אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

חג לקבלנים: כל פרויקט במרכז יגדל ב־10%

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
1. לא מכיר אדם אחד שמעדיף לגור עם
1. לא מכיר אדם אחד שמעדיף לגור עם שותפים על פני מגורים ביחידת דיור פרטית. ההוכחה לכך היא ריבוי הדירות המפוצלות. השוק דורש זאת. 2. כל צעיר שיש לו אפשרות כלכלית יעדיף לגור בדירה קטנה על פני מגורים עם הורים. מי שנשאר לגור עם ההורים הוא בד"כ מי שאין לו אפשרות כלכלית לעזוב. 3. יחידת הדיור מכילה מטבחון, אין צורך לאכול במסעדות. 4. השהות בבית לא נעימה בסופ"ש או חופשת סמסטר? הרבה סטודנטים נשארים במעונות בסופ"ש או חופשת סמסטר, תבדוק. 5. פחות מיועד לגרושים וזקנים, אם כי אני בטוח שאפילו גרושים שהם הומלסים (תראה היום אמנון לוי בטלוויזיה) יעדיפו דירה זעירה על פני מגורים ברחוב. כאמור, מיועד בעיקר לרווקים צעירים. 6. רווקים שיעברו לדירות אלה יפנו את דירות השותפים שהם שוכרים לטובת זוגות ומשפחות, כך שאפילו זוגות ומשפחות ירוויחו מהוספת היחידות הללו לשוק. 7. זו בנייה מהירה במיוחד, מתחם של כמה מאות יחידות דיור מוקם בתוך חודשים בודדים, קרא בתוך האתר.
AirBalloon | 25.07.16
6.
זה מתאים לאוכלוסיה מאוד ספציפית בשלב יחסית קצר
זה מתאים לאוכלוסיה מאוד ספציפית בשלב יחסית קצר בחיים. גם סטודנטים לרוב יעדיפו לגור עם שותפים/ההורים מאשר לגור בדירה אישית אך כזו שמכריחה אותם לאכול רק במסעדות והשהות בבית לא נעימה לאורך זמן (סופ"ש או חופשת סמסטר). גרושים לא יוכלו לחיות בבית כזה כי אין מקום לארח ילדים. זקנים בדרך כלל, אם כבר יעברו דירה לחדר קטנטן - יעברו לדיור מוגן...
homeless1984 | 25.07.16
5.
צריך להביא בחשבון שחלק מהתייקרות הדירות בשנים האחרונות
צריך להביא בחשבון שחלק מהתייקרות הדירות בשנים האחרונות בעצם אינה התייקרות כלל, כי אם "שינוי טעם" לטובת דירות גדולות יותר ובעלות מפרט גבוה הרבה יותר משהיה בעבר. היום נדיר למצוא דירה של פחות מ 4 חדרים ובלי 2 חניות, לובי מפואר, שתי מעליות מהירות, מרפסות בגודל 25 מ"ר, ריצוף ענק וכו' וכו'. בהחלט יש מקום לממשלה לחייב את הרשויות לבנות דיור צנוע יותר ובכך לדחוף חזרה את "טעם השוק" ליכולתו הכלכלית וכן לתת היצע למשפחות קטנות ובפרט לצעירים ולגרושים (שהם עיקר הגידול בביקוש).  אבל הכשל האמיתי הוא הרצון של העיריות למנוע דירות כאלה. לכאורה, הרשויות מקבלות ארנונה למגורים שאמורה לכסות את עלויות השירות לאזרח. אך מתברר שלא היא. הרשויות "מרוויחות" מדירות יוקרה ומארנונה לעסקים (שם הארנונה גבוהה מעלויות העיריה) ומפסידות מדירות בהן גרים 90% מתושבי המדינה, ובפרט מדירות קטנות. זהו כשל מבני במיסוי שניתן לתקן באיבחת החלטה. יש להעלות את הארנונה למגורים ב 25% (ולהגדיל את הפטורים לפי מבחני הכנסה וכדו') אך במקביל להוריד את הארנונה לעסקים כך שתקזז את העליה הנ"ל. הרפורמה תביא גם לצדק חלוקתי, כאשר הרשויות העשירות יחלקו בהכנסותיהם עם הרשויות שמספקות עובדים למפעלים ולעסקים בתחומן: בת-ים, ערד וטירת הכרמל, שלא במקרה הן גרעוניות כרוניות - יקבלו תוספת משמעותית על חשבון ת"א, תמר וחיפה - שלא במקרה מככבות באופן קבוע כעשירות ביותר.
homeless1984 | 25.07.16
1.
זוג צעיר עם ילד? מה עם רווקים? מה
זוג צעיר עם ילד? מה עם רווקים? מה עם דירות חדר אחד-שניים? אלו לא קיימות בשוק כלל! במצב הנוכחי רווק צעיר חייב לגור עם שותפים או בדירות לא חוקיות (מחולקות, יחידות דיור וכו'). זה לא מצב הגיוני! ולפני שיאמרו לי שרווקים צעירים מעדיפים את זה אומר שאני רווק צעיר ושעכשיו אני שוכר דירת סטודיו בדירה מחולקת (כנראה בצורה לא חוקית). ואני ממש לא היחיד.
Trumpet | 25.07.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת