אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

צריכים להגיד: "אין מחסור בדירות בישראל"

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
השינוי בריבית נועד לשנות את הביקוש אבל -
הביקוש לדירות הוא מאוד קשיח בארץ - והוא הרבה מעבר להיצע. הנסיון להגיד כאילו אין אנשים ברחובות אז הכל בסדר הוא אשליה - הדרישה הבסיסית לדירות בארץ היא הרבה מעבר למה שהשוק יודע להציע. רק בניה של דירות תשפיע על ההיצע שיפתור את הבעיה - כל נסיון לשחק עם הביקוש יהיה טיפה בים. בקיצור - עזבו הכל, תפסיקו עם נוסחאות קסם שלא יעזרו בכלום, ותבנו בתים!
רם | 08.03.16
9.
פלוג יכולה להשאיר ריבית 0% אבל להגביל את מס' תשלומי המשכנתא ל 180 במקום 360 מה שיצנן מיידית
את מחירי הדירות, ללא פגיעה במשק. תהיה פגיעה בהכנסות הבנקים העתידיות כי המשכנתאות יהפכו לקטנות בהרבה (תשלמו אותו החזר חודשי אבל הרבה פחות שנים). ירידת המחירים של הדירות תהיה מהירה, ותגרור מטה את שווי הקרקעות, מה שיקטין את הכנסות המדינה מקרקע, מס שבח ומס רכישה. אבל הזוגות הצעירים יהנו מאוד!
הערה | 07.03.16
8.
מר זבז'ינסקי, יש פתרון חליפי לריבית הנמוכה. אבל האם מישהו מוכן להקשיב ?
כן, במשק של ריבית אפסית רצים לקנות דירות. אבל זה רק משום שגם את הדירות אפשר לקנות בריבית אפסית !!! הפתרון הוא פשוט מאד, פשוט באופן מגוחך. צריך להחריג את הנדל"ן מהמשק הכללי מבחינת הריבית הנוהגת בו ! אבל אי אפשר להחריג ריבית. ובריבית שולט בכלל בנק ישראל. אז מה הפתרון ? הפתרון הוא מס, שיחליף את הריבית כל עוד היא אפסית, מס על ההון הדרוש לקנות דירה. כלומר מס על המשכנתה שנותן הבנק לקונה הדירה, 'מס משכנתאות'. שר האוצר צריך להחיל על כל משכנתה מס שנלקח על כל המשכנתה, לכל ימי חייה, שתלוי במספר הדירות שבידי הלווה וברמת המינוף שלו. המס הזה יהיה תחליף לריבית הדרושה ליציבות נדלנ"ית במשק, נניח 4%, בהיוון על כל השנים זה יגיע נניח ל 15% על המשכנתה. המס יגדל כאמור ככל שהלווה יותר קונה לצורכי השקעה. זה הפתרון הנכון, האם הוא אפשרי ? ברור שזה הפוך ממש לרעיון לרצות את קוני הדירות בכסף רב וזול. אבל כסף רב וזול בידי כולם הרי הוא המתכון ההפוך ממש לדרוש, ומהווה זרז לעליית מחירים, לא כך ?
ירון | 07.03.16
7.
לחילופין, במקום שפלוג תצטרך לקנות דולרים, אפשר לייצר מילווה נושא 2.5% ריבית
כמו שבימי חירום, הממשלה יוצרת "מילווה מלחמה בששון" כך, היא יכולה ליצור מילווה (1 לאדם) בסכום של עד 500,000 ש"ח, נושא ריבית של 2.5%. זה יוריד במיידי את הלחץ משוק הדירות וגם לא צריך את בנק ישראל בשביל. פתרונות יש למכביר. לא בטוח שאפילו כחלון מעוניין בפתרון.
אחת העם | 07.03.16
5.
מכירי השכירות עלו ב-100% תוך 7 שנים!
אז על מה הוא מדבר כשהוא אומר שהשכירות עולה בשיעור של 2.5% בשנה (שיעור עליית המדד לטענתו)? עוד לא הבנתי מה האינטרס שלו ואת מי הוא מייצג, אבל זה לא את אלה שאין להם כסף להשקעה בבנק ולא את אלה שאין להם דירה בעצמם. בשנים האלה הפער הפנימי בתוך האוכלוסיה הישראלית הולך ועולה בין אלה שיש להם לבין אלה שאין להם. הפתרון בסופו של דבר, לעשיית שוויון יהיה מס עזבון.
ניר | 06.03.16
3.
לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה,בין השנים 1997 ל 2012,אחוז המשפחות בעלות הדירה
בעשירון התחתון עלה מ 27% ל 41%,עלייה של כ 50% !!! ידיעה זאת לעולם לא תופיע בתקשורת,כשם שהתקשורת התעלמה מתמיכת OECD במתווה הגז של הממשלה, עם תלונה אחת עליו,מעט מדי גז מיועד ליצוא. רק לעשות שחור במדינה שאזרחיה דווקא מרוצים ברובם מחייהם...
בני בנקר | 06.03.16
2.
העלאת ריבית תוזיל את הדירות למי שיש כסף בבנק ולא לצעירים חסרי הון
שרוכשים דירה במשכנתא של 70-80%. כמו-גם גם השכירות תעלה, ומחוסרי הדיור יפגעו. וכותרת המאמר ופתיחתו היו יכולות להיות הפוכות ונכונות יותר: "צריך להגיד: יש מחסור דירות בישראל. אחוז הדירות הריקות אפסי ולכל דירה ודירה שיוצאת היום לשוק יש קונה. רק כשיהיה לחץ אמיתי על המוכרים נדע שהגענו לאיזון ושאפשר למתן את קצב הבניה." מאמר לקוי, אין עורך לכלכליסט?
שי | 06.03.16
1.
יפה אלכס, אבל...
כל האמצעים כשרים כדי להוריד את מחירי הדירות - כולל הצעד מהתחום הכלכלי שציינת. אבל יש צורך גם להוריד מעט את מחירי השכירות. ומלבד זאת - להשגת פתרון שישמר גם בטווח הארוך, יש להתחיל לפעול גם בכלים אחרים שיהפכו את הפריפריה לאטרקטיוית יותר, ואלה צעדים לא פשוטים שלוקחים זמן.
שחר | 06.03.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת