אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אמדוקס עושה שינוי אירגוני - מאות בסכנת פיטורים

138 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

126.
חברה עם הכנסות של מליארד דולר ברבעון עושה
חברה עם הכנסות של מליארד דולר ברבעון עושה משהו נכון!!! רק בארץ מזלזלים בה, כמה חברות בארץ קיימות 30 שנה ורק צומחות ועוקפות תחזיות??? הלוואי וכל הסטארטאפים שחושבים את עצמם היו מגיעים להנפקה שלא לדבר על 4 מליארד הכנסות בשנה!
Rocket | 13.07.16
125.
 בליל שטויות מוחלט. קודם כל תעשיית הרכב האמריקאית
 בליל שטויות מוחלט. קודם כל תעשיית הרכב האמריקאית עברה למקסיקו, לא לסין. (בשנות ה-70 ו-80  בכלל לא היה מסחר עם סין) שנית, תעשיית הרכב נכשלה בעיקר בגלל ועדי עובדים מושחתים ואלימים שחסמו כל ניסיון הבראה. ועדי עובדים לא הבינו שעדיף שכמה מאות עובדים ילכו הביתה מאשר שהחברה תקרוס וכולם ילכו הביתה.  שלישית, דטרויט פשטה רגל בגלל פנסיות של העובדים. רביעית, דטרויט דעכה בגלל מעבר של אוכלוסיה אמידה לפרברים. בדטרויט עצמה נשארו רק שחורים עניים.
AirBalloon | 13.07.16
123.
טקס, החיים קצרים - למד להבדיל בין עיקר
טקס, החיים קצרים - למד להבדיל בין עיקר לטפל! הנקודה היא שבצורת האירגון הכלכלי שלנו (שאינה מקרית וספונטנית, היא מגובה בהרבה מאוד חוקים שמחזיקים אותה בחיים) - קבוצה מאוד קטנה של בעלי מניות עיקריים מקבלים החלטות חורצות גורל עבור אלפי ומיליוני עובדים, בני משפחותיהם, הקהילות בהן הם חיים, הערים והמדינות בהן הם חיים. הכל בשם עקרון אחד ויחיד: שורת הרווח. מגיל אפס שוטפים לנו את המוח שזו צורת אירגון הכלכלה היחידה שבאמת עובדת (ממש כשם שהעבדים בשדות הכותנה בדרום ארה"ב האמינו שהם נועדו מלידה לחיי עבדות). בפועל, במשטר הדמוקרטי לכאורה שבו כולנו חיים, רובנו מבלים את רוב השעות הפעילות של היום, 9 עד 5, בבועות מבודדות של אפס-דמוקרטיה, מקומות עבודה שבהם עפ"י חוק ראשי אדם אחד לקבוע באופן שרירותי את גורלם של אלפי ומאות אלפי עובדיו מבלי לשאול את דעתם. אין שום דבר טבעי בשיטה הזו. למשל, בארה"ב של דור מלחמת העצמאות האמריקאית, wage labor (עבודה כשכיר) נחשבה בזויה ממש כמו slave labor (עבדות). מערכות שטיפת מוח מתוחכמות בתקשורת ובמערכת החינוך הממוסדת הרגילו אותנו לחשוב שאין יותר טבעי ממנגנון השכיר והמעביד... הדורות הבאים יביטו עלינו בתערובת של בוז ורחמים ולא יבינו איך הסכמנו לזה. כשם שאנו לא מבינים את הצייתנות וקבלת הגורל של הצמיתים באירופה הפיאודלית. למערכת שטיפת המוח הזו יש הצלחה מופלאה! הביטו כמה שכירים פה מהללים ומשבחים את נפלאותיה של העבודה השכירה! איך מערכת שטיפת המוח עובדת? לפרטים עיינו בספר Manufacturing Consent: The Political Economy of the Mass Media.
PurpleBike | 13.07.16
121.
מצד שני, מנסיון כעובד קבלן לשעבר באמדוקס, כששוכרים
מצד שני, מנסיון כעובד קבלן לשעבר באמדוקס, כששוכרים מנהל חדש שמחליט להחליף את כל העובדים תחתיו בעובדים שעבדו איתו במקום העבודה הקודם שלו, בלי קשר לרמתם המקצועית, המנהלים מעליו נותנים לו יד חופשית. אין שם טיפת רגש!!!
Strawberry | 13.07.16
110.
כמו בדטרויט. מעל חצי מבתי העיר נטושים כיום.
כמו בדטרויט. מעל חצי מבתי העיר נטושים כיום. כי אנשים גילו ששארית המשכנתא שנותרה לתשלום גבוהה משמעותית מערך הבית בשוק. אז משתלם להם לעזוב את הנכס ולהפסיק לשלם עליו. מה שנקרא בשפה מקצועית Negative equity או בשפה עממית Underwater.
PurpleBike | 13.07.16
109.
מעניין שכלכליסט שכל כך יודעים מה קורה באמדוקס,
מעניין שכלכליסט שכל כך יודעים מה קורה באמדוקס, לא טרחו ולא יודעים לפרסם את המייל שנשלח היום לכל עובדי ה-delivery בעקבות הכתבה שלהם ממנהלת החטיבה, שבו היא כותבת שהפרסום הזה הוא מטעה, שהמהלך הזה הוא רק בשלב חשיבה ראשוני, שלא התקבלה שום החלטה על יישומו ושלא דיברו על מהלכים לפיטורי עובדים. מישהו מנסה לרכב על גב העובדים ולספר מעשיות לעולם, תוך כדי הפחדה מפוברקת.
Flask | 13.07.16
103.
אתה נובח על העץ הלא נכון. הוא לא
אתה נובח על העץ הלא נכון. הוא לא ממורמר, הוא רואה את הדברים כמות שהם. מי שלא ראה את כמות ההודים בחברות בחו"ל לא יכול להבין את ההשפעה האדירה שלהם על חברות טכנולוגיה. רק לשם דוגמא, כשעבדתי בווסטרן יוניון, חג הדיוואלי היה יותר קריטי מכריסטמס. הודו לא צריכה להיות מעצמת פיתוח, אף אחד לא קונה פיתוחים הודים אבל הודו היא מעצמה בכל הנוגע לידיים עובדות. נכון שישנם מקומות נוספים (הארצות הבלטיות, פיליפינים). נכון, ההיי טק ימשיך להיות קטר אבל אף אחד לא מבטיח שהרכבת הזו תצא מכאן. 
Goggles | 13.07.16
101.
תחשבו דטרויט. ממעל 2 מיליון תושבים בשנות ה-70,
תחשבו דטרויט. ממעל 2 מיליון תושבים בשנות ה-70, ל-700 אלף תושבים כיום. זה כמעט 2/3 מהתושבים שגורשו מבתיהם וקהילתם בדטרויט, כשבעלי תעשיות הרכב הגדולות החליטו שיוכלו להרויח יותר אם יעבירו את המפעלים לסין. שוק חופשי? הכל החלטות של 15-20 בעלי מניות עיקריים שמקבלים החלטות באופן בלתי דמוקרטי עבור מיליוני אנשים. נראה לי יותר כמו משטר דיקטטורי עם עטיפה של דמוקרטיה.
PurpleBike | 13.07.16
98.
מה את יודעת? אין לך מושג אז אל
מה את יודעת? אין לך מושג אז אל תקשקשי. אין כמעט הכנסות ממה שלא בילינג. כל הפרוייקטים והמוצרים נכשלים בזה אחר זה- של ה"קבוצת הרשת", קבוצת ה NFV וכו. שום דבר לא מכניס חוץ מהשינויים האינסופיים בבילינג. מחיר המניה כבר כמעט שנה לא זז- וזה הסימן לבאות.  השינוי הזה - כדי להעיף מאות פרזיטים הביתה ולחסוך הוצאות. כל מי שיהיה ברשימה הזאת- שישמח. תרבות אירגונית נוראית עם חוסר אנושיות והבנה של מה זה בני אדם בצורה הכי בסיסית שיש. אסור לעבוד שם. אסור.
Bulb | 13.07.16
97.
תפקידו הנוכחי של סניף אמדוקס ישראל הוא תפאורה
תפקידו הנוכחי של סניף אמדוקס ישראל הוא תפאורה ללקוחות החברה. במקום לקחת את הלקוחות לסירחון של פונה וערים אחרות בהודו, מביאים אותם לישראל - מארחים אותם יפה (אוכל, טיולים, וכו') מראים להם את מרכז הפיתוח - ומקווים לטוב.  הצד השני של המטבע הוא ריקון הסניף מכל מה שלא צריך, משאירים רק הנהלה, מטה קטן, מכירות וקצת R&D...
Battery | 13.07.16
91.
החברה הזו היא דינוזאור. טכנולוגיות מיושנות ושיטות עבודה
החברה הזו היא דינוזאור. טכנולוגיות מיושנות ושיטות עבודה מפוזרות זה כל מה שיש שם. מי ששם יותר משנתיים מבזבז את הזמן שלו ואת הקריירה שלו, וכשהפיטורים יגיעו זו תהיה רק סטירת הלחי הראשונה בשרשרת של אגרופים ובעיטות שהוא יקבל כשהוא ינסה להשתמש בידע הלא רלוונטי שהוא צבר באמדוקס שם בחוץ, אצל חברות הייטק אמיתיות.
Dice | 13.07.16
83.
מצד אחד כתוב שאמדוקס  "אינה נוהגת להתייחס למהלכים
מצד אחד כתוב שאמדוקס  "אינה נוהגת להתייחס למהלכים עסקיים בתקשורת...", אך מצד שני טוען הכתב כי "אמדוקס נימקה את השינוי ברצונה...". מסקנה - הידיעה היא פיברוק, כנראה, מטעם ההסתדרות שמנסה להיכנס לאמדוקס למרות התנגדות רוב העובדים. חבל ש"כלכליסט" אינו נזהר בבנית כתבה על סמך שמועות "מטעם".
Strawberry | 13.07.16
82.
אז זאת הסיבה שהודו היא מעצמת פיתוח עולמית
אז זאת הסיבה שהודו היא מעצמת פיתוח עולמית (not). יותר מדי שטויות בתגובה אחת, גם על ההווה גם על העתיד אבל במיוחד על העבר (שהוא בפירוש שונה לחלוטין ממה שאתה מתאר). ההיי טק, בלי שום קשר לתואר כזה או אחר, ימשיך להיות קטר גם אם ישתנה כמו כל תחום אחר (ומה שפעם היה היי טק יהפוך ללוו טק, תחומים מעט שונים יקחו את מקומו וכך הלאה). לעומת זאת, בכיינים ממורמרים כמוך לא ישתנו לעולם. 
Weights | 13.07.16
78.
היחידים שמדברים על פיטורין הם ההסתדרות. שמתחרפנים שהם
היחידים שמדברים על פיטורין הם ההסתדרות. שמתחרפנים שהם לא מצליחים להכנס לאמדוקס, ומפסידים מבחינתם סכום כסף מטורף. הם אלו שרואים רק את הכסף והם החמדנים.  באמדוקס כבר עשור אין גלי פיטורין. יש פיטורין נקודתי של עובדים שלא מתאימים לתפקיד, לא בהנחיה מלמעלה. 
Wrench | 13.07.16
75.
אולי כדאי שתבדוק מה כולל הפורטפוליו של אמדוקס,
אולי כדאי שתבדוק מה כולל הפורטפוליו של אמדוקס, שמעולם לא התמקדה רק בבילינג, ועיקר הרווחים שלה כבר שנים מגיעים ממקומות אחרים.  יחד עם זה שהיסטורית אמדוקס מעולה בכל הזמן להמציא את עצמה מחדש, ולהתאים את ההיצע שלה לצרכי הלקוחות.  האנליסטים ברחבי העולם לא ממש מודאגים, כמוך, כי הם יודעים מה יש לאמדוקס להציע. 
Wrench | 13.07.16
72.
חשוב שנית - נראה יותר כמישהו מטעם הועד
חשוב שנית - נראה יותר כמישהו מטעם הועד ההסתדרותי, שאוהב לעשות רעש וללכלך סתם כדי להאדיר את עצמו אחר כך. שאל את אורי פנחסי מה דעתו והוא מייד יגיד לך איך ההסתדרות תמנע את הפיטורים של אותם אנשים, תמנע את השינוי הארגוני ובכלל תחליף את אלי גלמן.
Flower | 13.07.16
64.
הצעירים בענף מתחילים להפנים את האמת העגומה. הייטק
הצעירים בענף מתחילים להפנים את האמת העגומה. הייטק (מתכנתים, מנהלי פרויקטים, מנהלי ביניים ודירקטורים מתחת לוי פי) נחשב לקומודיטי כמו קפה, סוכר, זהב ואורז. נגמרו הימים שהייטקיסטים היו מסתובבים בשמש בהרצליה פיתוח וסועדים בזוזוברה, ג'ירף, בלאק סטיר ודומיהן. נגמרו הימים שכל מתכנת ג'אווה היה מוריד על הברכיים את אלו שחפצו בחסדיו וכל דירקטור לביזנס דוולופמנט היה יושב במשרדו שנראה כמו חדר הלבשה של כוכב רוק וגולש באתרי פורנו במשכורת כפולה מראש הממשלה מבלי שמכר או קידם אפילו פרויקט אחד מימיו. ההודים הם מסע חזרה בזמן לשנות ה90. הם חרוצים אמביציוזים חכמים ומסתפקים בחמישית מהשכר שהיה נהוג אצל המקומיים השבעים והמדושנים. פעם העבירו פרויקטים שלמים להודו, היום הם מהגרים בהמוניהם בשקט בשקט לסיליקון וואלי, להרצליה, למינכן ודיסלדורף מונטריאול ולונדון. בכל חברה יש מחלקה משפטית שדואגת לויזות עבודה וקליטת הודים . אני מציע לצעירים להפנים שתואר במדעי המחשב שקול לתואר במשפטים, בשניהם הבוגרים ימלאו איצטדיונים ויעבדו במלצרות או בשרות לקוחות בחברות הסלולר
Flower | 13.07.16
58.
ההבדל הוא שהועד הפנימי כבר הכריז על בחירות
ההבדל הוא שהועד הפנימי כבר הכריז על בחירות והציע לכל מי שמעוניין להרשם כמועמד. הועד ההסתדרותי הודיע מראש שכאשר ההסתדרות תכנס - הם יתחילו לספור 3 שנים ואחריהן יהיו בחירות. מישהו בחר את אורי פנחסי לנהל אותנו? מישהו בחר ביוסף כהן להיות המייצג שלנו? הם בחרו את עצמם והעמידו את עצמם ואת חבריהם בראש מעייניהם. חברי הועד ההסתדרותי *כבר* מנהלים רשימות שחורות, מאשימים עובדים בקשירת קשר עם ההנהלה וכו'. זה עוד לפני שהם נכנסו. תאר לעצמך מה יקרה כשהם יהיו בפנים. על מי אתה חושב שהם יגנו קודם במהלך הפיטורים הבא - על חברי ההסתדרות הרשומים, או על כלל העובדים?
Flower | 13.07.16
57.
ההסתדרות *עדיין* לא נכנסה, אבל הרעש שהיא עושה
ההסתדרות *עדיין* לא נכנסה, אבל הרעש שהיא עושה (דואגת שיפרסמו כתבה כזו כ"מקור יודע דבר"?) גורם נזק לחברה, לעובדיה ויותר מכל - דוחף עוד רגל בדלת כדי שהועד מטעם ההסתדרות (זה שמינה את עצמו והבטיח לעצמו 3 שנים של בטחון תעסוקתי בבלבול מוח) יוכל לשאוב מאיתנו בקשית עוד קצת כסף.
Flower | 13.07.16
51.
התייעלות היא לפעמים רק סיסמה (לא בהכרח במקרה
התייעלות היא לפעמים רק סיסמה (לא בהכרח במקרה הזה). מפטרים 100 עובדים בסוף השנה ומראים מספרים טובים במאזן (זה קורה לא פעם ולא פעמיים).... העובדים בהרבה מאוד מקרים הם כלי שמאפשר למנכ"ל לקבל תוספת שכר על שיפור הביצועים. והתהליך נתמך ע"י ההנהלה הבכירה הצמודה לשכרו...לא תמיד הפיטורים הם הכרחיים או תורמים בפועל לחברה בשנים שלאחר מכן.  אם אותם עובדים יהיו חסרים עוד כמה חודשים, ייגייסו שוב, רק שזה יופיע במאזנים של השנים הבאות. טריק ידוע של חמדנים.... 
OrangeCarrot | 13.07.16
49.
למי שלא הבין כנראה ישנה בעיה קשה, תקראו
למי שלא הבין כנראה ישנה בעיה קשה, תקראו את הפיסקה הלפני אחרונה. לקחו את אותם עובדים ולא רצו לפטר אותם מיד כדי שלא יקשרו זאת להודים. נתנו להם קצת זמן על מנת שלא יקשרו זאת להודים ועכשיו מפטרים אותם בגלל מעבר המרכז להודו. ככה עושים זאת פוליטיקל קורט מתחת לראדר. ועכשיו תסבירו לו מדו חברה שיוצאת ברווח תפעולי של 140 מיליון דולר מפטרת עובדים ? הרי כתוב " החברה עקפה את התחזיות שעמדו על 925 מיליון דולר וגם הרווח הנקי היה גבוה מתחזיות האנליסטים, כשהסתכם ב־140.2 מיליון דולר" . ההודים בדרך לפה.
PurpleTag | 13.07.16
48.
ההיי-טק הוא בלוף תעשיית כסף עבור בעלי המניות
ההיי-טק הוא בלוף תעשיית כסף עבור בעלי המניות על חשבון עבדיי ההיי-טק. בלוף ההיי-טק בארץ על סף פיצוץ. זורקים עובדים מסורים ומעבירים פעילות להודו, זו שיטת בעלי המניות לעשות כסף. אצלם הכסף הוא המטרה ולא אמצעי. הכסף הוא אלוהים ועל מיזבחו מקריבים בני אדם. אני מאחל לכל המנכ"לים, הדירקטורים ובעלי המניות שכל הרווחים שלכם על חשבון עבדי ההיי-טק ילכו לכם על תרופות וטיפולים כימוטרפיים.
applepie315 | 13.07.16
45.
בישראל אין עתיד כשכיר. נקודה. גם לעצמאים עושים
בישראל אין עתיד כשכיר. נקודה. גם לעצמאים עושים את החיים מרים וקשים פה. מי שיכול לעזוב פה שיעזוב. תמיד אפשר לחזור לביקור מולדת פעם בכמה שנים. לא חייבים לממן את השחיתויות שקורות פה ולפרנס את העשירים שלא בוחלים בשום דרך כדי לרמוס את כל מי שלא משלהם.
Ducky | 13.07.16
38.
גם אני עבדתי באמדוקס ב-2006-2005, התקבלתי כעובד קבלן.
גם אני עבדתי באמדוקס ב-2006-2005, התקבלתי כעובד קבלן. לעובדי הקבלן התייחסו כמו אל מצורעים, במלחמת לבנוון השניה, כשאמדוקס שלחו חבילות שי ללוחמים שגויסו, בקושי הסכימו לשלוח לי חבילה - כי אני לא עובד חברה. העבודה עצמה לא הייתה ממש מעניינת, ולפחות נהנתי קצת בעבודה אצל לקוח בחו"ל תקופה מסויימת ( פשוט לא היו עובדי חברה שרצו לבצע את המשימה ). כשחזרתי לארץ וכמעט סיימתי וותק של שנה, פוטרתי עם כל שאר הקבלנים. שחס וחלילה לא נהפוך לעובדי חברה...
Pin | 13.07.16
27.
כמה שטויות בכתבה אחת. נראה כאילו מישהו עם
כמה שטויות בכתבה אחת. נראה כאילו מישהו עם אינטרס מאוד ברור (הוועד-מטעם-עצמו?) החליט להדליף משהו לתקשורת בלי לדעת כמה הוא נכון ומה הולך באמת לקרות. אני כבר כמעט שש שנים באמדוקס ואחת לשנה-שנתיים יש שינויים מבניים ב-delivery, בעיקר כי לכמה מנהלים משעמם, ולא היו שום גלי פיטורין. גם המרכז שכביכול נסגר בשדרות רק עבר למיקום אחר בתוך העיר והעובדים בו נשארו, אז ממש לא מומלץ להאמין לכל מה שמפיצים ומקשקשים במיוחד כשיש מספיק אינטרסים מאחורי הפרסום
Flask | 13.07.16
15.
שוק ההיטק הישראלי גוסס, ואנשים מסרבים להתעורר מהחלום.
שוק ההיטק הישראלי גוסס, ואנשים מסרבים להתעורר מהחלום. אני מזמן עזבתי, ואני רק שמח להבין שעשיתי בשכל. ההיטק לאט אבל בטוח יעבור להודו, ובטח לא ישאר פה. כמות כל כך גדולה של מחממי כיסאות שיושבים כל היום מול הפייסבוק ומקבלים משכורות עתק - היה מזמן צריך לעשות לזה סוף.
BottleOpener | 13.07.16
6.
פעולה ידועה מראש- אנשים מעדיפים לטמון את הראש
פעולה ידועה מראש- אנשים מעדיפים לטמון את הראש בחול מאשר להבין כי החברה הולכת לצמצום העבודה בישראל - קונים חברות זרות מאחדים מחלקות ובסוף התייעלות ופיטורים. המפסידים הגדולים מדינת ישראל (קיבלו הטבות מס אדירות במהלך השנים) ועובדי החברה.
Pin | 13.07.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת