אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דירוג האוניברסיטאות המובילות: הטכניון - המובילה בישראל, העברית צנחה ב-20 מקומות

91 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

90.
ירידה בהרשמה לאוניברסיטת בן גוריון בנגב
כתוצאה מהתחרות בשוק ההשכלה הגבוהה וכניסת המכללות יש ירידה חמורה בהרשמה לבן גוריון. בבן גוריון למדו כלל חשוב מאוד: כשמורידים סף קבלה חייבים להוריד רמת בחינות. היתה בזמנו נסיעה מביכה ומשפילה של נשיאת האוניברסיטה רבקה כרמי והמנכ ל שלה לסין בנסיון הזוי לייבא סינים במקום הסטודנטים הישראלים שלא נרשמים לבן גוריון. אבל בבן גוריון למדו כלל שני חשוב מאוד: גם הסינים שבאים ארצה מעדיפים את האוניברסיטאות במרכז והטכניון. פיתרון בבן גוריון לירידה בסף הקבלה: מדור קידום סטודנטים מנפיק תעודות לקויי למיד
אבי | 17.08.17
89.
23% מאוכלוסיית חיפה קשישים. בקרב יהודים - 27%.
23% מאוכלוסיית חיפה קשישים. בקרב יהודים - 27%. כפול מהממוצע הארצי. אחוז הילודה בחיפה נמוך בכחצי עד שליש מערים אחרות בישראל. חיפה העיר המובילה בעולם בבתי אבות לנפש. היקף פעילות תעשיית ההיי טק בחיפה גדלה בקצב של 0.3% בשנה בלבד לעומת 2% בתל אביב. מול תוספת חצי מליון מ"ר משרדים בהרצליה נבנו בחיפה 30 אלף מ"ר בלבד בחמש השנים האחרונות. 2 מכל 3 חיפאים בגילאי 25-40 בענף ההיי טק - עזבו את העיר למרכז הארץ או לחו"ל. גם הטכניון מחפש כל הזמן לפתוח מרכזים בתל אביב וירושלים. האחרון שיסגור את האור.
Bee | 17.08.16
86.
כן יש מחשב 40 שנה. אבל אתה לומד
כן יש מחשב 40 שנה. אבל אתה לומד את הבסיס כדי לדעת אם המחשב נתן לך תשובה לגיטימית או שטויות, לדעת לכתוב נכון את הקוד לפי העקרונות הבסיסיים ביותר של המתמטיקה, לדעת לבצע את הקירובים בצורה חכמה (לא כל פונקציה אינטגרבילית וניתנת לפתרון באמצעות מחשב- אלא לבצע קודם קירובים יחסית לנק העבודה). בקיצור טענות שווא. בתור סטודנט בטכניון שכבר עובד בתחום ובעל חברים מהפקולטה שכולם כבר עובדים בתחום בחברות הכי גדולות במשק אני יכול להגיד בפה מלא כי הלימודים מאוד רלוונטיים לתעשייה ומקנים את הבסיס הדרוש לתכן נכון ומתוחכם
Dog | 16.08.16
78.
אם לא היו מנצלים את רב הסטודנטים למחקרים
אם לא היו מנצלים את רב הסטודנטים למחקרים בארץ בתנאים מחפירים (ברב המקרים) במיוחד באוניברסיטאות הלא נחשבות בארץ, אז המצב היה נראה אחרת. למה לא עושים כתבות על איך חלק גדול מהמעבדות בארץ מחזיקות סטודנטים למחקרים? אולי התשובה נמצאת שם.
Flower | 15.08.16
75.
האקדמיה היא בור שם בזבוז זמן וכסף. חייבים
האקדמיה היא בור שם בזבוז זמן וכסף. חייבים למצוא תחליף לשקר האקדמי הזה. אין עוד מוצר אחד בעולם שמקבל לגיטימציה להימכר במחיר מופקע ,ללא תמורה ריאלית,זולת השכלה אקדמית. הפער בין המעבדה לבין הרחוב ,הוא עצום ובלתי ניתן לגישור. אין דבר כזה אדם סביר, ואין דבר כזה אדם רציונאלי, ואין 100٪ יעילות, ואין הכרח שאם הנגיד יודיע על העלאת הריבית בעשירית האחוז זה משפיע ישר על ההחלטה שלי לקנות או לא, ואין באמת ערך זמן לכסף באותה עוצמה שהתיאוריה המימונית מלמדת, ובבתי המשפט לא פוסקים רק על נזקים שנגרמו;עע עוגמת נפש.  כפי שניתן לראות למדתי את מדעי החברה. במדעים מדוייקים המצב שונה,מסכים. אולם האם באמת חייבים את כל המעטפת ,של הזמן המת . האם אדם ממוצע מחשב אינטגרל , בזמן שכבר 40 שנה יש מחשב. האם החברה לא מפסידה מכך שמשקיעים הון עתק בדמות שכר לימוד,והיעדר הכנסה אלטרנטיבית, בכדי לדעת תיאוריות שאינן ישימות בחיי המעשה. התבלבלו. האקדמיה היא ראי המציאות ולא להיפך. אי אפשר לאנוס את התיאוריה האקדמית על האינסטינקט הבסיסי, זה שגוי. תלמדו את החברה איך לרכוש מיומנות למידה. זה השיעור החשוב ביותר ב121. ללמוד איך ללמוד. כי החומר הוא אינסופי ונגיש לכל. ההתעקשות האקדמית לבניית המסגרת התיאוריתית שגוייה בתכלית.
Car | 15.08.16
71.
חרדה לעתיד האקדמיה. היום זה "בזוז ככל יכולתך
חרדה לעתיד האקדמיה. היום זה "בזוז ככל יכולתך שם". האונ' העברית והטכניון מקבלים תרומות ענק מאנשים הגונים שחושבים שהם יקדמו את המחקר. בפועל יש שני אפיקים לניצול הכסף: א. מעונות (שהם גם מקור הכנסה). ב. משכורות. האונ' העברית בשערוריה שלא הייתה כמותה ולא ברור איך אין חקירה פלילית שיקרה במאות מליוני שקלים שעברו ממחקר למימון משכורות עתק ופנסיות תקציביות. עכשיו התרומה של ויטרבי בטכניון מאפשרת גם חגיגות דומות.  אחרכך הם בוכים לאוצר שהמדינה תממן אותם. ילדיהם לומדים חינם. חגיגת מתנות וצ'ופרים לדרגים הבכירים. העסקה מפלה לעוזרי מחקר ודרגים מנהליים. מה שקורה באוניברסיטאות הבכירות זה שהן נשענות על הישגים אמיתיים של מחקר משנות ה-60, 70, 80. גם צ'חנובר אמר זאת במפורש, גם עדה יונת. בהרבה תחומים לא רואים דור המשך, החוקרים בורחים לנו לארה"ב. אז נוצר מצב שכספי מחקר הולכים "להחזיר" חוקרים בנסיון נואש לבנות מחדש תחומים רבים שבהם מלמד פרופ' בן 80 ואחרי פרישתו אפשר לסגור את הבאסטה. אנחנו על הקצה. 
Wheel | 15.08.16
68.
אז איך תסביר את העובדה שהרוב שם הוא
אז איך תסביר את העובדה שהרוב שם הוא חילוני? :) ביקרת שם לאחרונה? איך תסביר את העובדה שכל הכימאים המוצלחים שאני מכירה משם עובדים בחברות ענק בישראל? (אני לא רוצה לציין את שמן כדי שהם לא יראו שכתבתי עליהם כאן...) ומרוויחים הרבה מאוד כסף יחסית לעובדה שיש להם "רק" תואר שני מבר אילן?
Toast | 15.08.16
67.
ציטוט ״ "בדרך כלל יש לי ביקורת על
ציטוט ״ "בדרך כלל יש לי ביקורת על כל תרבות הדירוגים הזו, אבל מכל הדירוגים האקדמיים אני חושב שמדד שנגחאי הוא המהימן ביותר כי הוא מתבסס על מדדים כמותיים שקופים ולא על משאלי...״ רגע אז ש לו ביקורת על מדיניות הדירוגים ..אבל כאשר הוא יוצא טוב אז זה בסדר ?? הנשיא משדר אמינות !!!
Cherries | 15.08.16
62.
אם אוניברסיטת בן-גוריון חכמה היא תפעל ביחד עם
אם אוניברסיטת בן-גוריון חכמה היא תפעל ביחד עם המדינה ליצירת מסלול לתואר (טכנולוגי או מנהל עסקים) עבור כל חיילי הסייבר והמחשוב שיעברו לדרום, בדיוק כפי שיש לצוערי קורס טיס.   בטווח הלא רחוק יהיו למוסד בוגרים איכותיים, חלקם יפנה אולי למחקר ורובם לשוק הפרטי. אלו שימשיכו באקדמיה יתרמו לעלייה בדירוגים כאלו ואחרים. היתר יהווה בעתיד את מרבית שוק ההייטק בארץ.   הדבר ימשוך מועמדים איכותיים יותר (בעקבות המוניטין שייבנה), הבוגרים יהנו מעדיפות (מודעת או לא מודעת) בקבלה לעבודות המנוהלות ע"י בוגרים קודמים והתרומות יגדלו משמעותית. אם יפעלו נכון תוכל ב"ג באמת להפוך ל"סטנפורד" של המזרח התיכון, לפחות במובן של מקפצה לשוק ההייטק, אך גם בסופו של דבר תהנה במובנים נוספים.
Popcorn | 15.08.16
61.
לא מדוייק. אולי אין קשר ישיר, אבל מקום
לא מדוייק. אולי אין קשר ישיר, אבל מקום שמאכלס חוקרים ברמה גבוהה שמפרסמים ברמה גבוהה - בד"כ גם ההוראה בו תהיה ברמה יותר גבוהה (לא בהכרח "נחמדה" או "קלה" אבל כן גבוהה), והביקוש המוגבר ללמוד בו גם יגרום לרמה יותר גבוהה של סטודנטים.
Umbrella | 15.08.16
57.
אין לי מושג באילו מעבודת בטכניון היית, אולי
אין לי מושג באילו מעבודת בטכניון היית, אולי במעבדות שאליהן מביאים תלמידי תיכון ללמוד מדעים, בטח ובטח שלא במעבדות המצויינות שאני הייתי בהן. הטכניון הוא מוסד מחקרי איכותי מהמובילים בעולם. אני רק לא מבין לשם מה צריך לכתוב שטויות על דברים שאינך מבין בהם... העיקר ללכלך?
Battery | 15.08.16
53.
בתור סטודנטית לכמה תארים בכימיה באוני' בר אילן,
בתור סטודנטית לכמה תארים בכימיה באוני' בר אילן, אני חייבת להגיד לך שאני מסכימה אבל אני רותחת מעצבים כשאני קוראת תגובות כאלה שמכלילות את כל המקצועות של בר אילן בהן... לידיעתך, פרופסור אציל מבר אילן הביא את הכימיה לאוני' תל אביב למשל והרמה שלה בבר אילן היא פשוט extraordinary. כל פרופ'/ד"ר שם משתף פעולה עם תעשיות בארץ במגוון תחומים כמו אלקטרוכימיה, פולימרים, תאים סולאריים, המעבדות שם מתקדמות בצורה יוצאת דופן הן מבחינת מכשור והן מבחינת מחקר - אני יכולה להבטיח לך כבר עכשיו שבשנים הקרובות אתה תראה הרבה כתבות באתרים הישראליים על תרופות לסרטן/אלצהיימר שיצאו מבר אילן; הניסויים שקשורים למחלות האלה כבר נמצאים בשלבים קליניים אחרונים. למרצים עצמם יש לב רחב ונדיב, הם תמיד מעשירים את הידע, תמיד מוכנים לעזור... לא ציפית לזה, באמת, אבל האווירה שם כל כך משפחתית וכל כך מקצועית במקצוע הזה של כימיה... המבחנים סופר קשים וכשמשווים אותם למבחנים של האוני' העברית, פשוט מתפחלצים מרוב בושה! למה בושה? כי העברית מדורגת גבוה יותר אבל המבחנים שם כל כך קלים ולא מעמיקים שזו פשוט בדיחה. המבחן הכי קשה שלהם בכימיה אורגנית הוא הבוחן המסכן והראשון שלנו בבר אילן. זה לא הוגן וזה מעצבן שככה מפלילים את כל האוניברסיטה בלי לדעת אפילו שכמה מאנשיה הטובים ביותר שאני גם מכירה באופן אישי, מנסים להציל את החיים של מיליוני בני אדם בעולם הזה, ואף אחד לא מעריך את זה! גם את העולם הם מנסים להציל אבל זו כבר תורה ליום אחר שאני לא בהכרח מסכימה איתה, אבל הם עדיין עושים זאת ובגדול. תחום הסוללות שם בהחלט ראוי לשבח. להלן: פרופ' אריה צבן, פרופ' בלהה פישר, פרופ' אהרון גדנקן, פרופ' דורון אורבך. רק תחפשו.
Toast | 15.08.16
50.
המרכז הבני טחונים מקום ראשון בלסדר לכלומניקים עם
המרכז הבני טחונים מקום ראשון בלסדר לכלומניקים עם תואר ראשון במנהל עסקים, עבודה בחברה של אבאל'ה, במליונים, ותכלס, מי צריך יותר מזה. שטוף לי את המרצדס, אבל בלי ואקס הפעם, בסדר? אני רוצה שהוא יראה ישן כי יש לי בדיקה של רשות המיסים.
Cocktail | 15.08.16
49.
בר אילן מעולם לא היתה אוניברסיטה. מהו הקריטריון
בר אילן מעולם לא היתה אוניברסיטה. מהו הקריטריון שהופך מוסד ציבורי לאוניברסיטה? *** בנינים מפוארים? יש גם ברקבת, חברת חחשמל ורשות שדות התעופה. שירותים מצחינים? יש בכל מוסד ציבורי בארץ. קפיטריות שהנקיון לא הצד החזק בהן ... בכל הארץ הסלמונלה חוגגת. כיתות עם לוח מחיק? יש גם בגן שרה בפתח תקווה. הרבה סקס? סעו לדרום ת"א וגם אתם תזכו. קורסי דת חסרי תוחלת שבסופם בחינה שניתן להתכונן אליה בשעתיים? יש 1000 ישיבות בארץ שנוקטות באותה שיטה. דוברים מתוחכמים? יש גם לממשלה וגם לחברת חשמל? צעירים זבי חוטם שלא למדו לקרוא בכיתה ח'? יש בהופעה של סיה. **** אז מה היה לנו? אוניברסיטה או אוניברסיטה בכאילו....
Cloud | 15.08.16
42.
אחרי שראיתי שסגרו את מכון גרנד לחקר המים
אחרי שראיתי שסגרו את מכון גרנד לחקר המים הבנתי שהטכניון מבלף כאילו יש לו מכוני מחקר כבירים.. השאלה כמה זמן זה יחזיק. בפועל כל שני חברי סגל הופכים למכון מחקר, נשאר רק השם והפעילות נמוכה, כמה סמינרים ומחקר או שניים בשנה בלבד אם בכלל. סוגרים פעילות מחקרית שבעבר הייתה גולת הכותרת, בחלק גדול מהפקולטות. אני די חרד לעתיד האקדמיה, נראה שעיקר ההשקעה באונ' העברית ובטכניון זה גובה המשכורות לסגל הבכיר, חלקו בשנות ה-70 וה-80 לחייו ועושה להם טובה שממשיך ללמד ומסתכל בעצב על המצב כיום.
Locomotive | 15.08.16
38.
זה מדהים כמה אנשים פה פשוט ממציאים עובדות.
זה מדהים כמה אנשים פה פשוט ממציאים עובדות. לא מבינים כלום בדירוג או באונ' או במחקר אבל הם כבר מסבירים למה האונ' נמוכה/גבוהה מדי בדירוג, מה כל הבעיות/מעלות של האונ' ומה הדרך לשיפור. אז יוסי מגדרה שיושב על הכורסה וממציא תיאוריות גאוניות וכותב אותן כתוכחה אך ורק בטוקבקים, אני קורא *לך*, בוא לטכניון ותבנה אימפריה. אני בטוח שאתה תביא את הטכניון למקום ראשון בטבלה.
BottleOpener | 15.08.16
33.
אם הסינים היו מבקרים בפועל בחלק מהמעבדות בטכניון
אם הסינים היו מבקרים בפועל בחלק מהמעבדות בטכניון היו נדהמים כמה הציוד ישן והיה יורד למקום 400. משקיעים שם בארועים יחצנות כמו אוניברסיטת החלל וההישגים כמו נובל נשענים על מחקר מלפני 40 שנה כשהשקיעו במחקר יותר מבמסיבות. 
Plane | 15.08.16
32.
אני זוכר שלפני כחמש שנים ביקרתי בקמפוס כדי
אני זוכר שלפני כחמש שנים ביקרתי בקמפוס כדי להשתתף בהרצאה פתוחה. בדרך שאלתי סטודנט (ערבי) איך להגיע לבניין מסויים. להפתעתי הוא ידע בקושי לדבר עברית.  הוא גם אמר לי שהוא לומד שם. כנראה הם מקבלים תנאים מקלים מזה כבר שנים...
Cactus | 15.08.16
23.
אין על הטכניון. למדתי שם מדעי המחשב 7
אין על הטכניון. למדתי שם מדעי המחשב 7 שנים (תואר ראשון ושני).  רמת המחקר בפקולטה מדהימה. אנשים חכמים מאוד משקיעים את כל זמנם ומרצם כדי לנסות לחדש ולשפר בתחום מאוד מאוד תחרותי. כל הכבוד לכולם על ההשקעה העצומה. צריך לתת להם המון כבוד תמיכה והערכה. הם תורמים המון לישראל ולאנושות בכלל.
Flower | 15.08.16
17.
רוב התקשורת המדעית הנחשבת לצורך פרסומי מחקרים היא
רוב התקשורת המדעית הנחשבת לצורך פרסומי מחקרים היא באנגלית. חלק גדול מהחוקרים בישראל מתקשה לפרסם בגלל עוינות.. בגלל אנגלית ברמה ירודה.. בגלל חוסר השקעה בפרסום מחקרים לפי כללים מדעיים וזה משפיע מאד על ירידה בדירוג. חוקרי ארהב ובריטניה מפרסמים בקלות רבה הרבה יותר בכל מגוון תקשורת המדעית כי רובה מגיעה משם.
Plane | 15.08.16
16.
איזה בזיון לטכניון.. עם תרומות הענק שנה שעברה
איזה בזיון לטכניון.. עם תרומות הענק שנה שעברה וכל ההתפארות בהבאת חוקרים ועדיין אפילו לא ב 50 המובילים. יש פקולטות שעסוקות יותר בסכסוכים פנימיים מבמחקר והדבר הורץ דרך היחיד אצלן זה גובה הפנסיה התקציבית השערורייתית והמשכורות המנופחות לחברי סכל שבקושי מלמדים ובקושי חוקרים משהו רלוונטי ו40 שנה תקועים בכסא.. 
Plane | 15.08.16
10.
הסיבה ששאר המוסדות בארץ בכלל בדירוג היא שהפקולטות
הסיבה ששאר המוסדות בארץ בכלל בדירוג היא שהפקולטות למדעי החברה והרוח מפרסמות המון מאמרים על הבלים כמו אותיות אהו"י באכדית עתיקה, היסטוריה של העיירה פונישביץ בפולין וכו. מאמרים בתחומי המדעים וההנדסה הרבה יותר קשה לפרסם.
Battery | 15.08.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת