אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סקירה ראשונה של אנדרואיד נוגט: אם זה לא שבור, גוגל לא מתקנת

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

25.
בעלי NEXUS 6P - ממליץ מאד להתקין! נרשמתי
בעלי NEXUS 6P - ממליץ מאד להתקין! נרשמתי לתכנית הבטא של הגרסה הנ"ל (חפשו בגוגל :) )  לפני כחודשיים והמכשיר התעדכן בקלות. גרסה מצוינת!  יציבה, סוללה שמחזיקה הרבה יותר, תכונות חדשות - תענוג! ממליץ לכם לנסות, כי זו כבר גרסה שמועמדת להיות הרשמית, לא משהו מתנדנד ומתרסק, אלא יציב ביותר. הם גם ממשיכים לשלוח עדכונים פעם בכמה שבועות. בכלל, 6P מכשיר מעולה, והכי כיף שלא צריך לחכות ליצרן שישחרר מע' הפעלה חצי שנה אחרי גוגל...
Wheel | 28.07.16
22.
אתה יותר ממזומן לחפש בעצמך. לא לי זה
אתה יותר ממזומן לחפש בעצמך. לא לי זה מפריע ולא אני חושב שלא אוספים עלי מידע. אתה זה שמוטרד מגוגל אויבת הציבור וחושב שאפל היא חברת חומרה אצילית ונטולת אינטרסים בתחום איסוף המידע אתה  זה שחי באיזשהו סרט לא ברור וצריך לקרוא מידע. מצד שני, נוח לך עם הבורות שלך ואני ממש לא מתכוון לעשות את עבודת התחקיר בשבילך. אתה כנראה מהאנשים שמחפשים בגוגל "איך מחפשים בגוגל" בהצלחה ידידי, תמשיך להנאות מהמוצרים של "חברת החומרה" אפל, מי אני שאפריע לך.
Locomotive | 27.07.16
17.
ובכלל הטענה שהשינויים "מינוריים" שיתקשו לעמוד מול "iOS10
ובכלל הטענה שהשינויים "מינוריים" שיתקשו לעמוד מול "iOS10 מרובת החידושים" זה לא קשקוש - זה חוסר הבנה תהומי. מה חדש בIOS 10 שלא הגיע כהעתקה גסה מאנדרואיד? IOS 10 היא מכתב אהבה של אפל לגוגל והודעה בכישלון של דוקטורינת הגן הסגור שאפל דגלה בה ופיארה אותה במשך כל השנים. פתיחה של חלקים שונים של המערכת למפתחים זה היה אחד ההבדלים המהותיים בין אנדרואיד לIOS, אפל הבינה שהם כל כך מאחורה במירוץ הקידמה של מערכות ההפעלה שרק עכשיו בגרסא העשירית של המערכת שלהם הם נזכרו לתת גישה למפתחים לחלקים שונים במערכת ההפעלה. שלא נדבר על חידושים מטורפים כמו שהמסך ידלק שאתה מרים את הטלפון מהשולחן, כפתורי פעולה ישירות מהנוטיפיקציות, יצירת אוספים ואלובים אוטומטית מהתמונות שלך וחיפוש יעדים בדרך שלך... ממש חידושים של עידן החלל. כמובן שהכל היה כבר קיים באנדרואיד, זה הכל "חידושים" למערכת הפעלה שלא עברה שום שינוי משמעותי בארבע/חמש שנים האחרונות. תמשיכו לחיות בסרט.
Locomotive | 27.07.16
16.
יענו, בוא תקנה טלפון שיפשיט ממך את הפרטיות
יענו, בוא תקנה טלפון שיפשיט ממך את הפרטיות אבל אם אתה ממש רוצה, יש אלטרנטיבות פחות נוחות ששם יפשיטו אותך פחות. זה עוד בלי להתייחס לוי הקטן שאתה צריך לסמן בהגדרות של המכשיר שלך כדי שיסכים לקבל אפליקציות שלא דרך הגוגל פליי, אותו וי קטן שפותח לך את הטלפון לכל APK שמישהו עשוי לדחוף לך.  כל זה נשמע לך הגיוני? אתה מקבל מאנדרואיד איזה משהו מדהים במיוחד שאין באייפון? לא ולכן אין שום סיבה בעולם לקנות מכשיר שעושה את ההפשטה הזו אבל מאפשר לך, תוך כדי סיכון האבטחה של המכשיר שלך וסיבוך של הורדת אפליקציות להכנס לחנויות אחרות ולהפחית מעט משוד הנתונים שלך. באמת שאני לא מבין למה להכנס לכל החרא הזה במקום לרכוש מכשיר של חברה שהיא חברת חומרה לפני הכל ולא אוספת עליך דאטה בצורה כל כך מלוכלכת.
Bucket | 27.07.16
15.
אוקיי. בוא נכנס להתפלפלויות: 1. איזה חברה איחדה
אוקיי. בוא נכנס להתפלפלויות: 1. איזה חברה איחדה יוזרים מכל מיני שירותים שלה כדי שתוכל להצליב מידע על אנשים ספציפים ולא על משתמש פר אתר? 2. איזה חברה ניסתה לייצר "רשת חברתית" יש מאין ודפקה בדרך את הפרטיות של מליוני משתמשים ע"י חשיפת מעגל אנשי הקשר שלהם? 3. יו"ר של איזה חברה הצהיר בפומבי ש"כדאי שתתרגלו, הפרטיות כבר מתה" ו"אם עשית משהו בעייתי בעבר עדיף לך לשנות את שמך"? אני מאמין שענית נכון גם לא', גם לב' וגם לג' - גוגל. אז, אתה יכול להמשיך לקרוא תנאי משתמש ולהגן על אנדרואיד הזכה, אני אמשיך לקנות את המוצר של החברה שעדיין לא נתפסה עם הידיים בתוך הצלחת ולא ידועה בכל העולם כחברה מספר אחת (אולי חוץ מפייסוש) ששודדת את מעט הפרטיות שעוד נשארה לך ברשת.
Bucket | 27.07.16
14.
שוב אתה חוזר על המנטרה השקרית הזו. המכשיר
שוב אתה חוזר על המנטרה השקרית הזו. המכשיר עצמו לא פוגע לך בפרטיות! מה ש"פוגע" אלו שירותים שונים שאינם קשורים למכשיר ושאתה משתמש בהם גם אם יש לך מכשיר של אפל. אפל, כדבריך, הם חברת חומרה כך שאלא אם אתה נמנע מלהשתמש בכל שירות רשת, החל מחיפוש וכלה ברשתות חברתיות, אז המידע שלך מועבר לגורמים שונים גם באייפון. מערכת ההפעלה של אנדרואיד לא מעבירה מידע. לגבי התקנת אפליקציות שאינן מהחנות של גוגל, אכן צריך לאשר התקנה מגורמים אחרים, דבר שמשום מה נשמע לך מפחיד ומסוכן למרות שכל מחשב (כולל אלו של אפל) עשו זאת תמיד ועושים זאת גם כיום. זה שאפל הצליחו לשכנע אותך ש"לטובתך" אתה חייב להתקין רק מה שהם מוכנים שתתקין לא הופך את זה למסוכן או בעייתי. אולי לך יש בעיה להחליט החלטות לבד ואתה צריך תאגיד ענק שיחליט בשבילך אבל אני, כמו רוב האנשים, יכול להחליט מה להתקין, בדיוק כמו שאני יודע איך לבחור מוצרים בסופר, איך לקנות בגדים, כרטיסי טיסה, להזמין מלון, לקנות רכב ודירה בלי שאך אחד יגביל אותי למה שהוא חושב שטוב לי (או בעצם שטוב לו). כשאתה רוכש אפליקציה בגוגל פליי אתה רוכש אותה מיצרן האפליקציה, ולא מגוגל ולכן יש הגיון באספקת שני נתונים בסיסיים שכוללים שם ומייל וזה לא הופך ל"שוד של החיים שלי".
Flame | 27.07.16
12.
חברת חומרה שלא אוספת עליך דאטה?! מתחת לאיזה
חברת חומרה שלא אוספת עליך דאטה?! מתחת לאיזה אבן אתה חי...? ממליץ לך דבר ראשון לצאת מהסרט שאתה חי בו ומהר, לטובתך האישית, כי אם זה מה שאתה חושב אתה באמת לא יודע איפה אתה חי. ודבר שני שאני ממליץ לך בחום רב לקרוא את תנאי השימוש המרובים של אפל לכל השירותים השונים והמשונים שלהם. מצפות לך הפתעות רבות ידידי, מקווה שתקרא ותשכיל. ההבדל היחידי בתחום אסיפת המידע בין אפל וגוגל זה שגוגל שקופה למדי בתנאי השימוש שלה ואתה יודע שאתה מקבל שירות חינם בתמורה לאיסוף המידע עליך, בניגוד לאפל שגם אוספת עליך מידע, גם מחיבאה את זה בכל מיני ניסוחים מעורפלים בנתאי שימוש וגם עוד גובה ממך כסף על השירותים האלה (כמו למשל 5 גיגה עלובים שהיא נותנת חינם שלא מספיקים לגבות כלום אז אנשים צריכים לקנות עוד שטח איחסון, בדיחה! וזה רק קצה הקרחון). בנוסף, גוגל מאפשרת לך לשנות ולערוך את המידע שהיא אוספת עלייך ככה שדברים שיכולים להתגלות לכל מי שמשיג כישה לחשבון שלך (תמונות עירום אמרת? חיפושים מביכים?) לא יוכל לראות אותם אם החלטת למחוק אותם מההיסטוריה שלך (כן הם נשארים בידי גוגל, אבל כמו שלך הם לא יופיעו ככה גם לקראקר עלוב או חוקר פרטי הם לא יופיעו.
Locomotive | 27.07.16
8.
ואתה תמשיך להמציא שטויות ולהפחיד אנשים. כן, גוגל
ואתה תמשיך להמציא שטויות ולהפחיד אנשים. כן, גוגל אוספת הרבה מידע על משתמשים שלה, זה חלק מהעסק שלהם ומהתנאים שלהם, אבל זה נכון לגבי כל המשתמשים, ללא קשר לאנדרואיד. רובו המכריע של המידע לא מועבר לצד שלישי ישירות, ולו מהסיבה הפשוטה שגוגל לא מעוניינת לשתף את המידע הזה שמהווה את עיקר כוחה העסקי. כאמור, זה נכון לכל משתמש והשמועה אומרת שיש כמה משתמשים של אפל שיש להם חשבון גוגל. מי שמחליט להשתמש בחשבון גוגל שלו לרישום לאתרים ושירותים שונים צריך לדעת שמידע בסיסי עליו מועבר למפעיל האתר/שירות אליו הוא מתחבר אבל, שוב, זה נכון לכל משתמש שעושה זאת, ללא קשר למכשירים בהם הוא משתמש. לגבי אנדרואיד ספציפית, גוגל מעבירה שם מלא, מיקוד וכתובת מייל למפתח ממנו משתמש אנדרואיד רוכש (בתשלום) אפליקציה, או שירותים ותוספים בתוך האפליקציה. משתמש אנדרואיד שזה מפריע לו יכול להשתמש בחנויות אלטרנטיביות לגוגל פליי, דבר ש, להבדיל מ IOS, אפשרי ולא מסובך (ויש הרבה חנויות אלטרנטיביות). גוגל מספקת אפשרויות רבות לצמצום המידע שאתה משתף איתה אבל יש לזה מחיר באיכות של התוצאות שאתה מקבל מהם. אפל, בשירותים הבסיסיים שהיא מספקת, בהחלט שומרת יותר על הפרטיות של המשתמשים שלה אבל האיכות של השירותים האלה נמוכה בשל כך ולכן גם בעלי האייפון משתמשים בשרותים של גוגל.
Flame | 27.07.16
1.
כרגיל הכתבים לא מבינים בנושא וממשיכים, גם אם
כרגיל הכתבים לא מבינים בנושא וממשיכים, גם אם לא באופן ישיר כמו פעם, להאדיר את אפל, ללא שום הצדקה. הבעיה העיקרית של הכתב זה חוסר הבנה בסיסי בהבדל העצום בין IOS של אפל ואנדרואיד. אנדרואיד היא מערכת הפעלה פתוחה ולכן יש הפרדה ברורה בין האפליקציות ובין המערכת עצמה. זה אומר שדבר כמו מענה למייל ישירות מוילון ההודעות אינו "הליכה בעקבות אפל" שכן האופציה הזו קיימת מזמן באנדרואיד, אלא הכנסתו כחלק אינטגרלי למערכת, דבר שבסה"כ ירחיב את השימוש בתכונה, ולכן החשיבות של תוספות שכאלה משנית. המטרה של מערכת אנדרואיד חדשה זה לא "להציג תכונות חדשות" אלא לשפר את הפעולה האפורה של המערכת ולפתח דרכים חדשות שיאפשרו למפתחים להציג חידושים, שבעתיד יהפכו לחלק אינטגרלי מהמערכת. גם הטענה שהשינויים "מינוריים" שיתקשו לעמוד מול "iOS10 מרובת החידושים" זה קשקוש. ב IOS 10 אין "שלל חידושים", זה רק נראה כך. כאמור, באנדרואיד ישנה הפרדה בין המערכת עצמה לבין האפליקציות ולכן מערכת הפעלה חדשה לא כוללת חידושים באפליקציות ה"בנויות"  שכן אלו למעשה עצמאיות (הן מותקנות מראש וללא ROOT לא ניתן להסירן אך המערכת תפעל בלעדיהן) מעודכנות באופן שוטף כל הזמן ולכולם (גם בעלי מערכות ישנות יותר) ולכן "חידושים" של אפל בתוכנת המסרים המיידים, במפות או בסירי, שמתקבלים רק בעדכוני מערכת, מתקיימות כל הזמן באנדרואיד ללא קשר למערכת ההפעלה. מבט קצר על רשימת העדכונים של IOS מראה שכמעט כולם הם של האפליקציות של אפל, ולא של המערכת עצמה. כמובן ש ב IOS חלק מהאפליקציות הללו הן בלעדיות ובלתי ניתנות להחלפה ע"י צד שלישי כך שלמשתמש IOS יש לזה חשיבות אך באנדרואיד אין בעיה שכזו. זו גם הסיבה שבשנים האחרונות כל החידושים מגיעים מאנדרואיד שכן מי שמביא אותם הם המפתחים העצמאיים שהפתיחות של אנדרואיד מאפשרת להם להיות יצירתיים, דבר שהם לא יכולים לעשות ב IOS.
Flame | 27.07.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת