אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

משרד הכלכלה לקראת דיון על שדה בריר: אין ראייה שעובדי כיל חולים יותר בסרטן

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
מכרה בבריר יסכן את תושבי העיר
הר בריר נמצא 3.8 ק"מ מראשוני הבתים בערד, אבל לחברת רותם אמפרט אין בעיה לעוות את האמת ולציין שהר בריר נמצא במרחק רב יותר ולהעלים מהמפות שהגישו שכונה גדולה בכניסה לערד, שכונת גבים, הכל כדי לעוות את המציאות לפי רצונם. זה גם לא מנע מיו"ר ועד עובדי רותם אמפרט, משה חדד, לצעוק בדיון "ערד מתה" - אז משה הבאר שבעי הלא יקר בכלל, ערד חיה וקיימת, שוקקת חיים ויש בה את האוויר הטוב בארץ ואווירה מעולה. ערד תמות אם יהיה מכרה, תמות מסרטן. לכי"ל יש עתודות כרייה לעוד 30 שנה גם בלי בריר, אפשר לכרות במקומות בהם כורים היום רק יותר לעומק, אפשר לכרות בהר נשפה, אבל אסור לכרות בבריר, אסור להקריב את בריאות תושבי ערד על מזבח הרווחים להנהלת כי"ל ולעידן עופר. "בריר: לא ניתן לזה לכרות" וזה לא יקרה.
ערדניקים רוצים לנשום | 31.05.16
3.
רופאי בריאות הציבור: משרד הכלכלה מפזר "מסך עשן"
ההסתדרות הרפואית בישראל איגוד רופאי בריאות הציבור 29/05/2016 התייחסות איגוד רופאי בריאות הציבור של הר"י למענה משרד הכלכלה והתעשייה לפניית שר הבריאות מפברואר 2016בנושא "נתוני תחלואה של עובדי רותם-אמפרט . התייחסות משרד הכלכלה והתעשייה לפניית שר הבריאות מעידה כי משרד הכלכלה אינו דואג לאינטרס הציבורי ואיננו מהסס לפזר "מסך עשן" בסוגיה קרדינלית. תוכן ותזמון מענה משרד הכלכלה לקראת הדיון החשוב מחר בועדת הכלכלה נועד להסתיר את המחדל באי ביצוע תסקיר השפעה על הבריאות לפני קבלת ההחלטה על אישור כריית פוספטים בשדה בריר. לא ניתן כלל להסיק מתחלואת עובדי רותם-אמפרט לפגיעה הצפויה לתושבי ערד והאיזור מהקמת מכרה הפוספטים ורק תסקיר השפעה על הבריאות מקיף ובלתי תלוי יכול לבסס קבלת החלטות מבוססת נתונים. במכתבה של הרופאה התעסוקתית הראשית לא צורפו כל נתונים. יתר על כן, כפי שציינה, אין בידם סמכות לקבלת נתוני תחלואה בקרב עובדים באופן כללי, כלומר אין למשרד הכלכלה נתונים מלאים אלא נתונים חלקיים ביותר מהמרפאות התעסוקתיות, שלא הוצגו. לכן טענתה כי "לפי הנתונים הנמצאים בידינו לא נמצאה אינדיקציה לעודף התחלואה התעסוקתית..." היא טענה מופרכת ונטולת אחיזה במציאות או ביסוס מדעי כלשהו. לא צורפה שום השוואה המאפשרת בחינה של טענה זאת ולא נבדקו כלל תחלואות רלוונטיות ותחלואת סרטנים ספציפיים. המסמך הפנימי שצורף והוכן על ידי חברת כי"ל טועה ומטעה באופן מכוון. השיטות האפידמיולוגיות שגויות, לא נותחו נתוני התחלואה הרלוונטים ואין כלל השוואה לאוכלוסיית עובדים, שלרוב בריאה יותר ("אפקט העובד הבריא)" אלא לאוכלוסייה הכללית. בדיקה אמיתית של תחלואת עובדי רותם-אמפרט מחייבת איסוף נתונים מתאימים ומלאים ושימוש בשיטות אפידמיולוגיות מתאימות על ידי מומחים בלתי תלויים באפידמיולוגיה/בריאות הציבור, ופרסום התוצאות באופן שקוף המאפשר בקרת עמיתים והציבור. ברור כי במקרה זה לא בוצעה בדיקה שכזאת. אנו חוזרים וממליצים לאמץ את עמדת משרד הבריאות שלא לאשר את כריית הפוספטים בשדה בריר בשל הפגיעה הבריאותית בתושבים עקב הכרייה העתידית, ולקדם חקיקה שתעגן את נושא ביצוע תסקירי השפעה על הבריאות בתהליכי תכנון. בברכה פרופ' נדב דוידוביץ', יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור ד"ר חגי לוין, מזכיר איגוד רופאי בריאות הציבור
יעקב לקס | 31.05.16
1.
כמה עולים חיי אדם ???
חוץ מזה - שבדיקת התחלואה בעובדים, שמקבלים ציוד מגן, מסיכות נשימה כשצריך, וציוד בטיחות אחר - לא יכולה להעיד מה יקרה לאנשים שאינם ממוגנים. זה כמו לבדוק כמה כבאים נפגעו משריפות במהלך מילוי תפקידם, לעומת כמה אנשים שאינם ממוגנים היו נפגעים באותן הנסיבות.
 | 30.05.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת