אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מתי בעל דירה חייב לשלם למתווך שאיתו חתם על בלעדיות

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
כל הכבוד על התגובה זה היה הרבה יותר
כל הכבוד על התגובה זה היה הרבה יותר מ60 שניות ממש פרשת פה את "שבועת המתווך" אני ממש לא יהיר ולא היית כאן כוונה לפגוע במתווכים כמוך או דומים לך אבל על אף כל זה תסכים איתי שהיום יש בעיה חמורה בענף שלכם נוצר מצב שמספר גורמים שאין להם שום קשר לענף שלא עברו שום הכשרה השתלטו לכם על העבודה היום קיימים כל מיני חברות תיווך שאותם מחזיקים כל מיני כלומניקים חסרי השכלה שלא מצאו את עצמם בחיים ופנו אל התחום כי חשבו ששם הכסף נמצא על הרצפה ונותר רק להרים אותו אותם אלה לוקחים את הענף לתחתחית הבור יוצרים מיאוס וזילות בקרב הציבור בגלל אותם "מתווכים" יש תחושת גועל מהענף את הנזק הגדול הם גורמים לכל אותם מתווכים אמיתיים כמוך שבאמת עוסקים בתחום שנים רבות ואני מניח שגם יש להם כיסוי להבטחות שלהם . בקיצור תשאיר פה כרטיס ביקור אולי נעזר בך יום אחד.
8Ball | 16.08.16
19.
מומי, ומה עם תמ"א 38? להכניס את הראש
מומי, ומה עם תמ"א 38? להכניס את הראש בחול כבת יענה או ללמוד משהו לפני? תמ"א 38 - "תמ"א 38 בבנין בן 60 שנה משול לניסיון להפוך בת 80 לבר רפאלי" תמ"א 38 נוצרה בשנים האחרונות בשל החשש שאם תתרחש רעידת אדמה גדולה במיוחד יקרסו מבנים רבים, במיוחד אלה שהוקמו לפני שנות ה – 80, מבנים שאינם עומדים בתקני עמידות בפני רעידות אדמה. אנשי מקצוע בתחום מביעים ביקורת על מימוש פרויקטים לפי תמ"א 38 מכיוון שהתוכנית מתייחסת למשל, כמו לבית "באוהאוס" שהוקם לפני 70 שנה כאל שיכון שהוקם לפני 30 שנה, וזאת מבלי להביא בחשבון את אופי המבנים, ובעיקר את גילם. אנשי מקצוע בתחום טענו ש..."תמ"א 38 בבנין בן 60 שנה משול לניסיון להפוך בת 80 לבר רפאלי"....עוד הוסיפו המומחים שאלה שניסחו את התקן לא הביאו בחשבון את עקרון המידתיות אך גם לא קיבלו הנחיה מגורם מוסמך לקחת זאת בחשבון. התקינה חייבת להתחשב בסוגי המבנים ובגילם ומידת העמידות צריכה להיות מותאמת להם. התקן הישראלי לחיזוק מבנים אינו מקצועי דיו ודורש התעמקות מחדש ותקינה מחדש. צריך לזכור שהמטרה של תוכנית תמ"א 38 היא הנדסית – לחזק בנין מפני רעידות אדמה ולא לגזור רווחים על חשבון החיזוק. זה בסדר גמור לגזור רווחים, זה לגיטימי, זה טוב לנו המתווכים, זה תורם גם למטרות של בעלי הנכסים, אך מומלץ לבעלי הנכסים לזכור את המטרה העיקרית. מטבעם של דברים יזמים / קבלנים מדברים ישר על התוספת שיקבלו בבנין ועל הרווחים שלהם ותפקידם של בעלי הנכסים, כבעלי דירות בבנין, להשגיח שחיזוק המבנה יעשה כמו שצריך כי זו בעצם עיקרה של תוכנית תמ"א 38.
משה144 | 15.08.16
18.
אתה מדבר שטויות,למה שמתווך ידרוש יותר כסף עבור
אתה מדבר שטויות,למה שמתווך ידרוש יותר כסף עבור הנכס ויתקע איתו? אלו המוכרים שמבקשים מחירים שאינם ראליים ,מתווך מקצועי יתמחר ויציע את הנכס במחיר ראלי ויעשה הכל לגשר על פערי מחירים,מה שמעניין שמאד מעניין אותך מה מרוויח בעל מקצוע שמקדיש זמן רב וממון במכירת הנכס,לך תקנה ביד2 ומדלן באופן פרטי,תשלם 300-400 אלף מעל מחירי השוק אבל הכי חשוב שלא תשלם למתווך ,אני רק יכול לאחל לך בהצלחה ושתפסיק להסתכל על כמה אחרים מרוויחים ותתעסק בהכנסה שלך
Pizza | 15.08.16
17.
מנסה לקנות בית בבאר שבע. אלא שהמתווכים נסחפים
מנסה לקנות בית בבאר שבע. אלא שהמתווכים נסחפים עם העמלה.בית שעולה מיליון וחצי גם לפי נתוני מיסוי מקרקעין מתווך מנסה למכור במיליון שמונה מאות.בינתיים המוכר נתקע עם בלעדיות כשהוא רוצה רק מיליון וחצי גג מיליון שש מאות והקונה לא יכול לקנות כי לא ישלם עמלת תיווך הזויה במחיר של שיפוץ לבית. יש תוספת מעמ והוצאות נוספות לעורך דין ומס רכישה כך שכל עמלת התיווך מוגזמת לא מוצדקת ומעכבת מכירות. צריך להפחית עמלת תיווך לחצי אחוז כמו לעורך דין שעליו יש אחריות משפטית לעומת המתווך. מה רע בעמלה של 5000 עד 10000 שקל. למה הגרידיות הזאת.היום מוצאים דירות במדלן וביד 2 כל בר דעת מצלם את הבית ומפרסם. לא צריך מתווכים בכלל. הם תוקעים את השוק.
Bone | 15.08.16
16.
מומי, ומה עם זה? את העצות האלה המתווכים
מומי, ומה עם זה? את העצות האלה המתווכים התל אביבים ילמדו אתכם? טיפים למוכרי דירה / בית – איך למקסם את המכירה כדאי מאוד להציג מצג שלם של הבית – את הדברים הטובים וגם את הליקויים המהותיים שיש בבית, אם יש כאלה. רוכש שמחליט לרכוש בית למרות הליקויים מגיע למעמד חתימת החוזה כשהוא מוכן ולא צפויות לו "הפתעות". אם לפתע יתגלה לו משהו שלא סיפרו לו עליו, הוא עשוי לאבד אמון ולא לבצע את העסקה או חמור יותר, אם יתגלו לו ה"הפתעות" לאחר החתימה על החוזה הוא עשוי להגיש תביעה בגין כך. כדאי לפעול מול קונה תוך גילוי נאות כמיטב היכולת כדי לא להיות חשופים לתביעות. כדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע, אנשי מכירות מנוסים, האם כדאי למכור את הבית כפי שהוא – AS IS או כדאי להשקיע "קצת" בבית. המוכר יכול למקסם את המחיר שניתן לקבל על הבית באמצעות פעולות פשוטות. למשל, תחזוקה לקויה של הבית מצביעה על חוסר אכפתיות, מקשה על המכירה וגורמת לירידה בערך הנכס, לכן מומלץ להשקיע מעט מאמץ וכסף כדי להעלות את ערך הנכס. כדאי שהכניסה לבנין תהיה מסודרת ונקייה. אם יש צורך, כדאי לבצע בכניסה תיקוני צבע. תיבות דואר נקיות, שלמות ואחידות מצביעות על תרבות דיור וזה נראה טוב בעיני רוכש פוטנציאלי. אם יש גינה משותפת, חשוב שיהיו בה פרחים, צמחים ועצים. בתוך הבית כדאי לתקן, לצבוע ולטפל בכל מה שדורש תיקון. כדאי שהבית יהיה נעים ומאוורר, נקי ומסודר בעת שמציגים אותו. אפשר לתזמן בעת ביקור הקונה המיועד בבית מאפה בתנור של לחם, עוגת קינמון וכו' כדי שריח האפייה יתפזר בבית. מומלץ לא למכור את הנכס לבד ללא סיוע של איש מכירות מיומן. בדרך כלל אדם סביר מן הישוב לא מיומן ואין לו את הידע ואת הניסיון איך למכור את ביתו במחיר הטוב ביותר ואיך לא לעשות טעויות שיצטער עליהן בדיעבד. זה לא מקצועו ועדיף שלא יתעסק בכך. טיפול לא נכון במכירת הבית עשוי לגרום להפסד של עשרות אלפי שקלים ולעיתים גם יותר וזאת בגלל חוסר ידע של חוקים רלוונטיים כמו מס שבח, היטל השבחה או טיפול בסילוק או גרירת משכנתא וכו'. מוכר עשוי לבצע טעויות שקשורים בדברים אחרים מבלי לדעת שעשה טעות וכשזה מתגלה לו לאחר חתימה על חוזה מכר זה כבר מאוחר. לכן שימוש באיש מכירות מקצועי ומיומן עם רישיון לעסוק בכך עשוי למנוע מלהיכנס לבעיה שיכולים להימנע ממנה מראש. הכי חשוב, מומלץ לא לחתום עם רוכש על זיכרון דברים ו/או הסכם לפני שהתייעצתם עם עורך דין כדי שיוודא שלרוכש יש יכולת לרכוש את הנכס וזאת לפני שנכנסתם למחויבות חוזית. זיכרון דברים הינו חוזה לכל דבר ועניין.
משה144 | 15.08.16
15.
מומי, ואת זה ידעת?: טיפים לקוני דירה –
מומי, ואת זה ידעת?: טיפים לקוני דירה – איך להימנע מטעויות מאחר שרכישת נכס מגורים הוא מהעסקאות הגדולות ביותר שאדם ממוצע עושה בחייו, ומאחר שמדובר בהוצאה כספית מאוד גדולה, מומלץ, לפני שרוכשים, לבדוק את הנכס לעומק למרות שהנכס נראה במבט כללי "בסדר". מומלץ להוציא נסח טאבו או אישור זכויות אם הנכס רשום בחברה משכנת או אישור ממנהל מקרקעי ישראל או מגורם אחר שהנכס רשום בו. יש לבדוק, לפני שנכנסים למחויבות חוזית האם יש עיקולים, משכנתאות ו/או חוב לצד ג' כלשהו ו/או הערות אזהרה שונות ולשאול את בעלי הנכס לגבי זה. לברר מי הקבלן שבנה את הנכס, שנת הבניה של הנכס. לבדוק את תקינות הבית ומערכותיו. כדאי לבדוק את סביבת המגורים שבה מעוניינים לרכוש ולא יזיק לשוחח עם שכנים בבנין וגם בסביבה מסביב. תמיד ניתן לדלות מידע משיחות אלה. הכי חשוב, לא לחתום על זיכרון דברים ו/או הסכם לפני שמתייעצים עם עורך דין שיבדוק את המצב המשפטי של הנכס וזאת לפני שנכנסים למחויבות חוזית. זיכרון דברים הינו חוזה לכל דבר ועניין.
משה144 | 15.08.16
14.
מומי, את זה קלינה ימליץ לך? לקנות דירה
מומי, את זה קלינה ימליץ לך? לקנות דירה רק במסגרת היכולת האמיתית שלכם כעקרון, מומלץ לרכוש נכס כדי לייצר יציבות למשפחה, לילדים, לעצמך, אבל וזה אבל גדול, תקנו במסגרת היכולת האמיתית שלכם, תתייעצו עם בנקאים בבנק למשכנתאות שיסבירו לכם מה ההחזר החודשי המקסימלי המומלץ לכם עפ"י הכנסתכם. כמה יגזר כל חודש מהכנסתכם למשך 25 שנה והאם תוכלו לעמוד בזה. יש כאלה שכתבו שכדאי בכל מקרה לקנות כי אחרי 30 שנה לא יהיה ל"זקנים" לשלם 4,000 ש"ח שכירות, דע עקא, יש כאלה שלא יגיעו ל 30 שנה, גם לא לשלוש שנים. עליהם אנחנו מדברים. גם יש תופעה ומשחקים עם האנשים בתוכניות ריאליטי. אני חושש לדמעות בעתיד של אלה שקונים בניגוד ליכולת האמיתית שלהם. תמיד בתוכניות ריאליטי זה מסתיים בדמעות שמחה, ובריאליטי של החיים, לצערנו, יש הרבה זוגות ששמזילים דמעות שמחה כשקונים ודמעות תנין כשהבנק לוקח להם את הבית כי לא מסוגלים לעמוד בהחזרים. בריאליטי הזה אני יותר חושש לדמעות שיהיו להם בעתיד כשיקלעו לקשיים, כשיהיה להם קשה לשרוד את המחויבות שלקחו עליהם לכל החיים, ואיפה תהיה המנחה שעל גבם ייצרה תוכנית? התרגשה ביחד איתם? אולי בגללה קפצו מעל הפופיק? איפה יהיו כל אלה ש"דחפו" את הזוג לרכוש? קשת,רשת (שעל גבם של הזוג שנתן להם תוצאה, קנה, יצרו תוכנית ריאליטי ובגללם רכשו בפזיזות)יעזרו להם? ה״מתנה״ שקיבלו בתוכנית הריאליטי (עו"ד חינם, פרסום) לצערי תעלה להם ביוקר. אחוז הגירושין עלה בדיוק בגלל קשיים כאלה. מחירי הנדל״ן מטורפים והצעירים של היום לא רק שלא יכולים לעזור לעצמם אלא מסתבר לא יוכלו לעזור לילדיהם, אפילו בכמה עשרות אלפי שקלים ״נוספים״ שגירדה איזו אשה בתוכנית הטלויזיה, אשה שלקחה מהאבא במקרה הזה. והאבא? יכול היה לסרב בתוכנים טלויזיה? עצוב שצעירים יכולים לממש את עצמם בקלות יתרה בחו״ל, באוסטרליה, ברלין, ארה"ב למשל, ומי שמנסה לממש בארץ, בניגוד ליכולת האמיתית שלו, רק כי המיינסטרים מכתיב שכדאי לקנות דירה, עשוי להיכנס לצרות. תקנו במסגרת היכולת האמיתית שלכם, תתייעצו עם בנקאים בבנק למשכנתאות שיסבירו לכם מה ההחזר החודשי המקסימלי המומלץ לכם עפ"י הכנסתכם.
משה144 | 15.08.16
13.
מומי, אני מניח שאתה גאון של אמא, כמה
מומי, אני מניח שאתה גאון של אמא, כמה חוכמה "השפרצת" כאן. יש גם ירושלים, שכחת? בוא תלמד משהו... מה הוא מתווך טוב ויעיל? אמין, מקצועי, חרוץ ויעיל, משכיל בתחומו, בעל ידע בכל הקשור בנדל"ן, בחקיקה הקשורה בנדל"ן, במיסוי, בדרך כלל למד ניהול ושיווק נדל"ן. מתמחה בתחומים מוגדרים, בבתים פרטיים, דירות, דירות יוקרה, מגרשים וכו' באזור התמחותו ולכן יכול לתת ערך מוסף ללקוח ששווה כסף, הרבה מאוד כסף. מתווך טוב ויעיל הינו בדרך כלל מנוסה ויודע למצוא רוכש לבית ובית לרוכש, לעשות את ההתאמה המתאימה במהירות וביעילות. יש למתווך טוב ומנוסה מוניטין רב שבעקבותיו פונים אליו מוכרים וגם קונים, משכירים וגם שוכרים. לאותו מתווך טוב ויעיל יש בדרך כלל לקוחות מהארץ ולקוחות מחו"ל. המתווך הטוב והיעיל בעל ידע במציאת פתרונות יצירתיים ובעל ידע בכל הקשור בנדל"ן, במימון, במשכנתאות. בדרך כלל מתווך טוב ויעיל חבר בארגונים המשתפים פעולה בינם לבין עצמם למען טובתו של הלקוח שלו, בירושלים מתווך טוב ויעיל חבר גם בשיר"ן (משרדי תיווך מובילים וותיקים) ומשתף פעולה באמצעות שיר"ן עם מעל 130 משרדי תיווך מהמובילים בירושלים, על סוכניהם, לקוחותיהם ונכסיהם, וכל הדבר הזה, על ניסיונו, המוניטין שלו וקשריו של המתווך עומדים בזמן אמת לטובת הלקוח. מתווך טוב ויעיל עובר סדנאות, משתתף בכנסים, שומע הרצאות, לומד על שינויי חקיקה, שלעיתים יכולים לחסוך ללקוחות שלו עשרות אלפי ש"ח במקרה הרגיל ומאות אלפי ש"ח במקרה הגרוע (הגרוע מבחינת הלקוח אם עשה מהלך ללא התייעצות מקצועית). מתווך טוב ויעיל מתעדכן ומעדכן את לקוחותיו בכל הקשור לנדל"ן. אני מניח שכל מתווך טוב ויעיל אחר בארץ, חוץ ממני נניח, יכול לתת לכם ייעוץ מקצועי כזה. השירות אצלי לפחות ללא מחויבות כזו או אחרת, אלא אם תשכרו את שירותיי כמתווך, פשוט תתייעצו לפני שתעשו מהלך הקשור במכירה או רכישה של נדל"ן. רוב האנשים לא מודעים לזה, אבל עסקת נדל"ן היא בדרך כלל העסקה הכי גדולה שאדם סביר מבצע בחייו ולכן כדאי מאוד להתייעץ לפני עם מתווך במקרקעין, בנוסף להתייעצות עם עורך דין, שמאים, אדריכלים, מהנדסים ו/או אנשי מקצוע מתאימים אחרים העוסקים בתחום. התייעצות גם עם מתווך מקרקעין מנוסה שיכול לייעץ מהזוית שלו יכולה רק לסייע ולמנוע הפתעות בלתי צפויות. כל הנ"ל לא מונע בסופו של דבר מכל לקוח, כל בן אדם שמתעניין בנדל"ן, לחשב חישובים גם בעצמו, גם בסיוע של אנשי מקצוע כאמור, בטרם נקיטת כל פעולה או קבלת כל החלטה הקשורה בעסקת נדל"ן. מתווך במקרקעין עולה כסף, כסף סביר, לפעמים זה נראה כהרבה כסף ללקוח, אך השכר (ההוגן) שהלקוח משלם למתווך יחסוך לעיתים קרובות ללקוח הרבה מאוד כסף, בין אם יקנה בפחות כסף ממה שהיה קונה לבד, או להפך, בין אם ימכור את הנכס שלו ביותר ממה שהיה מוכר לבד, ואין בזה סתירה, אם תדברו איתי על כך, אסביר גם למה אין סתירה. הכסף שמשולם למתווך יכול לחסוך בזמן אמת הוצאות בלתי צפויות כמו היטל השבחה, מס שבח או הוצאות בלתי צפויות שהלקוח לא יודע שיכולים להיות מוטלים עליו. או למשל הלקוח יקבל בזמן אמת מהמתווך מידע על מום נסתר שהוא לא היה מגיע אליו לבד, כמו למשל כביש מתוכנן מתחת לדירה שהוא מתכנן לרכוש, או בניה שתסתיר לו את הנוף או בעיות כאלה או אחרות שאותו לקוח לא היה מעלה בדעתו שיכולות לצוץ, ולכן ייעוץ נכון של מתווך שווה כל שקל שמשלמים למתווך. זה לא סותר את העובדה שמומלץ גם להיוועץ בעל מקצוע אחר בתחום כאמור.   אני מניח שקלינה קליבר לא קטן, אבל יש מלא כמוהו בארץ, רק תמצא אותם, הם קיימים. מומי יקר, אלה היו 60 שניות לאדם יהיר כמוך וחסר מושג מה זה מקצוע תיווך במקרקעין, שכותב שטויות ומצהיר על מישהו אחר שכתב שטויות. נראה מה יהיה לך לכתוב על העצות המעמיקות הללו. השקעתי בך.
משה144 | 15.08.16
12.
רון יקר, ממש גאון של אמא, זיהית שאני
רון יקר, ממש גאון של אמא, זיהית שאני מתווך. לא רק שאני מתווך במקרקעין, אומרים שאני מתווך מקצועי וטוב. בוא תלמד משהו...(עוד קצת "בליל שטויות" כדבריך)... מה הוא מתווך טוב ויעיל? אמין, מקצועי, חרוץ ויעיל, משכיל בתחומו, בעל ידע בכל הקשור בנדל"ן, בחקיקה הקשורה בנדל"ן, במיסוי, בדרך כלל למד ניהול ושיווק נדל"ן. מתמחה בתחומים מוגדרים, בבתים פרטיים, דירות, דירות יוקרה, מגרשים וכו' באזור התמחותו ולכן יכול לתת ערך מוסף ללקוח ששווה כסף, הרבה מאוד כסף. מתווך טוב ויעיל הינו בדרך כלל מנוסה ויודע למצוא רוכש לבית ובית לרוכש, לעשות את ההתאמה המתאימה במהירות וביעילות. יש למתווך טוב ומנוסה מוניטין רב שבעקבותיו פונים אליו מוכרים וגם קונים, משכירים וגם שוכרים. לאותו מתווך טוב ויעיל יש בדרך כלל לקוחות מהארץ ולקוחות מחו"ל. המתווך הטוב והיעיל בעל ידע במציאת פתרונות יצירתיים ובעל ידע בכל הקשור בנדל"ן, במימון, במשכנתאות. בדרך כלל מתווך טוב ויעיל חבר בארגונים המשתפים פעולה בינם לבין עצמם למען טובתו של הלקוח שלו, בירושלים מתווך טוב ויעיל חבר גם בשיר"ן (משרדי תיווך מובילים וותיקים) ומשתף פעולה באמצעות שיר"ן עם מעל 130 משרדי תיווך מהמובילים בירושלים, על סוכניהם, לקוחותיהם ונכסיהם, וכל הדבר הזה, על ניסיונו, המוניטין שלו וקשריו של המתווך עומדים בזמן אמת לטובת הלקוח. מתווך טוב ויעיל עובר סדנאות, משתתף בכנסים, שומע הרצאות, לומד על שינויי חקיקה, שלעיתים יכולים לחסוך ללקוחות שלו עשרות אלפי ש"ח במקרה הרגיל ומאות אלפי ש"ח במקרה הגרוע (הגרוע מבחינת הלקוח אם עשה מהלך ללא התייעצות מקצועית). מתווך טוב ויעיל מתעדכן ומעדכן את לקוחותיו בכל הקשור לנדל"ן.   אני מניח שכל מתווך טוב ויעיל אחר בארץ, חוץ ממני נניח, יכול לתת לכם ייעוץ מקצועי כזה. השירות אצלי לפחות ללא מחויבות כזו או אחרת, אלא אם תשכרו את שירותיי כמתווך, פשוט תתייעצו לפני שתעשו מהלך הקשור במכירה או רכישה של נדל"ן. רוב האנשים לא מודעים לזה, אבל עסקת נדל"ן היא בדרך כלל העסקה הכי גדולה שאדם סביר מבצע בחייו ולכן כדאי מאוד להתייעץ לפני עם מתווך במקרקעין, בנוסף להתייעצות עם עורך דין, שמאים, אדריכלים, מהנדסים ו/או אנשי מקצוע מתאימים אחרים העוסקים בתחום. התייעצות גם עם מתווך מקרקעין מנוסה שיכול לייעץ מהזוית שלו יכולה רק לסייע ולמנוע הפתעות בלתי צפויות.  כל הנ"ל לא מונע בסופו של דבר מכל לקוח, כל בן אדם שמתעניין בנדל"ן, לחשב חישובים גם בעצמו, גם בסיוע של אנשי מקצוע כאמור, בטרם נקיטת כל פעולה או קבלת כל החלטה הקשורה בעסקת נדל"ן. מתווך במקרקעין עולה כסף, כסף סביר, לפעמים זה נראה כהרבה כסף ללקוח, אך השכר (ההוגן) שהלקוח משלם למתווך יחסוך לעיתים קרובות ללקוח הרבה מאוד כסף, בין אם יקנה בפחות כסף ממה שהיה קונה לבד, או להפך, בין אם ימכור את הנכס שלו ביותר ממה שהיה מוכר לבד, ואין בזה סתירה, אם תדברו איתי על כך, אסביר גם למה אין סתירה.  הכסף שמשולם למתווך יכול לחסוך בזמן אמת הוצאות בלתי צפויות כמו היטל השבחה, מס שבח או הוצאות בלתי צפויות שהלקוח לא יודע שיכולים להיות מוטלים עליו. או למשל הלקוח יקבל בזמן אמת מהמתווך מידע על מום נסתר שהוא לא היה מגיע אליו לבד, כמו למשל כביש מתוכנן מתחת לדירה שהוא מתכנן לרכוש, או בניה שתסתיר לו את הנוף או בעיות כאלה או אחרות שאותו לקוח לא היה מעלה בדעתו שיכולות לצוץ, ולכן ייעוץ נכון של מתווך שווה כל שקל שמשלמים למתווך. זה לא סותר את העובדה שמומלץ גם להיוועץ בעל מקצוע אחר בתחום כאמור. רון יקר, אלה היו 60 שניות לאדם יהיר כמוך וחסר מושג מה זה מקצוע תיווך במקרקעין, שכותב שטויות ומצהיר על מישהו אחר שכתב שטויות. נראה מה יהיה לך לכתוב על העצות המעמיקות הללו. השקעתי בך.
משה144 | 15.08.16
10.
כל ילד שגמר תיכון, כל עקרת בית משועממת,
כל ילד שגמר תיכון, כל עקרת בית משועממת, כל מי שלא הלך לו בעבודה אחרת נהיה "יועץ נדל"ן"... לא מתווך, מה פתאום - יועץ נדלן !! כמו שכל סוכן ביטוח נהיה יועץ פיננסי... כולכם מזיינים במוח של המוכר/הקונה, לא מעניין אותכם אם זו עסקה טובה או לא - העמלה ורק העמלה מעניינת אותכם. אז אל תתפלאו כשמנסים לחתוך את העמלה או להימנע מתשלומה. המתווך היחיד שיודע לעבוד ומספק את הסחורה הוא רפי קלינה, שליט צהלה הבלתי מעורער. ולא - אני לא בן משפחתו (קצת לצערי...)
Mustache | 15.08.16
8.
אלי, כמתווך, לא אוהב את המגננה שלך. הייתי
אלי, כמתווך, לא אוהב את המגננה שלך. הייתי מעדיף להסביר כך: חותמים על הסכם בלעדיות כדי להשיג עסקה יותר טובה משתעשה לבד. גם אם אתה חושב שבחסכון של התיווך אתה עושה עסקה טובה, אז זהו, שאתה רוב הסיכויים טועה. אין לך מושג, כאדם שלא עוסק במכירת דירה מידיי יום, אם מכרת טוב או שלא, בדרך כלל מכרת או קנית לא טוב. אולי אתה חוסך תיווך אבל אולי עבד עליך איזה קונה בדרך? אולי מכרת ב 10% פחות? אולי לא היית מודע למה שקרה רק בששה חודשים האחרונים? אולי מכרת ופתאום יקפוץ עליך מס שלא היית מודע לו? אולי מס שבח, אולי היטל השבחה, תמיד אחרי העסקה מאוחר לטל מס כזה. מתווך שאתה נותן לו בלעדיות, גם יכול למקסם את המכירה של הנכס שלך וגם לתת ייעוץ לפני העסקה. הנה למה תשלום של כמה עשרות אלפי שקלים, לפעמים גם מאות אלפי שקלים, תלוי בערך הנכס, יכולים להיות מאוד כדאיים. וגם: שום שינוי יסודי בהסכמי הבלעדיות בין מתווכים למוכרי דירה ושום נעליים. העיקר תוקעים כותרת. בסה"כ פס"ד הגיוני וסביר של בג"ץ שמבוסס על חוק התיווך ועל התקנות. בית המשפט העליון לא חידש בעצם כלום, רק חידד את משמעות החוק, הנחה את הערכאה הנמוכה לחזור ולדון בתיק לבחון ולפסוק לפי אמות המידה שנקבעו ע"י בית המשפט העליון. מה בעצם קבע בית המשפט העליון? שמוכר דירה אינו חייב בתשלום דמי תיווך למתווך שעמו חתם על הסכם בלעדיות, אם יוכיח שהוא לא היה אפקטיבי בעסקה, דהיינו אם המתווך לא היה הגורם היעיל, דבר שכתוב בחוק התיווך. מתווך שרוצה לקבל דמי תיווך, שיהיה יעיל, אפקטיבי, שיפרסם, יעשה בית פתוח למתווכים, יביא לקוחות, ינהל רישום (עדיף גם עדכונים מידיי פעם במייל למוכר כדי להראות יעילות, תיעוד, כדי שיהיה מסמוך) ויוכיח, כשיצטרך, שהיה גורם יעיל ויש ספקטרום שלם שאיתו אפשר להוכיח כמה יעיל היה המתווך. מה עוד קבע בית המשפט העליון? שאם המוכר חושב שיש לו לקוחות קודמים, שיסייג אותם מראש ואז זה תלוי במתווך, אם אותו מתווך מוכן בכלל לסייג, לכמה זמן הוא מוכן לסייג, ואם בכלל. אני נוהג להסכים, אם בכלל, לסייג ל 7 עד 10 ימים בלבד ולאחר מכן לא תחול ההסתייגות על המסויג. לאחר מכן המסויג הינו לקוח כמו כל הלקוחות שחייב, עפ"י ההסכם, לעבור דרך המתווך, וגם לחתום איתו על הסכם תיווך (באחריות המוכר עפ"י הסכם הבלעדיות). מניסיוני, נדיר שמוכרים רוצים לסייג לקוחות. אני אומר למוכר שרוצה לסייג שנגביל בזמן, שאם הלקוח מספיק רציני, שיסגור איתו עסקה עכשיו, לפני שהמתווך נכנס לתמונה ואם לא יסגור עסקה, אז כנראה שהלקוח לא מספיק מעוניין, ואם בכל זאת ירכוש לאחר מכן, כנראה שעצם עבודת המתווך תגרום לו לרכוש. הטיעון הזה עובד מול מוכרים וגם כדאי להכניס אותו להסכם כהערה שלצידה חותמים המתווך והמוכר בהסכם הבלעדיות. בית המשפט העליון גם מצביע על תום הלב של הצדדים ועל הטוען לחוסר תום לב לבוא בידיים נקיות ולהוכיח זאת, בין אם זה המוכר ובין אם זה המתווך. מאוד הגיוני. לבסוף בית המשפט העליון קבע שהתיק יחזור לבית המשפט השלום, שיבחן אותו לפי אמות המידה שנקבעו. אין שום דבר חדש תחת השמש.
משה144 | 15.08.16
7.
כל פעם מחדש אני נפעם מרוע הלב כלפי
כל פעם מחדש אני נפעם מרוע הלב כלפי המתווכים ובכלל בעלי מקצוע שעובדים קשה עבור הלקוחות שלהם וכל מה שיש לאנשים לומר זה''מי בכלל צריך מתווך?'' אז תרשו לי לומר לכם שבכל העולם עובדים עם מתווכים,משלמים להם(הרבה יותר ממה שמשולם כאן) ומעריכים את עבודתם,רק כאן אנשים מרשים לעצמם לזלזל בבעלי מקצוע לנסות ו''לעקוף'' אותם העיקר לא לשלם ואותו כנ''ל כלפי סוכני הביטוח,לכל המתלהמים למיניהם,פעם חשבתם על העבודה הסזיפית והקשה של המתווך,על כך שלפעמים עובר יותר מחודש שבו הוא /היא לא מרוויחים ולו אגורה שחוקה,על החוצפה של הלקוחות שלאחר ביצוע העיסקה מחפשים ל''חתוך'' בעמלתו של המתווך,תעצרו לרגע ותחשבו איך אתם הייתם מרגישים אם היו עושים את זה לכם,תפסיקו כבר עם הכינויים הבזויים שבהם אתם מכנים אנשים שעובדים קשה לפרנסתם ואולי תתחילו להפנים שמתווך טוב והגון יעזור הן למוכר והן לקונה להגיע לעיסקה טובה והוגנת,שיהיה לכולכם שבוע טוב ומי ייתן שנחדל כולנו משנאת חינם
Boomerang | 15.08.16
6.
חותמים על הסכם בלעדיות כדי להשיג עסקה יותר
חותמים על הסכם בלעדיות כדי להשיג עסקה יותר טובה משתעשה לבד. גם אם אתה חושב שבחסכון של התיווך אתה עושה עסקה טובה, אז זהו, שאתה רוב הסיכויים טועה. אין לך מושג, כאדם שלא עוסק במכירת דירה מידיי יום, אם מכרת טוב או שלא, בדרך כלל מכרת או קנית לא טוב. אולי אתה חוסך תיווך אבל אולי עבד עליך איזה קונה בדרך? אולי מכרת ב 10% פחות? אולי לא היית מודע למה שקרה רק בששה חודשים האחרונים? אולי מכרת ופתאום יקפוץ עליך מס שלא היית מודע לו? אולי מס שבח, אולי היטל השבחה, תמיד אחרי העסקה מאוחר לטל מס כזה. מתווך שאתה נותן לו בלעדיות, גם יכול למקסם את המכירה של הנכס שלך וגם לתת ייעוץ לפני העסקה. הנה למה תשלום של כמה עשרות אלפי שקלים, לפעמים גם מאות אלפי שקלים, תלוי בערך הנכס, יכולים להיות מאוד כדאיים
משה144 | 15.08.16
5.
חותמים על הסכם בלעדיות כדי להשיג עסקה יותר
חותמים על הסכם בלעדיות כדי להשיג עסקה יותר טובה משתעשה לבד. גם אם אתה חושב שבחסכון של התיווך אתה עושה עסקה טובה, אז זהו, שאתה רוב הסיכויים טועה. אין לך מושג, כאדם שלא עוסק במכירת דירה מידיי יום, אם מכרת טוב או שלא, בדרך כלל מכרת או קנית לא טוב. אולי אתה חוסך תיווך אבל אולי עבד עליך איזה קונה בדרך? אולי מכרת ב 10% פחות? אולי לא היית מודע למה שקרה רק בששה חודשים האחרונים? אולי מכרת ופתאום יקפוץ עליך מס שלא היית מודע לו? אולי מס שבח, אולי היטל השבחה, תמיד אחרי העסקה מאוחר לטל מס כזה. מתווך שאתה נותן לו בלעדיות, גם יכול למקסם את המכירה של הנכס שלך וגם לתת ייעוץ לפני העסקה. הנה למה תשלום של כמה עשרות אלפי שקלים, לפעמים גם מאות אלפי שקלים, תלוי בערך הנכס, יכולים להיות מאוד כדאיים
משה144 | 15.08.16
4.
, שום שינוי יסודי בהסכמי הבלעדיות בין מתווכים
, שום שינוי יסודי בהסכמי הבלעדיות בין מתווכים למוכרי דירה ושום נעליים. העיקר תוקעים כותרת. בסה"כ פס"ד הגיוני וסביר של בג"ץ שמבוסס על חוק התיווך ועל התקנות. בית המשפט העליון לא חידש בעצם כלום, רק חידד את משמעות החוק, הנחה את הערכאה הנמוכה לחזור ולדון בתיק לבחון ולפסוק לפי אמות המידה שנקבעו ע"י בית המשפט העליון. מה בעצם קבע בית המשפט העליון? שמוכר דירה אינו חייב בתשלום דמי תיווך למתווך שעמו חתם על הסכם בלעדיות, אם יוכיח שהוא לא היה אפקטיבי בעסקה, דהיינו אם המתווך לא היה הגורם היעיל, דבר שכתוב בחוק התיווך. מתווך שרוצה לקבל דמי תיווך, שיהיה יעיל, אפקטיבי, שיפרסם, יעשה בית פתוח למתווכים, יביא לקוחות, ינהל רישום (עדיף גם עדכונים מידיי פעם במייל למוכר כדי להראות יעילות, תיעוד, כדי שיהיה מסמוך) ויוכיח, כשיצטרך, שהיה גורם יעיל ויש ספקטרום שלם שאיתו אפשר להוכיח כמה יעיל היה המתווך. מה עוד קבע בית המשפט העליון? שאם המוכר חושב שיש לו לקוחות קודמים, שיסייג אותם מראש ואז זה תלוי במתווך, אם אותו מתווך מוכן בכלל לסייג, לכמה זמן הוא מוכן לסייג, ואם בכלל. אני נוהג להסכים, אם בכלל, לסייג ל 7 עד 10 ימים בלבד ולאחר מכן לא תחול ההסתייגות על המסויג. לאחר מכן המסויג הינו לקוח כמו כל הלקוחות שחייב, עפ"י ההסכם, לעבור דרך המתווך, וגם לחתום איתו על הסכם תיווך (באחריות המוכר עפ"י הסכם הבלעדיות). מניסיוני, נדיר שמוכרים רוצים לסייג לקוחות. אני אומר למוכר שרוצה לסייג שנגביל בזמן, שאם הלקוח מספיק רציני, שיסגור איתו עסקה עכשיו, לפני שהמתווך נכנס לתמונה ואם לא יסגור עסקה, אז כנראה שהלקוח לא מספיק מעוניין, ואם בכל זאת ירכוש לאחר מכן, כנראה שעצם עבודת המתווך תגרום לו לרכוש. הטיעון הזה עובד מול מוכרים וגם כדאי להכניס אותו להסכם כהערה שלצידה חותמים המתווך והמוכר בהסכם הבלעדיות. בית המשפט העליון גם מצביע על תום הלב של הצדדים ועל הטוען לחוסר תום לב לבוא בידיים נקיות ולהוכיח זאת, בין אם זה המוכר ובין אם זה המתווך. מאוד הגיוני. לבסוף בית המשפט העליון קבע שהתיק יחזור לבית המשפט השלום, שיבחן אותו לפי אמות המידה שנקבעו. אין שום דבר חדש תחת השמש.
משה144 | 15.08.16
3.
שום שינוי יסודי בהסכמי הבלעדיות בין מתווכים למוכרי
שום שינוי יסודי בהסכמי הבלעדיות בין מתווכים למוכרי דירה ושום נעליים. העיקר תוקעים כותרת. בסה"כ פס"ד הגיוני וסביר של בג"ץ שמבוסס על חוק התיווך ועל התקנות. בית המשפט העליון לא חידש בעצם כלום, רק חידד את משמעות החוק, הנחה את הערכאה הנמוכה לחזור ולדון בתיק לבחון ולפסוק לפי אמות המידה שנקבעו ע"י בית המשפט העליון. מה בעצם קבע בית המשפט העליון? שמוכר דירה אינו חייב בתשלום דמי תיווך למתווך שעמו חתם על הסכם בלעדיות, אם יוכיח שהוא לא היה אפקטיבי בעסקה, דהיינו אם המתווך לא היה הגורם היעיל, דבר שכתוב בחוק התיווך. מתווך שרוצה לקבל דמי תיווך, שיהיה יעיל, אפקטיבי, שיפרסם, יעשה בית פתוח למתווכים, יביא לקוחות, ינהל רישום (עדיף גם עדכונים מידיי פעם במייל למוכר כדי להראות יעילות, תיעוד, כדי שיהיה מסמוך) ויוכיח, כשיצטרך, שהיה גורם יעיל ויש ספקטרום שלם שאיתו אפשר להוכיח כמה יעיל היה המתווך. מה עוד קבע בית המשפט העליון? שאם המוכר חושב שיש לו לקוחות קודמים, שיסייג אותם מראש ואז זה תלוי במתווך, אם אותו מתווך מוכן בכלל לסייג, לכמה זמן הוא מוכן לסייג, ואם בכלל. אני נוהג להסכים, אם בכלל, לסייג ל 7 עד 10 ימים בלבד ולאחר מכן לא תחול ההסתייגות על המסויג. לאחר מכן המסויג הינו לקוח כמו כל הלקוחות שחייב, עפ"י ההסכם, לעבור דרך המתווך, וגם לחתום איתו על הסכם תיווך (באחריות המוכר עפ"י הסכם הבלעדיות). מניסיוני, נדיר שמוכרים רוצים לסייג לקוחות. אני אומר למוכר שרוצה לסייג שנגביל בזמן, שאם הלקוח מספיק רציני, שיסגור איתו עסקה עכשיו, לפני שהמתווך נכנס לתמונה ואם לא יסגור עסקה, אז כנראה שהלקוח לא מספיק מעוניין, ואם בכל זאת ירכוש לאחר מכן, כנראה שעצם עבודת המתווך תגרום לו לרכוש. הטיעון הזה עובד מול מוכרים וגם כדאי להכניס אותו להסכם כהערה שלצידה חותמים המתווך והמוכר בהסכם הבלעדיות. בית המשפט העליון גם מצביע על תום הלב של הצדדים ועל הטוען לחוסר תום לב לבוא בידיים נקיות ולהוכיח זאת, בין אם זה המוכר ובין אם זה המתווך. מאוד הגיוני. לבסוף בית המשפט העליון קבע שהתיק יחזור לבית המשפט השלום, שיבחן אותו לפי אמות המידה שנקבעו. אין שום דבר חדש תחת השמש.
Sushi | 15.08.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת