אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סעיף קטן איפשר ליגאל אהובי לבטל מכירת 44 דירות שנמכרו בת"א

58 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

58.
בונים מגדלים בתוך הערים הצפופות ממילא והורסים את העיר ומזהמים עוד יותר
דיי נמאס לראות בנייה צפופה בכל חלקת קרקע פנויה צריך גם מגרשי חנייה לציבור הרחב שבא לקנות בעיר או לקבל שירותים בעיר צריך גם שטחים ירוקים ומרחב ציבורי לא צריך לסגור את הנוף במגדלי בטון מעיקים וכבדים התשתיות של העיר אינן מתאימות לא מבחינת גנים, מעונות, בתי ספר שאינם ערוכים לקלוט עוד אוכלוסיות לא מבחינת קופות החולים לא מבחינת מקומות חניה צריך לפתח את הנגב ואת האיזורים הדלילים ולא לבנות לנו מעל הראש בכל חור פנוי הרסתם את תל אביב והרסתם את המדינה
 | 10.05.16
57.
ל-55 על מה אתה מדבר?
החוזה הוא הדדי ואיך בדיוק עו"ד יכול לתקוע מהטיעונים האלה בנייה למשך 10 שנים? רואים שאתה לא מבין. שופט יוציא עיכוב ביצוע על בנייה אם יש חריגה במבנה שהעירייה בוחרת להתעלם. שופא לא יעכב בנייה בגלל מחלוקת על מחיר דירה. הבניין יבנה כמתוכנן והשופט יכריע בעניין המחיר, זה הכל. להגיד שבגלל טיעון של תמחור אפשר לעכב בנייה זו שטות מוחלטת. מקסימום שופט יכריע לטובת הקונים ויורה לאהובי למכור במחיר הישן, זה הכל.
 | 10.05.16
56.
יגאל אהובי יזם מנוסה ואיש עסקים ממולח! זכותו למקסם את רווחיו!
הבנאדם מצא פירצה בחוזה וניצל אותה. הגיוני לחלוטין! לכל החכמים שמציעים לרוץ ולתבוע; אין שום עילה לתביעה! שנתיים להיתר בניה בת"א, כשעוד מבקשים הקלות ואולי אף שינוי תב"ע מקומי; לא יקח פחות משנתיים. חוץ מזה; אהובי לא מרח שום זמן - הוא רק עכשיו רכש את הנכס. אם יצליחו להוכיח, דבר שלגביו אני בספק, שהיזם שאיתו חתמו "מרח" זמן - הם יוכלו לתבוע רק אותו. אל תשכחו שמדובר רק במקדמות; במקרה הטוב יעשו להם התאמת שווי ואז הם יזכו לקבל, לכל היותר, עוד 50,000 ש"ח מהיזם המקורי. אחרי הוצאות משפטיות ושכ"ט עו"ד; ישארו להם אולי 10-15 אלף ש"ח - וגם זה עוד, לפחות, 3-5 שנים מיום הגשת התביעה. שווה?! אני חושב שלא!
מפוקח | 10.05.16
54.
השאלה הגדולה היא האם בפרק הזמן של השנתיים
ניסו היזמים השונים לקבל עוד זכויות ולכן היתר הבנייה התעכב ומתעכב. אם כן, אז יש כאן עילת תביעה על הפרת חוזה בגלל שהיזמים לא פעלו בתום לב מול הקונים בגלל שהם למעשה לא פעלו להוציא היתר בנייה לפי התב"ע המקורית המאושרת. במידה ואין היתר בנייה והסיבה היא ביוקרטיה, אז המהלך הוא לגיטימי.
 | 10.05.16
52.
הסיפור שם זה מבנה ציבורי והם רוצים עליו זכויות תמא 38 ברוב חוצפה וככה גם שיווקו הדירות בבניין
שהם קנו את השטח בחברת בזק זה היה רק בהערכת שמאי של הרבה פחות קומות . למעשה הם עבדו במכירות ללא היתרי בנייה . בכלל ממתי מחלקים זכויות תמא 38 לבניין ציבורי ולא לבית מגורים ? כול הסיפור הזה קומיבנות
אחד # | 10.05.16
50.
נראה לכם שהחברה שמכרה חלק מהמגרש ליגאל אהובי פראיירים?
ליגאל אהובי קשרים בעירייה..יכול למקסם אחוזי בנייה.וגם לבטל חוזים ישנים שבזכותם החברה הקודמת בכלל קיבלה מימון לפרוייקט.....כרגיל החזירים משמינים והאזרח הקטן נידפק...לא לוותר. ולגביי האתר מדל"ן...זה אתר מיותר שרק מטעה (ל 2 הכיוונים)..אתם רוצים לקבל אינדיקציה של מחירים לגביי איזור מסויים?" רק מתווך שכונתי וותיק יכול לספק לכם...גם בתוך שכונות יש שינויים מהותיים של מחיר למ"ר .
איש נדל"ן ת"א | 10.05.16
49.
המחיר למ"ר שיקף את רמת המחירים לפני שנתיים.. והעליה = הרווח של הקונה שאהובי גזל
לפני שנתיים אלו היו המחירים והם שיקפו את השוק. וזה הרעיון: הקונה רוכש עכשיו ונהנה מעליית מחירים צפוייה ועתידית. אלא שאהובי גנב מהרוכש את הרווח שלו מההשקעה המוקדמת בהחלט מחכה לראות איך זה יתפתח ומאחלת שיטגנו את התחת הגרום והמקומט של אהובי בהצלחה לתובעים.
יעל  | 10.05.16
48.
על מה אתה מדבר 41?
הוא פעל בדיוק לפי החוזה והרוכשים היו יכולים לסרב לחתום על חוזה כזה והם לא. הם לא נעשקו כאן ולא נעליים והם עצמם היו יוצאים מהחוזה אם היו רואים שההיתר לא מתקבל ויש ירידת מחירים. אתה יכול לקרוא לזה מסריח, ואני לא קורא לזה מסריח כי זה חוזה דו צדדי, אבל גם אם מסריח, מה לעשות זה כשר. אין שופט שיקבל עילת תביעה לפי הטענות שלך. העילה היחידה שתביעה כזו יכולה להתקבל היא אם יוכח שהיזמים לא ניסו לקבל היתר בנייה לפי התב"ע המאושרת
 | 10.05.16
19.
פספסתם פה את הנקודה העיקרית
זה קורה מספיק פעמים שלוקח יותר משנתיים להשיג היתר בנייה, שזה סעיף קבוע וסטנדרטי בכל חוזה רכישה. במקום להלחם בסעיף ובכך שתמיד יהיו כאלה שינצלו אותו (הרי אם היינו במגמת ירידה, כמו שהייתה שבשנות ה90, היה גל של ביטולים של קונים) אנחנו צריכים להלחם בבעיית הבירוקרטיה הקשה שיש לנו במדינה.
עורך דין נדל"ן | 10.05.16
18.
השאלה מדוע לא התקבל האישור
האם באמת בגלל התנגדות השכנים או שהייתה שם מריחת זמן ע"י היזם שרצה לקבל יותר אחוזי בניה ו/או הקלות בהיתר או להמתנה לעלית מחיר. אני מכיר מקרה שבו נקנת אדמה בפ"ת , בהתאם להסכם היזם שילם חלק לבעלי הקרקע (השאר לאחר מכירת הדירות) ופעל להוספת דירות לבנין וכך למקסם את הרווחים גם לו וגם לבעלי הקרקע ולכן לא התחילה הבניה במקום. במקרה זה לעומת לדוגמא בפרוייקטים של ענבל אור , כספם של הרוכשים נשמר בנאמנות ויוחזר להם ולא יתאדה בעשן כמו במקרה ענבל אור.
חיים | 10.05.16
16.
תפסיקו להיות פראיירים ולרכוש דירות רעיוניות
כול יזם קיקיוני מוכר דירות וירטואליות/רעיוניות כדי שלא יצטרך להביא כסף מהבית וגם כי תהליכי האישור לוקחים המון זמן כי כול יזם חייב לבקש הקלות והרחבות ותוספות העיקר להרוויח כמה שיותר. זה כמובן לגיטימי - לא ההקלות זו השחיתות הכי גדולה במדינה שלנו אבל זה נושא אחר. הרוכשים הם פראיירים, נותנים כסף תמורת אוויר פעמים רבות בלי לדעת מה יקרה, מתי יבנו כלום. תפסיקו להתנהג ככה. תרכשו דירות מוכנות אתן שמים מליונים על "דירה רעיונית" באמת תקנו רק מה שרואים בעניים ככה אין הפתעות
רמי | 10.05.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת