אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דו"ח כונס הנכסים הרשמי: עלייה של 14% במספר פושטי הרגל - בתוך שנה

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
תמשיכו להעמיס הכל על המעביד - עכשיו עוד 8 ימי חופש
המעביד הפך להיות העבד של העובדים שלו. זכויות רק לעובדים. עובדים יכולים לעשות מה שהוא רוצה, אפילו לפטר כבר אי אפשר - תריך שימוע שבו העובד יכול להביא עורך דין או נציג היסתדרות גם אם אין בכלל הסתדרות במקום העבודה. כל החוקים ה"מתקדמים" כמו ימי חופש לאבות , עכשיוהשטות של ימי ראשון חופשיים וכו - הכל על חשבון המעבי כמובן. פלא שמספר פושטי הרגל עלה? היום לא הייתי פותח עסק! מי שמרוויח זה כל אוכלי החינם בחברת הממלתיות ועובדי המדינה - שם הכל סבבה. לא עובדים ביאים הרבה קרובי משפחה. כל פעם שחסר מקום שובתים על "חוסר בתקנים" והכל סבבה. ההסתדרות היא אויב העם מספר אחד. היא הגורם העיקרי ליוקר המחיה בארץ.
המיואש | 23.05.16
5.
האמת שונה לחלוטין. בהוצאה לפועל יש הליך שנקרא הגבלות של יציאה מהארץ וחידוש רישיון נהיגה ובפש"ר אין
אנשים בארץ חיים נפלא עם חובות שאינם טורחים לפרוע. הרכב על שם הדודה, העסק על שם הילדים, כרטיסי אשראי ודירות כנ"ל. בוועדת הכנסת החליטו להלחם בתופעה ויצרו מושג שקיים בהליכי הוצאה לפועל ולא קיים בהליכי פשיטת רגל: הגבלות. מגבילים את האפשרות לחדש רישיון נהיגה פעם בעשר שנים וחידוש דרכון ואיסור יציאה מהארץ. היציאה מהארץ ורישיון הנהיגה אלו דברים שאי אפשר לגלגל על קרובי המשפחה והחברים. אז מה קורה? כל החמקנים, כאשר מגיע המועד לחידוש רישיון הנהיגה או הדרכון פותחים בהליך של פשיטת רגל. מקבלים צו כינוס, משלמים גרוש וחצי לעורך דין ואגרה. ואז פונים להוצאה לפועל לבטל את ההגבלות. ההגבלות מתבטלות בלי שאפשר להתנגד לכך. הם מחדשים את רישיון הנהיגה ואחר כך מתעלמים מהליכי הפש"ר ומפסיקים לשלם אפילו את הסכום החודשי הנמוך שנפסק להם. אחרי כמה שנים מבטלים את הליכי הפש"ר בגלל "ניצול לרעה" אבל הרישיון והדרכון כבר בתוקף לעוד 10 שנים. ובא לציון גואל או שאולי לא..
משפטנית | 23.05.16
4.
מושכים אנשים שנים בלי לתת להם הפטר
צריך להחליט שאם כונס נכסים לא עושה פעולות או שהוא יוחלף או שפושט הרגל יקבל הפטר. אנשים בפשיטת רגל לא עובדים, לא מנהלים חשבון בנק ולא מועילים לחברה. הרבה פעמים הם יושבים על כתפי המשפחה ובכך תוקעים גם את הכלכלה. אם יש 16,500 אנשים כאלה כל שנה מדובר על הרבה ידיים עובדות שפשוט ממתינות להפטר.
צריך לערוך תיעדוף | 23.05.16
1.
איך רוצים צמיחה כשכל הזמן דורכים על הראש של העסקים הקטנים?
לא שווה להיות מעסיק היום. הממשלה יודעת לתמוך רק בארגונים גדולים שגם ככה לא משלמים מיסים. עסקים קטנים משלמים 30% מס דיבידנד לרווח המזערי שהם מצליחים לייצר. כל הזמן נותנים עוד ועוד הטבות על חשבון המעסיק: הגדלת מספר ימי החופשה, יום ראשון חופשי, הגדלת הגמול בגין ימי חופשה, הגדלת ההפרשות הפנסיוניות, ימי חופשת לידה לאבות, שעת הנקה לאבות (מדהים !!!) ועוד ועוד. לעובדי המדינה לא אכפת כי כולנו משלמים על ההטבות המפליגות שהם מקבלים והעסקים הקטנים נסגרים בכמויות. בלי עסקים קטנים אין כלכלה ותזכרו שכל עסק גדול היה פעם קטן !!!!
מעסיק קטן | 23.05.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת