אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

נחשף הבור של קרן הפנסיה מקפת המשלימה: החוסכים מסבסדים את הפנסיונרים

46 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

38.
כמה פרטים חשובים שיעמידו את הכתבה במקום הנכון
חשוב מאד לדעת שנושא הכתבה נכון לכל קרנות הפנסיה ולא רק למשלימות. קל מאד לראות את הנתונים בקרן קטנה כמו הקרן המשלימה של מגדל אבל הנתונים דומים בכל הקרנות. מספיק לפתוח את פנסיה נט כדי לראות שהגרעון הדמוגרפי של הקרנות הגדולות מסתובב סביב 0.5% לשנה. אגב, מדובר בגרעון דמוגרפי ולא אקטוארי (כלומר, לא השפעת הריבית אלא השפעת כמות מקבלי הקצבאות). רק כדי להעמיד דברים על דיוקם, בסוף 2015 מספר מקבלי הקצבאות (נכות, שארים וזקנה), עמד על כ 1.5% מכלל החשבונות הפעילים. וזה הספיק כדי לייצר גרעון של 0.5%. מה יקרה כשמספר מקבלי הקצבאות יעלה ל 5% או ל 10% (וזה לא רחוק בסך הכל כמה שנים קדימה), מה יהיה הגרעון הדמוגרפי אז? ומה עם הגרעון האקטוארי, שגם הוא הוזכר בכתבה? הריבית האפסית מול הריבית התחשיבית? הפעלת חוזר הוראות של הפיקוח על שחיקת קצבאות תביא את הפנסיונרים לקיצוץ של 35-40% בפנסיה!!!! בקיצור, לא חשוב מי הגוף המנהל, הבעלים ושאר פרטים "צהובים". מה שחשוב זה הנתונים הכלכליים והמשמעות שלהם, ואלה מראים שאנו נמצאים בפני רעידת אדמה שתשאיר את רוב הפנסיונרים ללא יכולת קיום בכבוד. ואחרי כל זה, מה עושה המפקחת על הביטוח? דוחפת את כל המבוטחים לקרן פנסיה ברירת מחדל, שלא תפתור את הבעיה אלא רק תחריף אותה......
גדעון | 10.07.16
37.
מה שמשנה העניין - בעולם של ריביות אפסיות
האם ניתן להניח בעולם של ריביות אפסיות שיעור היוון לפי 3.74 אחוז ? אם הריבון מוכן לכך - רצוי שייתן לפחות הגנה חלקית ומסוימת על התחשיב. כך ייצור מעין כרית בטחון עצומה לכל האזרחים שמפקידים מדי חודש את מיטב כספם לקרנות על חשבון רכישת נכסים ריאליים שלהם לפחות יהיה ערך גרט מסוים במועד ההורשה לדור הבא. מה שקורה היום בפועל בפנסיות הותיקות הוא כרית בטחון של הריבון - בסופו של יום על גב המפקידים הצעירים. הדור שבסיכון התקבולים העתידי. זיכרו שבפנסיות לא מורישים דבר אם קרוביכם התבגרו אלא רק לאלמנה באופן חלקי ולילדים רק אם נותרו יתומים צעירים חס וחלילה (אלמנט ביטוחי ופחות פנסיוני)
ריבית ההיוון | 10.07.16
34.
תשובה ל-7
כשאתה מגיע לגיל הפרישה בודקים כמה כסף צבור לך ומחלקים במקדם. חישוב המקדם מתבסס על תוחלת חיים וגובה הריבית. מכיוון שאתה משתמש בכסף שחסכת לאורך כל חיי הפנסיה צריך להניח מה תהיה התשואה על הכספים הצבורים. אם מניחים ריבית גבוהה מידי אז עלול להיווצר גירעון. הנחה מראש של ריבית נמוכה יותר תגרום להרעה במקדמים (פחות פנסיה מאותו סכום צבור).
אילן | 10.07.16
27.
כתבה חשובה חשובה, תתחילו לכתוב על זה כל חודש עד שדברים יזוזו!!!!
הנחת הריבית ההזויה של 4% גורמת למצב אבסורד בו הצעירים מסבסדים את המבוגרים, ולבסוף לא יישאר להם כלום. שריג אכן החל במהלך מבורך לשים קץ לעניין, אבל לרוע המזל הדברים קרו בדיוק אחרי שלפיד התיישב על כס השר, ועשה טעויות של ירוק כשנבהל מהכותרות המטעות בעיתונות לפיהן הולכים לקצץ ב-10% את קצבאות הפנסיה של המבוגרים. שכחו לציין את הרציונל. מיד הורה להקפיא את המהלך, וכך הוא נותר מאובק על אף נחיצותו הבהולה. ככה זה, במדינה שלנו מנהלים את העניינים פוליטיקאים שלא מבינים כלום במשרד בראשו הם עומדים, וחוסמים מהלכים רגולטוריים חיוניים אותם מובילים אנשי מקצוע נטולי אינטרסים - והכל בשם הרצון העז לחמם את הכיסא גם בקדנציה הבא. חבל, ממש חבל. הלכו 3 שנים, כדאי לפעול בהקדם.
מיכאל | 10.07.16
25.
כבר מזמן הקיבוצים נטל על החברה
הם מקבלים קרקעות שיועדו לחקלאות - למגורים ומאפשרים שיוך נכסים במחירים נמוכים משמעותית מהערכת השמאי. הם מקבלים מים מסובסדים לחקלאות וממלאים איתם את הברכות שלהם ועל כל זה המוצרים שלהם מוגנים מפני תחרות ולכן בישראל משלמים הרבה על מוצרי מזון. בקיצור הם כבר מזמן נטל על החברה ולא נכס. רוצים הפרטה? לכו על זה עד הסוף
אזרח | 10.07.16
20.
לגידי ב-#19 - המדינה צריכה להפסיק למכור את הדירות בדיור הציבורי באפס מחיר
מי שנהנה מהמכירות האלה בעמידר חלמיש וכיו"ב הם בדרך כלל ילדי הדיירים שהם כבר גדולים מסודרים ומבוססים. את הדירות האלה צריך להמשיך להחזיק בבעלות המדינה ולאפשר בהן מגורים זמניים לאנשים הנזקקים. הדירות האלה לא צריכות להיות במאגר של ביזנס והשקעה אלא לרווחה לנזקקים.
ריקי | 10.07.16
19.
צריך לאפשר לקרנות הפנסיה לבנות בניה להשכרה
הממשלה צריכה למכור לקרנות הפנסיה קרקע מסובסדת ,ושאלא יקימו מתחמי דיור להשכרה במחירים מפוקחים. כך נשיג שתי מטרות , יהיו הרבהיותר דירות להשכרה עם משכירים אסטרטגיים ולא רק שוק חפשי של משכירים וכמובן ניתן יהיה להשיג את התשואה המובטחות של כ4% לשנה , כי הקרקע תהיה מסובסדת.ובא לציון גואל.
גידי | 10.07.16
13.
המפקח על הביטוח חייב לבדוק טוב את עסקאות מגדל
עסקת הפנסיה היא רק דוגמא, מגדל מעורבת בעוד הרבה עסקאות מפוקפקות כמו למשל ביטוח הבריאות והשיניים של "טבע" שחברות ביטוח אחרות סרבו לקבל מפאת התנאים ההזויים, רק מגדל הסכימה לכל, האם במקרה מדובר בעסקה סיבובית הכוללת העברת קרנות לניהול מגדל בתמורה להפסד הצפוי בעסקה זו. המפקחת חייבת להיכנס ולבדוק מה קורה כאן לפני ש"יתגלו" פתאום ברוכים נוספים.
יהושע | 10.07.16
10.
הבעיה לא של מקפת !
שנים קרנות הפנסיה מנסות לעשות את מה שאין מנוס וזה לחשב לפי סביבת הריבית שיש . האוצר והכנסת לא מאפשרים למרות שאיזון אקטוארי ואחריות דירקטוריון של קרן פנסיה היא לאזן ולחשב נכון וכל ההתנגדות נובעת ממה יגידו !!! טעות להתנפל על מקפת או מגדל או שאר קרנות הפנסיה - הן לכודות בתקנות .
דן  | 10.07.16
7.
אני לא מבין משהו
בקרן הפנסיה שלי (לא משלימה) רשומה צבירה חודשית שתלויה בהפקדות החודשיות ובתשואות של המסלולים שהיא מושקעת בהם. בסופו של דבר בפנסיה אמורים לקחת את הסכום הזה ולחלק אותו להרבה שנים לפי איזה מקדם וזה מה שאמורים לקבל כל חודש. אם כל אחד מקבל לפי הסכום שנצבר לו מאיפוא בא הגרעון ולמה שיהיה גרעון אם כל אחד מקבל לפי מה שצבר אם זה יהיה 200 ש"ח או 5000 ש"ח לחודש לדוגמא?
יוחנן | 10.07.16
6.
עכשיו הבנתם למה מכריחים את כולם להפריש לפנסיה באמצעות חוק?
סיימו לז**ן את השכירים, אז עכשיו עומדים להכריח את העצמאיים להפריש כספים ל"פנסיה". רק שוכחים לספר לנו שאנחנו מפרישים כספים לפנסיה של אחרים וכשאנחנו נגיע לגיל פרישה, כבר לא יהיה מה לתת לנו. מי שמרוויח הם אלו שפרשו כבר וכמובן כמובן כמובן, חברות הפנסיה ובעליהן הטייקונים!
אחד | 10.07.16
5.
ביבי הציל את המבוטחים בקרנות ההסתדרותיות מחרפת רעב
ועכשו, מאשימים אותו ואת האוצר בגרעון. הקרנות ההסתדרותיות התנהלו בהפקרות אקטוארית מוחלטת לאורך שנים, כשכספי החוסכים שימשו לכיסוי גרעונות של חברות הסתדרותיות, למימון הפועל תל אביב, לכיסוי גרעונות מפלגת העבודה ולמימון פעילותה של מפלגת העבודה. אילו ביבי נתן למצב להימשך כך, המכוטחים בקרנות הללו היו היום רעבים ללחם. ביבי עשה את הרפורמה בקרנות הללו והציל את המבוטחים. שיגידו תודה. ומה שמענין זה ששוב מעורבים בגרעונות קיבוצים... כמו תמיד.
אזרחית | 10.07.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת