אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"אף אחד לא רוצה שהממשלה תתערב לו בצלחת. אבל בצלחת שלכם כבר יש מי שאומר לכם מה לאכול, והוא מסוכן הרבה יותר"

63 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

63.
אנשים כאן עדיין לא מבינים וכותבים על ערך גליקמי ואינסולין
שזה קשור לגלוקוז. כשהדוקטור בכתבה (וביוטיוב) מדבר על הפרוקטוז. לפרוקטוז ערך גליקמי נמוך והוא לא מעלה את האינסולין. ולכן חשבו פעם שהוא טוב לחולי סוכרת. אבל בהסברים של הדוקטור מסופר על המסלול המטבולי השונה של פרוקטוז שתורם לסוכרת ומחלות לב הרבה יותר מהגלוקוז. אז שימו לב ותחליפו דיסק.
דודי | 10.01.18
51.
ההפרזה בכל דבר, חולה רעה.  כל דבר הנצרך
ההפרזה בכל דבר, חולה רעה.  כל דבר הנצרך בכמויות מזיק לגוף ומהווה מקור למחלות. אנשים בולעים סוכר בכמויות ביממה מעל המותר, לכן עולים במשקל ועקב כך מתפתחות מחלות. באותה מידה, אם אדם יפריז בצריכת עגבנייה או פרי, סוכר או אפילו מים, הדבר עלול להמית אותו. לכן ניתן לבלוע כל דבר, אך חייב להיות במידה ולא להפריז בצריכתו. 
Cactus | 12.06.16
49.
נכון, השאלה החשובה ותר היא גם איך (וכמה)
נכון, השאלה החשובה ותר היא גם איך (וכמה) אוכלים. אני  למשל לא אוכלת הרבה לחם (כשאני כן אוכלת אז הממוצע 2 פרוסות ביום , לעיתים פיתה/לחמניה, לפעמים מקמח לבן ולפעמים מקמח מלא/שיפון) אבל השאלה היא לא האם זה בריא או לא, אלא מה אתם אוכלים על הלחם וכמה לחם אתם אוכלים. האם אתם אוכלים עם הלחם ירקות? חלבון? שומן? (למשל פיתה עם חומוס וירקות) אז הספיגה של הסוכר תהיה הרבה רבה יותר איטית ומאוזנת והמנה תשביע אותכם לזמן ממושך, בניגוד לפיתה עם שוקולד למשל.. 
Boomerang | 11.06.16
48.
בריא זה עניין של יחסיות. תמיד עדיף לאכול
בריא זה עניין של יחסיות. תמיד עדיף לאכול את הפרי השלם, ואם לא אז שייק, אבל לא להפריז עם שתייה מתוקה באופן קבוע (ומיץ אפילו אם הוא טבעי הוא עדיין שתייה מתוקה. ההבדל הוא במהירות שהסוכר נספג בתאים- סיבים תזונתיים מאטים את הספיגה בצורה ניכרת. 
Boomerang | 11.06.16
45.
חייבים ללחוץ על היצרנים לעבור לממתיקים טבעיים אחרים
חייבים ללחוץ על היצרנים לעבור לממתיקים טבעיים אחרים כמו סטיביה או אגבה בעלי ערך גלוקומי נמוך במקום להרעיל את האוכלוסיה בפרוקטוז הקיים בסוכר מתירס מקני סוכר או סלק סוכר. הצטרפו בהמוניכם והפסיקו לרכוש מוצרי רעל סוכר.
Cupcake | 11.06.16
39.
מציע לך לעצור רגע ולבחון האם לא שטפו
מציע לך לעצור רגע ולבחון האם לא שטפו לך את המח לחשוב שמהות החיים היא אוכל ושעוגות זה דבר טעים והכרחי. באמת לא כואבת לך הבטן אחרי עוגה טעימה ביותר? באמת לא כואב לך הראש או משהו אחר בגוף? לא סחרחורת או עייפות נוראית? חוסר אנרגיה לקום בבוקר אחרי ארוחת שחיתות? דכאון עד למשהו המתוק הבא?
Bulb | 11.06.16
37.
אני לא יודע מה עובר במוחו של מנכ"ל
אני לא יודע מה עובר במוחו של מנכ"ל ספציפי זה או אחר. אבל פעם נוספת - אם הצרכנים יפסיקו לשתות קוקה קולה כי יש בה יותר מדי סוכר, אז לחברת קוקה קולה יהיה תמריץ חזק להפחית את כמות הסוכר במוצריה. זה לא יקרה בין לילה, אבל בסוף זה יקרה.
Basketball | 10.06.16
35.
כדי לסחוט כוס מיץ טרי נדרשים כ-4 תפוזים.
כדי לסחוט כוס מיץ טרי נדרשים כ-4 תפוזים. האם אתה מסוגל לאכול 4 תפוזים? רוצה לומר שכאשר אתה אוכל תפוז אתה מקבל גם סיבים הנעדרים מהמיץ. ואם אתה קונה מיץ תפוזים - גם אם היצרן מציין שהוא טבעי, אתה למעשה שותה מיץ מפוסטר שאיבד את ערכו התזונתי. וזו לא חכמה גדולה להעשירו בחומצה אסורבית (ויטמין C נחות). בדיוק כפי שזו לא חכמה "להעשיר" חלב בויטמין D2 כאשר מה שנחוץ לגוף זה D3.
Carrot | 10.06.16
34.
אורן, היצרנים משתמשים בסוכר סלק זול וסירופ תירס
אורן, היצרנים משתמשים בסוכר סלק זול וסירופ תירס זול עוד יותר כי מקורו בתירס מסובסד. ואני מבקש שתגיב לגופו של עניין. אם היצרנים כל כך להוטים להיענות לדרישת הלקוחות, מדוע נציגת קוקה קולה נעמדה על הרגליים האחוריות בדיון שהיה לאחרונה במשרד הבריאות?
Carrot | 10.06.16
33.
כנראה לא שמעת על תסמונת הרזה השמן. הווה
כנראה לא שמעת על תסמונת הרזה השמן. הווה אומר רזה כלפי חוץ אבל עם שומן מזיק. בגוף שומנים שונים ובמיקומים שונים. שומן בטן, שומן תוך שרירי, שומן חום ועוד...אתה סובל מבעיה מטבולית ולא מודע נקודה..גם אם כפי שאתה מציין, צורך כמות גדולה של סוכרים
Carrot | 10.06.16
31.
למה שהצרכנים יתנגדו להפחית את רמות הסוכר במוצריהם?
למה שהצרכנים יתנגדו להפחית את רמות הסוכר במוצריהם? אם זה מה שהצרכנים רוצים ומעדיפים, אז היצרנים יענו לדרישה פשוט משום שזה יהיה ריווחי וכדאי יותר כלכלית עבורם. אם היית מייצר פעם משהו בחיים שלך, היית מבין כמה חשוב ליצרנים למצוא חן בעיני הלקוחות.
Basketball | 10.06.16
30.
המדע מתפרץ לדלת פתוחה. חיים פעם אחת .
המדע מתפרץ לדלת פתוחה. חיים פעם אחת . המדע עוסק במשוואות מוגדרות. למשוואות מוגדרות אי אפשר להכניס גורמים נוספים שנמצאים מעליהן, לדוגמא החיים שלנו והמהות שלהם . אם נכניס למשוואה את העובדה שהמהות של החיים שלנו חשובה לא פחות, ואוכל טוב וטעים מהווה חלק ניכר מהם, אז למשוואות הסוכר יהיה רק תוקף מדעי, ולא פיזי .  אם לדוגמא המשוואה תספר לנו שלהתנזר כל החיים מהעוגות הטעימות ביותר שיש לעולם להציע, ובתמורה לזכות בשנתיים חיים נוספות, אני לא בטוח כלל שארצה לקיים את המשוואה.  המשוואה של הסוכר והבריאות מתפרצת לדלת פתוחה. כולם יודעים עד כמה זה מסוכן, אבל למשוואה של החיים צריך להכניס גם חיים. כיף. הנאות. במקרה כזה מאזן המשוואות האלו שונה לחלוטין. (זו הסיבה אולי שההמון יודע כמה זה מסוכן ועושה את זה בכל זאת, זאת כי אנחנו רוצים להנות כאן). המדע חוטא בזה שוב ושוב. הוא צועק לכולנו עד כמה גדול מה שהוא גילה, ולא מצליח להפנים שהעולם אדיש לזה לא מתוך בורות, אלא כי ההמון מייצר משוואה משלו שכוללת אלמנטים שאינם מדעיים.
Cactus | 10.06.16
29.
כמה דוגמאות קטנות לכמות הסוכר בממתקים נפוצים. שוקולד
כמה דוגמאות קטנות לכמות הסוכר בממתקים נפוצים. שוקולד 50% מריר מכיל 50% סוכר, זה גם הרכיב הראשון ברשימה לפני הקקאו. כלומר כשני שליש חפיסת שוקולד 100 גרם מריר 50% מכילה כ-33 גרם סוכר או קרוב לכמות המומלצת המקסימלית לגבר ויותר מהכמות המומלצת לאישה. ברוב השוקולדים הרכיב העיקרי הוא סוכר. בחלווה סביב 33 גרם סוכר ל-100 גרם מוצר. התקן קובע שרשימת הרכיבים במוצר היא מהרכיב שחלקו הגדול ביותר ומטה. עד עתה בחלק גדול מהמוצרים רשמו רק אחוז או כמות הפחממות ללא פירוט הסוכרים. בשנה האחרונה התקן שונה ויצרני מזון מחוייבים להציג את אחוז או כמות הסוכרים במוצר. אתם מוזמנים לבדוק בפעם הבאה שאתם רוכשים מוצר בסופר.
Processor | 10.06.16
27.
את הדבר החשוב ביותר - אותה כמות קלוריות
את הדבר החשוב ביותר - אותה כמות קלוריות משתייה מתוקה ומפרי או סנדביץ למשל לא מתעכלות אותו דבר. זה הדבר הקריטי. שסוכר בעודף עצום כמו בשתייה מתוקה ישר הופך לשומן, בגלל שהגוף לא יכול להתמודד עם כמות כזאת גדולה, ולכן הוא מפריש אינסולין שמייד גורם לאגירת שומן, בעוד שמזון שמתעכל יותר לאט והוא יותר מאוזן מבחינת המרכיבים, לא ייהפך לשומן ברובו (רק חלק קטן ממנו). זה העניין. שספירת קלוריות זה שטויות, וגם לנסות "לשרוף" את הקולה יהיה קשה יותר מלשרוף אורז מלא ועוף.
Sword | 10.06.16
25.
מיץ תפוזים זה לא ממש מוצר טבעי. בעצם
מיץ תפוזים זה לא ממש מוצר טבעי. בעצם מפרידים את המיץ מהסיבים התזונתיים ונשארים לך מים עם סוכר, חומרי טעם וקצת ויטמינים. הוא מכיל פרוקטוז, גלוקוז וסוכרוז בדיוק כמו הרבה מיצים לא טבעיים. לא תמצא אף רופא או תזונאית שימליצו לך לשתות מיץ כתחליף לפרי או בכלל
Rocket | 10.06.16
24.
אני נזהר מכל אדם שהתשובות שלו לטענות הן
אני נזהר מכל אדם שהתשובות שלו לטענות הן לא התייחסות לטענות אלא ישר לצעוק "הוא ממומן". העובדה שמישהו ממומן לא אוטומטית אומרת שמחקרים שלו שיקריים. מדען שמשקר במחקרים יהיה שרוף בעולם המדע ואף אחד לא יצטט את המאמרים שלו. את המחקרים שלו לא מימנו? או שהוא מימן אותם מהאויר אולי? מעולם אף אחד לא טען שסוכר זה בריא אבל אם הוא טוען כאן טענות קשות שהוא מסיק ממחקרים בעכברים בעיקר אז זה לא מספיק
Rocket | 10.06.16
19.
לא בטוח שהבנתי. כתוב בכתבה שבמיץ טבעי יש
לא בטוח שהבנתי. כתוב בכתבה שבמיץ טבעי יש 25 כפיות סוכר. ובמקום אחר כתוב שהבעיה היא לא הסוכר המובנה באוכל אלא זה שנוסף לו בתהליך הייצור. מכאן הסקתי שהסוכר המובנה הוא יחסית טוב. אבל אם כשאני שותה מיץ תפוזים שחשבתי שהוא שיא הבריאות, אני מכניס 25 כפיות סוכר לגוף - זה די משנה לי את כל התפיסה לחיים . מיץ תפוזים עם סוכר טבעי- אינו בריא או כן בריא ? הסבר ?
Cactus | 10.06.16
5.
כבר עתה חלק מיצרני המזון, מבצעים מעבר לממתיקים
כבר עתה חלק מיצרני המזון, מבצעים מעבר לממתיקים מלאכותיים/טיבעיים או לשילובם עם סוכר. הבעיה נעוצה בכך, שחלק מהממתיקים פועלים בדיוק כמו סוכר ומגבירים הפרשת אינסולין. לא ברור מה הפתרון לבעיית טעם הצרכן, שאינו מוכן להתפשר על רמת מתיקות גבוהה במוצרים אותם הוא צורך. 
Processor | 09.06.16
4.
כנראה שלוסטיג צודק בכל הנוגע לנזקי הסובר. אני
כנראה שלוסטיג צודק בכל הנוגע לנזקי הסובר. אני עצמי משתדל להמעיט ככל הניתן בצריכת סוכר (כך למשל התרגלתי לפני שנים לשתות קפה בלי סוכר, ותתפלאו - זה דווקא טעים לי ככה). אבל באותה נשימה אני מתנגד לקריאתו להשתמש בכוחה של הממשלה על מנת להכריח את חברות המזון לצמצם את כמות הסוכר במזון. ממשלות העולם אוהבות לנכס לעצמן עוד ועוד סמכויות, ואני לא רוצה לראות אותן מפקחות על מה שאנשים מכניסים לפה. זהו מדרון חלקלק שמתחיל בסוכר ונגמר בדיקטטורה. אנחנו רואים שבשנים האחרונות הצרכנים נעשים יותר מודעים לתזונה ויותר בררנים במה שהם אוכלים, ואני מאמין שחברות המזון יזהו את הטרנד וישנו את המוצרים בהתאם.
Basketball | 09.06.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת