אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אנחנו עשירים! ישראל במקום ה-33 בדרוג העושר של 185 מדינות העולם

29 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
סטטיסטיקה
יש 3 סוגי שקרים: שקרים, שקרים ארורים וסטטיסטיקה. השכר החציוני הוא חצי מזה. וכעת מתוקך החציוני שזה 1500 דולר לחודש תשאל מה אתה יכול לקנות תבין שאתה חי במדינה יקרה להחריד למעט לאלפיון העליון ששדד אוצרות המדינה. מדד נכון יותר יהיה כמה משכורות דרושות לרכוש דירה לקנות רכב לקנות מזון? נראה לי שנגיע לצערי למקום האחרון.
אחד | 03.04.16
21.
כבר חמש עשרה שנה באותו מקום
בהתחשב ביכולת קנייה והיעדר עזרה חברתית ממשלתית אתה צריך להוריד 20 מדינות להוכחה תראו כמה שעות עובדים וכו'. כל הצמיחה (שב5 שנים האחרונות היא אחוז אחד לנפש) ובעיקר אי ההתדרדרות בחמש עשרה השנים האחרונות היא בגלל הקיצוצים ב2003 (שאין כמוהם בשום מדינה נורמאלית) אם היית עושה את הקיצוצים האלה במדינות האחרות היית במדינה ה50 60. אבל, זה טוב לטיפשים שאין להם שכל ומוכרים להם שטויות. לך תן להם שכל. כלכלן.
 | 01.04.16
16.
הסיבה האמיתית שאנחנו מתלוננים (תגובה לא פופוליסטית ומתלהמת, סליחה מראש)
שתי סיבות מייצרות את התסכול של צעירי ישראל. 1. הדור של ההורים שלנו חווה שיפור מאסיבי באיכות חייו ובכלכלה הישראלית. לאחר שהם גדלו בתוך הצנע של שנות ה50 והחרם הגדול של שנות ה60, הם עבדו קשה כמו שההורים שלהם והממשלה המליצו. ברקע החיים שלהם ואי-ההתגשמות של כל החששות לקיום המדינה, הנסיבות הכלכליות היו מצויינות. האינפלציה של שנות ה80 מחקה את כל המשכנתאות, הכלכלה והבורסה זינקה, ההייטק הצטרף לחגיגה, ועם פנסיות תקציביות ונדל״ן שהם יכולים להשכיר בהמון כסף, הם היום במצב נפלא. הדור שלנו חווה בדיוק להפך. לאחר שגדלנו בתוך הפריחה הכלכלית הכי גדולה בתולדות המדינה, נכנסנו לשוק העבודה לתוך דעיכה מתמשכת. אם בשנת 2005 חשבנו שנוכל לעבוד ולהתסדר לפחות כמו ההורים שלנו, הכיוון התהפך ועכשיו אנחנו מבינים שכנראה מצבינו יהיה גרוע בהרבה. למעשה, רק היכולת להחזיק את רמת החיים הנוכחית שלנו נחשבת הצלחה, ואין מה לדבר על להתקדם כלכלית, לרכוש דירה ונכסים, והפנסיה שלנו כנראה תהיה חצי משל ההורים שלנו. 2. לתוך הסיבה המרכזית הראשונה, נוצקת הסיבה המשנית. בתרבות הישראלית, כל אחד צריך להיות בעל דירה. גם הסוציאליסטים הכי גדולים שכל היום מפגינים בחוץ נגד צבירת הון ורכוש, עדיין ישימו רכישת דירה אי שם בראש רשימת השאיפות שלהם. לגור בשכירות נחשב נחות, וגם כשזה לא הגיוני כלכלית, כולנו פשוט מחווטים לזה מגיל אפס. ברגע שמשהו שאתה מוכוון אליו כל חייך הופך מסביר לבלתי אפשרי, אתה מתוסכל, ולא משנה כמה המציאות האובייקטיבית שלך טובה. * אני גר ברגע בסיליקון ואלי, איפה שמהנדסי תוכנה מרוויחים פי 2 נטו מהארץ, אבל מחירי הדיור בהתאם (2 מליון דולר לבית טוב), ואנשים לא מתלוננים על זה. הם גרים בשכירות, משלמים לרוב למעלה מחצי מההכנסה נטו על דיור, ועדיין מחשיבים את עצמם עשירים כי הם יכולים לממן את זה. העובדה שרובם לא יוכלו לעולם לקנות פה בית ושלאחוז גדול מהם אין מספיק חסכונות לשרוד חצי שנה בלי הכנסה לא משנה את התחושה שלהם. תרבות אחרת.
הייטקיסט | 31.03.16
7.
היינו צריכים להיות גבוה בהרבה אבל בנימים הרס על ידי ...
שלא בנה תשתיות. בכל נראה שהוא הגיע לנשף ולא לעבודה (ראו גם הרגולציה על ניצול אוצרות הטבע של המדינה). לכן, אין הבניה לא הדביקה ומדביקה את הביקוש. נוצרה בעית הדיור. אבל, הבעיה הגדולה בהרבה היא שהחמצתנו מה שפרופסור פסיג מכנה הבונוס הדמוגרפי (ריבוי צעירים). והביקוש לדיור שהיה עד לימיו של בנימין קטר המשק נעצר ועצר בחריקה את כל המשק. היינו אמורים להיות כרגע בערך במקום ה-20.
לאינטליגנט בנימין (3) | 01.04.16
4.
אין צל של ספק שמדינת ישראל עשירה מספיק כדי לדאוג לאיכות חיים מספקת לתושביה
אני אשאל רק שתי שאלות שמענה עליהן ישים את הכותרת המטופשת לכתבה הזאת בפרופורציה. - מהו השכר החציוני השנתי בישראל? - מהו אחוז הישראלים שמשתכרים פחות מ- 34 אלף דולר בשנה? איפה באמת כל הכסף הזה שכולם מדברים עליו...
כסף כמו חול | 31.03.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת