אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"אין מה לנסות להחזיר את הכלכלה למסלול. המסלול הזה פשוט לא נכון"

31 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

30.
25, להערכתי אתה טועה לגבי הבריחה מהדולר ומההשלכות
של בריחה כזו על ארה"ב: 1. אין מטבע בעולם שיכול להחליפו. ישנו גוש מדינות בראשות סין ורוסיה שהתחילו לדבר על כך אך לא יצא ולא ייצא מזה כלום. סין תלויה מאד בסחר עם ארה"ב ומגבלות סחר יפגעו בה קשות. רוסיה לא במצב טוב בהרבה עקב החרם של ארה"ב ואירופה. 2. ארה"ב יכולה להסתדר בכלל לא רע מבלי לייבא שום כלום למדינה (למעט מחצב או שניים) ולכן הדולר, גם אם יירד מגדולתו עקב מטבע חליפי, לא יאבד מערכו (לפחות לא בצורה משמעותית) בתוך המדינה.
 | 05.06.16
25.
פחדן אינטלקטואלית. הלך חצי דרך. המליץ על משגל נסוג.
איזו מין המלצה זו לבצע תיקן בכל כלכלה וכלכלה באופן פרטני וליישר את הקו על פי הדרישות הכלכליות הנוכחיות? זה כמו לשלוח קבוצה של חולי סרטן לשמאן או סתם לרופא הוליסט. לא יכול להיות שהמסקנות שלו הן שצריך לחזור ולעשות את אותו הדבר רק שכל מדינה תיישר את הקו עם מה שצריך להיות בתאוריה שאותה הוא פוסל. כולם יודעים את האמת וכולם מפחדים לומר אותה. אבל אל דאגה, הבלתי נמנע יתממש וכולם ייאלצו לבצע את הריסט שיגיע: הכסף חייב להפסיק ולהיות מודפס מכיוון של מדינה אחת בלי הכרה. מבחינה כלכלית ארה"ב הדפיסה את כל מה שהיא יכולה להדפיס והיא הציפה את העולם והיא עומדת קרוב קרוב לנקודה שבה תהייה בריחה מהדולר. או אז הכלכלה הגדולה בעולם תקרוס למול עינינו עם השפעות גיאופוליטיות קשות. אי אפשר לעבוד על כולם כל הזמן. בעצם אפשר, אבל המציאות תטפח על פני האנושות. ישראל כמו קליפת אגוז בסערה חייבת לשמור את הגז ולהפוך ביום פקודה, למדינה שמסוגלת לקיים את עצמה בעצמה. אחרת נטבע ביחד עם הפטרונית שלנו שתתפורר לעשרות מדינות קטנות.
האריה שנבח | 04.06.16
24.
שתי תובנות\הערות לתוכן הכתבה :
1] אבי, ז''ל, היה נגר שסיים בית ספר עממי ובי''ס לחניכים. ועל אף היותו בעל השכלה פורמלית מוגבלת, לא פעם הדהים אותי עם ראיית תהליכי מקרו שלו. וכל פעם שבנו הסטודנט לסטטיסטיקה וכלכלה ''הרצה'' לו על תורות כלכליות שלמד היה צוחק . עבורו כלכלה נכונה הייתה , להרוויח 100 לירות, לצרוך 70 מהן, ולשים בצד 30 לירות לימים שחורים. מעולם לא התעשר, אך מעולם לא היה חסר בבית דבר [הוריי היו אנשים מאד חרצים ויסודיים בעבודתם] , ואבי העביר את זקנתו ברווחה יחסית. 2] אני חולק על תורות כלכליות השוללות רגולציה מכל וכל. פרופ' יחזקאל בן דרור אמר, לפני כיובל שנים, בשעור הראשון למבוא למינהל ציבורי, שאין גוף גדול יכול להתקיים ללא בירוקרטיה . ברם, הוסיף מיד, היא צריכה להיות מדודה, גמישה ובעיקר יעילה. מחוסר רגולציה נולד משבר הפריים , מחוסר רגולציה נולדו מונופולים מפלצתיים, שצברו הון שאיפשר לקנות ולמנות מנהיגים פוליטים שדאגו לאינטרסים של הראשונים ולא נתנו דעתם לחלשים שבחברה וגם לא לעתיד . חוסר רגולציה היא מסירת השמירה על החלב לידי החתול. היא חיונית מבחינה חברתית וכדי לשמור על טוהר המידות . היא צריכה לאזן בין הצרכים של כלכלה יעילה לבין הגנה על החלש. היא צריכה למנוע שחיתות שלטונית ועוות חברתי. זה לא קל. אולי היא לא נוחה לכמה אנשים\גופים בהווה, אך חיונית למען עתיד טוב. ואם נשכיל להנהיג רגולציה מדודה ואובייקטיבית , המתחשבת ומאזנת בין הצרכים של כל הצדדים,היא תהיה טובה לכלכלה גם, בסופו של יום.
אבי | 04.06.16
23.
המשבר הבא יתחלק ל2:
אלה שיש להם ביטקוין ואלה שאין להם ביטקוין. פשוט וקל. שכל אזרחי העולם ירדפו אחרי סניפי בנק סגורים במטרה להצליח להשיג כמה שקלים לקנות לחם מי שיחזיק ביטקוין יהיה החזק בעולם, הוא יהיה בין היחידים שיש לו כסף עם ערך אמיתי, כסף שניתן למשוך ולהעביר לכל פינה נידחת בעולם תוך שניות וללא עמלות וללא סיבוכים מיותרים. תזכרו את זה טוב טוב, במשבר הבא ביטקוין יטפס למיימדים מפחידים! אל תשכחו איפה שמעתם זאת לראשונה...
סושו | 04.06.16
20.
שתי בעיות יסוד לכלכלה העולמית
האחת - העולם המערבי ניצל עד תום ב 40 השנה האחרונות את הרזרבות שעמדו לרשותו. לפני 40 שנה ב 90% מהשפחות עבד בן זוג אחד בלבד בעבודה מחוץ לבית. היום ב 90% מהמשפחות שני בני הזוג עובדים כדי לפרנס. שינוי זה אפשר לכלכלה העולמית לשגשג בשנים אלו וכעת הגרעין שעליו נשענת הכלכלה - הוצאות התא המשפחתי, אינו יכול להגדיל את ההוצאות שלו. הבעיה השניה- שבכול זמן שחברות ענק מעלות את את הרווחיות שלהן במיליארדים והכסף אינו חוזר כהוצאה (או כתרומה) לתוך הכלכלה, הכסף הזה נלקח מאותו גרעין של תא משפחתי ומקטין את הרזרבות הכלכליות שלו. לכן העולם המערבי צריך להסתכל על יציבות בכלכלה ולא על צמיחה שמשמעותה של צמיחה המשך ניצולו של הגרעין המשפחתי. יציבות לעומתה היא לשים את הגרעין המשפחתי במרכז ולשמור על יציבותו הכלכלית.
אלון | 04.06.16
19.
רק חזרה לכלכלה מבוססת נכס תציל את העולם
חמדנות וחזירות הביאו את העולם לכלכלה שמבוססת על הרבה אוויר נפוח ומעט מאוד נכסים מוחשיים. וכשאתה מבסס את המערכת הפיננסית על יצרית כסף יש מאין, זה לוקח כמה עשורים אבל בסוף מבינים שמדובר בסך הכל בבועה. הפתרון המתבקש הוא כיווץ דרסטי של כלכלת העולם על ידי הפסקה מוחלטת של הדפסת כסף ע"י המדינות (מה שנקרא הרחבה כמותית) ואיסור על בנקים לתת אפילו 1$ של אשראי אלא רק על סמך ההון העצמי ועל סמך הכסף המופקד אצלם (נכון להיום בנקים רשאים להחזיק לדוגמא ב 100$ בפועל, אך למכור אשראי בסכום של כ 900$). חזרה לשיטה כלכלית מבוססת נכס (לדוגמא זהב) תגרום בתחילה לזעזוע, אך בסופו של דבר תאפשר כלכלה שמבוססת על נכסים מוחשיים ולא על שורות דיגיטליות במחשב. הדבר יביא גם לכדאיות ייצור מקומי (יצירת מקומות עבודה), הקטנת הצריכה (פחות זיהום ופחות ניצול משאבי טבע) וחזרה לחיים צנועים יותר ופשוטים יותר אך יחד עם זאת עם פחות שעות עבודה, יותר פנאי ויותר רווחה. כך למשל חברת הייטק תגייס הון ותייצר מוצר כלשהו אך תדאג להמשיך ולפתח עוד מוצרים במקום לבצע אקזיט. מה שיקרה הוא שכולם ירוויחו פחות, אך כוח הקנייה יהיה גדול יותר (תחרות בין יצרנים מקומיים והטלת מכסי יבוא). כל הכלכלנים והמומחים מסרבים להתעורר מהאשליה שניתן לייצר צמיחה מכלום. לא נורא, הם יבינו זאת לאחר שהכלכלה העולמית תתמוטט (ובעקותיה תתרחש מלחמת עולם) ואז האנושות תתצטרך לבנות את עצמה מחדש כאשר הדרך היחידה לעשות כן הינה באמצעות בניית כלכלה מבוססת נכס.
 | 04.06.16
18.
עוקץ מתוחכם מדי
מעטים מצליחים להבין כיצד בנקים מרכזיים ממיטים אסונות; רק יחידי-סגולה רואים זאת בזמן-אמת, בו אפשר עדיין למנוע אותם. אבל הכי עצוב כשהמבינים "שוכחים" משיקולי נוחות. לאחר מלחמת העולם השניה היה ברור איך בנקים מרכזיים החריבו את המשק בגרמניה ולא הותירו לה ברירה אלא להעלות את הנאצים. תכליתו של הסכם ברטון-וודס היתה למנוע אסונות כאלה. דור אחד לאחר מכן ניכסון ביטל את ההסכם וכיסח את צ'ילה; כשעברו שני דורות - הבנק האירופי מכסח את יוון. הגיגיו של הג'נטלמן הקשיש מרתקים כמו ביוגרפיה של פושע-מלחמה שלא מבין היכן חטא. לו הבין וחזר בתשובה - ניחא, אבל הוא דבק בזוטות טכניות ומתעקש להיות 'צודק'.
 | 04.06.16
14.
מרקס מתחיל להיות שוב צודק
העדר התחרות, כתוצאה מקיומם של מונופולים גלובליים גורמת מחד לעליית מחירים, ומצד שני ההתקדמות הטכנולוגית שממנה המרוויח העיקרי הוא ההון גורמת להתגברות האבטלה. למובטלים אין כח קנייה.הריבוי הטבעי גורם שהתחרות על המשרות הפנויות שנמצאות בירידה גורמת לירידת שכר ולכן גם כח הקנייה של המועסקים יורד. הפתרון לפרק את המונופולים הגלובליים לרסיסים.
רועי | 04.06.16
13.
ובישראל: הרסו את קופות הגמל ושלחו את החוסכים לשוק הנדלן
הרסו את קופות הגמל כדי שאנשים יוציאו את הכסף ויגדילו את הצריכה, והתוצאה היתה הסתערות על שוק הנדלן (בהיעדר אפשרויות השקעה אחרות) והקפצה מטורפת של מחירי הדיור. אני עוד מחכה לועדת החקירה שתכניס כמה אנשים לכלא.
עמוס | 04.06.16
11.
הבעיה עם הכלכלה היא שהיא הפכה עולמית
כלומר הכלכלה היא מעכשיו שוק סגור, אין "שווקים חדשים" או "יכולת להעביר את הייצור למקומות זולים יותר". מה שקרה הוא שהלאחר ששוקי סין נפתחו לייצור, אין יותר ,מקומות זולים" לייצר דברים, או יותר נכון "אין יותר שווקים שאפשר לנצל". כך שלמשעה הכלכלה העולמית מגיעה לשלב האיזון שלה. שלב שבו כבר אי אפשר "למצוא כסף מתחת לאדמה" והצמיחה היא עניין פלות כלכלי ויותר חברתי. כיצד אנחנו מעשירים את עולמם של האנשים ולא את כיסם. ולמצב שכזה הכלכלנים לא היו מוכנים, לפחות כל כך מהר. ומאחר והם עדיין תקועים עם המשוג "צמיחה" שהוא למעשה "כמה כסף עובר מיד ליד", ייקח להם הרבה מן להבין שצמיחה היא לא "כמה כסף עשית" אלא "לאילו תובנות בחיים הגעת".
אבנר | 04.06.16
10.
אורי פסובסקי, כנס נא לרגע...
כמה שאלות לי אליך, ברשותך: 1. מדוע אינך כותב את שם נשוא הכתבה גם באנגלית? שנצטרך להתאמץ בלנסות איותים שונים אפשריים של שמו? או, כדברי חז"ל: יגעת ומצאת! ? 2. מדוע אינך טורח לרשום את שם סיפרו באנגלית? מאותה סיבה שלא כתבת את שמו? 3. מדוע אתה קורא לשם סיפרו פעם "סוף האלכימיה" ופעם אחרת "קץ האלכימיה"? קשה להיות עקבי? בשלב זה אסתפק בתשובות לאלו. תודה מראש
 | 04.06.16
5.
הכל תלוי בך חבר
לא משנה מה השיטה, הקיימת או האחרת, הכל תלוי באדם עצמו. לא מבין על מה מדברים, אני למשל, יש לי הכנסה חודשית של 40000ש"ח נטו, יחד עם האישה, דירה ששווה 2.500000 ש"ח, חסכונות בסכום של 600000ש"ח, 3ילדים, מחזיק שתי מכוניות, לי ולאישה, נוסע פעם בשנה לחו"ל והכל בזכות שתי הידיים שלי בלבד, ועדיין אין לי 40. לא קבלתי כל ירושה ולא עזרה מן ההורים. מי שחושב שאם יישנו את השיטה, הכל יבוא לך על מגש של כסף, טועה ומטעה. זה עניין של ניצול הזדמנויות והאמונה בעצמך. שינוי השיטה לא מבטיח שהאדם יצליח יותר ממה שהיה מצבו הקודם. לכן אני אומר שמה שאתה, תלוי מאוד בך.
ראובן | 03.06.16
3.
ההונאה הבנקאית פיננסית הגדולה בהיסטוריה=חלק ג= לפנינו=הנסיעה תתחיל בתוך שנה
מדוע הצורר הנאצי עלה לשלטון? חוב גרמני ביחד עם קריסת שוקי ההון שקרסו ב 92%-1929-32(בארהב)-מה שגרם להחלפת השלטון בגרמני- ולעלית הצורר הנאצי- ולשוואה , (ומה תפקוד הבנקאים?) ב2009 קריסה נוספת של שוקי ההון=הונאה בנקאית פיננסית-בנקאים? וכל העולם ואשתו קמו להציל את הבנקים, בנקים ? או בנקאים? בן שלון ברננקי פירסם לפני שנה =איני מבין מדוע בנקאים לא הועמדו לדין! כאשר ברננקי אומר זאת מה עוד צריך כדי שהמערכת המשפטית תיתעלה? והכל כתוצאה מההונאה הבנקאית פיננסית הגדולה בהיסטריה- לפני המפולת הבאה= שלא נדע= האם ב2017 ?!! איך פישר שיכנע את בובו לגרום למחסור-בהקטנת הבניה בישראל ? התחלות הבניה בש 2011 היו 46800 דירות ,בהוראה-מנומקת-והזויה הבניה ירדה בשנים 2012-2015 ל 43000 דירות בממוצע לכל שנה בהווה -יש מי שטוען שהתחלות הבניה גדלו ל 53000 ד וכל זאת לאחר הסיסמא לבחירות של כולנו=דירה למשתכן= אתמול השר האשים את הבנקאים וקבלנים בקלקולים- חוסר היענות
כותבי תרחישים1-12-15 | 02.06.16
2.
איזה קטע... איך עבדנו עליכם!
יותר ויותר כלכלנים בפנסיה אומרים זאת בפה מלא. דוגמא בולטת אחרת היא ספר בשם Pishing for Phools, הטוען שאיש לא חוקר את השפעת הרמאות על כלכלה. מחבריו, אקרלוף ושילר, הם גימלאים חתני "נובל" בכלכלה (אפילו שאין נובל כזה... את הפרס מעניק הבנק המרכזי השוודי, בתאריך סמוך כיאה לנוכלים). כאשר 90% ממענקי-המחקר באים מבעלי-ענין (הפדרל ריזרב בארה"ב, למשל), כלכלנים מייצרים לוקשים לפי מידה. כלכלות קורסות ברגע שהציבור מפסיק לאכול אותם. פיות, דרקונים, שוק חפשי, ביצע או היקוש יש רק באגדות. עצוב, אבל זה המצב.
 | 02.06.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת