אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דוקטור ג'קיל ומיסטר מרקס

38 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

37.
מצער שהכלכלן לא מאשים ישירות את הבנקים הגדולים באמריקה שהימרו נטו
ובגלל ההימורים שלהם (ממש לא השקעות - זה לא עניין אותם כי זה לא מספיק מהיר), הכלכלה קרסה. כדאי שיראה את הסרט 'מכונת הכסף'. מראה בדיוק מה הראש הכלכלי שם. כל עוד כלכלנים יתעלמו מתאוות הבצע הגדלה ככל שיש יותר כסף (אין עקרון כלכלי מתמטי שעוסק בזה, נכון?), נמשיך לראות קריסות. אגב הצמיחה תמשיך כי הרבה מושקע במחקר ופיתוח, וכן כי הפונטנציאל הקיים מבוזבז (עד מחצית מחומרי הגלם נזרקים או מבוזבזים לפני שהם מגיעים לצרכן). כך שכל עוד יעשו שיפורים, נראה עליות.
עכ | 26.03.16
36.
כלכלה מבוססת משאבים
קפיטליזם, קומוניזם, פשיזם, סוציאליזם - האם זה באמת כל מה שיש למין האנושי להציע? הורגלנו לחשוב במושגים דואליים, שאם זה לא קפיטליזם - זה חייב להיות קומוניזם. האמת היא שגם קפיטליזם וגם קומוניזם הן תפיסות כלכליות חברתיות מיושנות ולא רלוונטיות, כי הן מבוססות על חלוקת משאבים בתנאי מחסור. הן אינן מבוססות על התנאים החברתיים והסביבתיים הקיימים בשנת 2016 ועל הידע המדעי המעודכן ביותר שיש לנו בכל הנוגע להתנהגות אנושית. יש לנו כיום את הידע, הטכנולוגיה והמשאבים כדי ליצור כלכלה המבוססת על שפע, מה שיפתור את רוב הבעיות האמיתיות שלנו, אם רק ננהל את משאבי כדור הארץ בצורה אינטלגנטית. עלינו לקחת בחשבון את כושר הנשיאה וההתחדשות של כדור הארץ אם אנחנו רוצים לשרוד ולשגשג בעתיד. ישנו ארגון בינלאומי המציע אלטרנטיבה גלובלית, שפויה והומנית, שדואגת לרווחת האדם ולסביבה שבה אנחנו תלויים. קוראים לו "פרויקט ונוס", והוא מקדם, בין היתר, "כלכלה מבוססת משאבים", כלכלת שפע. המגבלות היחידות שיש לנו במעבר לכלכלה מבוססת משאבים הן אלו שאנו כופים על עצמנו. חפשו "פרויקט ונוס"
ג'ון | 26.03.16
35.
אף אחד לא צודק
כל מדינה בוחרת את השיטה המתאימה לה. אם מנהלים את זה נכון המדינה משגשגת, כשמידי פעם יש נפילות, מתקנים וממשיכים הלאה. הרוסים בחרו בקומוניזם אך הם לא ניהלו את זה נכון, הסוף היה קריסה מוחלטת. האמריקאים בחרו בקפיטליזם וזה עובד כבר 300 שנים. יתכן שאם אמריקה הייתה בוחרת בקומוניזם זה היה עובד עד היום, תלוי בניהול הדברים. לא משנה מה השיטה אשר נבחרה, הניהול הוא הקובע אם להצלחה או לכישלון. בכל שיטה יהיו משברים חולפים.
רחמים | 26.03.16
34.
ניתוח פשטני ואווילי
קרל מרקס לא עבד יום אחד בחייו, ובוודאי שמעולם לא הקים וניהל עסק פרטי. לפיכך אין זה מפתיע שהוא כלל לא הבין כיצד עסקים עובדים, ושהפרשנות שלו למחזור העסקים הייתה פשטנית ואווילית. כן, זה נכון שכאשר ממציאים מוצר או טכנולוגיה חדשים אז ישנה תחרות מועטה ומתח הרווחים עשוי להיות גבוה (תחשבו על האייפון הראשון), וככל שיותר מתחרים מצטרפים לשוק המחיר יורד ומתח הרווחים עשוי להצטמצם (תחשבו על וואווי וכל שאר הסמארטפונים הסיניים). אבל זה אינו אומר שרמת ההשקעה של החברות צריכה לרדת, ושהמשק צריך לשקוע למיתון. הרי החברות מפתחות כל העת מוצרים חדשים, אשר מחליפים את הקיימים ומאפשרים להן להגדיל פעם נוספת את רווחיהן. באופן זה מחקר ויזמות מסוגלים תיאורטית לקיים את המשק הקפיטליסטי באופן מתמשך, וללא משברים כלכליים. הגורמים למיתון הם שונים בתכלית, ונובעים בראש ובראשונה מהפניית משאבים לענפים הלא-נכונים, בד"כ בעקבות התערבות ממשלתית כלשהי. כך למשל אם הבנק המרכזי מחליט להפחית את הריבית לשיעורים אפסיים, הדבר עשוי לעודד אזרחים לקחת הלוואות גדולות ולרכוש דירות שבכל סיטואציה אחרת לא היו מסוגלים להרשות לעצמם. בתחילה הדבר מייצר גאות בכלכלה, עקב הביקוש המוגבר לנדל"ן וכל המשרות שנוצרות בענף. אולם אם בשלב מסויים הריבית עולה חזרה לשיעורים נורמליים, לפתע הקונים לא מסוגלים להרשות לעצמם את תשלומי המשכנתה ושוק הדיור קורס. זה בדיוק מה שקרה בפיצוץ בועת הסאב פריים בארה"ב וזה בדיוק מה שעומד לקרות אצלנו בישראל בקרוב מאוד. אימוץ שיטות קומוניסטיות או סוציאליסטיות למיניהן לא יועיל על מנת להתמודד עם המשבר הכלכלי, משום שהוא מגביר באופן דרמטי את מעורבותן של הממשלות בכלכלה, דבר מה אשר חולל את המשבר מלכתחילה. באופן כללי, המחשבה כביכול אפשר להלאים תאגידים גדולים וכי הם ימשיכו לתפקד היטב היא מגוחכת לחלוטין. הנסיון מוכיח כי ארגונים ממשלתיים הם בלתי יעילים ומושחתים לפי הגדרה. היות והם אינם צריכים להתחרות בשוק החופשי, אין להם אינטרס אמיתי להתייעל ולהשתפר כל העת, והפוליטיקאים יכולים להיעזר בהם על מנת לחלק ג'ובים והטבות למקורביהם. ישנן סיבה טובה מדוע הרעיונות המרקסיסטיים הושלכו לפח הזבל של ההיסטוריה, והיא משום שהם נכשלו באופן כה מזהיר וספקטקולרי בכל מקום בו יושמו. עצם העובדה שאנחנו סובלים כיום ממצוקות שונות לא מצדיק פנייה לשיטה הכלכלית הגרועה ביותר שאי פעם נהגתה.
מבוא לקלקלה | 26.03.16
32.
אין שום בעיה להשליט קומוניזם
תארו לעצמכם יום אחד מחליטים 99 אחוז מס טייקונים מה יעשו הטייקונים? יצאו להפגנה? אז כמו שהם התעלמו מהפגנת אוהלים אנחנו נתעלם מהפגנת המיעוט שלהם גם כן. אתם מתאריםלעצמכם את מנכלי הבנקים עומדים וצועקים במגפון תחזירן לי את המיליונים שלי? נכון שלא? אז הנה בגלל זה אין שום בעיה להשליט קומוניזם. יש רק עניין אחד שצריך לפתור. איך לוודא שמי שמחלק את העוגה לא יקח הכל לעצמו כמו פוטין.
 | 26.03.16
31.
הפתרון הוא דמוקרטיה במקום העבודה - הקמת קואופרטיבים
הפתרון הוא לא חזרה לבריה"מ הסובייטית שלא הייתה קומוניסטית אלא טוטליטרית. אלא הקמת קואופרטיבים כמו אגד בזמנו שנוהל ע"י כל העובדים שהיו בעלי המניות, המנהלים וגם התחלקו ברווחים. הצבעות או הכרעות משותפות של כל עובדי החברה בעידן המחשב קלות מאי פעם. הנה כמה מחשבות בנושא: http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3563738,00.html תראו, זה עובד! רשת ג'ון לואיס היא המחשה מעוררת קנאה ליכולת לקיים חברה מצליחה ש-76 אלף עובדיה הם בעליה, שותפים בניהולה ומתחלקים ברווחיה https://www.youtube.com/watch?v=rde3O50mTFk "Democracy in the Workplace" - Richard D Wolff - YouTube http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3361269,00.html במת כלכליסט: כשכלכלה וחברה נפגשות להבדיל מעמותות - עסקים חברתיים וקואופרטיבים הם מסגרות המדגישות ביתר שאת את הקשר בין כלכלה לחברה
אורי | 25.03.16
30.
מיסוי אגרסיבי של הטייקונים יחזיר את הממון להמונים הרעבים למשחק כלכלי
רק מיסוי אגרסיבי של הטייקונים יחזיר את השוק למשחק הכלכלי . כיום כל הממון-כל הקלפים- בידי בודדים ולכן אין יותר משחק ! אין יותר משחק כלכלי והכל בקפאון שמחכה או למהפיכה קומוניסטית או למיסוי אגרסיבי שיחזיר את הממון למשחק !!!
משיח | 25.03.16
29.
ל 19 אז צריך גם לקבל מלחמות עולם מדי פעם ומיליוני הרוגים
עם הקפיטליזם הוא כהגדרתך טבע האנוש - ניצול ,דריכה על האחר, מתישהו כל המדוכאים מתאחדים וגורמים למלחמה. קרה לאורך ההיסטוריה - ראה עליית היטלר, וכמו כן נפוליאון. והיום קורה עם טראמפ. עכשיו כיום יש אמצעי השמדה המונית ולכן התהליך הזה צריך להיפסק.
אלון | 25.03.16
26.
הבעיות של היום נולדו אחרי מרקס
נפילת ברית המועצות הכריעה דיון בין קומוניזם לקפיטליזם. כיום, אין תחרות אידאולוגית... לכן, בעיות שקפיטליזם מוליד אינן זוכות לדיון רציני: * ריכוז הון, כח והשפעה בידי מעטים-מקושרים (ומה קורה כשהם טועים). * התמכרות לצמיחה (והרס סביבתי-אקלימי בעקבותיה). * תורת-כלכלה שגויה שאינה עומדת במבחן המציאות. * הסתמכות על חדשנות טכנולוגית כמחולל-צמיחה. הבעיה האחרונה חמורה מכולן, כי: * "איזם"-ים אינם מולידים צמיחה; טכנולוגיה - כן (גגל Solow Nobel) * מקום לחדשנות אמיתית הוא משאב מתכלה (גגל Cowen stagnation) * כשחכמים עסוקים בהזזת ניירות לשם כסף, מי יפתח מדע וטכנולוגיה לדור הבא?
 | 25.03.16
24.
אח , כל המרקסיסטים הנסתרים מחככים ידיים בהתלהבות . אך התלהבותם מוקדמת מדי
חלק ניכר מההון שנצבר בידי ה"קפיטליסטים" הולך לשיפור מדעי , המצאות , ופיתוח היוצר מוצרים חדשים , טכנולוגיות חדשות ועוד עבודה ועוד רווחים .המערך אולי החזק בעולם קיים בין מכוני מחקר ואוניברסיטאות ולבין התעשייה . את זה מארקס לא הבין .
ראובן | 25.03.16
23.
17 מראה בדיוק את הבעיה - גדל פה דור של אנשים שחושבים שכסף=ערך
ולא מבינים שהוא רק כלי. בריה״מ עשתה בדיוק את זה - הלאימה את כל ההון ואמצעי הייצור, הרגה מליונים, ועדיין קרסה כלכלית תוך עשורים בודדים. כנראה שהלאמה לא מעלימה את הבעיות הכלכליות, והרי זה לא מפתיע - בלי קפיטליזם אין כלכלה.
הייטקיסט | 25.03.16
21.
עודף יצור שלא לצורך כלכלי קיומי, זו נקודת המפתח בהגיגיו של הכלכלן המרקסיסטי.
מה זו "כלכלת חוב", אם לא כל הפטנטים של הניגזרים השונים בניירת הבורסות שמובילי הפיתוח שלהם הם הבנקים. גם הבנקים המרכזיים (של המדינות). אם רק האוניברסיטאות ומכוני המחקר היו מתעסקים בגילוי ופיתוח חידושים במדעים למיניהם, לא הייתה נוצרת "כלכלת חוב" שבה רק בודדים שולטים בעושר, הממשי והמדומה. על פי ניתוחיו של אותו מייקל רוברטס "המדומה" (ערכים עתידיים ,ספקולציות שורט, וכו') עולה בכמותו הגלובלית על הממשי, והוא זה שיביא למיתון קיצוני כאשר יתרבו בקצב מעריכי חדלי הפירעון. הבנקים המרכזיים לא יפלו כי הם זה אנחנו האזרחים ,ולאור חולשותנו הפקדנו בידי הרגולטורים הממשלתיים (פולטים) את השליטה בהם, כשמוסריותם במשך השנים הולכת ודועכת. כנראה זו הסיבה שלטענתו מרקס ביסוד תפיסתו לתהליכים הכלכליים צדק, ורק משבר חריף וזעזועי צונאמי של התאגידים הגלובלים והבנקים הגדולים כלל ממשלות יחזיר את הכלכלה ליצור צרכים של ממש ויתן בידי המונים עניים שוב יכולת לירכוש צרכים אלה ולהניע את הכלכלה כולה בכיוון מעלה.
מ.נ. | 24.03.16
20.
הטעות העיקרית היא: חברות לא חייבות להגדיל את הרווח, הן צריכות לשמר אותו ברמה קבועה
והכלכלה חייבת להיות ריאלית. אם הקפיטליזם היה נצמד אך ורק לכלכלה הריאלית, לא היתה קריסה מחזורית. מי שאומר שחברות צריכות להגדיל את הרווח כל הזמן על מנת להתקיים, טועה ומטעה. חברות גם לא צריכות לשרת את בעלי המניות. ולחברות אסור למכור ולנפח את ערך המניות. אם יצמדו לערך הריאלי של חברה וגיוסי הון על מנת לשרת התרחבות יבוצעו אך ורק דרך הבנקים או הציבור ואך ורק כתלות בגודל החברה וביכולותיה, אין סיבה בעולם שהחברות תקרוסנה. ברגע שסוחרים בכל דבר, הערך שלו מתנפח או מתכווץ בצורה שאינה פרופורציונלית ולכן גם הקריסה כמו הבועתיות מובטחות. יש תחומים וחברות שצריך לאסור על המסחר בהם או לקבע את המחיר שלהם. יש תחומי אחריות של מדינה שאסור להפריט אותם. אם ניצמד לשורה של כללים שהם הגיוניים, אפשר לשמר את הקפיטליזם ולאפשר לו לקדם את האנושות במקומות שאין לו תחליף. לעולם לא תהייה שיטה שתחליף את הקפיטליזם ללא הפעלת דיקטטורה. הקפיטליזם מבטא את הצורך האנושי בתחרותיות ובשאפתנות ובהישגיות. מי שחושב שאפשר לדכא את המין האנושי, לא למד מאומה מההיסטוריה. את הקפיטליזם צריך להחזיר לגבולות ההיגיון ולהוציא ממנו את החלקים הלא ריאליים וההזויים שחזינו בהם ב40 השנה האחרונות, והוא ימשיך לשרת את האנושות נאמנה ככלי יעיל לקידומה. המחזוריות בשוק יכולה להיבלם כאשר הדפסת הכסף תיעשה גם היא בצורה ריאלית. זה אומר שמדינה X לא יכולה להדפיס יותר כסף מאשר פקטור של מספר האזרחים והפעילות הכלכלית הריאלית שלה. הררי הכסף שארה"ב הדפיסה הם פקטיביים וההמלצה בכתבה להגיע לחוף המבטחים של הדולר האמריקאי היא טעות גסה ומסוכנת. אין דבר רעוע יותר מהזבל הירוק שהודפס בסכומים דמיוניים ובכל יום הוא מוזרם לשוק בצורה ווירטואלית וממשית ללא כיסוי אמיתי.
איידיול | 24.03.16
19.
לבחור שחושב עצמו לגאון מתגובה 5 - בוא תראה למה אתה טועה
כל הנושא של מרקסיזם ודומיו הוא נכון ברמה התיאורטית בלבד בגלל סיבה אחת מציקה - הוא מנוגד במובהק לטבע האנושי. נקודה. לא תוכל לשנות את זה גם אם תתעקש. הטבע האנושי זה לצבור כוח, משאבים, לנשל, לדרוך ולשלוט וזאת הסיבה האמיתית ששום כלכלה שמנוגדת לקפטיליזם לא יכולה להצליח וההיסטוריה הוכיחה את זה - לא בגלל שלטון טוטליטרי אלא כי השיטה מנוגדת לטבע האנושי יותר נכון "חונקת אותו". ולכן מרקס היה גאון תיאורטי בלבד שמישנתו היא אוטופיה שמתאימה לחברה אנושית מסוג שלא קיים ביום על כדור הארץ. הניסוי הזה היה הניסוי החברתי הגדול ביותר במאה העשרים והוא נכשל כישלון חרוץ. אפילו הכלכלן בכתבה מודה שהדיעה שלו היא מיעוט והוא לא רואה איך ליישם את זה אז כל מה שהוא ממליץ עליו זה לצאת מהשווקים ולשבת על מגדל ערימת דולרים. אני לא בא לצדד בקפיטליזם דורסני וחזירי - אני בהחלט חושב שיש מקום והרבה לרגולציה אבל כמו הדמוקרטיה שהיא שיטה גרועה, אין טובה ממנה, וזה נכון גם לגבי הרעיון הקפיטליסטי וכלכלת שוק או כלכלה חופשית. צריך להבין שכלכלה בבסיסה שייכת למדעי החברה ולא למדעי הטבע וזה כבר אומר שכל כלכלה שמנוגדת לטבע האנושי דינה להיכשל. זה אולי חבל אבל זה מה שיש.
 | 24.03.16
17.
אני ממליץ להתבגר קצת ולהפריד בין דעות לעובדות
מי שנפגע כתוצאה מן הביקורת על הקפיטליזם שישתה שמן ברקס וינוח. עובדתית הקפיטליזם קרס! כל הגלמים שמתקשים לקלוט עובדות, שישבו בצד בשקט ולא יפריעו למי שמבין היכן הוא חי לעבוד. עובדתית כ 90% מן ההון של האנושות נמצא כבר בידי 10% מהאנשים. שודדים אותנו בצהרי היום ואף גולם לא מצליח להבחין בכך. מתי נתעורר? כש 99% מן ההון של האנושות יהיו בידי 1% מהאנשים? עובדתית, אם אני מחר נבחר במקום אובאמה ובמקום טראמפ. ומחליט לחלט את כספי העשירים, יש לי ביד קוואדריליונים. כל הבעיות הכלכליות נעלמות. העשירים יכולים לצרוח עד מחר לאיים ולהפחיד. אבל אם העניים יעלו לשלטון שום דבר לא יעזור להם. אף אחד לא צריך טייקונים. לא אני ולא האנושות. ברגע שהאנושות תבין זאת, זמנם עבר.
גאון הדור | 24.03.16
15.
קפיטליזם, קומוניזם, פשיזם, סוציאליזם - האם זה באמת כל מה שיש למין האנושי להציע?
הורגלנו לחשוב במושגים דואליים, שאם זה לא קפיטליזם - זה חייב להיות קומוניזם. האמת היא שגם קפיטליזם וגם קומוניזם הן תפיסות כלכליות חברתיות מיושנות ולא רלוונטיות, כי הן מבוססות על חלוקת משאבים בתנאי מחסור. הן אינן מבוססות על התנאים החברתיים והסביבתיים הקיימים בשנת 2016 ועל הידע המדעי המעודכן ביותר שיש לנו בכל הנוגע להתנהגות אנושית. יש לנו כיום את הידע, הטכנולוגיה והמשאבים כדי ליצור כלכלה המבוססת על שפע, מה שיפתור את רוב הבעיות האמיתיות שלנו, אם רק ננהל את משאבי כדור הארץ בצורה אינטלגנטית. עלינו לקחת בחשבון את כושר הנשיאה וההתחדשות של כדור הארץ אם אנחנו רוצים לשרוד ולשגשג בעתיד. ישנו ארגון בינלאומי המציע אלטרנטיבה גלובלית, שפויה והומנית, שדואגת לרווחת האדם ולסביבה שבה אנחנו תלויים. קוראים לו פרויקט ונוס, והוא מקדם, בין היתר, כלכלה מבוססת משאבים, כלכלת שפע. המגבלות היחידות שיש לנו במעבר לכלכלה מבוססת משאבים הן אלו שאנו כופים על עצמנו. חפשו פרויקט ונוס.
דרור | 24.03.16
14.
שוב מנסים להפיל את הבורסות. זיכרו בעולם המודרני יש עקבות ראו הוזהרתם חיזרו לחורים שלכם
נסיון לערער את יציבות השווקים הפיננסים הוא עבירה פלילית חמורה ובצידה מאסר לא קטן בפועל לא מומלץ לאף אחד בשרשרת התפקידים הפיננסית לנסות לבצע פשע כזה אפשר לראות היום את חתימות הפושעים על כל פעולה ופעולה שבו בלול מחלקות פשיעה כלכלית כבר מסמנות את הפושעים
הפלת בורסה היא פשע | 24.03.16
9.
מספר 5, כמעט בלי יוצא מן הכלל
רוב ההמצאות הטכנולוגיות והמדעיות, התחילו מאנשים שסיכנו את חייהם וחיי הסובבים אותם כנגד "המוסר" החברתי ששרר בתקופתם, כולל אלו היום. מעונשי מוות, מאסר, גלות, שיימינג חברתי והלאמה כלכלית, תמיד אנשים אלה נחשבים בעיני הרוב ככאלה שהולכים נגד הזרם במקרה הטוב, מוזרים או במקרה הרע: לוקחים את החוק לידיים. בקיצור? מהמרים. קפיטליזם כמו כל שיטה חברתית/כלכלית אחרת, זה ניסיון שלנו לנסח הגדרה למשהו שקיים כמו המין האנושי עצמו. לא ממש השתננו ב3000 שנה האחרונות, אבל הרבה מהמהמרים האלה הצליחו להקפיץ את החברה שלנו מבחינה טכנולוגית/רפואית/מדעית לשיאים חדשים, הרבה בזכות הקפיטליזם, כאשר בשיטות כלכליות אחרות הם מצאו עצמם בגרדום או במכרות פחם. אז אולי כדאי שתרגע קצת אם השטויות הגורפות שלך ותצא לעבוד.
 | 24.03.16
7.
זה בדיוק מה שפרופ' Richard Wolff אומר כבר 50 שנה.
סוף סוף להרבה אנשים בבריטניה וארה"ב נפל האסימון. רק בישרעאל ההמונים עדיין מוחאים כפיים למנטרות משנות ה-80 של ביבי הרייגניסט החזירי. בארה"ב 85% מהדמוקרטים עד גיל 40 מצביעים לסנדרס, רק 15% מהם מצביעים לקלינטון. קלינטון טסה על אדי הדלק האחרונים של הדור שמכר את חרותו לקפיטליסטים לאחר שטיפת המוח האינטנסיבית שהברירה היא או קפיטליזם או סטאליניזם. החסידים השוטים של הקפיטליזם הם זן הולך ונעלם, וטוב שכך. https://www.youtube.com/user/RichardDWolff http://www.rdwolff.com http://democracyatwork.info
 | 24.03.16
5.
חשבתי שאני מקדים את זמני במאות שנים
אני רואה שאתם מתקרבים אלי הרבה יותר מהר, כל הכבוד. ובכן נסכם: הקפיטליזם קרס! ליתר דיוק הקפיטליזם במכונתו החזירית קרס! ברור שלא יתכן שהאנושות תהיה חייבת עצמה לדעת לגוף שהיא הקימה לנהל את כלכלתה. כל הבעיות הכלכליות הן אשליה. מה שצריך לעשות זה דבר פשוט מאוד: ריסט עולמי חדש - קומוניזמני. איתחול הכלכלה מחדש. חילוט רכוש, הלאמה, והמשך כרגיל למעט 3 שינויים פעוטים: 1. ביטול הבורסה. לא כלכלית. מי שאוהב להמר שילך לקזינו. 2. הפיכת הבנקים למלכרים. לא עושים כסף מכסף. נקודה. 3. תקרת מס. על רווחי עתק ישולם מס בגובה 99%. אין צורך להודות, פרס נובל כרגיל במייל.
גאון הדור | 24.03.16
2.
הרבה אנשים עובדים יותר מדי כדי להרוויח יותר מדי כסף שבו הם קונים דברים שהם לא צריכים
כדי להרשים אנשים שהם לא אוהבים(עמוס עוז) זה כל כך פשוט וכל אחד מבין את זה. כדי להתיעל מפטרים עובדים וחוסכים בהוצאות. אבל לעובד מפוטר אין משכורת ולכן הוא לא הולך לחנות ולא קונה כלום רק קצת למחיתו. כשאין קונים המשק מתכווץ. חסכון בהוצאות בא תמיד על חשבון העובדים ועל חשבות הוצאות הקפיות - בעיקר חוסכים בתחזוקה ובבטיחות וזה מוביל אותנו ישר את צ'רנוביל ופוקושימה ודומיהם. הקפיטליזם האמריקני הוא לא תורת כלכלה אלא דת הסוגדת לכסף ולכוח. לרוב על ידי מיעוט שיש לו יותר מדי שמנצל רוב גדול גדול. תהנו.
אבי זיו | 24.03.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת