אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הפיטורים באינטל: משבר או הזדמנות?

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
תשובה לתגובה 1
אני לא חושב שהמסקנות שלנו הפוכות כמו שאתה חושב. ההנהלה כשלה ללא ספק, פה אנחנו מסכימים, הנקודה שלי היא שמדובר היה בכשלון יותר נקודתי משניתן לחשוב, וחשוב מזה - שההנהלה החדשה בראשות בריאן קרזניץ', שהחליף את פול אוטליני, מפיקה לקחים ועושה צעדים חשובים על מנת לתקן את הטעויות שנעשו. נותר להמתין ולראות עד כמה האסטרטגיה החדשה תעבוד. לגבי הדיון מי צריך להכלל בפיטורים - ראשית, אני לא בטוח שאותם מנהלים בכירים עדיין מכהנים באינטל. יתכן מאוד שחלקם כבר פוטרו או עזבו מרצונם, ויתכן גם שאחרים נכללים בגל הפיטורים הקרוב. שנית, אני חושב שמדובר בדיון עקר. פחות חשוב מי אשם, ויותר חשוב היכן החברה נמצאת כיום ואילו צעדים צריך לנקוט על מנת להמשיך לדחוף קדימה. אם באינטל מחליטים להפסיק לשים דגש על מובייל, אין לה שום סיבה בעולם להחזיק מהנדסים שמתמחים בתחום (ואינם יכולים לעזור לה במאמצי הפיתוח של טכנולוגיות ענן, לצורך העניין). נכון, לא הם אשמים (לכאורה), אבל עסקית אין שום רציונליזציה שתיתן לגיטימציה להשאיר אותם בחברה. אינטל יוצאת הוגנת מאוד כשהיא נפרדת מאותם מהנדסים עם בונוסים שמנים מאוד. אפילו אם לא היו נוקטים בצעד הזה - זה ביזנס. המטרה היא לא לחסוך. המטרה היא להתמקד בשווקים בהם אינטל מרגישה שיש לה סיכוי להיות שחקן משמעותי. שמירה על מחלקות לא רלוונטיות הנה בגין defocus שרק יפריע לחברה. אינטל בגירסת הענק הישן היתה שומרת את המחלקה בחיים. אינטל החדשה רוצה להיות גמישה וזריזה יותר. היא לא מפטרת על מנת ליצור מורא. היא מתייעלת כי זה הדבר הנכון לעשות מבחינה עסקית.
נדב | 05.05.16
10.
תשובה לאלי מתגובה 8
אני מבין את הטענה שלך אבל לא יכול לומר שאני לגמרי מסכים איתה. אינטל קיבלה מענקים בתור אחד הענקים הטכנולוגיים היחידים שהיה מוכן להשקיע סכומי כסף נכבדים על מנת להקים מספר מרכזי פיתוח ולהעסיק אלפי עובדים, גם בפריפריה. כפי שאני רואה את זה, לפני הכל, פיתוח הפריפריה היה נר לרגלי מקבלי ההחלטות כשהוחלט לתת לאינטל מענקים. אתה מציע מנגד שאותם כספים ילכו לסטארטאפים ישראלים, וזה טוב ויפה, אבל כמה מהם אתה חושב היו קמים בפריפריה? כמה קמו בה עד היום? אני לא חושב שאפילו 10% מעובדי אינטל קרית גת היו מצליחים למצוא עבודה בחברה קטנה אשר אינה דורשת מהם נסיעה יומיומית למרכז. מעבר לזה, יש לציין כי לפחות בישראל, גל הפיטורים הנוכחי למעשה יוביל לגידול במצבת כח האדם עקב גיוסים נרחבים שעתידים להתרחש בעקבותיו. לפי ההערכות, כ-1000 עובדים יפוטרו, ובמקביל יצורפו כ-1200 (אשר מתמחים בתחומים שונים, כמובן). רואה לנכון להדגיש כי איני כתב מטעם, ועם זאת חושב שראוי להסתכל על התמונה המלאה.
נדב | 05.05.16
8.
הבלוף הגדול של אינטל
ההתדרדרות של אינטל התחילה לפני כעשור וגם הכותב מודה בזה. הסיבות יכולות להיות אי כניסה במועד לתחום המובייל או אי יכולת התחדשות בשוק תחרותי . הבעיה המרכזית שמדאיגה אותי היא שאינטל ביקשה וקיבלה בתקופה זו מענקים ממשלתיים במיליארדי שקלים וגם לא שילמה כמעט מיסים . שרי האוצר ה"גאונים" שלנו טענו שאינטל בתמורה למענקים הנדיבים תעסיק עובדים וכו'. כבר אז היה ברור שאינטל קיבלה את המענקים וגייסה כביכול עובדים חדשים וביד השניה היא פיטרה את אותה הכמות ולמעשה היא קיבלה מענקים בלא לתת תמורה וראוי שכל אותם חכמים בממשלה שדיברו בלהט בזכות המענקים לאינטל שידרשו אותם בחזרה - היום המרצע יוצא מהשק ורואים שהמענקים נכנסו לקופה ובתמורה קיבלנו עובדים מפוטרים והכל בזכות אנלפביתיים שמנהלים את כספי המדינה . עדיף היה לחלק את המיליארדים ליזמים קטנים והתשואה הייתה גבוהה לאין ערוך
אלי איתן | 02.05.16
6.
הסיבה לפיטורים היא אחרת לחלוטין
AMD חוזרת למשחק בדסקטופ ובנישאים עם מעבדי ה zen . נגרמה התקופה של עשור שאינטל שלטו עם מעבדי ה core כמונופול. שלא לדבק שהכרטיסים הגרפיים שלהם הבאים פולריס שעובדים במקביל עם המעבד שלהם יותר מותאמים ל VR מה שיגדיל עוד יותר את מכירות המעבדים שלהם על חשבן אינטל ונוידה. כלומר הם הצליחו לפספס את הבועה הבאה (סלולרי די מוצה) . לא מפתיע שהפיטורים הגיעו לאחר הכרזת AMD .
אלון | 02.05.16
1.
המסקנה שלי הפוכה: ההנלה כשלה, הכשלון כולו בגלל אנשים שמרוויחים מיליונים
אני חושב שהפטורים לא מתבצעים במקום הנכון: הבעיה לא עם אנשי המחקר והפתוח או היצור אלו וגם אלו מפתחים או מייצרים את מה שמבקשים מהם לעשות ובד"כ בזמן. מה שברור מהכתבה שההנהלה ששכרה במיליונים למנהל בודד לשנה כשלה - לא זיהו trend בזמן, ניסו לאלץ את התעשייה לעבוד עם שבב לא מתאים לתצרוכת ההספק למכשירים ניידים. אחרו את הרכבת - מה שאני מבין מהכתוב שאת החסכון שהחברה מתכננת יש להתחיל דרך הפרדות מכמה מאות מנהלים בכירים שמרוויחים כמה מיליונים כל אחד בשנה. מה שברור הוא שאם המטרה היא חסכון החברה צריכה לא לשלוח הביתה 10% מעובדיה כי זו ההחלטה הקלה ביותר לא צריך להיות מנהל ב7 ספרות להבין כי אם מכל צוות ישלח עובד אחד הביתה את ההבדל נראה בשורה התחתונה כבר בראשון לחודש. בעוד כל יוזמה חדשה של פרויקטים חדשים יקח 3-4 להבשיל. אולי המסר הוא אחר לחלוטין, לכל מנהל שכיר יש את כל הסיבות להמר - נפטר 10% מהעובדים, נראה חסכון של 10% שיתורגם לשורת הרווח - האופציות והבונוסים במיליונים יעלו אקספונציאלית - לא ילך, מקסימום מכתב פיטורין. כל תרבות ה- focul, הלחץ המדומה, הדרוג ושליחת עובדים הביתה כל כמה שנים על מנת לייצר מורא בקרב העובדים הוא לא הפתרון. תראו לאן זה הוביל את אינטל.
 | 28.04.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת