אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

רק אסון יביא שוויון

86 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

86.
אז נמסה כל העברה מסיבית כזו של כסף/רכוש
אז נמסה כל העברה מסיבית כזו של כסף/רכוש או שווה ערך כבר בעת העברה. למען האמת אפשר למסות צבירת רכוש גם ללא כל העברה (מס רכוש). אבל איזו מפלגה פוליטית, במדינה דמוקרטית, תיקח על עצמה מדיניות כזו או תוכל לקבל רוב לביצוע מדיניות כזו במציאות שלנו?
Mustache | 13.10.16
83.
היה דבר כזה בעת העתיקה. גם אצלנו בעם
היה דבר כזה בעת העתיקה. גם אצלנו בעם ישראל. התורה דורשת לשמוט את האדמה ואת החובות מדי שבע שנים. בנוסף התורה דרשה צמיחה כלכלית רק בדרך של יצירה, לא ע"י ריבית. חבל שהרבנים הפכו את שני העקרונות הללו להזדמנות להתחכמות. במשך דורות זה היה אולי נסלח, כי היינו צריכים לשרוד כמיעוט בסביבה עויינת. ועכשיו? אנחנו אוכלים את עצמנו לדעת? גם בקרב עמים אחרים בעת העתיקה, היה מקובל שכאשר מלך חדש עולה לשלטון, הוא מכריז על שמיטת חובות, ובכך מאפשר לכלכלה להתחיל לנוע מהקפאון אליו נקלעה עקב הצטברות הון רב מדי אצל המיעוט העשיר, וחובות רבים מדי אצל הרוב העני. היסטוריונים רבים טוענים שרומא התפוררה ואירופה שקעה בחשכת ימי הביניים בגלל שלא היה בהן הנוהג של שמיטת חובות. ונראה שזה גם מה שיפורר את ארה"ב. חבל שבכלי התקשורת הממוסדים כמו כאן, מביאים רק צד אחד שבעצם לא אומר הרבה. בעצם, מישהו מתפלא? זו תעמולה מתורגמת במסווה של מחקר עיתונאי.
Leaf | 30.07.16
80.
למה לא להביא לך דוגמאות של אנשים שהמציאו
למה לא להביא לך דוגמאות של אנשים שהמציאו משהו, משום שקיומם סותר את התאוריה שלך? הרוב המוחץ של העשירים עשה את כספו ביושר. וזה מתחיל ברופא שעבד קשה כל ימיו עד שהגיע להיות מנהל מחלקה בבית חולים, דרך בעל המכולת שקם מוקדם בכל בוקר כדי שאתה תוכל לקנות חלב ולחמניות ליד הבית, וכלה ביזם גאון שהמציא את האייפון שממנו אתה נהנה. האנשים האלה הם הגיבורים האמיתיים של החברה, ומגיע להם להיות עשירים. הם לא גנבו ממך שום דבר, להפך - הם אלו שהופכים את החיים של כולנו לנוחים ונעימים יותר.
Turtle | 30.07.16
79.
תארו לעצמכם כפר קטן, שלכל אחד מתושביו ישנה
תארו לעצמכם כפר קטן, שלכל אחד מתושביו ישנה בקתה אחת, שתי פרות וארבע תרנגולות. השיוויון בכפר הוא מוחלט, היות ולכל האיכרים יש בדיוק את אותו הרכוש. לאחר מספר שנים טובות מצליחים האיכרים להגדיל את רכושם, כך שלכל אחד מהם ישנן שתי בקתות, ארבע פרות, ושמונה תרנגולות. אולם אחד מן האיכרים שהיה חרוץ יותר מכל היתר הצליח להגדיל את רכושו אף יותר, ויש לו ארבע בקתות, שמונה פרות ושש-עשרה תרנגולות. לכאורה אי-השיוויון בכפר גדל, אבל אין זה אומר שהאיכרים סובלים מכך, משום שמצבו של כל אחד מהם טוב יותר מכפי שהיה בעבר! המסקנה היא שאי-שיוויון הוא מדד מטעה, אשר אינו מספק תמונה אמיתית לגבי מצבם של האזרחים. בהחלט יתכן שמצבם של העניים ביותר באומה עשירה ובלתי שוויונית טוב יותר במונחים אבסולוטיים מאשר העשירים ביותר באומה ענייה ושיוויונית. אנשים שעסוקים באופן אובססיבי במדידת אי-שיוויון כמו תומאס פיקטי וחבורתו דומים לילדים במלתחה שבודקים "למי יש גדול יותר". הממצאים שלהם חסרי חשיבות, ומונעים בראש ובראשונה מרגשות קנאה ונחיתות. מי שבאמת מבין כלכלה יודע שה"עוגה" איננה מוגבלת, ושאם לשכן שלי יש יותר ממני זה לאו דווקא אומר שהוא גנב ממני, או שזה בא על חשבוני. יש באפשרותם של העניים לשפר את מצבם, וזאת מבלי לשדוד מן העשירים (וכולנו יודעים שמיסוי של 50% ומעלה הוא שוד, נקודה).
Turtle | 30.07.16
76.
מוזר שהפרופ' שיידל, לא מגדיר מהו "שיוויון"- כי
מוזר שהפרופ' שיידל, לא מגדיר מהו "שיוויון"- כי אם היו מורידים ציפיות מ-"שיוויון" ,(למשל הציפייה שלכל משפחה יהיה רכב) ומגדירים שיוויון ב-5 תנאי-חיים בסיסיים (ושווים בחשיבותם) שמימושם מעוגן בחוק כחובת-המדינה לאזרחיה, אז ניתן להניח כי כל מדינה דמוקרטית מפותחת יכולה לאפשר אותם: 1-עבודה בהשתכרות/הכנסה מספיקה למזון ול: 2-מגורים (בכפר או בעיר). 3- קבלת שרותי בריאות-השכלה-תרבות. 4- תחבורה. 5- ביטחון פיזי . 6- מערכת חוק-ומשפט , שמגינה על האזרח מפני המדינה -כאשר השלטון המכהן מפר את חובתו הנ"ל כלפי האזרח, ואינו מאפשר תנאי-חיים בסיסיים. לדוגמה- אם השלטון המכהן מחליט על יציאה למלחמה שאינה הכרחית ואינה "מלחמת אין-ברירה"- הרי הוא מפר את חובות המדינה לאזרחיה. == אגב, בחוקי היסוד של מדינת ישראל, בסעיף "יציאה למלחמה" - אין כל התייחסות לסוגי מלחמות- כמו "מלחמת אין-ברירה" "מלחמת פתע", מלחמת ברירה" . הסעיף הזה מאפשר סמכויות כמעט בלי מוגבלות לרה"מ להחליט מהיום למחר על יציאה למלחמה, גם כשיש ברירה אחרת או זמן לשיקול דעת.
Palmtree | 30.07.16
75.
אפשר להגיע לשוויון, להגביל את העושר ל10 מיליארד
אפשר להגיע לשוויון, להגביל את העושר ל10 מיליארד דולר ואת שאר ההון לחלק חזרה ולהעלות את שכר העובדים או ישמש למטרות חברתיות. למה צריך ביל גייט 70 מיליארד דולר, או צוקרברג ועוד כל מיני טייקונים נוספים. יש לחלק את העושר של היחידים לכלל הציבור. די בזה שיחזיקו 10 מיליארד ובכל 10 שנים יוכפל הסכום. 
AirBalloon | 30.07.16
74.
כתבה מרתקת. רק מוזר שהפרופ' שיידל, לא מגדיר
כתבה מרתקת. רק מוזר שהפרופ' שיידל, לא מגדיר מהו "שיוויון"- כי אם היו מורידים ציפיות משיוויון, ומגדירים שיוויון ב-5 תנאי-חיים בסיסיים (ושווים בחשיבותם) שמימושם מעוגן בחוק כחובת-המדינה לאזרחיה, אז ניתן להניח כי כל מדינה דמוקרטית מפותחת יכולה לאפשר אותם: 1-עבודה בהשתכרות/הכנסה מספיקה למזון ול: 2-מגורים (בכפר או בעיר). 3- קבלת שרותי בריאות-השכלה-תרבות. 4- תחבורה. 5- ביטחון פיזי . 6- מערכת חוק-ומשפט , שמגינה על האזרח מפני המדינה -כאשר השלטון המכהן מפר את חובתו הנ"ל כלפי האזרח, ואינו מאפשר תנאי-חיים בסיסיים. לדוגמה- אם השלטון המכהן מחליט על יציאה למלחמה שאינה הכרחית ואינה "מלחמת אין-ברירה"- הרי הוא מפר את חובות המדינה לאזרחיה. == אגב, בחוקי היסוד של מדינת ישראל, בסעיף "יציאה למלחמה" - אין כל התייחסות לסוגי מלחמות- כמו "מלחמת אין-ברירה" "מלחמת פתע", מלחמת ברירה" . הסעיף הזה מאפשר סמכויות כמעט בלי מוגבלות לרה"מ להחליט מהיום למחר על יציאה למלחמה, גם כשיש ברירה אחרת או זמן לשיקול דעת.
Umbrella | 30.07.16
70.
התאוריה נשמעת מאוד הגיונית וכנראה נכונה. זה עצוב
התאוריה נשמעת מאוד הגיונית וכנראה נכונה. זה עצוב אבל ככה זה. שלי יחימוביץ טוענת שקפיטליזם חזירי זה לא חוק טבע, אבל ההיסטוריה דווקא מוכיחה ההפך. איך זה יכול להיות אחרת? זה לא הגיוני שיהיה אחרת מלבד כאמור מצב של ארבעת פרשי האפוקליפסה. גם מבחינה אקולוגית אם יהיה שוויון כלכלי אז יהיה כזה נזק אקולוגי גלובלי שכולנו נמות.
Chilli | 30.07.16
64.
טעות, הדמוקרטיה היא דווקא אמצעי לשיוויון כי הרוב
טעות, הדמוקרטיה היא דווקא אמצעי לשיוויון כי הרוב עניים, והרוב מעוניין בשיוויון ומוכן להצביע למיסוי גובהה של עשירים. אי שיוויון יוצר בעיה כי הוא מוריד איכות חיים לרוב האזרחים, פוגע בהזדמנויות, בחינוך ובעקבות כך בצמיחה, והוא בסופו של דבר פוגע בחופש וביוזמה החופשית בגלל שההון מכתיב בסופו של דבר את החוקים של השלטון.
Ducky | 30.07.16
63.
כל כך לא נכון... לכל מס יש תיכנון
כל כך לא נכון... לכל מס יש תיכנון מס נוגד. הרכוש בירושה הוא הכסף הקטן. הכסף הגדול הוא בבעלות על חברות/ מניות. אז המאוד עשירים פשוט מעבירים את השליטה בחברה כלשהי שלה יש את ההחזקות במניות של חברות אחרות, וככה הם לא משלמים אפילו שקל אחד מס. רושמים גם את הרכוש על שם החברות, ואז גם עליו לא משלמים מס כשיורדים. כי רק קיבלת על עצמך ניהול של חברה, לא ירשת כסף....
Lobster | 30.07.16
61.
מה שהיה בברה"מ (בלי להיכנס לוויכוח אם זה
מה שהיה בברה"מ (בלי להיכנס לוויכוח אם זה היה קומוניזם או לא - אם תטרח לקרוא את ההגדרה ההיסטורית והמילולית של "קומוניזם" תבין שזה ממש לא היה קומוניזם, שום קומונה לא היתה שם) - פשוט השלטון הבולשביקי החליף את העשירים בעלי המפעלים במפקחים מטעם השלטון. אבל שוב העניים אכלו אותה. שוב לעניים היה על הראש דיקטטור שמנהל להם את החיים ומקבל בשבילם החלטות איך לחלק ביניהם את הרווח ממה שייצרו. במקום הדיקטטור בעל המפעל, עכשיו זה היה הדיקטטור נציג המפלגה במפעל. למה הבולשביקים עשו זאת? כי ברגע האמת לנין החליט שהרעיונות של מרקס בעצם לא ניתנים ליישום כרגע. הוא פחד שאם לכולם תנתן הדמוקרטיה המוחלטת כפי שדיבר עליה מרקס, תומכי המשטר הצאריסטי ינצלו זאת כדי לגלגל לאחור את המהפכה. מה מרקס בעצם טען? "איפה החירות, השיוויון והאחווה שהמהפכה הצרפתית הבטיחה לעובדים מן השורה? כדי שהעובדים יקבלו סוף כל סוף את שהובטח להם, חייבים לתת לעובדים לנהל את חייהם באופן עצמאי במקום עבודתם." אבל לנין החליט שהשעה עדיין לא בשלה, וכעת הוא זמן הדיקטטורה והטרור, כדי לייצב את המהפכה. הוא לפחות היה משכיל מספיק כדי להבין שהוא סוטה באופן רציני מהרעיונות המקוריים של מרקס. אלא שלאחר שנים ספורות הוא מת, סטאלין תפס את השלטון והוביל את תפישה שהמצב הנוכחי (דיקטטורה ושלטון הטרור) הוא בעצם המטרה הסופית שאליה שאף מרקס. כל מי שיש לו אף הבנה בסיסית ביותר של מה שמרקס כתב, יכול להבין שמרקס היה מתהפך בקברו אילו ראה את מה שסטאלין עשה לתושבי ברה"מ.
Leaf | 30.07.16
59.
עניים הם ענייים כי הם לא מתאחדים. הם
עניים הם ענייים כי הם לא מתאחדים. הם לא מתאחדים בעיקר כי אין להם את הזמן הפנוי כדי להתאחד. דבר חשוב: לאורך היסטוריה, מי שהחלו מהפיכות אלה כמעט תמיד מעמד הביניים ולא העניים. שוב, בעיקר משום שאין להם את הזמן הפנוי לכך. הם עסוקים בעיקר בהישרדות וסתם הגיג שלי: אוי לו לאדם שיסמוך על העשיר שיעזור לו. אל תשכחו שהם נהיו עשירים לא מזה שהיו נדבנים גדולים באמת אלא דווקא מזה שהם לקחו מאחרים. ואל תביאו לי דוגמאות של כאלה שהמציאו משהו....
Hat | 30.07.16
55.
כסף זו לא אשליה , ממש לא ,
כסף זו לא אשליה , ממש לא , ואין לי כל בעיה עם אנשים שבחרו ללמוד מקצוע שהיה ברור להם שיביא להם פרנסה גם אם המקצוע הזה לא היה נטיית ליבם מלכתחילה . האם חיים בעוני , (גם יחסי) , עדיפים רק בגלל הצורך ללכת אחר נטיות הלב ? מנקודת המבט שלי עדיף שכמה שיותר אנשים יעבדו בעבודה ששכר מכובד בצידה , והאמירה שלך שבסוף המצבות באותו גובה או שבתכריכים אין כיסים נועדה לפצות אותך על זה שכנראה בחרת שלא להתאמץ יותר מדי ולקדש את הבינוניות .
Bone | 30.07.16
54.
חוץ מקנאה, מה בדיוק הבעיה עם אי שוויון?
חוץ מקנאה, מה בדיוק הבעיה עם אי שוויון? נגיד שמחסל את העוני, האם "אי שוויון" זו באמת בעיה, או יתרון? השאיפה לשוויון היא הסכנה הכי גדולה לאנשושות. תמיד הייתה ותמיד תהיה כי אמצעי היחיד להבטחת שוויון הוא ביטול החופש, הדמוקרטיה, השוק החופשי, היוזמה החופשית. 
Fish | 30.07.16
53.
אתה עוד צעיר ונאיבי, אתה תגלה בקרוב שגם
אתה עוד צעיר ונאיבי, אתה תגלה בקרוב שגם שסיימת לימודים, תואר ראשון ושני אפילו בהצטיינות, אתה תעבוד קשה 12 שעות ביום ולא תוכל אפילו להגיע לדירה משלך.  היום פשוט העבדות היא יותר מודרנית ורק ישנה האשליה. היינו שם, בקרוב גם לך ירד האסימון. יש פה בעיה בכל השיטה, צריך להחליף את הדיסקט
Lobster | 29.07.16
51.
הרבה מאד מילים לתאר עובדות ידועות לכל בר
הרבה מאד מילים לתאר עובדות ידועות לכל בר דעת . מן הסתם, תאוות הבצע הבלתי מרוסנת של הייצור האנושי היא, היא התכונה הבולטת המבדילה בין שאר בעלי החיים לבינינו. כל בעלי החיים , גם הטורפים שבהם, כאשר אוכלים די צורכם ושבעים, מפסיקים להיות תוקפנים, אלא כאשר מרגישים מאוימים.   לא כן אדם - הוא לא יודע ששובע הוא סיום מחזור של צייד. עודף אדרנלין, אולי ? גם התמודדות עם סכנות חיים מיותרים, שמעדיפים לקרוא להם ''אתגרים'', יכולים להיות תוצאה של עודף אדרנלין .  לך תדע. באשר להתאחדות בזמן סכנה משותפת, הרי זה מהלך טקטי הנובע מהיצר הקיומי. קיים אצל רוב בעלי החיים החיים בעדרים או להקות, בין אם טורפים או נטרפים.
Plane | 29.07.16
48.
ניצול קיים כי העולם לא מאוזן. מצד אחד
ניצול קיים כי העולם לא מאוזן. מצד אחד יש את המדינות המפותחות העשירות ומצד שני יש מדינות מתפתחות. הניצול יגמר כאשר המדינות המתפתחות יהפכו למדינות מפותחות והיתרון היחסי של הפועל המקומי לא יתבטא בשכר נמוך אלא ברמת מיומנות וידע. הדור שחי בזמן המהפכה התעשייתית סבל אפילו יותר מאיתנו: מפעלים חיסלו את התעשיית המסורתית, אוכלוסיה התחילה לנדוד מהכפר לעיר, היו פערים כלכליים אדירים, חוסר יציבות ואפילו מהפכות. בזכותם היום אנחנו יושבים מתחת למזגן ונהנים משפע שלא נראה כמותו בהיסטוריה. הדור שלנו הולך לסבול 30-40 שנה מחוסר יציבות עד שהעולם יגיע לאיזון. נכדינו יחיו בעולם גלובלי טוב יותר.
Fries | 29.07.16
46.
תלמד אתה לקרוא טמבל. כדי להגשים את חזון
תלמד אתה לקרוא טמבל. כדי להגשים את חזון השוויון של סוציאליסטים כמוך יש צורך במלחמה וחורבן שיביאו לשיוויון. זה בדיוק מה שאמרתי בסדר הנכון. וזה בדיוק החזון שלכם. צאבל אין מה לצפות משמאלני סוציאליסט לחשוב כל כך לעומק. הרבה יותר קל לקחת לאחרים.
Pumpkin | 29.07.16
44.
לא נכון- כולם הופכים להיות עשירים יותר אבסולוטית.
לא נכון- כולם הופכים להיות עשירים יותר אבסולוטית. העניים היום חיים כמו העשירים של לפני 100 שנה. בנוסף לקידמה, יש גם את מושג הצמיחה שבו כל שנה כל העוגה גדלה, כך שאם מצבך השתפר זה לא אומר שהשתפרת ביחס לאחרים. במצב של שיוויון יש קיפאון בצמיחה ובעולם תחרותי קיפאון זה ירידה.
Glasses | 29.07.16
43.
נראה שאינך מבין עדיין את ההבדל בין הון
נראה שאינך מבין עדיין את ההבדל בין הון לכסף, עלייה אבסוליטית ברמת החיים של כולם משמעותה שכל אחד מאיתנו יכול לקנות יותר סחורות ושירותים עבור פחות שעות עבודה, התרחיש שאני מתאר הוא עלייה ממשית ברמת החיים של כולם לא אינפלציה של משכרות ומחירים.
Wheel | 29.07.16
36.
זה נמצא בכותרת, ואני מצטט:"עשרות השנים האחרונות היו
זה נמצא בכותרת, ואני מצטט:"עשרות השנים האחרונות היו תקופה כזאת, של שפע שהתחלק בין רבים בעקבות האסון האדיר של מלחמת העולם השנייה. אבל הימים הטובים נגמרו, ועכשיו אנחנו חוזרים למצב הנורמלי, של אי־שוויון וריכוז ההון" 
Wheel | 29.07.16
34.
איזה שטויות, מלחמת העולם השנייה הביאה שפע?! איך
איזה שטויות, מלחמת העולם השנייה הביאה שפע?! איך מלחמה מביאה שפע?  זו דוגמה מושלמת למשל "החלון השבור" של פרדריק בסטיה, הרס לא טוב לכלכלה. בני אדם היום עשירים מאי פעם, זו עובדה, וזה בזכות השוק החופשי, סחר חופשי והקטנת המגזר הציבורי כחלק מהכלכלה ברחבי העולם. אי שוויון אינו בעיה, עוני זו בעיה, אם מחר היינו יכולים להגדיל את ההון של  "העניים" פי 2 ושל "עשירים" פי 3 האם הייתם אומרים שזו מדיניות לא טובה כי היא מגדילה את האי שוויון?
Flame | 29.07.16
33.
אחד הסיבות לשחיקת המעמד הבינוני והנמוך הוא הגלובליזציה
אחד הסיבות לשחיקת המעמד הבינוני והנמוך הוא הגלובליזציה והאפשרות ליבא סחורות ממדינות עניות שבהן העובדים מייצרים בתנאי עבדות את הסחורות שאנו צורכים. יבוא יום והמדינות המפותחות (זה יתחיל באיחוד האירופי) יתארגנו ולא יאפשרו ליבא סחורות שיוצרו ע"י עושק של העובדים, לסחורות אלה יהיה "מעמד" של רכוש גנוב ואז מעמד העובדים יעלה שוב כי לא יהיה להף תחליף זול.
Raindrop | 29.07.16
32.
העולם אכן הולך לקראת אסון נוסף: מלחמת העולם
העולם אכן הולך לקראת אסון נוסף: מלחמת העולם ה-3. חבל שצריך לחכות לאסון על-מנת שאי-השיוויון יצטמצם... שורש הבעיה נעוץ בשיטה: הקפיטליזם. המין האנושי יבין מתישהו שהקפיטליזם במתכונתו הנוכחית הוא שיטה גרועה, ונדרשת שיטה כלכלית מהונדסת שתצמצם את פערי השכר ותקבע אינדקסי שכר להפרש בין משכורות המנהלים לעובדים.
Flame | 29.07.16
31.
כל עוד אנשים יעשו את "מה שצריך" (בתרבות
כל עוד אנשים יעשו את "מה שצריך" (בתרבות שלנו זה מתבטא במקצוע עם הכנסה גבוהה) ולא את מה שיש להם כשרון אליו אז העולם ימשיך להיות עם הרבה בעיות, ביניהן אי שיויון. למרות שחלק מהאנשים שהולכים ללמוד משהו הם בעלי כשרון לנושא חלק לא מבוטל אינו בעל כישרון, אז הם מסיימים תואר ולאחר מכן הולכים לעבוד במקצוע שלמדו ללא כל יתרון יחסי על אחרים... חלקם הגדול יכנס לרוטינה של הישרדות ("למדתי 4 שנים הנדסה, אם לא אעבוד בזה זה יהיה בזבוז של הלימודים...")... וככה עוברות השנים עד הפנסיה... מעדיפים לשרוף 40 שנות חיים בגלל החלטה של 4 שנים שנעשתה בגיל 20+. לכן דווקא אלו שלמדו מקצוע "לא כלכלי" כי זה מה שמשך אותם לעשות בחיים וזאת היא הנטייה האמיתית שלהם ללא הגדרות של צריך ולא צריך אולי יהיו במעמד סוציואקונומי נמוך יותר אבל יחיו חיים מאושרים יותר, בסוף בבית הקברות המצבות באותו גובה, גם של המנכ"ל וגם של הנהג, הכסף הזה שאנחנו רודפים אחריו זו אשליה. חלק קטן מאלו שמשתכרים פחות "ויתרו לעצמם", חלק פשוט מרוויחים פחות בלי קשר. רושם את הכל מתוך דעה אישית, מאחל לך בהצלחה בכל מעשי ידייך.
Basketball | 29.07.16
15.
תמיד יש אנשים שעובדים קשה יותר מן השאר,
תמיד יש אנשים שעובדים קשה יותר מן השאר, ויש כאלה שמצפים שכולם יעבדו בשבילם. אני בחרתי ללמוד הנדסה, למרות שידעתי שזה לא יהיה משהוא קליל וכיפי כמו אומנות ימי הביניים או "מדעי" המדינה. עוד לא סיימתי, אבל אני כבר עובד במקצוע כסטודנט. הבוגרים של התחומים האחרים שהזכרתי, מחפשים עבודה שלא קיימת בשוק.  לדעתי כל עוד יש אנשים, יהיה גם אי שיוויון. 
Weights | 29.07.16
10.
בנסיבות החיים שיוצרים עבורנו הפוליטיקאים כיום לא נותר
בנסיבות החיים שיוצרים עבורנו הפוליטיקאים כיום לא נותר לנו , או להפגין ולמחות , או לרדת מהארץ . אולי כשלא יהיה מי שיאייש את הטנקים והמטוסים ביום פקודה , יתעוררו הפוליטיקאים המחורבנים אטומי הלב  וחסרי האחריות . אבל אז זה יהיה כבר מאוחר מדי .
Cactus | 29.07.16
5.
לפי דעתי השוואת עשירי העבר להיום מעט בעייתית.
לפי דעתי השוואת עשירי העבר להיום מעט בעייתית. הונו של ביל גייטס לא שווה להון מלך של פעם. ביל גייטס מוערך לפי שווי המניות שהוא מחזיק. שווי זה הוא בעצם ערך שאנחנו (העניים) נותנים לו על ידי שווי המניות שאנו מוכנים לשלם בעבורן. עשיר של פעם החזיק בנכסים כמו אדמה או משאבים אשר שוויים קבוע. אם לא נקנה את האייפון הכי חדש אז אפל לא תהיה החברה ה"חזקה" בעולם. אם השליט של פעם החליט לסגור נמל או לא לספק תבואה אז אנשים היו בצרות.
Boomerang | 28.07.16
4.
לאחר שבית המשפט העליון מונע כיום את הקטנת
לאחר שבית המשפט העליון מונע כיום את הקטנת פערי השכר ולאחר שהמחאה החברתית חוסלה , דרושה כאן מגיפה רצינית בכדי לפתור לזוגות הצעירים את בעיית רכישת הדירה למגורים שהפכה עבורם לחלום באספמיה . ואם לא מגיפה אז לפחות מיתון רציני .
Cactus | 28.07.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת