63. אנשים כאן עדיין לא מבינים וכותבים על ערך גליקמי ואינסולין שזה קשור לגלוקוז. כשהדוקטור בכתבה (וביוטיוב) מדבר על הפרוקטוז. לפרוקטוז ערך גליקמי נמוך והוא לא מעלה את האינסולין. ולכן חשבו פעם שהוא טוב לחולי סוכרת. אבל בהסברים של הדוקטור מסופר על המסלול המטבולי השונה של פרוקטוז שתורם לסוכרת ומחלות לב הרבה יותר מהגלוקוז. אז שימו לב ותחליפו דיסק. דודי | 10.01.18 (ל"ת)
62. אבל למה אנשים לא סותמים את הפה? למה אבל למה אנשים לא סותמים את הפה? למה הגוף לא מסמן להם שהם שבעים? למה אם ילד ישתה כוס קולה הוא יוכל אח"כ יותר ולא פחות? Lobster | 15.06.16 (ל"ת)
61. ליצמן, העם מאחוריך משקאות ממותקים מחוץ לחוק - ליצמן, העם מאחוריך משקאות ממותקים מחוץ לחוק - עונשי מאסר לסוחרים בהם, 100% מס על כל מוצר אחר שהוסף לו סוכר בתהליך הייצור. את עם ישראל לא ירעילו בני עוולה. Bike | 13.06.16 (ל"ת)
58. סוכר הוא לא מרכיב כמו מרכיבים אחרים במזון. סוכר הוא לא מרכיב כמו מרכיבים אחרים במזון. הוא משמש כסוכן להתמכרות ולאכילה מרובה ולכן הפחתתו תפגע באופן ישיר במכירות. Wheel | 13.06.16 (ל"ת)
54. ממשלה זה לא התגלמות הצדק והטוב. זה אסופה ממשלה זה לא התגלמות הצדק והטוב. זה אסופה של אנשים נגועי אינטרסים. לכן עדיף שהממשלה תתערב כמה שפחות. Coathanger | 12.06.16 (ל"ת)
53. גם סתם פחמימות, כמו עמילן תפו"א או לחם גם סתם פחמימות, כמו עמילן תפו"א או לחם לבן, מקפיצות את רמת האינסולין בגוף Beer | 12.06.16 (ל"ת)
52. הדרך היחידה להעלות במשקל ולהגיע למצב של השמנת הדרך היחידה להעלות במשקל ולהגיע למצב של השמנת יתר זה לאכול יותר קלוריות. אם תשתה רק קולה שכפי שכתבת מייד הופכת לשומן, אבל הורדת במקביל המון אוכל אחר כך שצריכת הקלוריות הכוללת לא עלתה, לא תצליח להשמין Beer | 12.06.16 (ל"ת)
51. ההפרזה בכל דבר, חולה רעה. כל דבר הנצרך ההפרזה בכל דבר, חולה רעה. כל דבר הנצרך בכמויות מזיק לגוף ומהווה מקור למחלות. אנשים בולעים סוכר בכמויות ביממה מעל המותר, לכן עולים במשקל ועקב כך מתפתחות מחלות. באותה מידה, אם אדם יפריז בצריכת עגבנייה או פרי, סוכר או אפילו מים, הדבר עלול להמית אותו. לכן ניתן לבלוע כל דבר, אך חייב להיות במידה ולא להפריז בצריכתו. Cactus | 12.06.16 (ל"ת)
50. תחזירו בבקשה את העיצוב של מערכת הטוקבקים הישנה. תחזירו בבקשה את העיצוב של מערכת הטוקבקים הישנה. הצבע האפור הזה משעמם. קשה להבחין בין תוכן הטוקבק, כמות הלייקים שקיבל, כותב הטוקבק וכו' בגלל שכולם בעלי גוונים שונים של אותו הצבע (!) -> הצבע האפור!!! Box | 12.06.16 (ל"ת)
49. נכון, השאלה החשובה ותר היא גם איך (וכמה) נכון, השאלה החשובה ותר היא גם איך (וכמה) אוכלים. אני למשל לא אוכלת הרבה לחם (כשאני כן אוכלת אז הממוצע 2 פרוסות ביום , לעיתים פיתה/לחמניה, לפעמים מקמח לבן ולפעמים מקמח מלא/שיפון) אבל השאלה היא לא האם זה בריא או לא, אלא מה אתם אוכלים על הלחם וכמה לחם אתם אוכלים. האם אתם אוכלים עם הלחם ירקות? חלבון? שומן? (למשל פיתה עם חומוס וירקות) אז הספיגה של הסוכר תהיה הרבה רבה יותר איטית ומאוזנת והמנה תשביע אותכם לזמן ממושך, בניגוד לפיתה עם שוקולד למשל.. Boomerang | 11.06.16 (ל"ת)
48. בריא זה עניין של יחסיות. תמיד עדיף לאכול בריא זה עניין של יחסיות. תמיד עדיף לאכול את הפרי השלם, ואם לא אז שייק, אבל לא להפריז עם שתייה מתוקה באופן קבוע (ומיץ אפילו אם הוא טבעי הוא עדיין שתייה מתוקה. ההבדל הוא במהירות שהסוכר נספג בתאים- סיבים תזונתיים מאטים את הספיגה בצורה ניכרת. Boomerang | 11.06.16 (ל"ת)
47. אין שום צורך בכולסטרול ממקור חיצוני, כולסטרול מיוצר אין שום צורך בכולסטרול ממקור חיצוני, כולסטרול מיוצר בכבד של בני אדם לפי דרישת הגוף! Boomerang | 11.06.16 (ל"ת)
46. יש גם מעשנים שנראים טוב בגיל 95. אז יש גם מעשנים שנראים טוב בגיל 95. אז להתחיל לעשן? Cupcake | 11.06.16 (ל"ת)
45. חייבים ללחוץ על היצרנים לעבור לממתיקים טבעיים אחרים חייבים ללחוץ על היצרנים לעבור לממתיקים טבעיים אחרים כמו סטיביה או אגבה בעלי ערך גלוקומי נמוך במקום להרעיל את האוכלוסיה בפרוקטוז הקיים בסוכר מתירס מקני סוכר או סלק סוכר. הצטרפו בהמוניכם והפסיקו לרכוש מוצרי רעל סוכר. Cupcake | 11.06.16 (ל"ת)
44. יש פחמימות בריאות שלא כוללות עמילנים והן מצויות יש פחמימות בריאות שלא כוללות עמילנים והן מצויות בעלים ירוקים וירקות אחרים. ואת אלו אפשר לאכול בשפע; וגם בטטה כמנה נלוות די בטוחה ומשביעה כך שאי אפשר להגזים באכילתה Bone | 11.06.16 (ל"ת)
43. לפעילות תקינה, מוח האדם זקוק לכולסטרול. אז למה לפעילות תקינה, מוח האדם זקוק לכולסטרול. אז למה אנחנו מחסלים אותו בכל אמצעי אפשרי? Puzzle | 11.06.16 (ל"ת)
42. סוכר ממכר והופך את הלקוחות ללקוחות שבויים. לכן סוכר ממכר והופך את הלקוחות ללקוחות שבויים. לכן חברות המזון ישתמשו בתוצרת חקלאית שעברה הנדסה גנטית לצורך העלאת אחוזי הסוכר במוצרים שלהם. Puzzle | 11.06.16 (ל"ת)
41. איינשטיין לא אמר את מה שרשום בתמונה של איינשטיין לא אמר את מה שרשום בתמונה של האישה השמנה. Planet | 11.06.16 (ל"ת)
40. באפט המיליארדר וגורו ההשקעות שותה ליטר וחצי קולה באפט המיליארדר וגורו ההשקעות שותה ליטר וחצי קולה ביום, מילדות. הוא לא עולה במשקל ובגיל 85, עדיין פעיל ובריא יחסית לגילו. Fish | 11.06.16 (ל"ת)
39. מציע לך לעצור רגע ולבחון האם לא שטפו מציע לך לעצור רגע ולבחון האם לא שטפו לך את המח לחשוב שמהות החיים היא אוכל ושעוגות זה דבר טעים והכרחי. באמת לא כואבת לך הבטן אחרי עוגה טעימה ביותר? באמת לא כואב לך הראש או משהו אחר בגוף? לא סחרחורת או עייפות נוראית? חוסר אנרגיה לקום בבוקר אחרי ארוחת שחיתות? דכאון עד למשהו המתוק הבא? Bulb | 11.06.16 (ל"ת)
38. אז בואו כולנו נשתה ליטר וחצי קולה ביום, אז בואו כולנו נשתה ליטר וחצי קולה ביום, זאת ההמלצה שלך? ראית איך הוא מתנהל בגיל 85? אפשר להיראות פי כמה בריא ויעיל יותר Boomerang | 11.06.16 (ל"ת)
37. אני לא יודע מה עובר במוחו של מנכ"ל אני לא יודע מה עובר במוחו של מנכ"ל ספציפי זה או אחר. אבל פעם נוספת - אם הצרכנים יפסיקו לשתות קוקה קולה כי יש בה יותר מדי סוכר, אז לחברת קוקה קולה יהיה תמריץ חזק להפחית את כמות הסוכר במוצריה. זה לא יקרה בין לילה, אבל בסוף זה יקרה. Basketball | 10.06.16 (ל"ת)
36. יותר טוב אין אומר מומלץ! והרבה זה מונח יותר טוב אין אומר מומלץ! והרבה זה מונח מעורפל Carrot | 10.06.16 (ל"ת)
35. כדי לסחוט כוס מיץ טרי נדרשים כ-4 תפוזים. כדי לסחוט כוס מיץ טרי נדרשים כ-4 תפוזים. האם אתה מסוגל לאכול 4 תפוזים? רוצה לומר שכאשר אתה אוכל תפוז אתה מקבל גם סיבים הנעדרים מהמיץ. ואם אתה קונה מיץ תפוזים - גם אם היצרן מציין שהוא טבעי, אתה למעשה שותה מיץ מפוסטר שאיבד את ערכו התזונתי. וזו לא חכמה גדולה להעשירו בחומצה אסורבית (ויטמין C נחות). בדיוק כפי שזו לא חכמה "להעשיר" חלב בויטמין D2 כאשר מה שנחוץ לגוף זה D3. Carrot | 10.06.16 (ל"ת)
34. אורן, היצרנים משתמשים בסוכר סלק זול וסירופ תירס אורן, היצרנים משתמשים בסוכר סלק זול וסירופ תירס זול עוד יותר כי מקורו בתירס מסובסד. ואני מבקש שתגיב לגופו של עניין. אם היצרנים כל כך להוטים להיענות לדרישת הלקוחות, מדוע נציגת קוקה קולה נעמדה על הרגליים האחוריות בדיון שהיה לאחרונה במשרד הבריאות? Carrot | 10.06.16 (ל"ת)
33. כנראה לא שמעת על תסמונת הרזה השמן. הווה כנראה לא שמעת על תסמונת הרזה השמן. הווה אומר רזה כלפי חוץ אבל עם שומן מזיק. בגוף שומנים שונים ובמיקומים שונים. שומן בטן, שומן תוך שרירי, שומן חום ועוד...אתה סובל מבעיה מטבולית ולא מודע נקודה..גם אם כפי שאתה מציין, צורך כמות גדולה של סוכרים Carrot | 10.06.16 (ל"ת)
31. למה שהצרכנים יתנגדו להפחית את רמות הסוכר במוצריהם? למה שהצרכנים יתנגדו להפחית את רמות הסוכר במוצריהם? אם זה מה שהצרכנים רוצים ומעדיפים, אז היצרנים יענו לדרישה פשוט משום שזה יהיה ריווחי וכדאי יותר כלכלית עבורם. אם היית מייצר פעם משהו בחיים שלך, היית מבין כמה חשוב ליצרנים למצוא חן בעיני הלקוחות. Basketball | 10.06.16 (ל"ת)
30. המדע מתפרץ לדלת פתוחה. חיים פעם אחת . המדע מתפרץ לדלת פתוחה. חיים פעם אחת . המדע עוסק במשוואות מוגדרות. למשוואות מוגדרות אי אפשר להכניס גורמים נוספים שנמצאים מעליהן, לדוגמא החיים שלנו והמהות שלהם . אם נכניס למשוואה את העובדה שהמהות של החיים שלנו חשובה לא פחות, ואוכל טוב וטעים מהווה חלק ניכר מהם, אז למשוואות הסוכר יהיה רק תוקף מדעי, ולא פיזי . אם לדוגמא המשוואה תספר לנו שלהתנזר כל החיים מהעוגות הטעימות ביותר שיש לעולם להציע, ובתמורה לזכות בשנתיים חיים נוספות, אני לא בטוח כלל שארצה לקיים את המשוואה. המשוואה של הסוכר והבריאות מתפרצת לדלת פתוחה. כולם יודעים עד כמה זה מסוכן, אבל למשוואה של החיים צריך להכניס גם חיים. כיף. הנאות. במקרה כזה מאזן המשוואות האלו שונה לחלוטין. (זו הסיבה אולי שההמון יודע כמה זה מסוכן ועושה את זה בכל זאת, זאת כי אנחנו רוצים להנות כאן). המדע חוטא בזה שוב ושוב. הוא צועק לכולנו עד כמה גדול מה שהוא גילה, ולא מצליח להפנים שהעולם אדיש לזה לא מתוך בורות, אלא כי ההמון מייצר משוואה משלו שכוללת אלמנטים שאינם מדעיים. Cactus | 10.06.16 (ל"ת)
29. כמה דוגמאות קטנות לכמות הסוכר בממתקים נפוצים. שוקולד כמה דוגמאות קטנות לכמות הסוכר בממתקים נפוצים. שוקולד 50% מריר מכיל 50% סוכר, זה גם הרכיב הראשון ברשימה לפני הקקאו. כלומר כשני שליש חפיסת שוקולד 100 גרם מריר 50% מכילה כ-33 גרם סוכר או קרוב לכמות המומלצת המקסימלית לגבר ויותר מהכמות המומלצת לאישה. ברוב השוקולדים הרכיב העיקרי הוא סוכר. בחלווה סביב 33 גרם סוכר ל-100 גרם מוצר. התקן קובע שרשימת הרכיבים במוצר היא מהרכיב שחלקו הגדול ביותר ומטה. עד עתה בחלק גדול מהמוצרים רשמו רק אחוז או כמות הפחממות ללא פירוט הסוכרים. בשנה האחרונה התקן שונה ויצרני מזון מחוייבים להציג את אחוז או כמות הסוכרים במוצר. אתם מוזמנים לבדוק בפעם הבאה שאתם רוכשים מוצר בסופר. Processor | 10.06.16 (ל"ת)
27. את הדבר החשוב ביותר - אותה כמות קלוריות את הדבר החשוב ביותר - אותה כמות קלוריות משתייה מתוקה ומפרי או סנדביץ למשל לא מתעכלות אותו דבר. זה הדבר הקריטי. שסוכר בעודף עצום כמו בשתייה מתוקה ישר הופך לשומן, בגלל שהגוף לא יכול להתמודד עם כמות כזאת גדולה, ולכן הוא מפריש אינסולין שמייד גורם לאגירת שומן, בעוד שמזון שמתעכל יותר לאט והוא יותר מאוזן מבחינת המרכיבים, לא ייהפך לשומן ברובו (רק חלק קטן ממנו). זה העניין. שספירת קלוריות זה שטויות, וגם לנסות "לשרוף" את הקולה יהיה קשה יותר מלשרוף אורז מלא ועוף. Sword | 10.06.16 (ל"ת)
26. בן 45 אני תמיד הייתי רזה, עם כול בן 45 אני תמיד הייתי רזה, עם כול כמויות הסוכר שאכלתי באוכל, פי כמה מאדם ממוצע. Anchor | 10.06.16 (ל"ת)
25. מיץ תפוזים זה לא ממש מוצר טבעי. בעצם מיץ תפוזים זה לא ממש מוצר טבעי. בעצם מפרידים את המיץ מהסיבים התזונתיים ונשארים לך מים עם סוכר, חומרי טעם וקצת ויטמינים. הוא מכיל פרוקטוז, גלוקוז וסוכרוז בדיוק כמו הרבה מיצים לא טבעיים. לא תמצא אף רופא או תזונאית שימליצו לך לשתות מיץ כתחליף לפרי או בכלל Rocket | 10.06.16 (ל"ת)
24. אני נזהר מכל אדם שהתשובות שלו לטענות הן אני נזהר מכל אדם שהתשובות שלו לטענות הן לא התייחסות לטענות אלא ישר לצעוק "הוא ממומן". העובדה שמישהו ממומן לא אוטומטית אומרת שמחקרים שלו שיקריים. מדען שמשקר במחקרים יהיה שרוף בעולם המדע ואף אחד לא יצטט את המאמרים שלו. את המחקרים שלו לא מימנו? או שהוא מימן אותם מהאויר אולי? מעולם אף אחד לא טען שסוכר זה בריא אבל אם הוא טוען כאן טענות קשות שהוא מסיק ממחקרים בעכברים בעיקר אז זה לא מספיק Rocket | 10.06.16 (ל"ת)
23. אין הבדל בין לחם לבן לסוכר ברוק יש אין הבדל בין לחם לבן לסוכר ברוק יש אינזים עמילז שמפרק את הלחם לסוכר 90 % מי הלחם מגיע לקיבה כסוכר. Pizza | 10.06.16 (ל"ת)
22. שתי מים מהבית המדינה צריכה לממן אותך? שתי מים מהבית המדינה צריכה לממן אותך? Teepee | 10.06.16 (ל"ת)
21. אל תקפוץ למסקנות ותביע דעה לפני שאתה רואה אל תקפוץ למסקנות ותביע דעה לפני שאתה רואה את כל ההרצאה שלו ביוטיוב Boomerang | 10.06.16 (ל"ת)
20. לא ראית את ההרצאות כנראה ולא כל הסוכרים לא ראית את ההרצאות כנראה ולא כל הסוכרים הם אותו הדבר לפי לוסטיג. לחם טוב בהרבה מסוכר Boomerang | 10.06.16 (ל"ת)
19. לא בטוח שהבנתי. כתוב בכתבה שבמיץ טבעי יש לא בטוח שהבנתי. כתוב בכתבה שבמיץ טבעי יש 25 כפיות סוכר. ובמקום אחר כתוב שהבעיה היא לא הסוכר המובנה באוכל אלא זה שנוסף לו בתהליך הייצור. מכאן הסקתי שהסוכר המובנה הוא יחסית טוב. אבל אם כשאני שותה מיץ תפוזים שחשבתי שהוא שיא הבריאות, אני מכניס 25 כפיות סוכר לגוף - זה די משנה לי את כל התפיסה לחיים . מיץ תפוזים עם סוכר טבעי- אינו בריא או כן בריא ? הסבר ? Cactus | 10.06.16 (ל"ת)
18. סוכר זה רעל,זה הרבה מעבר לגורם להשמנה. סוכר זה רעל,זה הרבה מעבר לגורם להשמנה. Magnet | 10.06.16 (ל"ת)
17. קיים חשש ממשי לחטיפות-מיקוח של מטיילים צעירים בדרום קיים חשש ממשי לחטיפות-מיקוח של מטיילים צעירים בדרום אמריקה ומרכז אמריקה על ידי קבוצות פשיעה עם קשר לחזבאללה. הזהירו את קרוביכם המטיילים שם ** ההתרעה לכל היבשת, בעיקר ברזיל עיירות בדרום המדינה ** Palmtree | 10.06.16 (ל"ת)
16. בארץ נותנים ליצרני המזון להשתולל "לחם שיפון "- בארץ נותנים ליצרני המזון להשתולל "לחם שיפון "- זה לחם עם 65% קמח כהה או לבן (אצל חלק מהיצרנים ) אבל מציינים על האריזה - לחם שיפון זה דוגמא להרבה מאד טריקים זהים והכל חוקי ופרוץ. ושוקו עם 60 אחוז חלב ...והשאר מים ותוספים Hat | 10.06.16 (ל"ת)
15. לחם גרוע לא פחות ועדיף להימנע ממנו בהדרגה לחם גרוע לא פחות ועדיף להימנע ממנו בהדרגה Boomerang | 10.06.16 (ל"ת)
14. גם אתה לא ראית את ההרצאות או שבדיוק גם אתה לא ראית את ההרצאות או שבדיוק אכלת עוגיה כשהוא הסביר את ההבדל Boomerang | 10.06.16 (ל"ת)
13. מה זה החרטא הזה?! זה חדש שסוכר גורם מה זה החרטא הזה?! זה חדש שסוכר גורם להשמנה?! המחקר שלו אולי מעניין, אבל הוא פשוט לא "פורץ דרך". Ran363 | 10.06.16 (ל"ת)
12. היצרנים יתנדבו מרצונם? עצם העובדה שהשתמשת במילה "טרנד" היצרנים יתנדבו מרצונם? עצם העובדה שהשתמשת במילה "טרנד" אומרת שאתה חסר את ההבנה המינימלית. לא אאריך במילים כי התגובה הקודמת שעבדתי על ניסוחה אבדה כי האתר רענן את הדף (לתשומת לבכם בכלכליסט) Wrench | 10.06.16 (ל"ת)
11. אפרופו מס, בעיר פילדלפיה הועבר חוק חדש המטיל אפרופו מס, בעיר פילדלפיה הועבר חוק חדש המטיל מס על משקאות ממותקים. וכע קליפורניה ומדינות אחרות בארה"ב בוחנות אותו. סוכר אגב נמצא במצבי צבירה שונים (עמילנים) והקיצוץ בצריכה צריך להגיע מכל הכיוונים; וזה כולל לחם! Dog | 10.06.16 (ל"ת)
10. הערך הגלקמי של לחם מאוד קרוב לערך הגלקמי הערך הגלקמי של לחם מאוד קרוב לערך הגלקמי של סוכר, זה אומר שכל תזונה שמבוססת על פחמימות בריאות היא למעשה מזיקה לבריאות מהסיבות שצויינו לעיל Tooth | 09.06.16 (ל"ת)
5. כבר עתה חלק מיצרני המזון, מבצעים מעבר לממתיקים כבר עתה חלק מיצרני המזון, מבצעים מעבר לממתיקים מלאכותיים/טיבעיים או לשילובם עם סוכר. הבעיה נעוצה בכך, שחלק מהממתיקים פועלים בדיוק כמו סוכר ומגבירים הפרשת אינסולין. לא ברור מה הפתרון לבעיית טעם הצרכן, שאינו מוכן להתפשר על רמת מתיקות גבוהה במוצרים אותם הוא צורך. Processor | 09.06.16 (ל"ת)
4. כנראה שלוסטיג צודק בכל הנוגע לנזקי הסובר. אני כנראה שלוסטיג צודק בכל הנוגע לנזקי הסובר. אני עצמי משתדל להמעיט ככל הניתן בצריכת סוכר (כך למשל התרגלתי לפני שנים לשתות קפה בלי סוכר, ותתפלאו - זה דווקא טעים לי ככה). אבל באותה נשימה אני מתנגד לקריאתו להשתמש בכוחה של הממשלה על מנת להכריח את חברות המזון לצמצם את כמות הסוכר במזון. ממשלות העולם אוהבות לנכס לעצמן עוד ועוד סמכויות, ואני לא רוצה לראות אותן מפקחות על מה שאנשים מכניסים לפה. זהו מדרון חלקלק שמתחיל בסוכר ונגמר בדיקטטורה. אנחנו רואים שבשנים האחרונות הצרכנים נעשים יותר מודעים לתזונה ויותר בררנים במה שהם אוכלים, ואני מאמין שחברות המזון יזהו את הטרנד וישנו את המוצרים בהתאם. Basketball | 09.06.16 (ל"ת)
3. בכל המסעדות בארהב מגישים מים קרים חינם ובכל בכל המסעדות בארהב מגישים מים קרים חינם ובכל מקומות האוכל המהיר יש ברז מים קרים חינם ובכל הכניסות לחדרי השרותים הציבוריים יש מתקן מים קרים מתי אצלינו? Cherries | 09.06.16 (ל"ת)
2. תודה על הכתבה ! לשמור ולהפיץ בקרב קולגות תודה על הכתבה ! לשמור ולהפיץ בקרב קולגות ששותים ליטר קולה ביום. Hammer | 09.06.16 (ל"ת)
"אף אחד לא רוצה שהממשלה תתערב לו בצלחת. אבל בצלחת שלכם כבר יש מי שאומר לכם מה לאכול, והוא מסוכן הרבה יותר"
63 תגובות לכתיבת תגובה