אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המנהיג האלון

35 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

32.
אלון מאסק עושה מהפכה ירוקה - בלי הפגנות במעשים
תודה שהחלטת לכתוב את הכתבה על הצעיר המרשים הזה, חשוב לראות איך אקזיט שעושה בחור צעיר - מאפשר לו ליצור מוצרים שבאמת גורמים לאנשים לחשוב שיש אפשרות למציאות שונה. אני רק רוצה להאיר שתי נקודות : 1. המהפכה של הרכב החשמלי כבר הצליחה - אין כיום חברה רצינית בתעשיית הרכב שלא תציג רכב חשמלי בשלוש שנים הקרובות - מי שלא תעשה זאת לא תשרוד. הציבור הוכיח לחברות המדושנות שהוא רוצה שינוי ונמאס לו מזיהום האוויר - 325,000 איש עמדו בתור - זה מציג ביקוש אדיר! 2. ההיפרלופ וגם פרוייקטים אחרים שלו - כולו פותח בספייס אקס - אבל הוא ניתן חינם לכל דורש באינטרנט בחינם. ספייס אקס רק עוזרת בתחרויות לסטודנטים ופיתוח צינור לניסיונות. גאוני! ונדיב. אגב , הוא החזיר כבר הלוואות שלקח מהממשל. והיצור שלו מבוסס על השוק האמריקאי ולא הסיני כמו שעשה גובס. - שגם הוא בהחלט ראוי להערכה עצומה!!!
איל שמי | 16.04.16
30.
מנקה בקטן - מלכלך בגדול
מכונית חשמלית, אם מחשבים סה"כ הזיהום הסביבתי כולל הייצור, לא כל כך הפחיתה את חתימת הפחמן למכונית: לעומת זה טיולי עשירים לחלל יגרום לחתימת פחמן חדשה וענקית על כדורנו הקטנטן. וכמו שאומרים, כאשר העשיר אוכל עוגה - העניים חוטפים קילקול קיבה. כבר כיום נהרות ואגמים מתייבשים באפריקה עקב זיהום האוויר בפחמן. כולנו מרגישים את זה בריבוי הסיכסוכים ובנדידת העמים לאירופה: התוצאה לאנושות איומה!
 | 16.04.16
29.
ג'ובס כפי שצויין פה מממציאי המחשוב האישי וגם הניידים כיום רחוקים מלהיות צעצועים -
הם מאפשרים תקשורת ונגישות מידע ברמות שלא היו מעולם ומייעלים את חיינו וכן תפוקות עסקיות / כלכליות ללא הכר. אגב ג'ובס לכל הקסנופובים האווילים שונאי מוסלמים היה בנו של מוסלמי ממוצא סורי.. ובכלל שכחו להזכיר את היזמים המופלאים והנדירים של גוגל שכבר כיום חוללו בפועל מהפכה של חיינו על הכדור ויישארו כנראה בטופ של היזמים בעשרים שנה הקרובות לפחות. חוצמזה מה הנטיה האינפנטילית ישראלית כל כך הזו שנשאבה ממדורי הספורט לקבוע למי גדול יותר - כל אחד תורם את חלקו ותרומתו לאנושות ולכלכלה..
ד | 16.04.16
21.
כמה קל לזלזל במישהו אחרי שהוא מת !
"בסופו של דבר, סטיב ג'ובס סיפק לאנושות שורה מרשימה של צעצועים יקרים. כן, היתה לאייפון, לאייפד ולחבריהם השפעה גדולה על אורח החיים של העולם המערבי והמערבי פחות, על הנגישות למידע ועל תרבות הצריכה. אבל למאסק יש מטרות שאפתניות הרבה יותר. המיליארדר שגדל בדרום אפריקה לא רוצה ליצור מכשירים שעוזרים לנהל שיחת וידיאו עם סבתא או לשחק בקנדי קראש." פשוט לא מאמין שאני קורא את השורות האלה בעיתון רציני שמתיימר להבין במה שהוא מפרסם. אז סתם שתדעו, ג'ובס ווואז היו אחראים לעוד המצאה קטנה ומינורית שנקראת המחשב האישי. כן כן אותו המחשב שממנו כתבת את הכתבה הזאת ושבזכותו בכלל יש לך עבודה, כי לפי רמת הכתיבה והידע שלך שום עיתון רציני וכתוב לא היה מעסיק אותך. פשוט מביש לראות אדם שלא עשה כלום בחייו מעביר ביקורת ומגחיך את אחד מגדולי המוחות בהיסטוריה האנושית.
אסף | 16.04.16
16.
אף מילה על זה שארה"ב מסבסדת אותו עד הצוואר? כתבה פח.
מוצר הדגל שלו - טסלה מסובסד ע"י ממשל ארה"ב - אובמה ליתר דיוק - במליארדים. ללא הסבסוד החברה הייתה קורסת כי המכוניות הללו לא ריווחיות למרות שהן יקרות מאוד! גם האחזקה שלהן תהיה יקרה מאוד. מה יוצא מזה? כל אזרחי ארה"ב כלל העניים מממנים צעצוע (כן, זה הצעצוע לא האייפון) לעשירי, ליתר דיוק למליונרים, של ארה"ב. להשוות יצרן מסובסד ליצרן שעשה את הונו בשוק פרטי אמיתי עושה עוול עם הראשון לא עם מאסק שעיקר הכישרון שלו הוא להשיג מימון ממשלתי.
רוני | 16.04.16
12.
צודק בעקרון
רק הבהרה לשם עשיית צדק עם ג'ובס. גדולתו של ג'ובס היא לא במכשיר מסוים או ב"צעצועים יקרים", אלא בהנגשה של IT לכלל האנשות, באמצעות מערכות הפעלה קלות לתפעול וממשקים ידידותיים ואינטואיטיביים. שוכחים שעד לג'ובס עולם ה-IT היה נחלתם הכמעט בלעדית של אנשים טכניים. ג'ובס, גם אם גנב פה ושם וביצע סינתזה של טכנולוגיות קיימות, פרץ את הסכר ובכך אפשר יצירת יישומי IT במגוון עצום של תחומים - ממדע, עבור בעסקים ועד אומנות. יחד עם זאת, אני מסכים שמאסק עולה עליו. גם אם האידיאליזם שלו הוא מן השפה ולחוץ (אין לדעת, איננו מכירים אותו), המיזמים שהוא לוקח על עצמו הם פורצי דרך בהגדרה, וקשים ביותר לביצוע. זה בולט במיוחד בעידן בו כולם מחפשים לייצר אפליקציות בשקל ולמכור אותם במיליארדים לפייסבוק. הוא גם השקיע בתקופה מסוימת את כל הונו במיזמים הללו. אכן מגיע לו שאפו ענק. הוא באמת מזכיר את אדיסון יותר מאשר את פורד כמו שאמר אחד המגיבים.
סורמלו | 16.04.16
9.
להפך, ההמצאות של ג'ובס שינו את החיים. ההמצאות שמניתם כאן -
קשקושים מגאלומניים, שיהיו רק גרסת בטא של מה שיקרה רק בעוד עשרות שנים. אני לא מזלזלת בגרסאות בטא, הן בהחלט חשובות, אבל צריך להבין שדווקא ההמצאות הקטנות הן החשובות. ומי שחושב שסלולרי זה בשביל "לדבר עם סבתא", סימן שהוא לא מבין דבר וחצי דבר בפסיכולוגיה אנושית. (ואגב, לדבר עם סבתא זה בהחלט חשוב ובהחלט חלק ממארג החיים.)
 | 16.04.16
8.
איכשהו, הקפיטליזם שלכאורה מבוסס על ומעודד דמוקרטיה -
אפשרי רק בדמוקרטיה לכאורה, שהיא הלכה למעשה דיקטטורה. אם פוץ אחד עם הררי כסף יכול לשלוט בחיי האנושות - משהו דפוק בשיטה שמאפשרת מיליארדרים. קפיטליזם מעודד דמוקרטיה? בואו נראה. בימי העבדות בארה"ב לעבדים אסור היה ללמוד לקרוא ולכתוב. כי אדוני העבדים ידעו שבעבדים אי אפשר לשלוט אך ורק ע"י ענישה גופנית - אלא הכרחי גם להשאיר אותם בורים. מה יש לנו עכשיו? לכאורה, דמוקרטיה. בפועל - מתי בפעם האחרונה היה לכם זמן לקרוא ספר? ללכת להצגה? ללכת להרצאה? והחמור מכל - להתאגד בתנועה חברתית שתפעל לשיפור תנאי חייכם (במקום להפקיד את גורלכם בידי פוליטיקאים שהם ממשלת בובות המופעלת ע"י הקפיטליסטים). הקפיטליזם מוכרח להשאיר את נתיניו עם הראש רק במעט מעל לפני המים. כל מצב טוב יותר יגרום להם להבין את מצבם העלוב ואת העובדה שהם בעצם הרוב, והם יכולים לשנות את החוקים כך שיעבדו לטובתם, לא לטובת הקפיטליסט.
 | 15.04.16
5.
מגיב 1 צודק אבל האם הוא מסכים להיות מובטל לכל חייו?
אני מסכים עם כל מילה של המגיב הראשון ובאופן אישי מקווה שתחזיתו לייצור מוצרים עמידים תתממש. אין לנו מספיק משאבים בכוכב הזה להמשיך בייצור כזה במשך עשרות שנים, פשוט אין. נורת החשמל מסוג ליבון עובדת רק כ-2,000 שעות עבודה בגלל קרטל יצרני נורות. הגרביונים הראשונים מניילון מתוצרת דופונט החזיקו מעמד שנים ללא רכבות. עד שהורו למהנדסים לייצר סיב שלא מחזיק מעמד לאורך זמן כדי להמשיך ולמכור. הבעיה שהמגיב מתעלם מהתוצר של מוצרי שביקה מתוכננת שהוא יצירת המון משרות. צריך אנשי תכנון ופיתוח, עובדי ייצור והנדסה, משווקים, חובלים באניות ונהגים למשאיות, אנשי חלוקה וסידור מדפים בחנויות ועוד. יש תחזיות ל-50% אבטלה ואף יותר בממוצע בכל מדינות העולם בשינוי כזה. לכן הבעיה היא פוליטית וחברתית: איזה פוליטיקאי יסכים לחיוב חוקי לייצור מוצרים עמידים שיגרמו עשרות אחוזי אבטלה בטוחה,מהומות ברחובות ומליוני אנשים רעבים בעלי המון זמן פנוי, זה מאוד מסוכן לשלטון! מצד שני כבר כיום יש המון משרות מיותרות: "עובדים בבולשיט" http://www.calcalist.co.il/world/articles/0,7340,L-3617308,00.html
אורי | 15.04.16
3.
עומרי כבירי לא יודע דבר על פורד
לכתוב שהנרי פורד חמס משאבי טבע זו שטות. פורד פעל בעידן שההגנה על משאבי טבע והמודעות הסביבתית לא היתה מה שהיא היום. לעומת זאת לפורד, חוץ מאנטישמיות היו כמה רעיונות חשובים. הוא למשל ניסה להקים מפעלים שיפעלו בכוח המים וייצרו חלקים למכוניות. הוא ניסה לייצר חלקים מסויה למכוניות וכו'. להגיד שלא היתה לו מודעות סביבתית זו בורות ולא של פורד
או לה לה | 14.04.16
2.
"כל המיזמים של מאסק נמצאים בשלבים ראשונים"
הפוך, גוטה הפוך. סולאר סיטי היא מתקינת הסלולאר הכי גדולה בצפון אמריקה. SpaceX סגרה כבר חוזים בעשרות מילארדי. לג'יגה פקטורי יש צבר הזמנות במילארדי דולרים וכך גם למודל 3 של טסלה. ומאסק שווה עשרות מילארדי דולרים. אם רק חלק מהדברים יעבדו מאסק יהיה האיש הכי עשיר על הכדור עוד 10 שנים.
דוד | 14.04.16
1.
יותר מידי כוחות שוק פועלים כנגד התקדמות הטכנולוגיה, בעיקר דת הקפיטליזם אשמה
פעם זו היתה הדת, היום זה קרטל האנרגיה הבלתי מתחדשת ו...הקפיטליזם!!! הדת עיכבה את הטכנולוגיה במשך מאות שנים. היום יש מי שעושה הכל על מנת למנוע את הקידמה ואת היצירה של מוצרים בלתי מתכלים. ברמה הטכנולוגית אין לנו בעיה לייצר רכבים וטלפונים ואינסוף מוצרים שמחזיקים מעמד עשרות רבות של שנים. אבל הקפיטליזם חי על הגדלת הצריכה ועל "ההשבתה המתוכננת" ועל עבודת כפיים של בני האנוש. אם השיטה הכלכלית תשתנה והגופים שפועלים על מנת להמשיך ולייצר צריכה אינסופית של דלקי מאובנים, יעצרו - הרי שבתוך כמה שנים מועטות האנושות תזנק קדימה. אפשר לרתום מיליוני מוחות על מנת לקדם את הטכנולוגיה ועוד מעט לתוך המשוואה הזו תיכנס הבינה המלאכותית והזינוק יהפוך לדרמטי. אבל כל עוד השלשלאות של הקפיטליזם שמעודד צמיחה שמהותה היא שקיעה במקום ובמחזוריות של "צריכת שווא" של אותם הדלקים ואותן הטכנולוגיות בשינויים מזעריים וחסרי תועלת לצרכן - אין תקווה לקידמה מהירה שתתאים לרמות הצריכה הנוכחיות. התוצאה תהייה כנראה מלחמה שתאפס את הכלכלות ותגרום לחלוקת משאבים אחרת בין אזרחי העולם. לאחר דילול האוכלוסין הזה שיטת הכספים החדשה תוציא מהמשוואה את הדת האכזרית הזו = הקפיטליזם והעידן השחור הזה ישאר זיכרון רע וחולף ממש כמו ימי הביניים. ולא, אני לא מדבר על קומוניזם או קפיטליזם, אלא על שוק ריאלי שלא תלוי בגרף ההיצע והביקוש הפיקטיבי שנולדנו להאמין בו.
 | 14.04.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת