אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מה עובר על היצוא הישראלי

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
לרון (8): כלכלה יכולה להיות ברת קימא גם ללא יצוא.
נניח שהיתה רק מדינה אחת בעולם, וכלל לא היה למי לייצא, האם פירושו של דבר שכלכלתה היתה קורסת? בוודאי שלא. תיאורטית בהחלט ניתן לקיים כלכלה אשר מייצרת את כל צרכיה ומבוססת אך ורק על מסחר בין אזרחיה. ספציפית לגבי מדינת ישראל, היות ואין ברשותנו את כל המשאבים הנחוצים לשם קיום כלכלה אוטרקית, יש לנו הכרח לייבא נפט, מחצבים וכן הלאה. הייצוא הוא שמספק לנו את מטבע החוץ הדרוש לשם כך. אולם מאזן התשלומים של מדינת ישראל נמצא מזה שנים בעודף, דהיינו שהיא מייצאת יותר מכפי שהיא מייבאת. מסיבה זו השקל מתחזק ונוצר באופן טבעי לחץ על הכלכלה לייצא פחות ולייבא יותר. אם היית לומד מעט כלכלה, היית מבין שזה האופן שבו כלכלות מאזנות את עצמן.
אורן | 11.05.16
10.
אין להתחבא תחת סיסמאות. התמונה מתבהרת.
בשנים האחרונות ארעו התחזקו תהליכים נמביאים את המדינה אלי פי פחת. מחירי הנדל"ן הבריחו אלפי משפחות איכותיות אל מעבר לגבולות המדינה. במקביל, אוכלוסיות רבות שאינן יצרניות מתרבות באופן אקספונציאלי ומחזקות את הכלום. המגמה מתחזקת ואין סיבה שתיפסק. המשמעות, ירידה בגרעין האוכלוסיה האיכותי של המדינה, המשך בריחת המוחות ישראל, ריבוי אוכלוסיה לא יצרנית, בדיול עצום בין מיעוט ליברלי איכותי המרוכז ברובו באזור תל אביב לרוב נחשל והפיכת מדינת ישראל למדינת עולם שלישי. על הכל מנצח אדם אחד הנמצא בהיזון חוזר עם אוכלוסיה נחשלת. הוא מזין אותם בסיסמאות והם מזינים אותו בבחירות.
יהושע | 11.05.16
9.
כמה תובנות סודיות
-גבול היזמות הסופי של אינסוף עורכי דין שווה לאפס המוחלט. -כל תוספת של רואי חשבון לכמות הנוכחית מגדילה את הצמיחה בננו מטר. -ככל שמספר הכלכלנים בחברה עולה הצמיחה נסוגה בחזקה אקספוננציאלית. -אנשי המדעים המדויקים מתרחקים מגרעין המדינה עפ"י גודל כוחות הדחייה האטומיים של מטענים מנוגדים. -הנדסת אמונות, רגשות, השערות, ניחושים ושאר מיסטיות רוחניות, נמצאת ביחס הפוך לקדמה הלאומית.
אמן האשליות | 11.05.16
7.
יבוא הוא לא פחות חשוב
חפשו מחקר מהחודש האחרון, נדמה לי של מכון אהרון. ידוע שמבעיותנו החמורות ביותר הוא הפיריון הנמוך. הענפים בהם הפיריון הצליח לעלות, שלא לאמר לנסוק, היו אלה בהם נפתח הענף ליבוא. ההסבר הוא שבענפים אלו מי שלא מתייעל נעלם. כך הוכנסו חידושים טכנולוגויים והון אנושי, ועובדים ששוחררו מצאו עיסוקים מועילים יותר. ולכן העליה בפיריון.
אלי | 11.05.16
4.
מי אומר שיצוא צריך להיות הענף הדומיננטי במשק?
במשך שנים רבות, היצוא הועיל מאוד לישראל, סיפק עבודה כשלא היו די משרות במשק ותמך במטבע כאשר היה חלש מדי (משום שיצוא מביא להתחזקות המטבע המקומי). אולם כעת הפרדיגמה השתנתה, ובכל זאת קברניטי המשק (והעיתונאים) מתעקשים להיצמד אליה ויהי מה. המטבע הישראלי חזק משום שהמשק משגשג. למעשה, מטבע חזק הוא הפרס שהאזרחים אמורים לקבל על כך שכלכלתם חזקה, ובזכות כך הם מסוגלים לרכוש בזול מוצרי יבוא. זוהי מציאות שיש לקבל אותה ולא להילחם בה. בכלכלה משגשגת הצריכה המקומית אמורה להפוך לגורם יותר דומיננטי בכלכלה, והיצוא הופך למשני.
אורן | 11.05.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת