אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"אנחנו יכולים למצוא באלפא קנטאורי דברים שאנחנו לא יכולים לדמיין"

35 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

31.
כשראש תוכנית החלל של נאס"א בשנות ה50 הוציא
כשראש תוכנית החלל של נאס"א בשנות ה50 הוציא הודעה לתקשורת שבה הוא אמר שתוך כמה שנים הוא ינחית אדם על הירח זה היה נשמע מדע בדיוני ולא ריאלי לחלוטין. 50 שנים לפני אנשים רכבו על סוסים ועולם התעופה עדיין לא נוצר. באותו זמן העולם יצא ממלחמה קשה והטכנולוגיה הכי מתקדמת בעולם התעופה היה מטוס הסילון וטיל V2 הגרמניים.   ועם זאת עם קצת דימיון ותושיה הוא עשה זאת ואחרי קצת יותר מעשור אדם צעד על הירח.  אין גבול לדמיון ולמה שאפשר ליצור איתו עם קצת רצון ותושיה.   
Carrot | 06.07.16
30.
יש המון בעיות טכניות שצריך לפתור כדי שיהיה סיכוי שזה יצליח
הבעיות שטרם צוינו. 1. בעית האנרגיה - רוב הלווינים ניזונים מתאים סולרים . במקרה הזה זה לא ישים. אני גם לא מכיר בטריה שתחזיק מעמד 20 שנה. גם אם צריכת הזרם היא אפסית. אין דרך למיטב ידיעתי לטעון בטריות בטיסה בחלל בצורה הזו. 2. בעיות השידור. שידור צריך להיות מאוד ממוקד ומדויק ובנוסף הוא צורך הרבה אנרגיה. לא רואה איך עושים זאת. 3. אין דרך לנווט ולתקן שגיאות מצטברות - שגיאה הקטנה ביותר בניווט והם יגיעו למקום אחר לגמרי. נקווה שיפתרו את הבעיות האלה ובעיות אחרות זה רק יקדם את הידע האנושי. בהצלחה
יורם | 12.05.16
29.
כל המספרים נגד הפרויקט הזה: הסיכויים למציאת חיים אפסיים
למי שמכיר את שרשרת המקרים הבאמת קלושה הסתברותית הדרושה להתקיים לשם היווצרות חיים והמשכיותם וקיום אבולוציה. די אם אין שם כוכב מאסיבי כמו צדק שמשמש בור כבידתי ומלכודות לשביטים ואסטרואידים שהיו עלולים לגרום להכחדות המוניות בשביל לשבש כל התחלה של יצירת חיים; די אם רמת הקרינה שם עולה על רמה מסוימת, או שאין בנמצא מספיק מים. או שהיו והתאדו. יש כל כך הרבה "נגד" ..שהסיכוי למציאת חיים שם פשוט קלוש עד לא קיים לכל צורך. ואם הכוונה היא רק לחלוף במהירות מטורפת ליד הכוכב ולצלם כמה תמונות - מה הועילו חכמים בתקנתם? תקבלו במקרה הטוב תמונה של עוד שמש. בכלל לא בטוח שיוכלו לזהות ולתצלם פלאנטות או להתקרב אליהם למסלול הקפה מהסיבה הפשוטה שאי אפשר לתכנן מסלול כזה מראש. במרחקים האלו ובמהירויות הללו תורת הכאוס קובעת ששינוי זעיר בתנאי ההתחלה יוביל לשינוי ענק בתוצאה ובאן היכולת לתקן מסלול...כל הנחיל יאבד בגלל שגיאה של מיליונית המעלה ופחות. האנושות צריכה לפתח שיטות הנעה חדשות. קרוב לוודאי שיתבססו על אנרגיית היתוך קר, או אנטי חומר או השד יודע מה. נכון לעכשיו לא נראית באופק שיטת הנעה שתוכל להאיץ חללית מאוישת בגודל מתאים לאלפא קנטאורי. האנושות לא יודעת כלום עדיין על מסעות בין כוכביים. יודעים משהו על השפעת החלל על גוף האדם. על הנפש. לא מספיק. יהיו חייבים למשל למצוא פתרון לאפס כוח כבידה. למזלנו סיבוב במהירות קבועה סביב ציר יכול לתת פתרון לבעיה זאת כפי שראינו במספר סרטי מד"ב... אבל מי יודע...אולי יום יבוא וימצאו פתרון לבעיית ייצור גרביטציה מלאכותית. שלא לדבר על הפקת מזון, מים, חמצן, תרופות. הדרך עוד ארוכה. אבל בדבר אחד אני מסכים: בטווח הארוך כולנו נמות...כאן. וחשוב לפתח את היכולות שלנו כאנושות לשמור על הכדור שלנו ככל האפשר כי גיבוי זמין אין ולא יהיה. זו אשליה. חשוב באותה המידה לפתח יכולת מסע בין כוכבי למערכת השמש. ומשם לכוכבים קרובים - בתנאי כמובן שתיפתר בעיית ההנעה והדלק. לדעתי, אנטי חומר זה הפתרון המושלם...אם ימצאו איזה מכולת שמוכרת אנטי חומר בדרך.. חח
סלוס | 08.05.16
25.
עדיפה בעיני מדיניות התרומות וההשקעות של ביל גייטס ודומיו
מיליארדי אנשים חיים על כוכב הלכת ארץ בתנאי עוני, רעב, מחלות, ללא חינוך בסיסי ועתיד. כוכב הלכת שעליו אנו חיים נמצא בסכנה גוברת עקב התהליך הנקרא "ההתחממות הגלובלית". ומדענים מחוננים בעמדות בכירות משתפים פעולה בעלי הון שאפתנים בבזבוז כספים על מחקרים יומרניים וחסרי תוחלת.
יאיר | 07.05.16
24.
ואת השאלה הכי חשובה אף אחד לא שואל
גם אם הגשושיות יגיעו לאלפא קנטאורי ויצלמו אין שום דרך להעביר את המידע שיאספו בחזרה אל כדור הארץ. האנושות לא מצליחה לראות אפילו כוכבי לכת שנמצאים במערכת אלפא קנטאורי. וכל כוכב לכת כזה משדר לחלל כמות אדירה של אור (קרינה אלקטרומגנטית) שניתכת על פניו מהשמש שלו. אז איך בדיוק ניתן יהיה להבחין בקרינה אלקטרומגנטית של משדר ששוקל כמה גרמים ממרחק של 4.5 שנות אור.
יוסי | 07.05.16
23.
ל3 כמו כל המיזמים הפרטיים למען עשיית כסף ויחסי ציבור
אין צריך מאמץ משותף של כך האומות בבניית מערכת הנעה נורמלית. יש כמה הצעות אבל זה מורכב יותר . מפרש לייזר זה הדרך הפשוטה יותר (מבחינת פיתוח). יחסי ציבור. את החלל יחקרו, אבל אחרי דור המבול (בייבי בומרס ו X) שעסוקים בבורסה ובאופציות
אלון | 07.05.16
22.
פיזיקאי 19- כיצד לווין (חללית? גשושית?) במשקל של עשרות גרמים
תדע: - לכוון עצמה לכוכב הלכת של אלפא-קנטאורי - לכוון עצמה לחללית הקודמת והבאה בשרשרת השידור - להכיל די אנרגיה לשידור רציף של ימים/שבועות (שלה ושל הגשושיות הקודמות בשרשרת) בעיות טכניות רציניות. אולי לכך הכוונה בניסוי הקרוב.
נתנייתי | 07.05.16
21.
תגובה ל19 הפיסיקאי
ניתן להאיץ אם עוצמת הלייזר המשוגרת מכדור הארץ גבוהה יותר, אבל מדובר במגבלה של אנרגיה כמו שניסה להסביר מגיב מס 15. היתרון בצורה זו היא כח הכבידה האפסי בחלל שמאפשר לגשושיות לנוע באותה מהירות לכל אורך המסלול. בנוסף, כנראה שהתקן פנימי מסויים של מדחפים או כנפיים זעירות או מצנח אמורות להפתח בשלב מסויים ולהאט את הגשושיות לפני הגעה ליעד.
שי | 07.05.16
20.
המאמץ כדאי - סטטיסטית 30 שנות אור מכדור-הארץ ישנם 25-30 כוכבי לכת הנתנים ליישוב
יש הרצאה מעולה ועדכנית של כ-80 דקות ביוטיוב בנושא כוכבי לכת אחרים בהם יש חיים: Innumerable Globes Like This One: The Search for Life Beyond the Solar System – YouTube https://www.youtube.com/watch?v=CdSyGpikn5I אתייחס ל-2 נקודות מפתח לפי ההרצאה: עד עתה התגלו קרוב ל-2,000 כוכבי לכב מסביב לשמשות או כוכבים. טלסקופ החלל קפלר שממצאיו הניבו את רוב התגליות לא בדק את הסביבה הקרובה אלינו. לפי ניתוח סטטיסטי מנתונים אלו הכוכב הראשון שנמצא ב"אזור החיים" יהיה במרחק 10 שנות אור מכדור-הארץ. סטטיסטית במרחק של 30 שנות אור מכדור-הארץ לכל כיוון, צפויים 25-30 כוכבי לכת ב"אזור החיים" מסביב לכוכב המאיר. לקביעה האם כוכב לכת נמצא ב"אזור החיים" קרי טמפרטורות המתאימות למים נוזליים זקוקים ל-4 נתונים: כמות אור השמש המגיעה לכוכב, אחוז האנרגיה המוחזרת, כמות השמש "הנספגת" וחימום ע"י גזי חממה. לשם השוואה לנגה מגיעה כמות אור כמעט כפולה לעומת כדור-הארץ בגלל הקרבה לשמש. כמות האנרגיה המוחזרת מנגה היא קצת יותר מכפולה מאשר כדור-הארץ ולכן כמות האנרגיה הנספגת כמעט זהה. אבל ההבדל של אפקט החממה הוא המשמעותי: 33 מעלות צלזיוס בכדור-הארץ ו-510 מעלות בנגה. לכן בכדור-הארץ טמפרטורה ממוצעת של 16 מעלות ובנגה 470. ברוב הטכנולוגיות הקיימות היום ניתן לחשב רק את הנתון הראשון, קרי כמות אור השמש המגיעה לכוכב. לכן ברוב המקרים עדיין לא ניתן לקבוע מה הטמפרטורה המשוערת בכוכב לכת. כלומר לא ניתן לקבוע האם יש סיכוי למים נוזליים על פני הכוכב והאם הוא ראוי ליישוב.
אורי | 07.05.16
19.
תשובות לשאלות
לא ניתן להאיץ יותר כיוון שעוצמת הלייזר קטנה ככל שהחללית מתרחקת. אחרי 2 דקות, במהירות חמישית ממהירות האור, החללית תהיה כל כך רחוקה שעוצמת הלייזר כבר לא תספק תאוצה משמעותית. לכן לא ניתן להאיץ יותר בנוגע לתקשורת חזרה לכדור הארץ - הם מתכננים לשלוח אלפי חלליות כאלו ולא אחת. ניתן לשלוח את החלליות בשרשרת כל כמה ימים, או אפילו כל כמה שעות, כך שתיווצר שרשרת של חלליות קרובות יחסית אחת לשנייה. השידור יכול לעבור בשרשרת בין החלליות הקרובות, ולא צריך להגיע ישירות מאלפא סנטאורי לכדה"א בנוגע לרזולוציית הצילום - כל צילום מכוכב לכת אחר הוא מעניין (אפילו אם ברזולוציה נמוכה), כיוון שזה מידע שלא ניתן להשיג בדרך אחרת. כמו כן, כאשר שולחים אלפי חלליות, ניתן לשים בכל אחת מהן חיישן שונה, כך שסך כל החלליות יכילו מאות חיישנים שונים - כמו גשושית אחת גדולה
פיסיקאי | 07.05.16
13.
ל-3, דווקא צילום הוא הבעיה הכי קטנה פה
זה נשמע כמו מעבר מאוד מהיר, אבל השאלה היא איזו רזולוציה אתה רוצה לקבל. המצלמה הקומפקטית שלי יכולה להגיע לאחד חלקי 3200 של שניה, מצלמות DSLR מקצועיות מגיעות גם לאחד חלקי 16000 ויותר ומצלמות מהירות גם לאחד חלקי מליון. אז נניח שהם יקחו משהו שעושה 1/10,000, זה אומר שיהיה להם (לפני דה-קובולוציה) טשטוש על פני 6ק"מ. קוטר כדור הארץ הוא 12.7 אלף ק"מ ולכן בצילום שכזה אפשר יהיה לצלם תמונה של כדור הארץ עם 2100X2100 פיקסלים. וכאמור זה לפני דה-קונבולוציה שבמקרה הזה לא כל כך קשה (מסלול התנועה קוי וישר). נראה לי שתמונה כזו היא בהחלט יעד שווה.
רועי | 07.05.16
12.
יש לי שאלה, מדוע המהירות שלהן מוגבלת רק לחמישית ממהירות האור ?
לא שאני מזלזל או משהו זו בהחלט מהירות עצומה יחסית לחלליות שיש לנו היום... אבל אחרי שהן כבר הגיעו למהירות הזו והלייזר ממשיך לדחוף אותן קדימה, מה מונע מהן להאיץ עוד יותר? נגיד עד רבע או חצי ממהירות האור? מישהו יודע? (ובחמישית ממהירות האור מסת החללית גדלה רק ב 2% כך שלא נראה שזה מה שיוצר את המגבלה)
בועז | 07.05.16
10.
אין שם כלום.
הטמפרטורה על הפלנטה הסלעית שנמצאת במרחק דומה של כדור הארץ מהשמש היא בערך 150C. אם יש שם חיים, זה וודאי לא חיים תבוניים אלא אורגניזם מיקרוסקופי. באלפא בניגוד למע' השמש שלנו שהיא בעלת כוכב אחד בלבד(השמש) יש שלוש כוכבים שמושכים אחד את השני באמצעות כח המשיכה שלהם, שזה אכן נושא מרתק לכשעצמו, אבל הכותרת על חיים תבוניים באלפא נועדה למען הכותרת ולמען הכסף.
גדי | 07.05.16
9.
כל הכבוד למיליארדרים שמשקיעים את הכסף איפה שהממשלות לא מוכנות
מזל שיש קפיטליזם שמאפשר לאזרחים לרכז סכומי כסף אדירים. רק ככה אפשר להגיע להשקעות בעלות חזון בטכנולוגיה ובמדע. הממשלות לעולם לא יהיו מוכנות להשקיע באופן משמעותי בטכנולוגיה שלא רואים את התועלת הפרקטית שלה באופן מיידי. אנשים וארגונים כמו מילנר, מאסק, בזוס, גוגל וכו' הם אלו שמניעים היום את הטכנולוגיה והחזון של כלל האנושות. כל הכבוד להם וכל הכבוד לשיטה הקפיטליסטית שמאפשרת את הפעולה שלהם
חולם | 07.05.16
8.
זה בסדר הם ינסו ובסוף אלון מאסק יעשה מה שצריך באמת!
את האמת לא ידעתי שאם מאיצים בחלל אז המהירות נשמרת ! אני דווקא התלהבתי יותר ממנוע הפוטונים של איזה לוין מארהב, אבל בהחלט יש מצב לשילוב הנעות שונות, מתברר שהוקינג שווה הרבה כסף אחרת לא היו טורחים לשכנע אותו לתמוך בתכנית
סחטייניאס | 07.05.16
3.
אפשר להאיץ אולי. אי אפשר להאט כי אין שם לייזר נגדי...
אז המיקרו חלליות האלו יחלפו על פני הכוכב/ירח/מ/שהו מעניין במהירות שגעונית של 60,000 ק"מ לשניה. לשניה ! תחשבו: תוך פחות משניה החללית הקטנה צריכה לצלם ולדגום וכו'...ואז לשדר לכדור הארץ. להאט היא לא תוכל כי היא זה דורש דלק בכמות עצומה שאין לה. אם נניח שיש לה אלפית השניה לצלם ולדגום - זה בעייתי מאד. איזה תמונות ודגימות אפשר לקבל במהירות כזאת? ואיך היא תשדר את זה חזרה לכדה"א? צריך אנטנה ענקית ועוצמת שידור אדירה לשדר שיעבור מרחק של כמעט 5 שנות אור. בקיצור : זה חלום באספמיה.
סלוס | 06.05.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת