אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

החלליות הזעירות של הוקינג, מילנר וצוקרברג יחקרו את אלפא קנטאורי

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
למגיב 10. להבנתי ההאצה הגדולה מאד הזאת היא לשבריר שניה בלבד...
לא כתבתי את תגובה 6, אבל: גוף שהמהירות שלו היא קטנה מאד, ובשבריר שניה מהירותו גדלה מאוד, התאוצה היא גדולה אפילו עוד יותר. זה בלתי אפשרי שתאוצה כזאת תהיה למשך זמן ארוך (אפילו שניה), אבל כותב תגובה 6 ציין שהתאוצה הזאת היא למשך 33 מיקרו שניות, כלומר 0.000033 שניות. לכן זה אפשרי (אם כי, לא בדקתי את החישוב שלו בעצמי.
יוסי | 25.05.16
10.
למגיב 6 משהו לא מסתדר לי הגיונית
(הסברת למגיב 4 בנוגע לתותח אלקטרומגנטי) מבחינה חישובית יוצא שהתאוצה לאורך קילומטר אחד בתותח היא 1,800,000,000,000 מטר בשניה בריבוע ,מבחינה מתמטית זה לכאורה נראה תקין ,אבל יש כאן משהו מטריד מבחינה פיסיקאלית הרי תאוצה מוגדרת כשינוי המהירות בשניה כלומר שינוי של 1.8 מיליארד ק"מ בשניה בכל שניה כלומר זה נראה הרבה יותר ממהירות האור איך זה מסתדר עם מהירות של 20 אחוז ממהירות האור שהחלליות האלו מתוכננות
מעניין | 25.04.16
8.
תשובה ל-7
1. הסוללה צריכה להחזיק 20 שנה וגם במצב הזה ללא צורך הפעילות כי גם ככה הגשושית תהיה מכובה כל הדרך ותדלק רק כשתגיע לשם. 2. עם קצת יצירתיות אפילו אין צורך בסוללה כי ניתן להשתמש באור שיגיע מהשמש שאלפא סנטורי נמצא במערכת שלה כך שיש לך מקור כח זמין בנקודת הקצה וכל שאר הרכיבים לא יעבדו עד שתגיע מספיק קרוב אליה. (נכון גם בהתחלה אבל לא לאורך כל הדרך) 3. והחלק הכי חשוב בדיוק בגלל כשלים מסוג זה התוכנית היא לשלוח מספר רב של גשושים תאורטית אתה יכול לשלוח אלפים בעלות נמוכה כי בסופו של דבר היצור יהיה זול ולצורך האצה אתה משתמש בלייזר ולא בדלקים, בעיות חשמל כמו גם העליות שלו ניתן לפתור בקלות.
ggg | 13.04.16
6.
ל-4 התשובה היא שרובה אלקטרומגנטי הוא לא אלטרנטיבה
קודם כל הלוע של הרובה חייב להיות מחוץ לאטמוספירה אחרת במהירות הזאת המפגש של הגשושית עם האטמוספירה של כדה"א תאדה מיידית את הגשושית. כך שהרובה צריך להבנות על הירח, מה שקצת מייקר אותו. בנוסף אני לא יודע איזה כח G הגשושית יכולה לספוג בלי להתפרק, אבל בהצגת הרעיון הם דיברו שאחד האתגרים הוא יצירת קרן לייזר חזקה ממוקדת ל2 דקות, כך שניתן להניח שהתאוצה שהם מתכננים היא מאפס ל60 מיליון מטרים בשניה, תוך 120 שניות. בהנחה של האצה אחידה מדובר ב500,000 מטר לשניה בריבוע! בזמן הזה הגשושית תעבור 3.6 מיליון ק"מ! ולא קילומטר בודד כמו שברעיון שלך. כדי להאיץ ל60 מיליון מטר בשניה תוך קילומטר אחד, צריך האיץ תוך 33 מיקרו שניות, בהאצה של 1,800,000,000,000 מטר בשניה בריבוע.
מהנדס | 13.04.16
4.
האם לא הגיוני יותר להשתמש ברובה אלקטרו-מגנטי (rail gun)?
אין לי את הידע הפיזיקלי הנחוץ על מנת לבצע את החישובים הללו בעצמי, אולם נדמה לי ששימוש ברובה אלקטרו-מגנטי (rail gun) הוא דרך פשוטה וזולה יותר על מנת להאיץ גשושיות קטנות למהירות שכזאת. טכנולוגיה זו כבר קיימת ומוכחת, והמכשול היחיד בדרך ליישום הוא אורך הקנה הנחוץ על מנת להאיץ את המטען. אם החישובים יראו שנחוץ קנה באורך קילומטר הרי שפרוייקט כזה הוא ישים (משגרים אותו למסלול סביב כדור הארץ במקטעים ומרכיבים אותו שם, וניתן גם לתכנן אותו כך שיפתח טלסקופית). אם החישובים יראו שאורכו צריך להיות מאה קילומטר ויותר אז תשכחו ממה שאמרתי.
אורן | 13.04.16
3.
מדובר בהימור על האנושות
אם גזע מפותח מאיתנו ימצא את הגשושיות האלו ואותנו כתוצאה מכך, יקרה לאנושות מה שקרה לאינדיאנים באמריקה ולכל כך הרבה משפחות אדם ובעלי חיים במהלך ההיסטוריה: הכחדה, תמיד המין העליון ינצל את הנחותים ויכבוש את המשאבים לטובתו. כמובן ש(1)אולי אין חיים מפותחים מאיתנו ביקום. (2)אולי יש אבל הם לא דומים לנו בעניין הכיבושים. (3)אולי המסע הבין כוכבי, אם קיים, יקר מדי ביחס לרווח שאפשר להפיק מהכדור שלנו. (4)אולי יש עוד הרבה כוכבים דמויי ארץ ואין משהו מיוחד לקחת מפה. אולי לא, לכן זה הימור.
 | 13.04.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת