אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מתוק זה לא יהיה

40 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

32.
הלוואי שזה רק ההתחלה
אנחנו מופצצים בסוכר בכמויות מטורפות. זה לא רק משקאות, זה גם לחם, מאפים, חטיפים וכמעט כל מה שיש בסופר. חושבים טבעי? גם הפירות היפים והתמימים הם מתוקים בהרבה ממה שאנחנו צריכים. תוצאה של אלפי שנות הכלאה. הסוכר משבש לכם את חוש הטעם ולא מאפשר להנות מהעושר שיש באוכל. מאז שהבנתי את זה אני אוכל בעיקר ירקות, קטניות, קצת פירות וקצת דברים אחרים. ההרגשה אדירה, אין כבדות, יש אנרגיה ואני נהנה יותר מאוכל. כשתפסיקו לאכול סוכר ושומן, זמן קצר אחר כך, כבר לא תצטרכו אותם. הטעם שלכם ישתנה, תתחילו להרגיש את הטעם המיוחד של כל מיני דברים שפעם נראו לכם תפלים.
שחר | 09.04.16
30.
מלחמה בסוכר? נהדר אבל.....
נראה לי שמשרד הבריאות מפספס במעט. כמו כל אזרח שפוי המודע לכך שעישון הוא גורם מזיק, כך גם ישנה מודעות לסוכר. אנחנו מודעים !!! אבל אין אנו עושים דבר כדי להמנע מהדברים המזיקים הללו. האם מישהו במשרד הבריאות בלן את הנזקים של הרעש שאנו חשופים אליו בחיי היום יום? שאלו אזרח מן השורה אם הוא מודע לרעש מוגזם והשפעתו ההרסנית על חיינו. ובכן, אין מודעות !!! במודעות מתחילה הבעיה ובהתאם לכך יש לכוון את סדרי העדיפויות. ציטוט ממאמר של מכון המחקר של הכנסת: " הרעש הוא המזהם המשמעותי ביותר בסביבה". ובכן המודעות חסרה. אין מודעות וג לא משקיעים בלומר דבר וחצי דבר על הנושא. בהצלחה רבה בקמפיין הסוכר החשוב אך אל נא תשכחו גם את המזהם הסביבתי מספר 1 - הרעש !!!
שטיינמן גרי | 09.04.16
29.
לחם גרוע כמו סוכר.
לחם לבן מתפרק מהר מאוד והאינדקס הגליקמי שלו דומה מאוד לשל סוכר. ככלל עדיף לא לאכול המוצרים שנעשו מקמחים. אני יודע שזה לא נוח אבל קמח ומוצרים פחממתים אחרים שבושלו יותר מידי מתפרקים מהר מאוד והסוכר בדם עולה במהירות רבה מידי דבר שגורם להשמנה ולסכרת. ואם כבר אוכלים לחם אז עדיף עם ממרח שומני דבר שמאט את התפרקותו.
חם או יפת | 09.04.16
26.
כמויות נתרן וסוכר
אדם ממוצע כנראה צורך פי 2-3 יותר נתרן ממה שהוא צריך. גם אם תפסיק להשתמש בכלל במלח, ותמנע ממזונות מלוחים עדיין תקבל יותר ממספיק נתרן מהמזון הנפלא שמוכרים בסופרמרקט. והחלק הכי מעליב הוא, אם אתה נמנע מלאכול מזון מתוק/מלוח בסוף הלשון מתרגלת, ואז אתה לא מסוגל כבר פיסית לאכול מזון מתוק/מלוח כי הוא פשוט מתוק (מלוח) יותר מדי..
הסטודנט | 09.04.16
20.
סוכר גורם ראשי למחלות לב וכלי דם , סוכר "מדביק " את הכולסטרול
לדפנות כלי הדם , למה יש לקוקה קולה גישה בכלל למשרד הבריאות ? מי הם בכלל ששיבו בשקט הם לא קובעי מדיניות לאזרחי ישראל . אבל משרד הבריאות מתעורר מאוחר מידי ומעט מידי . סוכר לבן , קמח לבן , מרגרינה שמן מזוקק צריכים להיות מחוץ לחוק ואסורים לשיווק , 80 אחוז מהסחורה במרכולים לא ראויה למאכל אדם בהקשר של בריאות .
דודי | 09.04.16
17.
האמריקאים כבר הבינו
ב 2013 היו המכירות של קוקה קולה 46 מיליארד דולר. השנה הן צפויות להיות 42 מיליארד ובשנה הבאה האנליסטים צופים 39 מיליארד דולר. בשלוש השנים האחרונות הניבה המניה של החברה 28% תשואה לעומת 40% של מדד ה S&P. לחברה רווח גולמי של 60% - מה שקונים בעשרה שקלים עולה 4 שקלים לייצר. האמריקאים הורידו בצורה חדה את צריכת המוצר - הגיע הזמן שגם אנחנו נעשה זאת.
אלי | 09.04.16
14.
משרד הבריאות חייב להיות יותר אגרסיבי בפיקוח וקנאי לבריאות הציבור כנסו
העולם משקיע טריליונים וחלק משמעותי מהתפוקה הלאומית על הוצאות בריאות ותרופות מבנית תשתיות ציוד רופאים עובדים ועוד .... אנחנו משלמים על מוצרי המזון המתועשים סכומי עתק ובעצם כדי להגביר מכירות הם דוחפים למזון חומרים ממכרים סוכר ועוד שגורמים לנו נזק מצטבר מסתבר שאנשי העסקי שמוכרים לנו מזון שגורם לנו למחלות יש להם הרבה כסף מוזי ורטהייים מקוקה קולה שותף בערוץ 2 זו שליטה בתקשורת אתה שולט בתקשורת אתה שולט בעקיפין בממשלה לא כל אזרח יול להרים טלפון לליצמן שר הבריאות מוזי ורטהיים כן. זהו קצהו של קרחון איך בעלי הון שולטים בממשלה נבחרת אי מוכרים לנו מזון מזיק ללא פיקוח ממשי רציני אחראי עקבי לאורך השנים לשמור על הבריאות של אזרחי ישראל אותנו האזרחים צריכים ביום הבחירות למחרת אנחנו לא רלוונטיים בעלי העסקים רלוונטים כל השנה לנבחרי הציבור שליטה בערוץ 2 חשובה לכל איש ציבור המדינה שייכת לתקשורת לבעלי ההון לא לאזרחים
טיפה בים  | 09.04.16
13.
לכבוד גיל 40 לפני חצי שנה
החלטתי לשנות דבר אחד, לא לקנות בקבוקי שתיה ממותקת / מוגזת. זה השינוי היחיד שעשיתי. איבדתי 8 ק"ג במהלך אותה חצי שנה. זו לא היתה כמות גדולה, משהו כמו 6 בקבוקים בשבוע (וזה היה לשימוש כולנו לא רק לי אישית). זה רק מוכיח כמה השפעה יש לכמות הסוכר בשתיה הזאת.
א מ | 08.04.16
9.
כמה דוגמאות קטנות לכמות הסוכר בממתקים נפוצים
שוקולד 50% מריר מכיל 50% סוכר, זה גם הרכיב הראשון ברשימה לפני הקקאו. כלומר חפיסת שוקולד 100 גרם מריר 50% מכילה 50 גרם סוכר או 12.5 כפיות סוכר. ברוב השוקולדים הרכיב העיקרי הוא סוכר. בעוגיות מתוקות כולל עוגיות לפסח 30%-40% מהמוצר הוא סוכר, כלומר עד 10 כפיות סוכר ל-100 גרם מוצר. בחלווה סביב 33% סוכר או 8.25 כפיות סוכר ל-100 גרם מוצר. התקן קובע שרשימת הרכיבים במוצר היא מהרכיב שחלקו הגדול ביותר ומטה. עד עתה בחלק גדול מהמוצרים רשמו רק אחוז או כמות הפחממות ללא פירוט הסוכרים. בשנה האחרונה התקן שונה ויצרני מזון מחוייבים להציג את אחוז או כמות הסוכרים במוצר. אתם מוזמנים לבדוק בפעם הבאה שאתם רוכשים מוצר בסופר.
אורי | 08.04.16
7.
סוכר מזיק ומטיל עומס על מערכת הבריאות. ומה עם שומן מן החי וכולסטרול?
סיגריות מזיקות לבריאות ולכן ממסים אותן במס מאוד גבוה שנועד לעבור לעמרכת הבריאות המטלפת בצרכני הסיגריות. סוכר מזיק לבריאות, מה שגורם להטלת עומס דומה על מערכת הבריאות ולכן שוקלים למסות אותו, שוב, כדי לשלם למערכת הבריאות. בשר מטיל עומס עצום אף הוא על מערכת הבריאות ואם לא די בזה, גם פוגע בסביבה ומנצל קשות משאבי טבע. מדוע לא מוטל מס דומה על תעשיית הבשר? מדוע צרכני הבשר לא נדרשים לשלם על העומס שהם מטילים הן על משאבי החברה והן על משאבי הטבע? נקודה למחשבה..
אורי | 08.04.16
6.
פרו גרוט: "המטרה שלנו היא לא שאנשים יפסיקו לשתות קוקה־קולה"
למה לא הרי ידוע שהיא מזיקה. ואל תעצרו בקוקה קולה ומשקאות ממותקים ומעובדים אחרים. הכניסו לקטגוריה מעדני חלב עם אפס אחוז שומן, אבל טונה של רכיבים מתועשים וממתיקים שנועדו לפצות על הוצאות השומן שבריא אגב, שמני זרעים שכל קשר בינם לשמן אמיתי מכבישה קרה מקרי בהחלט (שמן צמחי מפוצץ באומגה 6 ומחומצן), ותשפיעו גם על המסעדות. נדיר למצוא מנה כולל סלטים, שלא הגניבו לתוכם סוכר. צמאים? שתו מים ללא טעמים ויתר חרצפים; רוצים טעם? הוסיפו נענע טרי, לימונית או לואיזה. וגם תה ירוק שהכנתם וציננתם במקרר יהיה נהדר
 | 08.04.16
3.
ל2, הסבר קצר
יש הבדל משמעותי בין לחם למשקה ממותק. בלחם יש פחמימה מורכבת שלוקח לגוף מספר שעות לפרקה ולעכלה. לעומת זאת, הסוכר הזמין שיש במשקה ממותק מעלה במהירות עצומה תוך דקות את רמת הסוכר בדם. העלייה המהירה ברמת הסוכר לא מאפשרת לגוף לנצל אותו לייצור אנרגיה, וברירת המחדל במקרה זה היא יצירה של טריגליצרידים, דהיינו חומצות שומן, שנאגרות לך בבטן ובירכיים.
סטודנט לרפואה | 07.04.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת