אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מהנדס עם שלוש שנות ניסיון יכול להכפיל את שכרו ברילוקיישן

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
משתלם במיוחד לצעירים בלי ילדים
גם בארה"ב יש אפליית גיל (אבל פחות מבישראל). מי שיכול זו בוננזה כלכלית, עיברו ל 10 שנים, כשתחזרו תקבלו זכויות תושב חוזר רכב בלי מסים פטור ממס רווחי הון (משמעותי על 10 שנות החסכון שלכם) הכי חשוב - תחזרו עם צבירה משמעותית שתאפשר לכם לשרוד את סוף הקריירה בהייטק.
מירוץ לחסכון עד גיל 40 | 05.03.16
21.
אחרי שביבי יביא הודים, הפער מול רילוקיישן יהיה 200%
הכינו את המזוודות. אין איש הייטק נורמלי שישאר במדינה כזאת. ביבי יהרוס את המדינה (פעם ראשונה שאני אומר זאת) בגלל תאוות הבצע שלו. אנשים טובים שיעזבו, לא יחזרו, וכך גם הילדים שלהם. ביבי במו ידיו יהרוס את החלום הציוני.
אחד שיודע | 04.03.16
17.
וזה עוד לפני שדיברתם על המסים בארה"ב הנמוכים משמעותית בארה"ב
לא יודע אם 50% יותר בברוטו, אבל בטוח עשרות אחוזים יותר. אלא שלזה מצטרף מס ההכנסה הנמוך ב-15% מבישראל. כן, פאקן 15% פחות (כי בארה"ב לא מתגמלים על השרצת ילדים ועל בטלה ועל פנסיות חינם מגיל 42). יותר בברוטו ו-15% פחות במסים, מביא לשכר נטו שגבוה לפחות ב-50% יותר. כן, 50% יותר בנטו זה כמו שיכפילו לכם מחר את השכר בישראל. וזה כמובן לפני שדיברנו על מחירים נמוכים בהכל (למעט חינוך). כך שכוח הקנייה שלכם גדל, והחיים נוחים. וזה עוד לפני שדיברנו על לחיות בלי ערסים וחוליגנים, פקקים ולחץ כלכלי.
מעיין החוכמה | 04.03.16
16.
ל-15
1. למה אתה שוכר? פשוט קנה בית. בית בארה"ב הרבה יותר זול מאשר לשכור לכל החיים. בית שם הוא כמובן הרבה יותר זול מדירת 4 חדרים מעפנה בעיר הצפופה בישראל. אל תחשוב על רילוקיישן לשנתיים, אלא פשוט לכל החיים וכך לא תצטרך לשכור. מחיר בית זה אחד השדברים הכי זולים בארה"ב לעומת ישראל. כמובן תלוי מיקום, אבל בפרוורים אתה מקבל בית נהדר במיקום נהדר במחי רבע מישראל. 2. ביטוח בריאות לכל מהשפחה עולה ממומן ע"י חברת ההייטק שלך. אתה משלם כמה מאות דולרים בחודש בלבד לכל המשפחה. לא יודע איך הגעת ל-1400$. ואגב, זוג אנשי הייטק בישראל משלמים 5% כל חודש מהמשכורת שלהם, שזה יכול להגיע בקלות לכ-3000 ש"ח בחודש לזוג, שזה כ-750$ לחודש (וזה עוד לפני התשלום לקופ"ח, ביקורי רופא, תרופות ו.. הביטוח הרפואי הפרטי שהישראלים עושים!). אז אם תשקלל הכל, תקבל שהתשלום לביטוח בריאות בארה"ב הוא בערך כמו בישראל (לעובדי הייטק) - אלא שבארה"ב אתה מקבל תמורת זה ביטוח פרטי ולא את הרפש הציבורי בישראל. כן, בארה"ב אתה תקבל טיפול בריאותי כמו שבישראל רק ביבי, פרס ושאר הח"כים המקושרים יקבלו. 3. אכן יקר, אבל איזו תמורה... אין מה להשוות. הילדים יהנו בגנים/בתי הספר. יחונכו טוב ויגדלו בסביבה נטולת ערסים. 4. פירות וירקות אכן יותר יקר בארה"ב. כל אחד יעשה את השיקול שלו, האם זה מה שימנע ממנו לעבור... ודרך אגב, יחד עם מחיר הפירות והירקות היקרים, סל המזון בארה"ב עולה שליש מהמחיר שבישראל. 5. כן מתעשרים במעבר לארה"ב. ובנוסף לכך, חיים בכיף ובשמחה.
יותם | 04.03.16
15.
לגמרי לא מדוייק....
כמי שגר כבר מעל שנה להלן ההוצאות הגדולות שלי: דיור : 4500$ - לבית יפה אבל לא מפואר, בארץ היה עולה לשכור וילה כזאת במרכז 1700$ ביטוח בריאות למשפחה +2 ילדים- 1400$ חינוך : 2500$ -גנים ובית ספר פרטי דרך אגב לאישה קשה למצוא עבודה הרכב והדלק זולים משמעותית קניות זולות יותר-פרט לירקות ופירות מסעדות 30% יותר זולות שורה תחתונה, זה נחמד אבל לא מתעשרים מרילוקיישן לסאן פרנסיסקו....
יוני שריג | 04.03.16
14.
המדינה צריכה לתת תמריץ לחברות להעסיק מהנדסים בגילאי ה40 וה 50
יש הרבה מהנדסים/אנשי הייטק שנפלטו ממעגל ההייטק בגלל שהם בגילאים מבוגרים והיום כל החברות רוצות צעירים. למהנדסים הללו ייתכן ויש ידע ישן. אך כל מה שהם צריכים זה קורס ריענון של חודש או חודשיים והם מסוגלים לעבוד בפיתוח. המדינה צריכה לתת תמריץ למעסיקים שיעסיקו מבוגרים. והמהנדסים האלה, מצדם, צריכים להיות מעוניינים לעבוד בפיתוח. כי יש המון תפקידי "פטפטת" בהייטק שאינם ממש פיתוח. ניהול מוצר/שווק/מכירות .והנטייה של הרבה אנשים זה לעבור לתפקידים כאלו (ומרגע שאתה שם קשה לחזור אחורה). מהנדס תוכנה זה מקצוע טוב וצריך למתג אותו.
יש המון כאלו | 04.03.16
13.
כשביבי יביא הודים והשכר ירד בחצי, אז עשרות אלפים יעזבו בכל שנה
כבר היום, עוזבים אלפים בכל שנה. הרי למה לכאורה חסרים עובדים? כי במשך 20 שנות ההייטק עזבו במצטבר עשרות אלפי עובדי הייטק מעולים. ובכל שנה מצטרפים אליהם עוד יותר יורדים (שהדבר האחרון בעולם שמעניין אותם זה מה הפרזיטים בישראל חושבים על ירידתם מהארץ). וכשהשכר ירד בגלל ביבי האידיוט, אז מישהו חושב שזה ישאיר פה עובדי הייטק? זה הרי יפרוץ את הסכר. ומי שיורד - הכניסו טוב לראשכם - לא חוזר, וגם ילדיו לא יחזרו (לא לצבא ולא לעבודה ולא לכלום). וכשהמדינה תבין את הטעות שעשה ביבי, הוא כבר יהיה בפנסיה ויצחק על כולם בעודו משחק גולף בקיסריה יחד עם חבריו מנכ"לי ההייטק שדחפו אותו להביא עוד הודים וסינים ברבע משכורת, כדי להוריד שכר לעובדי ההייטק ולתת לעצמם בונוס גדול. כהמדינה תבין את הטעות, כבר לא ישארו הרבה אנשי הייטק יצרנים, שמשלמים 50% מס הכנסה, עושים צבא ומילואים ומממנים את השחיתויות והפרזיטיות של ראש הממשלה ושר האוצר. ישארו חרדים, וערבים, עובדי נמל, ורשות שדות התעופה והרכבת שישבתו כל שבועיים (אבל לא יהיו כספי מיסים לשלם להם, כי אנשי ההייטק כבר לא יחיו בישראל). כבר לא יהיו הרבה פקקים בבקרים, כי לא יהיו עובדי הייטק שיסעו לעבודה בבוקר. יהיה סלאמס של הודים וסינים - הארץ המובטחת לעם הנבחר. אלא שהעם הנבחר באמת, יהגר כבר לארה"ב, קנדה ואירופה ויחיה במקום שבו לא מתעלקים עליו ומענישים אותו בגלל שהוא עובד וחי בצורה תרבותית ומחנך את ילדיו לערכים טובים. מדינה שמעודדת להיות ערס, בבון, פרזיט טפיל שהמדינה מעודדת לתת לו קיצבת שקר כלשהו - היא לא מדינה שה' נתן לנו אותה.
ניב | 04.03.16
12.
כסף הוא לא הנושא.
השכר כמעט פי 2, אבל גם ההוצאות כמעט פי 2. עוברים לפה בשביל איכות החיים. מי שחושב לעבור בשביל ״לעשות מכה״ או להיות מליונר, שישכח מזה. אלא אם שני בני הזוג מהנדסי תוכנה מנוסים, אי אפשר לחסוך כמעט כלום (ואם שני בני הזוג מהנדסי תוכנה מנוסים, גם בארץ מצבם טוב).
הייטקיסט | 04.03.16
7.
העיקר שביבי ייבא לארץ מתכנתים
שיתאהבו ולא יתנו להם להתחתן וילדו ילדים שלא ירשו להן להישאר וימותו ויקברו מחוץ לגדר. במקום להשקיע את זה במי שכבר פה ולא יכול להתחתן או להיקבר או להשאיר את בן זוגו אלמן מלחמה אבל לומד ועובד ונלחם על הגבולות ועל מה שנראה כאנטי עתיד.
עדי | 03.03.16
4.
מדאיג: אז מי ישאר פה בסוף?
כשאני קורא את הכתבה אני לא יכול שלא לדאוג ממה שקורה פה, אם אחוז כל כך גדול של אנשי ההייטק רוצה לרדת מה״סטרטאפ ניישן״ מה זה אומר? פעם היינו גאים בתעשייה המפוארת שפיתחנו והיום אנחנו מדברים על כמעט חצי מאנשי התעשייה שרואים את עתידם במקום אחר. בלי האנשים האלו המדינה דיי בבעיה - הרבה עסקים מקומיים עובדים בזכות הכח שמביא ההייטק לשוק המקומי, תתעוררו!!!!!!!!! זה כבר לא צחוק....
ללש | 03.03.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת