אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

צרפת נושפת בעורפה של ישראל כסטארט־אפ ניישן

60 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

60.
המהנדסים הצעירים והמוכשרים נוהרים לאירופה ולארה"ב, שם יש בחורות נאות בשפע!
בישראל בחורה בעלת מראה נאה ומערבי הולכת ברחוב או לבר ותוך כשעה יש איזה 4-5 גברים ישראלים שמתחילים איתה. באירופה ובארה"ב אותה בחורה לא היתה מקבלת אפילו פניה אחת. מהנדס צעיר ומוכשר עם תחביבים בתחום האמנות מחפש אישה נאה, הוא לא צריך יותר מזה בחיים. בישראל הוא לא ימצא את מבוקשו כי התחרות עצומה, בעוד שבמדינות המערב הוא לא יתקשה בכך.
 | 30.04.16
56.
כדי להבין את צרפת יותר טוב, רצוי לקרוא את ספרה של קורין מאייר "בוקר טוב, עצלות"
(Bonjour Paresse, יצא גם בעברית). הספר אמנם "מטפל" במקום העבודה התאגידי (corporate) ובכך מתייחס לארגונים בכל העולם (לפחות החלק שבעבר היה נקרא "המערב"), ובוודאי שלאמריקאים, אבל כל מי שחי ועבד כמה שנים בצרפת, יודע שלאירגונים ולחברות הצרפתיות יש "סיפור" משל עצמן, והספר של מאייר הוא במידה רבה תולדה של היחשפותה לחברה צרפתית כזו בה עבדה מספר שנים (EDF, חברת החשמל של צרפת).
יניב | 28.04.16
54.
לפני עשור ישראל הפסיקה להשקיע בחינוך בבתי ספר, תיכונים ובאקדמיה
גם אם מחר נשנה את המגמה לחלוטין, יקח עוד עשור עד שנגיע חזרה לתוצאות נורמליות. בעוד מדינות אחרות נתנו גז, אנחנו לקחנו רברס. זה מה שקורה. שימו לב למיליארדים ששפכו כאן על הצבא לטובת מלחמה עם ארץ כמו אירן שבחיים לא תהיה לנו מלחמה איתה.
חיים | 27.04.16
53.
למטבע שני צדדים
לא כל גימיק ואפליקציה היא חידוש טכנולוגי. לא כל קוד תוכנה הנו בסיס להקמת תעשייה. מכאן שלא כל אפליקציית אינטרנט למכירות אלו או אחרות הימורים וכיוב הנם הייטק. מצד שני יש גם אפליקציות שהן אלגוריתמיות ומחקריות אשר בהן יש לא מעט מן המדע. למשל WAZE שהנה אפליקציית ניווט ואלגוריתם. החברה בארץ סובלת מסימפטום של גאוני אינסטנט קיצורי דרך עיגולי פינות . לכן כמות החברות שעולות לאוויר בתרועה ונסגרות בקול קלוש רב. ומדוע כי לא סוגרים פרטים טכניים עד סופם. הכסף והמכה המהירה מסנוורת את היושרה המקצועית. אם יש יושרה שכזו היא מחוסלת מיידית שלא תפריע לעשות את המכה. חברות רבות עם רעיון וגימיק נקנו על ידי ענקים ונסתבר כי לא היה בהן דבר. זה נקרא בלשון שיווקית "להכניס להריון את המערכת" באנגלית "to hook the customer" . מעטות הן החברות שקמו עם טכנולוגיה והפכו לתעשייה בארץ. למעשה יש שתיים שלוש והן צ'ק פוינט , סטף ורטהיימר SUN-DISK DISK ON KEY וקבוצת בינת. כיום בוגרים צעירים בטכניון עם ידע בVERILOG רושמים קוד לאפליקציית סיליקון. מכאן ועד למוצר בשל ארוכה הדרך. חלק מן היזמים הללו ינסו אף להסתיר עובדות ובעיות טכנולוגיות מן הקונה הפוטנציאלי וימכרו לו סיפורי בדיה. סיפורים שלאחר הקנייה יתגלו ואזהעסק יעלם. העיקר שעשו את המכה. מקודת המבט של המדינה היא לא רואה דבר מכך פרט למס שמשלמים היזמים על האקזיט. הטכנולוגיה במידה ויש עוברת לחברה גלובאלית. המסוי חומק. תעשייה לא מתרוממת. כפוע יוצא מן העניין הזה סטארטאפ הוא דרך להתעשרות מהירה ובחובה גם עבודה קשה באם מדובר בפיתוח שבב. אבל זו חרב פפיות. נקודה למחשבה.
הייטקיסט | 27.04.16
52.
איני מודאג
אני חושב שהמאמר מראה על עליה ביכולת הצרפתים לגייס מימון לטובת מיזמים בטכנולוגיה עילית אבל לאמר שמזנבים בישראל? הגזמתם 1. צריך להשוות בין מספר חברות הישראליות ובצרפת מדובר בפי 9 אוכלוסיה בצרפת 2. בישראל תהליכים חיוביים של כניסת כוח עבודה נוסף חרדים וערבים 3. בישראל רמת ההשכלה גבוהה יחסית לעולם בהשוואה לצרפת אנו רק 8 מיליון איש מוקפים באויבים וחורשי רעתינו תקציב הבטחון כמעט שליש מהתקציב השנתי, עברנו 7 מלחמותף האנשיפ\ם כאן חשים קהילתיים חברתיים ושייכים ולמרות זאת כל העולם שוחר לפיתחינו. מה קורה בצרפת? מאז פיגועי פריז הם בדכאון לפי מה שאני רואה בעיתונים ובאינטרנט.. נבדוק לאן הגענו ותראו שאין לנו מה להתבייש אלה רק לטפוח לעצמינו על השכם. אנו עם אופטימי ונראה שנסתדר בעתיד טוב יותר. ולכן אין לנו מה לדאוג. ראיה אופטימית מיד הביאה תוצאות יותר טובות בברכה חג פסח כשר ושמח
אמיר | 27.04.16
50.
הצחקתם אותי - שבוע העבודה בצרפת הוא בין 35 שעות
מספר ימי חופש בשנה הוא 35 (7 שבועות !!!) חברות הייטק בינ"ל שקנו חברות צרפתיות הופתעו לגלות שהם לא יכולים לפטר עובדים / לסגור פעילויות שבשל חוקי המדינה . נקודות האור היחידה היא שהמשכורת ממוצעת בתעשייה בצרפת היא 60K דולר לשנה , נמוך מארה"ב . לא שכל זה הוא רע , אבל להיות מדינת מוטת הייטק אי-אפשר ככה . ו 200 מיליון יורו זה גרושים בהשוואה לגוגל השקעות .
חי | 27.04.16
49.
יזראל - דה סטרסס אפ ניישן !!!!!
אנחנו כבר מזמן מדשדשים במקום והטייטל של אומת הסטארט – אפ הולך ומתרחק. חינוך לתורה ולא ליזמות עסקים וטכנולוגיה, מודל חממות שפשט רגל, ניהול גרוע, בזבוז משווע של כספי משקיעים וממשלה, יהירות וזחיחות ישראלית טיפוסית וכאילו לא מספיק - יחסים בינלאומיים הכי גרועים שהיו פה שמבריחים חברות משקיעים ושותפים פוטנציאלים. וכמו תמיד עומדים במקום אלפי יזמים מוכשרים, ראויים, טובים, הגונים, ומוצלחים שמגיע להם בענק לפרוץ ולהצליח- עומדים במקום תשושים, מיואשים, לחוצים ועניים ומבינים ששוב הם אלה שמשלמים את המחיר ..
סיגל וייסוסור | 27.04.16
44.
אינני יודע אם הכתבה מדויקת - קראתי כבר כתבות שהתבררו כלא נכונות עובדתית. יחד עם
זאת יש כמה עובדות משלימות אשר יכלות להצדיק את תוצאת השוואת הסטרט אף הישראלי בעבר לזה שמתהווה. 1] הבסיס לזינוק ההיי טק בשנות ה90 היה , ללא ספק העליה של 300.000 מהנדסים, רופאים, מדענים מברית המועצות לשעבר. חלקם נשאו את חיידק היזמות , החשיבה מחוץ לקופסה והצטרפו לאלה שהיו קיימים אז בארץ. זאת הייתה דחיפה עצומה למדע, לחדשנות, ולכלכלת ישראל בכלל. הים, הדור ההוא יצא לפנסיה, ורוב צאצאיהם היותר מוכשרים נמצאים כבר בעמק הסיליקון בקליפוארניה. 2] ביבי היה אז שר אוצר ולא ראש ממשלה. ישנן הבדלי גישה מבחינת קבלת החלטות , כאשר ראש ממשלה חזק ויציב כאריק שרון מגבה את ההחלטות הכלכליות ולוקח עליו את האחריות לתוצאותיהן. ביבי לא היה צריך לדאוג לשרידותו הפוליטית. היום, ביבי צריך להפנות חלק לא מבוטל ממשאבי המדינה לשוחד פוליטי. במקום היי טק, התמיכה הממשלתית הולכת להקמת ישיבות, להתנחלויות. 3] מבחינה מנטלית אנחנו בתהליך מואץ של ''החזרת העטרה ליושנה'' - יען הליכה אחורה בזמן. בעוד כעשור 50% של תלמידי ישראל ישתייכו לזרם העצמאי החרדי, ולא יזכו ,אפילו, ללמוד לימודי ליבה בסיסיים. ואם זה דור העתיד של ישראל, תגידו אתם מה הצפי של התפתחות ההייטק הישראלי.
אבי | 27.04.16
41.
צרפת החופשית נותנת נוקאאוט להייטק הגזעני האשכנזי !
ההייטק בישראל מנוצל להגברת הגזענות נגד מזרחים בצורה הכי בוטה וגסה שיש, רק מיזרחים טיפשים ישתפו פעולה עם ההייטק הישראלי-גזעני הזה במקום לשתף פעולה עם צרפת שם יקבלו את כל הכבוד וההערכה מבלי לספוג יריקות כל יום מכל הכיוונים רק בגלל מזרחיותם ועוד יצטרכו לומר שזה גשם של תרבות ואמנות
VIVE LA FRANCE | 27.04.16
40.
אנחנו רצים למרחקים קצרים (אצנים), האירופים למרחקים ארוכים
בגלל החנק שיש במדינה , בניהול חיי היום יום, כל אחד שואף להגיע לרגע שבו הוא יתרווח לאחור. ולכן הוא מוכן ל"תת את הכל" עד שיעבור את הגבעה, ואז שיראה את הגבעה הבאה יתחיל לחשוב אם זה שווה, ולא יפרוש בשיא. כאשר מגיע מתוך תחושה שהוא חי טוב ורוצה להגשים את עצמו, אז מראש מדובר בקומץ קטן יותר, אך אפקטיבי יותר. אנחנו מדינת עדר, איפה יש כסף אני הולך לשם. לא משנה אם אני אוהב את זה רוצה את זה או שזה יעשה לי טוב בעוד 10 שנים. הרבה מזה בגלל "השיטה", נשמור יחס רזרבה כלכלית כך שלעשירים מאוד יהיה הכל, כי "רק בזכותם המשק זז"( בחחחח), נשמור עוד קצת בבנק ישראל, כדי ש נקבל AAA בדירוג וגם בOECD. אבל את האדם הפשוט זה שיכול להיות הסטרטאפ הבא, (לא חייב להיות הייטק), משאירים במים לצוף ולשמור שרק הנחיריים ישארו בחוץ. וכך מקבלים אצנים!!!!!
 | 27.04.16
37.
האמת על צרפת
שיש להם תעשייה משגשגת זה לא סוד שיש להם המון כסף זה לא סוד שיש להם המן תיירות זה לא סוד העניין, את השיא שלהם הם עברו הם בהתדרדרות ובמדרון חלקלק הסולידריות החברתית בשפל ללא תקנה הגרעין המשפחתי שם בקריסה מיליוני פליטים מוסלמים עוד בדרך אליה.... ישראל עוד לא הגיעה לשיא שלה היא בעלייה מתמדת וממשיכה לעלות אין מקום להשוואה בכלל מתי צרפת נוסדה כמדינה ומתי ישראל? מה הגודל שלה הגיאוגרפי? מה מספר האוכלוסייה? זה כבוד גדול לישראל שבכלל משווים אותה למפלצת הזאת. ושאנחנו מתקדמים טכנולוגית יותר מהם זה פלא ונס לא קטן בכלל.
שי | 27.04.16
32.
כאן אוהבים לתקוע יוזמות בתביעות, בתי משפט, ערעורים, בירוקרטיה ע"ע סקטור הגז...
הכל בישראל נתקע בבירוקרטיה מטורפת, הכל נועד לממן עשרות אלפי פקידים מיותרים ועשרות אלפי עורכי דין מיותרים. כל שתי שכונות בישראל הן עירייה עם פקידים שנהנים לתקוע יוזמות לתושבים. כל מכרז בישראל ישר עובר לבתי משפט עם ערעורים וסחבת של שנים. אז מה מצפים? ממדינה קטנה וזריזה אנו מדינה מגושמת תחת שלטון בג"צ
האמת הכואבת | 27.04.16
29.
האמת היא שחוד החנית של הטכנולוגיה הישראלית נשען על דורות של מהנדסים
שהתחנכו בישראל של שנות ה-70, 80, 90 והדורות הנ"ל מתחילים לצאת לפנסיה (חלקם כבר בואלהלה). הדור הנוכחי גדל על (תת)תרבות פופולרית של לחם ושעשועים נוסח לימור לבנת ומירי רגב, תרבות שמתגמלת בורות, טיפשות וגסות רוח. בזכותן ילדים היום חולמים על ריאליטי ותחת גדול כמו לקים קרדשיאן במקום חלומות על מדע, הנדסה ואומנות, המיצ"ב האחרון מוכיח את המגמה שחור על גבי לבן. השקעה ממשלתית, הקלות במיסוי ובבירוקרטיה יכולות לתרום להנעת התהליך אבל רק הון אנושי יכול לשמר תעשיית הייטק משגשגת.
דניאל | 27.04.16
27.
קצת פרובינציאלי... איפה אנחנו ואיפה צרפת ?
זה כמו לומר שהאמריקאים יותר גדולים מאיתנו. ואללה ? צרפת זו מעצמה - תרבותית, טכנוליגית, תעשייתית והיסטורית. נכון, אלו לא הימים בהם הם היו הכח הגדול והמשמעותי בעולם אבל איפה אנחנו ואיפה הם ? יחסית לגודל, ישראל עושה דברים מדהימים. צריך להנות מזה. אפשר להתגאות בזה אבל אין מה להשוות אותנו לכוחות הגדולים בעולם. זה יכול לקרות פה ושם ברגעים נתונים אבל באופן כללי אנחנו לא באותה הליגה.
צ | 27.04.16
24.
חרדה ישראלית
אני לא מבין כמה דברים: מי מחליט לפתוח סטארט אפ בצרפת בגלל שלוקח 4 ימים לרשום חברה? זה נתון חסר חשיבות. למה אם צרפת פורחת זה מפחית מהפריחה בישראל? האם ההצלחה נמדדת רק באופן יחסי? יש מספיק לכולם. בכלל ההצלחה של הייטק טמונה ב 99% בזרעים(ילדינו). עדיף למדינה להשקיע בזבל האורגני(תשתיות חינוך, מורים, בתי ספר, מקצועות המפתחים יצרתיות, חופש מחשבה בתוכנית הלימודים הממשלתית). רוצים "אור לגויים" - זה "אור לגויים" - ולא בצרפת לוקח 4 ימים לפתוח חברה! זו לא הסיבה לפריחה
עמיר | 27.04.16
23.
הכל הבל הבלים, ארה"ב נשארה הקטר של העולם
מתגאים פה בסטארט אפים שמגייסים כמה מיליארדים בודדים ומאוימים ממדינה סוציאליסטית שמגייסת הון ציבורי כדי להתחרות. בשורה התחתונה השוק האמריקאי היה ונשאר הקטר של כל התעשייה הזו שכל העולם נושא אליו עיניים עם השקעות במאות מיליארדים וחופש יזמות שאין שני לו. זה לא מפתיע שמיטב היזמים פה עושים את האקזיט מוקדם כדי שיוכלו לברוח מעבר לאוקיינוס ובאמת להתפתח. סטארט אפ זה לא החלטה ממשלתית אלא אופי חברתי, ובגלל זה זה מצליח בארץ כי אנשים כאן שהולכים לכיוון הזה באים מרקע שאינו מקובע מחשבתית כפי שיש ברוב העולם ובגלל זה זה גם משאב שמתכלה ברגע שאנשים אלה עוזבים.
גיל | 27.04.16
21.
לא מפתיע בכלל, ישראל היא הדבר הכי רחוק מסטרטאפ ניישן שיש
. הכל פה מיושן חאפרי וחובבני, אפילו כדי לקרוא את הכתבה הזאת הייתי צריך לעבור דרך כמה וכמה פרסומות פופאפ קופצניות ואגרסביות סטייל שנות ה 90.. מי לעזאזל עדיין משתמש בפופאפים? זה תמונת מראה על האופי של הישראלים, אגרסיבים, לא אכפתיים ולא מעודכנים.. כנ"ל שאר האינטרנט הישראלי, תנסו למצוא בעברית מידע על תכנון מסלול נסיעה באוטובוס או אתרי מזג אוויר בעברית, הכל מבולגן מיושן ומלא בפרסום אגרסיבי.. אפילו באתר דואר ישראל מקפיצים לך פרסומות פופאפ מעצבנות...
יוסי | 27.04.16
15.
מת על הישראלים המפגרים שצוחקים על הצרפתים
מדינה שגנבנו ממנה תכניות למטוס כי לא יכולנו לעשות בעצמנו והמטוסים מתוצרתה הם סמל הניצחון ב-67. מדינה שבנתה תשתיות מפותחות בשנים שבארץ עוד התווכחו אם אוטובוסים צריכים מזגן או לא. מדינה שהשכילה להפריד דת ממדינה בשעה שאצלנו כת משתטחי הקברים ומוכרי קמיעות גדלה כמו סרטן גרורתי, שלא לדבר על אוכלוסיה הולכת וגדלה של חרדים נחותים (מיוזמתם ובמכוון) שהמדינה מזניחה לטירוף השולט בהם לאסור עליהם לימודי אנגלית, מתמטיקה ומדעים, כדי שלא יוכלו להתפתות רחמנא ליצלן לשוק העבודה... זהו נס חנוכה השני שישראל בכלל מרשה לעצמה להתמודד מול צרפת בקטגוריה כלשהי שפירושה קידמה. עוד 40 שנה בצורה הזו הצרפתים יסעו לסמית׳סוניאן לראות ישראלים משומרים במוזיאון.
יוספוס | 27.04.16
11.
שצרפת מוכרת צוללות ב 40 מיליארד לאוסטרליה ו113 מטוסים לאיראן
בעלות של 60 מיליארד דולר ,שיש להם צרפת את חברת ייצור הרכבות הגדולה בעולם שמוכרת מעל 20 מילארד דולר , שאין להשיג חדר בפריז בדירה בפחות 220 שקל שהתפוסה מלאה , שיש להם 85 מיליון תיירים בשנה במקום הראשון בעולם ושהם במקום הראשון ב EXIT בהיי טק באירופה ולא רק בענייני בידור למצוא חניה ,אלא בענייני רפואה כימיה ביולוגיה כל הציוד הטכנולגי בזק ו HOT הוא צרפתי גם עידן + , אני אף לא התפלאתי שהם במקום הראשון בכל דבר ואגב ישראל הכי רחוקה בתרבות מצרפת וטוב שכך . ותזכרו בירושלים פועלת רכבת צרפתית בתל אביב תפעל רכבת מסין .
האמת | 27.04.16
9.
אין לזלזל בצרפתים. משלוש סיבות, א. בעלי יכולת טכנולוגית
ב. אכן מבצעים הקלות לחברות הייטק. ג. הם מדינה שיוצרת סוג של "מאזן אימה" מול חברות ההיטק הגדולות. כולנו זוכרים את הקנסות שענקיות טכנולוגיה אמריקניות ספגו וסופגים באירופה. השקעה בצרפת זה סוג של תשלום "פרוטקשן" לצרפתים. וסוג של איום אם תפגעו בעסקינו באירופה אנו עלולים להוציא את מרכזי הפיתוח מצרפת.
רוני | 27.04.16
8.
מה זה משנה בכל מקרה אקזיט עושים בודדים
מעט מאוד ישראלים עושים אקזיט מתוך אלפים ,אחרי אקזיט המדינה לא נהנית מהמס כי החברות בדרך כלל רשומות בחו"ל והייצור עובר לעמק הסיליקון , אז מה יוצא לנו מזה ? 4 מתעשרים בשנה והרבה רעש , אז אין בזה שום תועלת למשק הישראלי לכלכלה הישראלית או ליצירת מקומות עבודה
אריק | 27.04.16
6.
איך באמת מעודדים הייטק?
האם על ידי "הקמת קרן ממשלתית"? האם על ידי "מתן הלוואות בערבות מדינה"? לא, הניסיון ההיסטורי מראה שמעורבות ממשלתית רק פוגעת בתחום שבו היא נוגעת. הסיבה לכך היא פשוטה: ישנו איזה פקיד ממשלתי שצריך להחליט אילו חברות יקבלו סיוע ואילו לא. היות ולא מדובר בכסף מכיסו, הוא יעדיף לחלק אותו לחברים ולמקורבים שלו, ולא לחברות שיש להן את הסיכוי הכי גבוה להצליח, ולכן ההשקעה תמיד נכשלת. קחו לדוגמה את חברת "סולינדרה", אשר ממשל אובמה השקיע בה חצי מיליארד דולר, זמן קצר בטרם פשטה את הרגל. כדי לעודד את ההיטק הממשלה צריכה פשוט לסגת מן הדרך - להפחית מסים, להפחית רגולציה ולתת לשוק החופשי לעשות את שלו. כל כך פשוט, ובכל זאת בני אדם מסרבים להפנים זאת.
אורן | 27.04.16
5.
צריך לפתח איזו אפליקציית זיהוי מגמות לממשלה הזאת שלנו:
הייטק- מלבד הכסף, הממשלה לא רואה מסנטימטר. BDS- עד שלא יחרימו אותנו כמו שעשו לדרום אפריקה אף אחד לא יתעורר. אנרגיית שמש/אנרגיה חליפית- קצת מדי, מאוחר מדי ובטכנולוגיות לא רלוונטיות. אנרגיה בכלל- רק מתווה הגז כמובן. וכן הלאה, היד נטויה.
עדי | 27.04.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת