אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סחורה חמה

46 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

40.
כתבה לוקה בחסר, אף מילה על שירותים מתחרים
כתבה לוקה בחסר, אף מילה על שירותים מתחרים כמו אמזון פריים פרש או גוגל אקספרס או שירותי המשלוחים של safeway ו-wallmart. ביקור בwhole foods השכונתי יראה את מקום האחסון הרב אותו הם דורשים - אשר רק ילך ויגדל עליה בביקוש ובנוסף הם גובים מחירים יקרים יותר מאשר מחירי המדף. מביני עניין יודעים שזה רק עניין של זמן עד שהם הולכים לסגור והם לא מצליחים להצדיק את המודל שלהם בשוק תחרותי זה. 
Palmtree | 23.07.16
38.
ספר לי עוד כמה מוצלחת התארגנות העובדים הזו
ספר לי עוד כמה מוצלחת התארגנות העובדים הזו שאתה מספר עליה. בעיקר בחברות ממשלתיות עצלות, עם פקידים שלא יודעים לתת שירות, ופנסיה שמנה שמחכה להם בקצה, ובונוסים שלא קשורים כלל לתוצאות העסקיות של החברה. ועל קומבינות של חבר מביא חבר וועד שמנהל את החברה במקום ההנהלה. אבל היי, העיקר שאנחנו 'חברתיים' כן?
OlivePretzel | 23.07.16
31.
בוקר טוב tony, ברוך הבא למאה ה-21. אתה
בוקר טוב tony, ברוך הבא למאה ה-21. אתה מן הסתם בעל קשיים חמורים בהבנת הנקרא, או סתם קפיטליסט עושק. חברות ממשלתיות, עצלות או לא עצלות, הן המודל של המאה ה-20. ניהול דיקטטורי בלתי-דמוקרטי של עובדים הוא המודל של המאה ה-20. המודל ההיררכי של שכיר-מעסיק שבסיסו ניצול הוא המודל של המאה ה-20. במאה ה-21 אנחנו מביאים בתנועה המונית את הדמוקרטיה אל המקום שממנו נאסרה עליה הכניסה עד כה, ושבו אנו מעבירים  את מיטב השעות של היום לפחות חמישה ימים בשבוע: מקום העבודה. אנו כעובדים, יכולים ורוצים לנהל את עצמנו. אנחנו לא צריכים ממשלה שתנהל אותנו בנוסח ברה"מ של סטאלין או מפא"י של שנות ה-50. אנחנו לא צריכים בוס דיקטטור שינהל אותנו בנוסח מקומות העבודה הקפיטליסטיים הנפוצים בימינו. כשם שאנו, כאנשים בוגרים, מסוגלים לנהל את משפחתנו בלי פיקוח היררכי, למצוא בן/בת זוג בלי שידוך שייכפה עלינו מלמעלה - כך אנו גם מסוגלים לשבת יחד, כל העובדים בחברה, לדון ולקבל החלטות באופן דמוקרטי - איך תתנהל העבודה, ואיך יחולקו הרווחים באופן שיוויוני וראוי. בכמה מקומות עבודה דמוקרטיים יחליטו העובדים פה אחד לשלם ל"בעלים" משכורת גבוהה פי 10,000 מזו של שאר העובדים? תשובה: אפס. בכמה מקומות עבודה דמוקרטיים יחליטו העובדים פה אחד להעביר את החברה לסין, כדי להגדיל את שורת הרווח? תשובה: אפס. בכמה מקומות עבודה דמוקרטיים יחליטו העובדים פה אחד להשתמש בטכנולוגיות שמזהמות את הסביבה בה הם וילדיהם חיים, כדי להגדיל את שורת הרווח? תשובה: אפס. כל התופעות הנ"ל כבר הפכו מזמן למציאות חיינו בכלכלה הקפיטליסטית המנצלת. זו שקורסת באופן מחזורי כל 7-8 שנים ולוקחת איתה למטה את רוב העשירונים שמתחת לעליון. זהו, finito, תם זמנכם קפיטליסטים. בית הקברות של ההיסטוריה מלא בתפישות עולם שלא היה להן תחליף. צאו מחיינו ואל תחזרו יותר. מגיע לנו משהו טוב יותר משיטת אירגון הכלכלי המעוותת הנקראת קפיטליזם. ברוכים הבאים לעידן מקומות העבודה הדמוקרטיים! מחקרים רבים מראים שדווקא קואופרטיביים דמוקרטיים הם יעילים ורווחיים הרבה יותר מאשר מקומות עבודה קפיטליסטיים היררכיים. בקואופרטיב דמוקרטי, העובדים חשים מחוייבות הרבה יותר גבוהה לעבודה, שהרי הם עצמם הם הבעלים של החברה. בקואופרטיב דמוקרטי, העובדים יתאמצו יותר להיות יצירתיים - למה להם להיות סופר יצירתיים במקום עבודה היררכי, כשהם יודעים שממילא בעל החברה ייטול לעצמו את מרבית הרווח? למה להם להשקיע בעבודה את מיטב מרצם, כשהם יודעים שמחר הם עלולים להיות מפוטרים? באיזו מערכת יחסים שאתם מכירים, הצד שיודע שהוא תמיד ומלכתחילה מנוצל, גם ירגיש מחוייב נפשית לתרום לקשר? קשה להסתגל לתפישת העולם השונה... אחרי שנים שבהן הרגילו אותנו איך להיות יצירתיים בעיקר בכיצד להיות מנוצלים כמה שפחות ע"י הבוס. לעבוד במקום עבודה דמוקרטי זה ממש כמו להיוולד מחדש. יוטיוב watch?v=m4ylSG54i-A watch?v=cMuIoIidVWI
RedCarrot | 23.07.16
22.
מודל השכיר-מעסיק כולו אשר בבסיס הקפיטליזם נמצא בפירפורי
מודל השכיר-מעסיק כולו אשר בבסיס הקפיטליזם נמצא בפירפורי הגסיסה האחרונים שלו. הוא מוחזק כרגע על מכונת הנשמה ע"י ה-FED עד לאחר הבחירות לנשיאות בארה"ב. ה-FED והעשירים השולטים בו מאוד לא רוצים מהומות בערי ארה"ב בשבועות הקודמים לבחירות. אנחנו עומדים בפתח עידן חדש שבו ייצור ייעשה אך ורק בהתאגדויות שיתארגנו על בסיס דמוקרטי - כל עובד שווה קול אחד - לא כל מנייה שווה קול אחד - עידן הניצול שייך לעבר, הקפיטליסטים עדיין ממשיכים לפתח אלפיקציות שתאפשרנה להם לנצל את השכירים בצורה יעילה יותר, תנו להם להמשיך לפנטז, הם מעולם לא הבחינו בלהב הגיליוטינה גם כשהוא היה סנטימטרים מצווארם....
Radio | 22.07.16
12.
נשמע ממש מעניין - גם כפתרון וגם מבחינה
נשמע ממש מעניין - גם כפתרון וגם מבחינה טכנולוגית, אבל איבדתם אותי עם הנצלנות הקפיטליסטית הזו. בתור עובדת הייטק שמרוויחה יפה מאוד, אני לא מבינה למה צריך להוריד באופן חד צדדי שכר של אנשים שעובדים קשה מאוד למחייתם בשליש (מ-15$ ל-10$ לקניה), זה כסף קטן לחברת הייטק וכסף גדול לסטודנט או מפרנס יחיד במשפחה. מה עם תנאים סוציאלים? למה להיות חזירים? אתם מקבלים חדר כושר בעבודה ובייגלים לארוחת בוקר, והאנשים שמניעים את השירות שלכם צריכים לוותר על ירקות החודש (בארה״ב זה יותר יקר מבשר) כי הבוס רוצה להגדיל מרג׳ינים. איכס.
Cherries | 22.07.16
9.
ל- 4, איציק, אם ככה , אז איפה
ל- 4, איציק, אם ככה , אז איפה הטכנולוגיה באובר? נוסחאות מתמטיות שמחשבות מרחקים בין עשרות אלפי שליחים ולקטים (או איך שקוראים לזה שם) זה לא טכנולוגי בעיניך? אם מה שטוענים בחברה ובכתבה נכון, שהם רווחיים, אז  הטכנולוגיה הופכת את הכל לא רק למהיר  אלא גם לרווחי. תאר לך את החברה הזו בעוד 50 שנה כשמכוניות אוטומטיות או רובוטים מביאים במהירות מוצרים מסופרמרקט. 
Cone | 22.07.16
7.
דוכן פלאפל עם אלגוריתם לחיזוי שעות העומס להבטחת
דוכן פלאפל עם אלגוריתם לחיזוי שעות העומס להבטחת טריות מקסימלית של כדורי הפלאפל, הפיתות, הסלטים, החצילים והטחינה - זה לא הייטק. גם אם יש שם קצת קוד שאת האבטיפוס שלו כל מתכנת סביר יכול ליצור בכמה שבועות עד חודשים. מדובר פה במודל כלכלי שמבוסס על ניצול שכירים. בלי ניצול שכירים אין פה שום דבר מיוחד.
RedCarrot | 22.07.16
5.
קראתי את הכתבה במלואה ולא הבנתי איפה בדיוק
קראתי את הכתבה במלואה ולא הבנתי איפה בדיוק משתלבת כאן טכנולוגייה גבוה. כל סדרן עבודה ממוצע עם יותר מ 10 עובדים, 10 אתרים ו 50 לקוחות מתמרן לא רע ואולי הרבה יותר טוב ממה שקראתי בכתבה. נקודה חשובה: אני די בטוח שהחברה זוכה גם להנחה מהסופר כך שההכנסות הן מעלות המשלוח פלוס ההטבה/הנחה מהסופר. האמת, מאוד יתכן שגם חלק משכר הלקטים מסובסד ע"י הסופר... בקיצר, מיזם יפה, לא מתוחכם ובטח לא הי טק.  אפליקציה לא הופכת מיזם להי טק.
Hat | 22.07.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת