אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בג"ץ כופף את היד לממונה על ההגבלים: תחויב לקנוס מונופולים שגובים מחירים מופרזים

45 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

42.
זה די ברור שהגברת הלפרין מתחננת התפטרות מהתפקיד
זה די ברור שהגברת הלפרין מתחננת התפטרות מהתפקיד היות וזה היה הסיבה שהיא נשלחה לתפקיד כדאי לשמור על מקומה אצל חברות המזון הגדולות היות ובית המשפט עצר זאת אין לה מה לעשות בתפקיד זה לכן היא תעזוב מרצונה........................
Button | 11.06.16
41.
שומרי הסף - ברח' שערי המשפט בכל מחדל
שומרי הסף - ברח' שערי המשפט בכל מחדל ביטחוני הורגלנו להאשים את הש.ג. אבל מה דינו של מפקד שבמחדל היה לשומר הסף? או מנהל שסילק לקוחות על הסף? ויותר מכך, מה דינו של שופט עליון שנעל את שערי המשפט? היום יותר מתמיד ברור שיש קרטל בתעשיית המזון בישראל. חמש חברות שולטות בכ50% מהשוק – תנובה, אוסם, תלמה, קוקה-קולה ושטראוס. ו"עוף החול" קם שוב לספר לנו: שם הייתי ונלחמתי. איבדתי הון רב ו- 1,100 עובדים שהיו בשל קרטל המזון שקשר נגדי, יחד עם השופטת ורדה אלשיך ובעלה שהיה דירקטור בקרטל המזון. כן, מר משה בדש מפיקנטי שב לדבר, כמו עוף החול. הוא עמד בשערי בית המשפט המחוזי בתביעה נגד קרטל המזון, בלי יכולת לממן אגרת משפט על נזקיו הנאמדים במיליארד ₪, ומצא כי נעלו את השער. גם ברח' שערי משפט בירושלים – שם ממוקם בית המשפט העליון - נעלו את השער, כאשר דחו את ערעורו וגם חייבוהו בהוצאות. מי אשם בהתחזקות קרטל המזון, שעשק עד היום את עם ישראל במאות מיליארדי ₪? כמובן הש.ג. שנעל את שעריו מכל דיון במחדל הכלכלי הכי גדול במשק- עושק העם בדבר היסוד ביותר, זה המזון. כמה מכובד הוא בית המשפט שנותן יד לחלש ולרעב. כמה מפואר הוא השופט ששומע יתום ואלמנה, וכמה צודק ונכון הוא לשמוע וויכוח ציבורי על קרטל המזון – לא במצעד ברחובות תל-אביב, אלא דווקא בבית המשפט – שם המילים נהגות אחת לאחת, הטיעונים נשמעים היטב והאמת תהדהד בכל מהדורות החדשות לעין כול. אכן, צדק מי שאמר כי שופטי בית המשפט העליון אשמים במחדל הכלכלי הכי גדול של ישראל - ובמיוחד כאשר זה שופט עליון שהפך לש.ג. ונעל את השער. שומרי הסף, שישבו ברח' שערי המשפט בשנת 2009 וגרמו לעם לצאת בשנת 2011 ולקרוא לצדק חברתי ברחוב לא בבית המשפט, הם הש.ג.: מרים נאור – כיום נשיאת בית המשפט העליון, וכן אילה פרוקצ'יה ויורם דנציגר. ורצוי כי עם ישראל יזכור את שמם לדראון במחדל הש.ג. הגדול ביותר בישראל. למי שירצה לבחון את המילים שסחררו את שלושת הש.ג. הללו בעת מילוי תפקידם, מופנה להחלטה מיום 15.6.09 בע"א 10770/06 ניצולת הקרטל בע''מ [לשעבר פיקנטי תעשיות מזון ישראל בע"מ], פיקנטי תעשיות בשר בע''מ [1982] נגד אוסם תנובה ואחרים. שם רואים כי "מנהלים עיוורים, מסננים את היתוש ובולעים את הגמל" (מתי כג 24). מדקדקים באגרות ובקטנטנות ובולעים את קרטל המזון.
Dog | 11.06.16
39.
להביא בדחיפות את עניין מינויה של הלפרין לדיון
להביא בדחיפות את עניין מינויה של הלפרין לדיון בוועדת הכלכלה. מסתמן שזהו מינוי כושל מיסודו ובבסיסו עומדת תפיסת עולם, אשר שמה את אינטרס הצרכנים בעדיפות אחרונה. יש להביא את עו"ד הלפרין לשימוע ולשקול הדחתה מהתפקיד. צרכנים מצפים לממונה הגבלים, פעיל ונשכן ולא לאחד שבא להעביר קדנציה רדומה רק בשביל הרזומה.
Processor | 10.06.16
35.
הגברת הזו רוצה להנות מכל העולמות. אולי בעד
הגברת הזו רוצה להנות מכל העולמות. אולי בעד זמן מה היא תרצה לחזור ולייצג את המונופולים, אז כדי לשמור על יחסים טובים ולהשאיר פתח ואנחנו נמשיך לשלם את המחיר המופרז, כמה נוח! כמה טוב שיש שופטים בירושלים שישמרו על הציבור מאנשים מסוגך גב׳ הלפרין הלא נכבדה!
Planet | 10.06.16
32.
לצערי זו עוד דוגמה עצובה לחוסר הבנה בסיסי
לצערי זו עוד דוגמה עצובה לחוסר הבנה בסיסי במושגים כמו "הפרדת רשויות" או בכלל בתפקידו של בג"צ. 1. הסמכות של בג"צ נובעת מחוק שחוקקה הכנסת. ב"חוק יסוד-השפיטה" בסעיף 15ג נקבע ש"בית המשפט העליון ישב גם כבית משפט גבוה לצדק; בשבתו כאמור ידון בענינים אשר הוא רואה צורך לתת בהם סעד למען הצדק ואשר אינם בסמכותו של בית משפט או של בית דין אחר". בהמשך יש גם פירוט שכולל "לתת צווים לרשויות המדינה, לרשויות מקומיות, לפקידיהן ולגופים ולאנשים אחרים הממלאים תפקידים ציבוריים על פי דין, לעשות מעשה או להימנע מעשות מעשה במילוי תפקידיהם כדין, ואם נבחרו או נתמנו שלא כדין - להימנע מלפעול" וגם "לתת צווים לבתי משפט, לבתי דין ולגופים ואנשים בעלי סמכויות שיפוטיות או מעין-שיפוטיות על פי דין ... לדון בענין פלוני או להימנע מלדון או מלהוסיף ולדון בענין פלוני, ולבטל דיון שנתקיים או החלטה שניתנה שלא כדין".ביקורת הפעילות השלטוניתבשפה יותר פשוטה - החוק קובע שבג"צ יפעל כגוף ביקורת על הפעילות השלטונית. 2. התווית מדיניות זה בהחלט תפקידה של הממשלה אך מדיניות זו חייבת להתאים לחוק. "חוק ההגבלים העסקיים קובע שניצול לרעה של מעמדו של מונופולין כולל גם "קביעה של רמת מחירי קניה או מכירה בלתי הוגנים של הנכס או של השירות שבמונופולין". לממונה על ההגבלים ניתן חופש פעולה בקביעת המדיניות והוא צריך לפעול אם"מהתנהגותו של בעל מונופולין, נפגעת התחרות בעסקים או נפגע הציבור". החוק בהחלט נותן למבקר חופש פעולה בקביעה האם אכן יש פגיעה שכזו וכן לתעדף פעילויות מסויימות על אחרות אך החלטות אלו נותונות לביקורת, בין השאר של בג"צ. בקיצור, לבג"צ יש סמכות מלאה לדון בעניין הזה. אגב, שים לב שאין עדיין הכרעה של בג"צ בנושא אך הוא הורה לממונה להמשיך במדיניות הקודמת עד שהוא יכריע בנושא החלטתה שלא לפעו נגד גביית מחיר מופרז ע"י מונופול.
Hat | 10.06.16
31.
מזל שיש בג"ץ במדינה הזו. לקחו עובדת בנק
מזל שיש בג"ץ במדינה הזו. לקחו עובדת בנק מכהנת עם ים ניגודי עניינים ושמו אותה כממונה על ההגבלים העסקיים! ומאז כל מה שהיא עושה זה מחדלים לטובת הבנקים! שמישהו יעצור את האישה הזו!! תגישו כבר בגץ על המינוי ההזוי הזה- גומרים אותנו..
Candy | 10.06.16
28.
ידידי ! בגץ צודק .סה תפקידו של הבגץ
ידידי ! בגץ צודק .סה תפקידו של הבגץ להגן על האזרח במקום בו הרשויות פוגעות בו .ביבי הוא קפיטליסט חזיר ובדיוק בגלל זה הוא מינה אותה .בשביל המדיניות אותה היא אימצה כלכך מהר .ובגלל זה הוא פחטר את הממונה הקודם. האזרח לא מעניין את ביבי אלא אם לאסרח הוא אוליגארך/טייקון. כל הכבוד לבית המשפט
Teepee | 10.06.16
27.
עוד דוגמה עצובה איך בג"צ השתלט על המדינה,
עוד דוגמה עצובה איך בג"צ השתלט על המדינה, אין הפרדת רשויות. במקום שאת ההוראה הזו תתן הממשלה, ראש הממשלה והכנסת זה מובא לבג"צ. מה הקשר בכלל לבג"צ. זו סוגיית מדיניות ולא סוגיה משפטית. ראש הממשלה היה צריכה לפטר אותה מיידית ברגע שהצהירה שהיא לא מוכנה לעשות את תפקידה.
Quill | 10.06.16
24.
יושבים המשפחה בבית ותוהים, מה לעזעזל אמא שלנו
יושבים המשפחה בבית ותוהים, מה לעזעזל אמא שלנו יוזמת שחיתות מוסדית? איזה זכר יהיה ממנה? כתם ואות קין על פרצופה ומשפחתה? האם למישהו במשפחה יש טיפת מוסר? קצת צדק, קצת מצפון. נתנו לה תפקיד כל כך מיוחד ועדין ובמשמרתה היא רומסת כל זכות והגיון שזז.
Quill | 10.06.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת