4. אנקדוטה מעניינת, לגבי התמונה המובילה לכתבה הזאת באיסטנבול (בימים בלי פצצות) על גשר הולכי הרגל מעל לבוספורוס, עומדים דייגים עם חכות מהגשר למים, ודגים שם דגי מקרל קטנים. ליד רגליהם עומד מנגל קטנטן מפח, ולידו סל עם לחמניות. הם קולים את המקרלים על המנגל, חוצים אותם, מקלפים את העור ומסירים את האדרה, נותנים בתוך לחמניה, מטפטפים מעט לימון ומוסיפים פלח עגבניה, וזהו. מה שמתקבל, דומה מאד למנה המופיעה בתמונה, והיא טריה יותר - לאין שיעור, טעימה להלל, לא מתחכמת, ולא מתייפיפת - וגם משביעה מאד. סנדביץ׳ דג, מהים אל הפה. והמחיר? בפעם האחרונה שהייתי שם ואכלתי את זה - כחמישה שקלים. רמז עדין לבעלי קלואליס. מוישה זוכמיר | 01.04.16 (ל"ת)
2. איפה המלצרים מתיישבים ליד סועדים לקחת הזמנה? 20 שנה אני הולך למסעדות מכל הסוגים, ומעולם מלצר לא התישב לקחת הזמנה. המקומות היחידים שזה קורה זה פאבים, לא מסעדות. מרגיז אותי שעיתונאים ממציאים דברים. תתביישי יונתן | 29.03.16 (ל"ת)
הזקנה והים
4 תגובות לכתיבת תגובה