנולוגיה למשל, אז כבר העולם ירוויח יותר . מה שמדהים הוא שהם תמיד חוזים אפוקליפסה, כבר שנים, ולא רק שהיא לא מתקיימת, הם אף פעם לא מציעים הצעות אמיתיות לפתרון, אלא רק קוריוזים ותשומת לב. עכשיו, צנזרו.
 | 25.02.16
9.
האבטלה בארה"ב כבר התחילה מזמן , תפסיקו לאהמין למספרים מפוברקים
מי שמבין משהו במצב האמיתי בארה"ב היה כבר יודע שהמצב הגרוע של על החברות גורם לאלפי מפוטרים מדי יום ביומו. כל חברות הענק מצמצות כבר מ- 2015 . כך שמשרות מלאות בשכר הולם נעלמות מהשוק. ואילו הנתונים הסטטיסטים כדי להסתיר את המצב העגום מראים ירידה באבטלה על ידי איסוף נתונים על עבודות זמניות של סטודנטים בקייטנות , מלצרים וברמנים . שקרים על גבי שקרים. המיתון כבר מזמן כאן והאידיוטים בבנקים המרכזיים מחפשים פתרונות מטומטמים שהורסים את הכלכלה עוד יותר. הם עוד יביאו לקריסת על הבנקים עם הריביות השליליות
zerohedge | 25.02.16
6.
והפעם למשהו שונה לגמרי !
ואולי כדאי להתחיל להבין שעולם הכלכלה, המבוסס כנאמר בכתבה על פסיכולוגיה אנושית, בהגדרה איננו, ולא יכול להיות, יציב כסלע. הוא מותנה במגוון עצום של פעילויות, שמתבצעות בכל רגע נתון ע"י מיליארדי אנשים ברחבי הגלובוס. אין אף מחשב על, או גאון על כלכלי, שלא לדבר על פוליטיקאי, שמסוגל לסנכרן את שפע הנתונים הללו, ובהתאם לחזות את תוצאות הפעילות הכלכלית. מכאן שכל ניסיון ממשלתי להנדס את הכלכלה לא יכול להצליח (למרות שבפוקס זה יכול לקרות באופן אקראי, כמו זכיה בפיס). יתירה מכך, כל מעורבות ממשלתית בכלכלה פוגעת בזכויות הבסיסיות ביותר של בני אדם לחרות ולקניין. לכן, וזה משהו שאין לצפות מפוליטיקאים וכלכלנים לקבל ואפילו להבין - פשוט צריך להפריד בין הכלכלה לבין המדינה. כלומר, להפסיק התערבות של המדינה בכלכלה.
אדם חופשי | 25.02.16
5.
לתת לזמן לעשות את שלו
אין בנמצא שיטה כלכלית נטולת משברים ומיתון. יש לתת לדברים להתגלגל, יבוא המשבר לטפל בו ולהמשיך הלאה. גם אם נלך לשיטתו של גאון הדור בכלכלה, בסופו של יום יפרוץ משבר כלכלי. בשעת דוחק נזרקים רעיונות לאוויר, אך בכל רעיון נעוצה מכשלה סמויה, אשר מקלקלת את השורה, המתגלה רק בעת המשבר. אל תאמינו לגורו זה או אחר, בחיים אין מניעה ממשבר או מיתון, שניהם ממתינים לשעת כושר להופיע. מה שצריך לעשות, זה להיות מוכן להגנה בפני פגיעה ממשבר כלכלי.
יהודה | 25.02.16
4.
לא יותר פשוט למנוע מראש מצב שבו 1% מאשרים לעצמם משכורות
הגבוהות פי מאות, אלפים, או עשרות אלפים מאלה שמקבלים ה-99% שעובדים עבורים כשכירים? במקום להתבחבש שוב ושוב עם תיאוריות על איך מרפאים את אי-השוויון החולני הזה. אז איך עושים את זה? לא, לא ע"י ממשלה שתנהל את כל החברות כמו בברה"מ. יותר פשוט ויותר יציב: חוק שיקבע שמהיום רק חברות דמוקרטיות יוכלו להעסיק עובדים. (ממש כמו שיש כיום חוק שקובע שהעסקת ילדים שבעבר היתה מותרת, היא בלתי חוקית). בחברה דמוקרטית אם העובדים חושבים שהמנכ"ל שווה 800 משכורות חודשיות של עובד מן השורה - אז ברוב קולות הם יאשרו למנכ"ל את הפריבילגיה הזו. הרשו לי לחזות שזה לא יקרה. בחברה דמוקרטית אם העובדים יסכימו לייעל את הייצור ע"י הרעלת האויר במזהמים מסוכנים - אז ברוב קולות הם יאשרו את השינוי. הרשו לי לחזות שזה לא יקרה. בחברה דמוקרטית אם העובדים יסכימו להגדיל את שורת הרווח ע"י העברת כל המשרדים להודו - אז ברוב קולות הם יאשרו את השינוי. הרשו לי לחזות שזה לא יקרה. חברות שמתנהלות באופן דמוקרטי יירפאו את האנושות מלכתחילה מהמציאות החולנית כיום של 60 איש שמרכזים בידיהם יותר הון מאשר בידי החצי העני של האנושות כולה. אז מה, אתם רוצים להגיד לי שחברות כיום עושות את כל הדברים הנ"ל רק בגלל שהחוק מתיר להן להתנהל באופן בלתי-דמוקרטי? כנראה. החוק כיום מתיר לבעלי חברות להשתמש באנשים כמוצר. מה שאסור מחוץ למקום העבודה - מותר בעבודה. למה? כי החוק מתיר זאת ובתי המשפט אוכפים את החוק הזה. חוק שנכתב ע"י עשירים, למען עשירים, באמצעות פוליטיקאים שחיים על תרומות של עשירים.
דמוקרטיה בעבודה | 25.02.16
3.
הפוך. גוטה. הפוך
לא צריך לקנות מניות בשוק. הא-ב של כלכלה קיאנסיאנית, היא ניהול כלכלה אנטי מחזורית, כך שבזמן מיתון הממשלה צריכה להעלות מיסים ולהגדיל הוצאות כדי להניע את השוק. ההתראה על 3-6 חודשים, תאפשר לממשלה להניע את התהליך באמצעות הפשרת מכרזים וכו' (שכאמור לוקחים זמן). נ"ב אצלנו דווקא הזרימו כסף לשוק ב -2009 עם קרנות כדוגמת בראשית
אלון | 25.02.16
2.
לא צריך להיות פרופסור כדי להבין שהירידות הם בעיקר פסיקולוגיה, מספיק שנסיך סעודי
מקנח את האף על מנת לגרום לחששות בשווקים ולעצירה בהשקעות או מה שיותר גרוע למכירת מניות מערך אשר נראה גבוה מדי. הפתרון שלי למחשבה : השיאה לא מתואמת בהפרשי זמן סבירים לכל מניה לפני שאפשר יהיה למכרה..
Ruben M. Segal | 25.02.16
1.
הביצה והתרנגולת
אבל נניח ועכשיו נגידת הבנק ילן תשתמש בתוצאות המחקר, תקדים תרופה למכה, הרי שבעוד 5 שנים יתברר כי כל המחקר של פרופ' פארמר אינו תקף, כי תהיה תקופת ירידה משמעותית בבורסה (2015-2016) ש-9 חודשים אחריה אין עליה משמעותית באבטלה, ובכך הלך הסיכוי לנובל של פארמר.....
יוסי מ-חיפה | 25.02.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת