אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

עו"ד איתן ארז: "הנזק הכלכלי שאור הסבה נאמד ב-150-100 מיליון שקל"

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
זה לא מה שצריך לשאול את הכנסת
ברור שלרשות המיסים יש עדיפות על פני רוכשי דירות והיא לא "טורפת" כסף. זו התבטאות חוצפנית של איתן ארז. לגבי חוק מכר - צריך להכניס בו תיקון דחוף שיחול על כל רכישה מעל לסכום של 200000 ש"ח - קבלן, קבות רכישה, יזמי תמא - שכוללללם ילכו לבנקים לארגן ערבויות חוק מכר.
 | 06.04.16
19.
המפרק אשם?
אתם נורמליים? מה אתם מטפלים למפרק? יש כאן מקרה של אישה מרושעת, חסרת מצפון, נוכלת שהונתה ציבור שלם, גזלה מאנשים תמימים את חסכונותיהם ושרפה אותם על דירות יוקרה, על רכבי פאר, על אורח חיים ראוותני עד כדי גועל. חברים, אתם משלמים כל חודש מס הכנסה בתלוש ואיש אינו שואל אתכם, מדוע שהגברת הזאת לא תשלם בדיוק כמוכם? אתם לא מבינים שהיא גונבת לכל אחד ואחד מאיתנו כסף מהכיס?
אורן | 06.04.16
18.
עו״ד ארז חתר לפירוק כי אז יגזור קופון
הפריח הרבה מספרים דמיוניים של חובות כדי לזרז את ההחלטה של הפירוק ששם יעשה הרבה כסף. ברור שענבל אור רימתה בלי חשבון אך לא בהיקפים המתוארים. מה גם שהיא דאגה לרווחיות גבוהה בפרויקטים כך שמי שקנה אצלה לא צריך להיות כל כך מודאג. יש גבול למינוף והרבה עסקים וחברות צריכים להיזהר כי הבנקים פתאום מפסיקים את החמצן והכל קורס כמו שקרה כאן.
אביב | 05.04.16
13.
גם יולי עופר עשה פירמידה ב"סנטראל" וגרם נזק של 150 מיליון
ואיש לא עשה מזה כותרות, ובעתונים אפילו לא הזכירו את זה..... נמרוד (כנראה) האכיל אותו, ומכר לו סחורה קלוקלת במחירי שיא מופקעים ועוד נשאר "שותף" (זוטר, זוטר - על מנת להמשיך לחלוב את הקופה). יולינ'קה בתורו קיבל כספו חזרה כשהנפיק אג"ח לציבור, שמימן חלק מהרכישות והחליף ערבויות אישיות. הכל נפל. מי שילם? ליאור'לה מתעלמת וטוענת שזו חברה זרה וזה של רותי'לה..... ואתם? ..... מישהו כתב על זה?...........
טרונצ'ו הבבון | 05.04.16
7.
תהייה לגבי מע"מ
במידה וענבל אור גבתה מע"מ מרוכשים, לא העבירה אותו לרשויות מע"מ, ולא סיפקה לרוכשים את התמורה שעבור קנייתה הם שילמו את המס, האם לא ברור ומובן מאליו שכספי המס הנ"ל צריכם להיות מוחזרים למי ששילם אותם? כשמוכר גובה מע"מ מקונה, הרי הוא משמש זמנית כמעין נאמן של המדינה. הוא גובה כסף מקונה, ומחזיק אותו בחזקתו, ואחרי זמן מה מעביר אותו לרשות המסים. אם העסקה היתה יוצאת לפועל והקונה היה מקבל את התמורה לכספו, אבל המוכר לא העביר לרשויות המס את המע"מ, היה לרשויות המס קייס לטעון שזה כסף שיועד להם, לכן יש להם עדיפות לגביו. אלא שאם הקונה לא קיבל את התמורה לכספו, הרי שהוא גם לא חייב במס. הרי מע"מ איננו מס על עצם התשלום, אלא הוא מס על העסקה. משהתמורה לא נתקבלה בעבור התשלום, לא ניתן לראות את העסקה כאילו הושלמה או יצאה אל הפועל, אלא כעסקה שלמעשה לא נעשתה, ולכן בכלל מע"מ לא צריך לחול עליה.
יניב | 05.04.16
1.
נקודה הרבה יותר עקרונית היא זאת:
הנסיון לבנות מהר יותר לא יעזור. יש לשנות יחס של כמות המוכרים מול כמות הקונים כדי להוזיל!! יש בישראל כ 2.5 מיליון דירות וכ 8 מיליון תושבים. ידוע שנדרשות כ 40,000 דירות בשנה. גם אם יבנו 60,000 במשך 5 שנים רצופות, החישוב של יחס דירות לאוכלוסיה, ישתפר ב 4% קטנטנים. זה יוזיל קצת שכר דירה, וזהו. כדי להוריד את מחירי הנכסים בחזרה, בעשרות אחוזים, יש להוריד את מספר האנשים שנורא רוצים לקנות דירה השנה, ולהגדיל את מספר האנשים שרוצים למכור. זה הכל. בדיוק כמו בבורסה. אגב, גם בתקופה בה בנו רק 30,000 דירות וגרמו להרעה ביחס דירות/אוכלוסיה, מדובר בהרעה קטנה שגרמה להתייקרות קטנה בשכר דירה. רואים בגרפים ששכר דירה כמעט לא עלה ריאלית (ביחס להתייקרות שאר המוצרים בישראל). אך העליה התלולה של מחירי הדירות מוכיח שהבעיה היא בביקוש לדירות כנכסים לקניה, לא כמקום מגורים. הרבה קונים מתוך רצון להתעשר, הרבה צעירים מקדימים את הקניה בגלל פחד לאחר את הרכבת. במקביל יש פחות מוכרים - כי הריבית בבנק אפס ואם הם יקבלו מזומן לא יהיה להם מה לעשות איתו. הפתרון נעוץ בשינוי הגורמים המניעים את הציפיות של הקונים והמוכרים. כחלון היה גיבור מול הסלולר וגזר שבחים על הצלחת הרפורמה, אך הפעם נבהל מהעלאת מס הרכישה ל 15% וחבל. מס רכישה גבוה ריסק את המחירים בשוק היוקרה של לונדון בשנה האחרונה, כי הוא אכן הורג ביקושים מיידית. הגבלת משכנתאות ל 15 שנה תפעל על הביקוש באופן זהה לעליית ריבית, מבלי לשנות את הריבית בפועל. זה מספיק כדי להתחיל מגמת ירידת מחירים, שהיא בתורה תשנה את ציפיות המוכרים והקונים
אביחי | 05.04.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת