אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הקשר הגרמני מאחורי המשבר האיטלקי

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
זה כי לעומת אירופה, לנו יש מונופול בנקאי
זה כי לעומת אירופה, לנו יש מונופול בנקאי של חברות נפרדות שאפשר לספור בכף יד אחת את מספרן. כתוצאה מכך, הבנקים שלנו לא ממש פוחדים לא להיצוא חן בעיני לקוחותיהם (כי אין לנו ברירה אלא ללכת אליהם) ולכן הם לא חייבים לתת הלוואות שנחשבות למסוכנות או "רעילות" (תרגום זוועתי)
Seahorse | 29.07.16
10.
בריטניה במצב דומה לאיטליה, יתכן אף גרוע יותר.
בריטניה במצב דומה לאיטליה, יתכן אף גרוע יותר. לבריטניה יש חוב עצום שמתגלגל משנה לשנה. הכלכלה הבריטית היא פיננסיירית (כלכלת הון שחור, בועה, ניהול השקעות):  בועה עלולה להתפוצץ. (יש הייטק בבריטניה, אבל יש יותר במדינות סמוכות קטנות ודוברות אנגלית: הולנד ואירלנד) מעבר לכך - בשל אחוז המוסלמים הגבוה בבריטניה (פקיסטנים ואחרים), בריטניה חשופה יותר לטרור... הטאליבן הפקיסטני חי, קיים ומשגשג בבריטניה. מספיקים אירועי טרור בודדים בבריטניה כדי לפוצץ את הבועה.
Teepee | 28.07.16
9.
הבעיה המרכזית היא שרק שליש מהאיטלקים מחזיקים את
הבעיה המרכזית היא שרק שליש מהאיטלקים מחזיקים את כל איטליה על הכתפיים. המחוזות היחידים שמתפקדים כלכלית הם לומברדיה (מילאנו) ופייאמונטה (טורינו). מחוזות אלה עשירים ההכנסה לנפש בהם דומה להכנסה לנפש השוויצרית. יתר המחוזות סובלים מאבטלה קשה ונסמכים על העברות כספים - בלשון אחרת : תמיכה כלכלית. כך למשל אפילו בתחום התיירות - בו לאיטליה פוטנציאל תיירותי מהטובים בעולם: אפילו בו איטליה מפגרת לעומת מדינות אחרות. לאיטליה מגיעים 55 מליון תיירים בשנה, זה המון אבל רחוק מהפוטנציאל. יש המון תיירים בעולם המחפשים יעד ואין צמיחה כבר שנים רבות לתיירות באיטליה. (כמובן - על תיירות לבדה לא בונים מדינה). *** לסיכום, הבעיות של איטליה לא קשורות לחברותה באיחוד האירופי, הן קשורות לפיגור של סגמנטים בכלכלה, ל"חריצות" האיטלקית ולסיבות חברתיות. גם לפני ימי האיחוד האירופי, הכלכלה האיטלקית סבלה מאותן הבעיות בדיוק.
Teepee | 28.07.16
8.
האנגלים הרגישו שהספינה טובעת ויצאו בזמן מהאיחוד האירופי.
האנגלים הרגישו שהספינה טובעת ויצאו בזמן מהאיחוד האירופי. מציע לישראלים להיזהר מהשקעות באירופה ומעסקאות עם אירופה  לוודא שתקבלו את הכסף תמורת הסחורה . האיחוד האירופי הוא סוג של מבנה עקום  ולכן דינו לקרוס עם הזמן. לא ניתן לקיים מבריסל "ניהול משותף וכפול" של מדינות גם מבריסל וגם מכל מדינה במקביל ושכל האינטרסים יהיו זהים . מדובר עם מדינות שונות עם מערכות פוליטיות שונות בנקים וממשלות שונים , אופי ותרבות שונים אינטרסים שונים  ולכן זה יקרוס. בין מדינות שונות ניתן לקיים "שיתוף בין מדינות " ולכן "השוק האירופי המשותף היה הצלחה גדולה באירופה" כי שם כל אחד יצר את המאפיינים שלו והציע את זה בשוק למכירה למסחר לשיתוף מסחר שיתוף בין גורמי שונים תמיד עבד במהלך ההיסטוריה ניהול משותף של גורמים שונים עצמאים לא עבד מעולם .
Quill | 28.07.16
5.
קשקוש אטומי...אין דרך בעולם שהממשלה הגרמנית נותנת לדויטשה
קשקוש אטומי...אין דרך בעולם שהממשלה הגרמנית נותנת לדויטשה בנק ליפול ומשכך כל התיזה של הכתבה הזה נופלת...נראה לכם שיתנו לכל הטריליונים שהוזרמו לרדת לטימיון בשביל כמה מיליארדים תיאורטיים(אפילו לא צריך ממשי אלה די בערבויות או בהצהרות חילוץ..)להרגעת הרוחות באיטליה...בקיצור טונה מלל(הנייר סובל הכל)=פול גז בניוטרל...וההוכחה הטובה מכולם=הרגיעה בשווקים....
Bus | 28.07.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת