אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

קארפה די 7 שניות: מה אפשר ללמוד על דור שלם מהאפליקציה האהובה עליו, סנאפצ'ט?

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
יש פה מקרה מעניין שכמה צעדים קדימה הובילו בסופו של דבר לצעד גדול אחורה
ניקח את האינטרנט כצעד טכנולוגי ראשון: התקדמות אדירה בנגישות האדם למידע. העניין הוא שהאינטרנט בתחילת דרכו נתן הרבה משקל לחברות המסחריות והשיטוט היה במידה לא מבוטלת בין תכנים ממומנים (דיסני, CNN, וכו'). 2. Web 2.0 (בעיקר פייסבוק ויו-טיוב) - המשתמשים מתחילים להיות יצרני התוכן העיקריים. שינוי אדיר שמאפשר לאינטרנט להשפיע ולתרום אפילו במערכות כמו עמים מדוכאים תחת שלטון טוטאליטרי (דוגמת המחאות באיראן, האביב הערבי, וכמובן ביבי "הערבים נוהרים לקלפיות" נתניהו). הבעיה עם המדיום הזה היא ההנצחה הבלתי פוסקת - פתאום כל טעות שאתה עושה מונצחת, וכן משפטי החצר. לדוג' girls gone wild וכמובן ריבוי תופעות השיימינג. 3. סנאפצ'ט - ההודעות לא מונצחות, ואין צורך בהתנסחות מתוחכמת מדי. פותר את הבעיה הקודמת. הבעיה היא שבסיכום של התהליך ילדה בת 13 שלפני כן היתה קוראת ספר או יוצאת עם חברות לבלות כשיש חופש מבי"ס תכלה את זמנה באפליקציה מטופשת שתטמטם אותה. יובל נח הררי מתייחסת ב"קיצור תולדות האנושות" לסוג כזה של אבולוציה. בסופו של דבר זה כנראה קרה לנו הרבה בהסטוריה. אבל כמובן שהילדה ההיא כבר לא תקרא את הספר הזה. הוא ארוך מדי. וכנראה גם הפוסט הזה.
דן | 03.04.16
6.
הכל מתחיל במה שנחשב ל"קול". הצעירים חיים בסרט שכל מה שהם עושים זה קול
המדיה רק מחזקת את האשליה הזו = מסיבות כלכליות. בסך הכל אפיזודה חולפת בעולם הקצבי של הצעירים. בתוך כמה חודשים סנאפצ'ט יהפוך למיושן כמו פייסבוק וקדימה לשגעון הבא. מי שמספיד בגלל זה דור שלם על כל כישוריו טועה. זו אבולוציה פשוטה ונדרשת. הצעירים צריכים את ההיבדלות על מנת להרגיש שונים ויחודיים. אם לצלם 300 סלפי ב 3 שניות זה מה שיגרום לכך, הם יעשו את זה. בסוף כולם יהפכו נורמטיביים. ומהבנאליות הזו הם מתים מפחד.
בנא -אלי | 02.04.16
4.
זבל! זבל! זבל!
לא מעניין אותי שיקראו לי "חנון" או "ענתיקה" - גם אני הייתי ילד פעם ומעולם לא עיניין אותי הזבל החברתי הרדוד (אפילו ICQ לא היה לי, כבר אז ראיתי את ניצני הבכייה לדורות), שלא לדבר על זה שהם לא יצורים חברותיים יותר אלא "קולניים" לרגע יותר... למה אף אחד לא מרים את הכפפה ובודק מה המתאם בין אלו שמשתמשים אינטנסיבית באפליקציות זבל האלה להצלחה בחיים (כרגע אתייחס רק לתואר אקדמי מוכח, עדיף בתחום ריאלי) - אני חותם שיהיה מתאם ליניארי וגבוה בין אנשים שלא מסוגלים לעבוד באופן מסודר, לסיים תואר ברמה גבוהה באוניברסיטה, לתחזק זוגיות יציבה וכו' לבין מידת הרדיפה אחרי ה"כלום" הרדוד הזה. זה הנוער שלנו, בושה! לראייה, אני כבוגר הטכניון בהנ' תוכנה מרשה לעצמי לבדוק לאן נושבות רוחות השוק - אתם מוזמנים לבדוק: אחוז הלומדים בטכניון (והעברית גם מעולה לשם הדיון) הולך ויורד עם השנים למרות שאיכות הבוגרים בשוק העבודה שלהם מאוד בולטת (מעטים אבל מעולים). איך נוער רדוד שכזה יצליח להתמודד עם רמה גבוהה של הנדסה, מתמטיקה, טכנולוגיות מתקדמות - הזהו דור העתיד של המדינה?
הצופה | 02.04.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת