אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הפואטיקה של הטיפ

39 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

38.
קניתי מזגנים ברשת אל"מ. שילמתי על המוצרים, עבור
קניתי מזגנים ברשת אל"מ. שילמתי על המוצרים, עבור ההובלה ובעד ההתקנה. זה לא מנע מהסבלים לבקש ממני טיפ. כשקצת חשבתי על כך, המהנדס (המוח) שתיכנן את המזגן לא קיבל טיפ, גם לא פועל היצור שהרכיב אותו ואף לא המוכר המקצועי בחנות. תשר הוא נוהג פסול שצריך לכלות. אל תתביישו לא להשאיר טיפ, הגיע הזמן שהמעסיקים ישלמו שכר נאות ולא יקבלו מאיתנו סיבסודטיפ!
Controller | 31.07.16
36.
ואוו... אילו אנשים ממורמרים יש פה בתגובות. גם
ואוו... אילו אנשים ממורמרים יש פה בתגובות. גם אני חושב שתרבות הטיפים היא בזויה ומעליבה. ועדיין, משאיר טיפיםשל בין 10-20% בבארים או בתי קפה בהם אני יושב (לא הולך כמעט למסעדות). אני חושב שזה עוד חלק מתרבות שזרה לי ועדיין אני חלק ממנה. כמו תרבות החתונות (זה לא אומרשאני מתחתן). לא מבין למה כמעט בכל כתבה שאני נכנס אליה הטוקבקיסט הישראלירק אנטי, רק נגד, לא מפרגן, כל הזמן ממורמר, מתלונן. לא מבין. אל תשאירו טיפ אם לא בא לכם, רק אל תתרצו את עצמכם כל כך. הרי ברור שאתם מרגישים לא הכי בנוח שלא להשאיר תשר כי אתם חלק מהסביבה שאתם נולדים אליה ומתגוררים בה וברור לכם מה עליכם לעשות ומה מצופה מכם (חלקכם המועט ירגיש מאוד בנוח כי הוא מקרה הקיצון). 
Wrench | 30.07.16
34.
בתחנת הדלק שאני מתדלק יש כוס כזו על
בתחנת הדלק שאני מתדלק יש כוס כזו על הדלפק. המתדלקים/קופאים בתחנה לא יוצאים לעזור ללקוחות ולתת שירות ליד המשאבה. הם או מדברים ומדסקסים אחד עם השני או יושבים רגל על רגל בחוץ ושותים קפה. גם כשאתה צריך שירות הם יתנו לך להתייבש ליד המשאבה.
Leaf | 30.07.16
30.
טיפ מגיע לעובד שעשה מעל ומעבר לשרת אותך
טיפ מגיע לעובד שעשה מעל ומעבר לשרת אותך - לא חיכה שתבקש אלא מרגיש מה אתה צריך ומקדים לתת לך אותו. במסעדה זה שתייה, ניקיון וסדר, שירות מנומס ואדיב, המלצות נבונות בהתאם ללקוח, מאפרה באיזור המותר, יחס לילדים, ועוד. על זה כיף להגיד תודה בצורת טיפ. לולא הטיפים רבים מהצעירים לא יוכלו ללמוד להשכיל ולהתקדם בחיים. אם צריך לשלם לימודים ושכר דירה - שכר מינימום לא יכול לממן את העלות. 
Fish | 30.07.16
27.
לומר את האמת, בעלי המסעדה מתייחסים למלצרים כאילו
לומר את האמת, בעלי המסעדה מתייחסים למלצרים כאילו הם פרילנסרים שבמקרה החליטו לגשר בין המטבח ללקוחות. שהלקוחות ישלמו להם. צריך להפסיק עם הנוהג הזה, לשלם למלצרים כמו שצריך (דבר שיגרור עליית מחירים קלה) אבל יפסיק את הביזיון הזה.
Tag | 30.07.16
25.
משמח אותי לראות פה בתגובות שאני לא היחיד
משמח אותי לראות פה בתגובות שאני לא היחיד שנגד הטיפים למיניהם. למה אני צריך לשלם למישהו אקסטרא, כשכול מה שהוא עשה זה את העבודה שהוא אמור לעשות? טיפ אמור לבוא ממקום של אקסטרא. בא המוביל ביום חם ועזר בנושא שלא לשמו הוא הושכר- שווה טיפ. המלצר היה אדיב, והפך את הארוחה ליותר נעימה- אפשר לתת טיפ. אבל לתת טיפ רק כי חייבים? כי המלצר הלך למטבח פעמיים והביא לי צלחת בלי שום דבר מעבר? חייבים להפסיק עם העושק הזה!
GreenHeart21 | 30.07.16
24.
חוצפה חסרת תקדים. באחריות הבעלים למנוע כל תופעה
חוצפה חסרת תקדים. באחריות הבעלים למנוע כל תופעה כזו של קבצנות טיפים ובכלל הגיע הזמן שכל מי שעובד במתן שירותים במיוחד בתחום המזון יבין שטיפ הוא  אופציה בלבד וואין בכלל חובה לתת לכם אגורה. לא טוב לכם? תחפשו ממקום עבודה אחר. הגיע הזמן למגר את תופעת הטיפים שהם בכלל כסף שחור שעובר לעובד בכזו קלות שזה לא נסבל כמה שעות עבודה אנשים צריכים להשקיע כדי להגיע להכנסות כאלה פטורות מס .
Chilli | 30.07.16
22.
מודל העסקי של המסעדה הוא למכור אוכל ולהרוויח
מודל העסקי של המסעדה הוא למכור אוכל ולהרוויח מכך. המחיר של המנה  חייב לכלול את כל ההוצאות כולל הוצאת הגשה לשולחן. אם בעל המסעדה לא מסוגל להרוויח - זו בעיה שלו המימון הנוסף של השירות לא יכול ליפול על מי הלקוחות שגם גך לרוב מקבלים מנות נחותות במחיר מופרז. מי שלא יכול להרוויח ממכירות בלבד שלא יפתח מסעדה.
Weights | 30.07.16
21.
חביבי, אשתמש בתגובתי אליך בשפה נאותה, לא כפי
חביבי, אשתמש בתגובתי אליך בשפה נאותה, לא כפי שאתה נוהג... בתור "צעיר חסר בושה" אני לא מבין למה אני צריך לשלם את הפנסיות של כל גיל הזהב במשך כל חיי... יותר מכך אשאל אותך מדוע נמצא רובו המוחלט של ההון בעולם בידי אנשים בגילאים 50-60 ומעלה? אולי זה השתנה מעט עם הדור החדש של ילדי הדיגיטל, אבל לא באמת. אתה חסר בושה, הערכים שלך הם רק כסף וכוח, מקווה שבשארית חייך תמצא אושר ערכי בחיים, כזה שאתה יכול לקבל אם תתחבר לדור "הצעיר יותר" ולחלומות שלו - במקום לצעוק סיסמאות ריקות מתוכן.
Flame | 30.07.16
20.
בוודאי. המעסיק צריך לשלם כמו שצריך לאותם העובדים.
בוודאי. המעסיק צריך לשלם כמו שצריך לאותם העובדים. לא מקובל שאני צריך לתת להם עוד כי הוא עושק אותם. דמי שירות נותנים רק על שירות יוצא דופן באמת ולא על משהו שממילא לא ניתן לקבל אחרת. הרי לא ניתן להיכנס למטבי ולבקש מנה מהשף. המלצר עושה את הנדרש על פי תפקידו. לא ניתן להזמין מנה באופן שונה וזהו תפקידו. הוא צריך לקבל שכר עבודה מהמעסיק. ככה זה גם בחו"ל. רק כאלו שרוצים להיראות פזרנים משאירים טיפים. הרוב לא מגיעים לתשלום או תשאירים משהו קליל. ככה זו הנורמה בעולם הרגיל והמלצרים מבינים ומקבלים זאת. חלקם אפילו ממש מסרב לקבל טיפים.
Submarine | 30.07.16
18.
לא נותן טיפים עקרון, ובמסעדה גם לא משאיר
לא נותן טיפים עקרון, ובמסעדה גם לא משאיר טיפים גם על שירות מצוין. שהבוס שלהם יתן להם בונוסים. אני לא מקבל תגמולים מהלקוחות שלי כשאני עושה בשבילם מעל ומעבר.  זה רק תירוץ בסופו של דבר להעלים מסים ולשלם להם פחות ממינימום וכל מי שמשתף עם זה פעולה הוא חלק מהגועל נפש הזה. 
Beer | 30.07.16
16.
כל נושא הטיפים מתועב בעיני, מתאים לאמריקקים שמצפים
כל נושא הטיפים מתועב בעיני, מתאים לאמריקקים שמצפים לשירות מיוחד תמורת תוספת שבעצם היא סוג של שוחד. במה עדיף מלצר על זבן, או ספרית על מוכרת ספרים. מי ששכרו נמוך בעיניו שיחליף את מקום עבודתו. מס הכנסה, מע"מ ובטוח לאומי עוצמים עיניים
Cone | 30.07.16
10.
סתם מדיניות של שנור... למה לעזאזל צריך לשלם
סתם מדיניות של שנור... למה לעזאזל צריך לשלם עוד 10-15 אחוזים על כך שהגישו לך את האכול לשולחן?? אני לא מדבר על ארוחה במסעדה שירותית שהמלצרים מלווים את הסועדים במשך הארוחה ודואגים להם. הכוונה לארוחות צהריים עסקיות או מזללות שזורקים לך את הצלחת על השולחן וגם אם תתחנן לא תקבל את כוס המים שביקשת.
Weights | 29.07.16
6.
שוב פעם, הגיע הזמן לחסל את שיטת הטיפים
שוב פעם, הגיע הזמן לחסל את שיטת הטיפים (כן, גם למלצרים צעירים), ולהוציאה מחוץ לחוק. שבעל העסק יעסיק באופן הוגן את עובדיו. מי שמשלם מינימום, שיקבל עובדים ששווים מינימום, וימשוך לקוחות שמשלמים מינימום..... ולהיפך. בסופו של דבר, הלקוח צריך לדעת את המחיר שהוא משלם, עוד לפני שהוא ביצע הזמנה, ולא לקבל הפתעה בדמות מלצר נעלב אם לא שילם את הקנס של ה-10-15%. כן, אני בעד שבעלי המסעדות יעלו את המחיר, רק שיהיה מחיר סופי. אם יקר לי, אני אדע להתרחק, ואז שבעל העסק יחליט אם להוריד את המחיר, או שטוב לו עם התנועה המצומצמת יותר.
Bottle | 28.07.16
1.
אולי כדאי אם כן, שגם מאבטחים ישימו כוס
אולי כדאי אם כן, שגם מאבטחים ישימו כוס כזו, בכניסה למקום עליו הם שומרים? הרי רובם מרוויחים שכר מינימום וגרוש, ולכן סביר שגם להם חסר כסף למשהו. ומה עם מנקים? גם הם לא מתחילים את החודש. ובעצם זה כחצי מדינה, שמקבלת פחות מהשכר החציוני העלוב שלנו. קדימה, לשלוף כוסות לאות מחאה!
Pin | 28.07.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת