אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

עכשיו זה מדעי: הג'ט לג בטיסה לכיוון מזרח קשה יותר

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
צבי ינאי המדען הראשי כתב את הדברים,בדיוק כמו
צבי ינאי המדען הראשי כתב את הדברים,בדיוק כמו שהם למעט הבלבול בין לחץ האוויר שדווקא על זה שמת את מלוא כובד המשקל. מה אתה? מי אתה שאתה מבקר מדענים בעלי שם עולמי? הוא בסך הכל ציטט את מה שמפורסם היום בעולם,ומדהים איך גררת אתך עוד 6 גנני וחשמלאים שעשו לך "לייק". השנה קראתי מאות תגובות הזויות וטפשיות,טבל שלך עולה על כולן!! לך תלמד,תעשה עם עצמך צשהו,תגובתך רדודה שטחית ומטעה. תזיז את הישבן ותמצא את הכתבה המקורית ממנה וא העתיק את הנתונים כמעט מילה במילה ,ואחכ גם תתנצל - כי על דברי שטות והבל שמטעים את אותם גננים שבויים - חובה להתנצל! זה מה שקורה שטוקבקיסטים לא לומדים,ובשיא חוצפתם מגיבים בנושאים מדעיים שמעולם הם לא התמחו בו. אז אל תספר לנו על התואר השלישי שלך או התשיעי,וגם אל תענה לי,דעותיך לא מעניינות אותי,ואל תספר לי שאין תואר תשיעי - כמו שהתעכבת על הלחץ אוויר שנכתב שם בטעות. קח את עצמך לידיים כי החיים קצרים וחבל לסיים אותם עם שכל של עיזה או פרה. ובעיקר דע - תגובות פוגעניות גוררות תגובות דומות.. כמה אדם יכול להיות הזוי ,עצוב. אין שטות שלא כתבת. 
Plane | 25.07.16
3.
לא קשור בעליל..כשטסים מזרחה גם אם עושים את
לא קשור בעליל..כשטסים מזרחה גם אם עושים את זה (ואני תמיד מצליח לישון בלילה הראשון), בלילות הבאים לרוב לא מצליחים להרדם. מי שכן, זה אנשים שמסוגלים לישון בלי בעיה באמצע היום (כי זה מה שזה, זה כמו ללכת לישון ב4-5 אחהצ במקום המוצא שלך). 
Lobster | 23.07.16
2.
כמה שטויות, בחיי. נתחיל מזה שמדובר בלחץ אטמוספרי
כמה שטויות, בחיי. נתחיל מזה שמדובר בלחץ אטמוספרי ולא לחץ ברומטרי. אנחנו מודדים לחץ אטמוספרי ביחידות שנקראות בר (בר שווה למאה אלף פסקל, פסקל זה הלחץ שמפעיל ניוטון אחד על מטר רבוע אחד). את השינוי בלחץ האוויר אנחנו מודדים בעזרת מכשור מדעי שנקרא ברומטר (ומכאן הבילבול שלך בין לחץ אטמוספרי ללחץ ברומטרי) אנחנו חושבים על האוויר כעל חסר מסה, אבל זה כמובן לא נכון, ככל שאתה נמצא יותר נמוך - יש מעליך כמות גדולה יותר של אוויר והאוויר הזה מפעיל על הגוף שלך לחץ. שינוי בלחץ אטמוספרי נגרם משינוי בגובה. מטפס הרים שמעפיל על הר גבוה יש מעליו הרבה פחות אוויר ולחץ הלחץ האטמוספרי יורד. צוללן שצולל אל המעמקים, נאלץ להתמודד גם עם משקל המים שמעליו והלחץ סביבו עולה.  האם מעבר איזורי זמן משפיע על הלחץ האטמוספרי? אם המראת מים המלח ונחתת על פסגת האוורסט הרי שכן, תחשף ללחץ אטמוספרי משמעותי. אם המראת מנתב"ג ונחתת בסינגפור (שני שדות התעופה הם פחות או יותר בגובה פני הים) התשובה היא לא.   
Turtle | 23.07.16
1.
למי שלא הבין והיה צריך לערוך מחקר כדי
למי שלא הבין והיה צריך לערוך מחקר כדי לאמת את מה שהיה ברור כבר ביום שהבנו משהו על החיים,אז - נתחיל עם הטיסה,יש בה התנגדות ברומטרית (לחץ אוויר) ככל שטסים מזרחה,וכשמגיעים - ככל שתשהו במקומות מזרחיים יותר מהמקום שבו אתם רגילים לשהות,תתרגלו ללחץ גבוה יותר (למשל בסין),ובחזרה הגוף יצטרך להסתגל שוב ללחץ החדש (אם כי ישן) אליו אתם חוזרים. נתון מעניין נוסף הוא - ככל שתעשו את הנסיעות האלה בתדירות גבוהה יותר,משך זמן ההתרגלות יתקצר. כל המחקר עוסק במשך הזמן שלוקח לגוף להתרגל ללחץ אוויר שקיים כל הזמן בכל מקום בעולם. ככל שהאדם צעיר יותר - הוא יתרגל במשך זמן ארוך יותר מפני שהשינויים יהיו יותר דרסטיים (קיצוניים),מפני שהוא רגיש יותר לשינויים של טמפרטורה,לחץ,לחות,וכדומה. המחקר לא עסק בהבדלי גיל ואפילו הבדלי משקל ,וכיצד בריאותו של האדם משפיעה על הזמן הדרוש לו להתאושש מהמעבר בין השהייה במזרח למקום ממנו הוא יצא. זאת עדות שהמחקר מתקדם בקצב איטי מדי,ואולי במחקר הבא יעסקו בהשפעות הגיל והבריאות.כרגע רק אימתו שבכלל יש הבדל בשהייה באזורים מזרחיים יותר מהמקום בו אנו חיים. ועל מחקר כזה מקבלים גם פרס נובל! חברים,אין במחקר משהו להתגאות בו,והוא עדות נוספת שטובי המוחות והחוקרים לא עוסקים בתחום המחקר! המחקר נעשה מאוחר מדי,ומעט מדי,ומוטב מעט מאשר בכלל לא! כל אדם נולד עם כוח אנרגטי שניתן למדוד אותו היום (אם כי גם כאן לא הגיעו לתוצאות מרשימות,שהרי מכשירי המדידה פרימיטיביים). לכל אדם קרינה הנפלטת מגופו,(תקראו לזה מנשמתו אם תרצו). לכל אדם יש גרעין של כוח אנרגטי המלווה אותו כל עוד הוא חי - וגם אותו כדאי לחקור,וגם הוא משפיע על מהירות ההסתגלות של כל אדם שנוסע מזרחה,וממלא גם על זמן ההתאוששות שלו בחזרה למקום בו הוא רגיל לחיות. ניסחתי את דבריי בצורה פשוטה,אפשר להרחיב הרבה ולהסביר טוב יותר מהמעט שכתבתי. 
OrangeScooter | 23.07.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת