אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אינטל לעובדים: ותרו על שימוע וקחו פיצוי מוגדל

55 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

53.
ל-50 - גם מי שפורש "מרצון" לא יוכל לחזור
לידיעת העובדים וכל הקוראים - מי שפורש מרצון (רצון אינטל כמובן), מסומן במערכות כמי שלא יכול לעולם לחזור לאינטל. צריך אישורים של מנהלים בדרגים מאוד גבוהים כדי להחזיר אדם כזה למערכת, וגם אז יש סיכוי שקודם ידרשו ממנו את הפיצויים חזרה
אורי | 09.05.16
48.
הבהרה אחת
מבין האנשים שהולכים עובדים רגילים וגם מנהלים. לקרוא להם התחתית של העובדים זה קצת מעליב והרבה לא מדוייק. הקריטריונים להחלטה על מי יבחר התבססו, חלקם, על דברים שלא היו מועדים, לפחות בעבר, לקבוע ספים על פיטורים. היו עובדים שנפלו לתוך הקריטריונים שאנו בטוח שלא רוצים שילכו אבל כך יצא. אבל לסמן אותם עובדים כתחתית בתפקוד זה לא הוגן. בכל אופן התנאים שהציעו לעובדים המושפעים הם טובים וכנראה שכדאי לנצל את התצעה.
קובי | 08.05.16
44.
לשי מרעננה: זווית הראייה שלך מעוותת
לשימוע יש מטרה קונקרטית: לאפשר לעובד להציג את הצד שלו לפני שמפטרים אותו, כדי למנוע פיטורים לא מוצדקים. לדוגמא, אם מפטרים אדם בגלל שהוא חשוד בהטרדה מינית (עבירה מספיק רחבה בשביל לכלול, במיוחד בחברות גדולות כמו אינטל, צפייה בתוכן שנחשב פורנוגרפי, לדוגמא נשים בביקיני), צריך לתת לו הזדמנות להביא את הצד שלו. אינטל החליטה לצמצם כח אדם, מסיבות שאינן משנות בהקשר זה. החברה בחרה לפטר את העובדים הפחות טובים בחברה. אינטל מבצעת הערכה שוטפת של ביצועי העובדים, וכל מנהל יושב עם העובדים שלו אחד אחד, מספר להם מה החברה חושבת עליהם, מה מצפים מהם לעשות, ובפרט מה הם צריכים לעשות כדי להשתפר. לכן אינטל לא בצעה שימוע בצורה הפורמלית הנדרשת ע"י בית הדין לעבודה, אבל היא קיימה את רוח הדברים באופן שוטף. זה המקרה הקלאסי בו ההליך הפורמלי הוא מטרד, הצגה, שידור חוזר של תהליך שכבר נעשה ושני הצדדים יודעים בדיוק מה יקרה בו. לכן אינטל עושה משהו פשוט: א. אם מישהו חושב שמצבו השתנה בצורה משמעותית מאז שיחת ההערכה האחרונה, וחושב שהוא ישכנע את אינטל לא לפטר אותו, מוזמן לבקש שימוע. ב. מי שיודע שמצבו לא השתנה מאז שיחת ההערכה האחרונה, מקבל צ'ופר בתמורה לכך שלא יכריח את אינטל לבזבז את זמנה על שטויות.
שרון | 08.05.16
42.
מי שהולך לעבוד באינטל
זה בדרך כלל אלו שרצו להשמין מנחת, אלו שעניין אותם בעיקר איזו ארוחה מגישים בצהרים, כמה המשכורת, כמה הבונוס השנתי, ואם מקבלים מצלמה או אייפד לחג. בטווח הארוך אלו מתרסקים לגמרי, לא כי אינטל תפטר אותם, כי יום אחד הם יהפכו לא רלוונטים לעולם עוד. מי שבוחר לעשות באמת מה שהוא אוהב, חוקר איזורים אחרים, יוזם חברות, נכשל ומתרסק, בדרך כלל מגיע לגיל 50 עם סיפוק, כסף וטונה של ביקוש. האנשים האלו בבעיה בעיקר בגלל האופי שלהם שמראש דחף אותם לחברה מהסוג הזה.
לופוליפה | 08.05.16
37.
שימוע
שימוע מעוגן בחוק אבל אין לו כל משמעות מעשית. עד היום שמעתי רק על עובד אחד שבוצע לו שימוע והוא נשאר בעבודה. היתרון היחיד בשימוע שיש לעובד זכות לייצוג על כן הוא יכול לדחות את השימוע בעד כשבועיים ולהרוויח חצי חודש שכר. אבל אם אינטל מציעים פיצוי גבוהה יותר ללא שימוע אזי תעשו חשבון ובדקו מה כדאי לכם יותר, שימוע או התפטרות (ללא שימוע העובד חייב לחתום ויתור והתפטרות).
יוספי | 08.05.16
29.
הערה: הזכות לשימוע אינה מעוגנת בחוק, אלא בפסיקה.
הזכות לשימוע לפני פיטורים נובע מפסיקה של בית הדין הארצי לעבודה (אאל"ט ע"י הרחבת הזכות המוענקת לעובדי ציבור לכלל העובדים). אחת הבעיות בחוקי העבודה היא שהזכויות המוקנות לעובדים מפוזרות בין המוני חוקים, צווי הרחבה, ופסקי דין, מה שמקשה על עובדים להבין את זכויותיהם. פניתי לכמה וכמה חברי כנסת בהצעה שיעבירו חוק עבודה משולב שירכז במקום מחייב אחד את כל הזכויות והחובות של עובדים, ולא זכיתי לתשובה.
יובל | 08.05.16
25.
ל-17 שימוע מחוייב על פי חוק במדינת ישראל
אלא במקרים קיצוניים - אבל בכל מקרה ניתן לפנות לבית משפט במקרה ולא קיבלת שימוע, ועל המעסיק לתת הסבר טוב לסיבה בגינה לא ניתן לאותו העובד שימוע. בשאר הדברים אתה אכן צודק, חברה יכולה להחליט לתת פיצויים מוגדלים לפי תנאים שהיא בוחרת, היא לא מונעת מהמפוטר המיועד שימוע אלא מאפשרת לעובד לבחור קבל פיצויים כמו שמגיע לך אם אתה בוחר בשימוע או קבל פיצויים מוגדלים אם אתה בוחר לוותר על השימוע. ל-9 הסיבה העיקרית שאינטל מעדיפה שלא יהיה שימוע היא שחלק מהתהליך הנכון דורש לתת לעובד זמן לתקן את ההתנהלות שלו במקרה של פיטורין ולא ניתן לפטר עובד זה מייד לאחר השימוע כך אינטל ישראל חוסכת לעצמה זמן שהעובד ימשיך לעבוד בחברה. מאחר ומדובר בפיטורין שהונחתו מחברת האם אין לאינטל ישראל בררה אלא לפטר X עובדים בזמן קצר, ולכן הליך השימוע הוא הליך שהחברה מעדיפה שלא לבצע
ggg | 08.05.16
24.
ראובן מתגובה 19: אתה נשמע ממש גרוע, שלא לאמר טרול.
קודם כל, אף אחד לא טען שלא תקבל פיצויים. להפך, יש לך שתי אפשרויות: א. לקבל פיצויים על 21 שנות עבודה + פיצוי מוגדל בגובה לפחות 8 משכורות, ולוותר על שימוע. ב. לקבל פיצויים על 21 שנות עבודה + פיצוי מוגדל בגובה עד 4 משכורות, ולקבל שימוע. במילים יפות, אם אתה מוותר על שימוע, תקבל לפחות 29 משכורות (= שכר של שנתיים וחמישה חודשים, אולי יותר) + דמי אבטלה לתקופה של 6 עד 8 חודשים. זה שלוש שנות מחייה מובטחות, במהלכן לא תהיה לך בעיה לשלם את המשכנתא. אם אתה חושב שיש סיכוי טוב שיקח לך יותר משלוש שנים למצוא עבודה חדשה, עדיף לך לוותר על השימוע, ולחשוב טוב טוב מה עושה אותך עובד כל כך גרוע שאף אחד לא ירצה לשכור אותך.
יובל | 08.05.16
23.
הייתי בסרט הזה לפני כמה שנים טובות
שום שימוע לא יעזור , אם הוחלט לפטר מישהו הוא יפוטר , אין סנטימנטים באינטל. וכל מי שיוצא נגד מקסין שיחזור לחור שלו . אי אפשר עליה . מה שהיא תחליט זה מה שיקרה. מכיר אותה מצוין עוד מהימים שהיא היתה מהנדסת בליטו ב F8 . בהצלחה לכל המפוטרים. יש חיים אחרי אינטל והם לא רעים בכלל.
יוסי | 08.05.16
21.
לא מכיר מישהוא נורמלי שניצל משימוע.
מי שמתחמק מפיטורים ה הם כל מיני ארטיסטים, (כמו בסרט הארון), שישר קופצים על זה שמפטרים אותם בגלל שהם ..... . או כל מ יני בחורות שנכנסות להריון, או שמטרידים אותן מינית , , או כאלה שדופקים המוטטויות והתקפי לב ומפתחים כל מיני מחלות סופניות.....
שון | 08.05.16
19.
גם וגם
לאחר 21 שנים באינטל, אני חושב שמגיע לי גם שימוע וגם פיצויים. קודם פיצויים אחר כך שימוע. אם השימוע מצליח אני מחזיר את סכום הפיצויים. האמת מעדיף להישאר באינטל, קניתי דירה גדולה וחדשה עם משכנתה של 6000ש"ח לחודש וזה מדאיג אותי איך אצליח לעמוד בתשלומים ללא עבודה.
ראובן | 08.05.16
18.
מבחנית תורת המשחקים - העובדים חייבים להתאחד
כולם בלי לחשוש מהפיטורים הרי נראה שההנהלה משחקת בעובדים, לכאורה. ככה הם יכולים לאלץ את ההנהלה לפעול באופן מוסדר וכך הם ישיגו תנאים טובים יותר. מכיוון שהסיכויים לפיטורים מאוד גבוהים באופן יחסי, ואף אחד לא יודע אם יהיהו גלי פיטורים נוספים. העובדים צריכים לקחת שליטה כמה שיותר מהר.
לדעתי | 08.05.16
17.
9, אתה חסר הגיון לחלוטין (קבל זאת כמחמאה).
ראשית, מסופקני ששימוע "מחוייב על פי החוק". נשמע דבילי ביותר. ושנית, אם החברה מחליטה שבמקום לשלם הוצאות על שימוע (עורכי דין וכו') היא מעדיפה לשלם את ערך ההוצאות הללו לעובדים שיבחרו להמנע משימוע, מה פסול בכך. למה שלא תתנה את המתנה הזו? למהההההה?????
 | 08.05.16
14.
תלמדו מהנל אין מקמבנים תנאים - עובדים 3 שנים, 5 שנים חלת - והופ יש פנסיה של תת אלוף
שווי הפנסיה של נחמן שי על תפקידו כדובר צה"ל במשך 3 שנים - 3.1 מיליון שקל (עדכון) שי מקבל כיום מהמדינה כ-53 אלף שקל בחודש: 33,259 שקל שכר ח"כ וכ-20 אלף שקל כפנסיה צבי זרחיה 29.11.2009 21:56 לשי השתלם להתגייס לצה"ל ב-1989 משתי סיבות: האחת, שכרו הקובע לפנסיה הוכפל לעומת שכרו ברשות השידור. שכרו לפנסיה, לפי דרגת הייצוג שקיבל (תא"ל), הוא כ-40 אלף שקל בחודש, בעוד ששכרו דאז ברשות השידור ובמשרד החוץ היה פחות ממחצית מכך. השנייה, הוא החל לקבל את הפנסיה ב-1996, בהיותו בן 50. אם היה נשאר ברשות השידור שבה עבד קודם לכן, היה מקבל את הפנסיה רק בעת הפרישה - בגיל 65. לפני תנאי הצבא ולפי דרגת שכר של תא"ל לצורך קבלת הגמלה, היה עליו לצבור שמונה שנות שירות בצה"ל. ואולם מאחר שהוא שימש בתפקיד דובר צה"ל רק שלוש שנים, ואז יצא לחופשה בת ארבע שנים ו-11 חודשים שבמהלכה המשיך להפריש כספים לגמלה, רק בתום התקופה (3 שנות כהונה וחמש שנות חופשה) התאפשר לו לקבל את הגמלה. למעשה הוא היה בחופשה יותר מאשר כיהן בתפקיד שזיכה אותו בפנסיה נחשקת.
רסר יפרח | 08.05.16
8.
באם לפטר אז את ההנהלה הבכירה כולל מקסין בלי בושה איכזבתם
מי שפישל בתחזיות זה לא העובדים בחדר הנקי אלה ההנהלה הבכירה ובגין זאת הם היו צריכים לשאת באחריות ולעוף הביתה בלי פיצויים כולל נשיא אינטל העולמי קרנציץ בראיין הקשקשן וכל סגני הנשיאים שמקבלים משכורות עתק כל חודש ובניהם מקסין פסברג המסואבת כמובן קשה להזיז את הישבנים מכיסא כזה מרופד בהמון דולרים ויותר קל להעיף עובדים מסורים באמתלה של ביצועים נמוכים קשקוש גדול הצגתם את מערומכם אותם עובדים מיומנים אחרי הסמכות והתמקצעות של שנים כולל רילוקיישן של שנים בהנף יד מקבל מכתב פיטורין אני מתבייש בהנהלה הבכירה במנהלים ובכל מי שלקח אחריות על הזלזול בעובדים אני מאוד רוצה לראות את מקסין חוזרת להוראה להשלים שנים לפנסיה
מפוטר | 08.05.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת