אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ילן: הנימוקים בעד העלאת ריבית התחזקו בחודשים האחרונים

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
לאו דווקא. המדיניות הנוכחית של ריבית אפסית והדפסת
לאו דווקא. המדיניות הנוכחית של ריבית אפסית והדפסת כסף מיטיבה עם העשירים על חשבון העניים (משום שמנפחת את מחירי הנכסים והמניות שבהן מחזיקים בעיקר העשירים), ועם בעלי החוב על חשבון החוסכים (משום שהראשונים משלמים פחות ריבית, הואחרונים אינם מקבלים תשואה על חסכונותיהם). כך שאם הכלכלה הנוכחית תתמוטט, הדבר בהחלט עשוי להטיב עם חלק מהציבור, שאינו מושקע בנדל"ן או במניות, ושאין לו חוב. זה נכון שבאופן זמני האבטלה תרקיע שחקים, וכל מי שאין לו חסכונות וחי ממשכורת למשכורת עלול לסבול. אבל בטווח הארוך מצבם של העניים והחוסכים יהיה טוב לאין שיעור.
Flower | 27.08.16
10.
בדרך כלל האדם, ולא משנה מה מעמדו מגיב
בדרך כלל האדם, ולא משנה מה מעמדו מגיב רק לאחר שקורה האסון או ההתרסקות. כך לגבי הכלכלה עד שלא יקרה אסון, לא יהיה שינוי. גם אם רוצים לבצע שינוי, לבן אדם אין מושג איך, מתי ובמה להתחיל. לכן הוא נותן לזמן לעשות את שלו. ורק לאחר ההתרסקות הוא מחוייב להגיב, לפתע מתבהר לו מה הצעדים שעליו לעשות. זהו האדם, אין מה לעשות לגבי זה. כך קרה לכל אורך ההיסטוריה, במלחמות, רעידות אדמה, בכלכלה ובעוד תחומים אחרים. ידעו מה הולך לקרות, אך לא ידעו איך להגיב עד שבא האסון. פתאום הכל ידעו מה לעשות ואיך לפעול. לבן אדם קשה למנוע משברים צפויים. מניעת האסון הצפוי, זו תורה שיש ללמד בכל מוסד אקדמי. 
Submarine | 27.08.16
9.
כדי לקנות נדלן או להתקדם בחיים צריך לדעת
כדי לקנות נדלן או להתקדם בחיים צריך לדעת שאין קיצורי דרך !!!! הנוסחה הפשוטה היא לעבוד יותר....להוציא פחות...לתקופה של 30 שנה ואז אפשר לעשות צעד קטן שיתן דחיפה לילדים כדי שמצבם יהיה טוב מהדור הקודם בקיצור:קשה לצאת ממעגל העוני או מהעשריון שנולדים ומי שחושב שהממשלה אשמה טעות בידיו
Tag | 27.08.16
8.
מאז שנות ה-70 כל כלכלת ארה"ב היא בועה
מאז שנות ה-70 כל כלכלת ארה"ב היא בועה שהולכת ומתנפחת. בסוף שנות ה-70 חדלה התופעה הייחודית לאמריקה של שכר שעולה בכוח הקניה שלו מדי דור. בנקודה הזו כלכלת ארה"ב היתה אמורה לקפוא ואז לקרוס. מה שמחזיק אותה בחיים מאז זו אשליית הקרדיט. מאז סוף שנות ה-70 הציבור האמריקאי קונה הכל בקרדיט, כולל בקבוק מים בסופר. ב-2008 אחת מבועות המשנה הגדולות החלה לפקוע בבום אדיר. הציבור האמריקאי לא היה יכול יותר להחזיר את החובות המצטברים. מייד נכנסו הפוליטיקאים והדפיסו הרבה כסף כדי לתפור את הבועה חזרה למימדיה הקודמים. אלא שבכך הם רק הגדילו עוד יותר את אם כל הבועות - החוב של ממשלת ארה"ב. מה הבעיה של ילן? היא לא רוצה להיות זאת שבקדנציה שלה אם כל הבועות תפקע. זה לא רק אסון לרזומה, זה יכול באופן מילולי לעלות לה ולאחרים בראשם. זה תסריט מאוד מפחיד בארה"ב. כיום למשטרה בארה"ב יש הוראה מפורשת לעצור כל תרחיש כמו תנועת "לכבוש את וול סטריט" מלחזור על עצמו. איך עוצרים? יורים כמו ששוטרים אמריקאים אוהבים לעשות. כשאם כל הבועות תפקע, משקיעים ברחבי העולם יחליטו שמאחורי בועת הדולר אין כלום, ושזה הזמן להפטר מהדולר. זה יהיה משבר עולמי שבהשוואה אליו 1929 תיראה כמו טיול בפארק. יוטיוב watch?v=0HTkEBIoxBA
Dice | 27.08.16
4.
רונן מנחם מבנק מזרחי טפחות,  הבנק שמוכר הכי
רונן מנחם מבנק מזרחי טפחות,  הבנק שמוכר הכי הרבה משכנתאות, מצנן ומעמעם את חשיבות השינוי הקרב ובא.  בנק מזרחי טפחות מעונין למכור לכם משכנתאות רעילות ביוקר.  אחרי שימכור לכם הוא ימכור את החוב המסוכן שלכם לחברות הביטוח ואז הוא יוכל להמשיך למכור עוד משכנתאות לשכמותכם.  אל תאמינו לרונן מנחם.  הישמרו מפני פרשנים אינטרסנטים שהצליחו להשתלב בכותרת. 
Flask | 26.08.16
1.
בקיצור, היא לא חידשה דבר. כבר שלוש שנים
בקיצור, היא לא חידשה דבר. כבר שלוש שנים שאנחנו שומעים הבטחות שהפד או-טו-טו מעלה ריבית, וחוץ מרבע אחוז עלוב בדצמבר האחרון הם לא עשו דבר. הריטואל חוזר על עצמו כל פעם מחדש - יילן יוצאת בהצהרה שהמשק האמריקאי במצב טוב, ושהסיכויים להעלאת ריבית גבוהים, ובסוף היא מוצאת איזה תירוץ כדי לדחות את זה בעוד חודש או חודשיים. פעם זה סין, פעם זה ברקסיט, וכן הלאה. מתי הציבור יבין שזאת בדיחה?
Flower | 26.08.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת