אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

לשים את הרגל בדלת: איך להיכנס לתחום עבודה מבוקש בלי ניסיון

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

19.
״בוגרת מדעי המחשב בבינתחומי ....שלמדה במוסד ברמה נחשבת״.
״בוגרת מדעי המחשב בבינתחומי ....שלמדה במוסד ברמה נחשבת״. חמוד, פה מתחילה הבעיה , הבינתחומי הוא הרבה דברים, מוסד ״ברמה נחשבת״ הוא לא אחד מהם, כנ״ל אורט בראודה, מכללת ג'ון ברייס או מכללת אפקה. חברות לא יהססו שנייה לקלוט בוגר טכניון או אוניברסיטת בן גוריון או אוניברסיטת ירושלים עם אפס נסיון.
Coathanger | 03.09.16
17.
לדעתי לא צריכה להיות איך אני"משיג" עבודה, אלא
לדעתי לא צריכה להיות איך אני"משיג" עבודה, אלא איך אני הופך את עצמי לבעל ערך לחברה.אני בגישה שצריך להתמחות בנישה קטנה מאד ובכך לצבור יתרון יחסי. קחו כמה חודשים מהחיים שלכם  או תואר שני ותחפרו בנישה מסויימת. אם אתם מתכנתים, תתחמחו בסוג מסויים של תכנות, או שפה חדשה, אם אתם עורכי דין, תלמדו על הנישה בא אתם רוצים לעסוק. תכינו "תיק עות" שמראה המחקר האישי  שלכם. בין אם זה מאמרים שפרסמתם, תכנה שכתבתם לבד וכדומה.  הכל עובד על יתרון יחסי 
Bucket | 03.09.16
16.
גדל פה דור של עצלנים ונצלנים ומפונקים דור
גדל פה דור של עצלנים ונצלנים ומפונקים דור האינטרנט והפייסבוק שלמזלם הכל מוגש להם בכפית והם עוד מתלוננים.  כשבני דור סיימו ללמוד בשנות ה90 לא היה אינטרנט ונאלצנו להמתין לעיתון של שלישי או שישי.  עבדנו גם בתפקידים שלא קשורים למקצוע גם אחרע סיום הלימודים כי מה לעשות צריכים להרוויח.  היום הכל זמין נגיש עד הפה. היום אנשים לא מוכנים לעבוד בשכר מנופח או משים ישר להיות מנהלים גדולים
Sushi | 02.09.16
15.
אין באמת דין אחד, כי ככל שקורות החיים
אין באמת דין אחד, כי ככל שקורות החיים שלנו מתארכים יש הרבה יותר פרמטרים להשוואה (ולא רק ״תואר אקדמי״). ישוו אותך מול בוגר בלי נסיון בכלל מאוניברסיטה טובה, מי עדיף? ומה אם ישוו מול מישהו עם נסיון במשרה מלאה ובלי תואר? כנראה שזה מאוד תלוי גם בחברה, גם בך וגם באופי הנסיון שלך. להערכתי, בהנחה שמשרת הסטודנט שאתה מדבר עליה היא לא בחברה עם מוניטין מאוד מאוד גבוה (לדוגמא, גוגל), בהנחה שאתה לא כוכב מטורף, ושלא צברת מספיק קשרים כך שההמלצות יגשרו לך על הפער בקורות החיים - הדרך הכי מהירה להתקדם בדרך הזו היא להמשיך למשרה מלאה באותו מקום עבודה. הם כבר מכירים ומרוצים ממך, יש לך יתרון על מועמדים אחרים כי אתה מכיר את העיסוק, ובסה״כ תתברג כנראה בתפקיד טוב יותר מאשר במקום שלא מכיר אותך בכלל. אם יש לך אפשרות, נסה לבחור במשרת סטודנט בחברה ברמה גבוהה, כי בחברות ששיקולי כוח האדם שלהן מושפעים בעיקר מגובה המשכורת, תתפתח פחות טוב. בנוסף, כדאי לכוון לחברה שגם תרצה להמשיך בה אחרי שנתיים. שים לב שלוקח קצת זמן עד שאתה נהיה טוב בעבודה שלך, ובמשרת סטודנט הכל קורה יותר לאט - לא רק בגלל שיש פחות זמן (שנה של סטודנט היא בערך 3-4 חודשי עבודה), אלא גם בגלל שפחות נותנים לך משימות מורכבות (כדי שהן יסתיימו מהר קלנדרית) ואתה לומד בקצב איתי יותר (יותר קל כשמתרגלים כל יום). לכן גם אם שנתיים של סטודנט נשמעות לך המון, על הנסיון שלך זה נותן אפקט שיותר דומה לחצי שנת נסיון, שזה לא נקודת פתיחה מאוד גבוהה בשוק העבודה.
Lobster | 02.09.16
13.
מסכים 100% עם שיילי, מהנסיון שלי - תואר
מסכים 100% עם שיילי, מהנסיון שלי - תואר בעברית הוא נכס חזק מאוד בחיפוש עבודה. זה לכאורה הפוך ממה שכתוב בכתבה, שנסיון חשוב יותר מציונים - אבל זה נכון בעיקר לבוגרי מכללות. מי שבוגר מכללה יהיה לו יותר קל להתתקבל עם נסיון וציון נמוך. לגבי בוגרי תואר במדעי המחשב מהאוניברסיטאות, יהיה לםה לדעתי יותר קל למצוא עבודה עם ציון 90 (אפשר לקבל קצת עיצות ממישהו בכיר בתעשיה לגבי איך כותבים קורות חיים ומה אומרים בראיון). הם גם ימצאו עבודה עם יסיימו על 70 ועם נסיון, אבל עבודה פחות טובה
Planet | 02.09.16
5.
התחלתי בתחום שלי במשכורת פח, עבדתי בעבודות שלא
התחלתי בתחום שלי במשכורת פח, עבדתי בעבודות שלא תמיד היו מתייחסים אליי כמו שהייתי רוצה אבל לדעתי זה חלק מהתליך בארץ. אני גם חושב שזה מחזק אותך כבן אדם קצת לאכול קקה לפני שאתה עולה למקומות הטובים. אתה לומד להעריך ואתה גם צובר ניסיון יקר. זה משתלם בסוף אבל צריך סבלנות ואורך רוח. לאט לאט טיפסתי בסולם, עם משפחה ולפעמים גם בשתי עבודות אבל היום ואני שש שנים בתחום ומרוויח יפה מאד.
Carrot | 02.09.16
4.
עצה חשובה, לפחות בנוגע להייטק: אם אין לכם
עצה חשובה, לפחות בנוגע להייטק: אם אין לכם רקע בתחום, אל תלמדו במוסד אקדמי פחות נחשב. יש 3-4 אוניברסיטאות נחשבות בתחום מדעי המחשב, ותואר בכל מוסד אחר הופך את הסיכוי שלכם לעבוד בפיתוח תוכנה (ולא ב-QA, אוטומציה, PS וכו׳) לקטן משמעותית. שימו לב שלא מדובר בגחמה של המעסיק, אלא בעובדה שתנאי הקבלה והכישורים והעבודה הקשה הדרושים להצלחה במוסדות האלה גבוהים בכמה סדרי גודל מבמקביליהם. כשאתם בוגרים ללא נסיון, ה״קבלות״ היחידות שלכן הן התואר האקדמי, ולכן זה מאוד משמעותי.  חשוב להבין, בתחום מדעי המחשב התואר לא משמש להכשרת עובדים, מרבית הקורסים לא רלוונטיים כהוא זה לעבודה היומיומית. התואר משמש להיכרות בסיסית ביותר עם העולם הטכנולוגי, אבל בעיקר לפיתוח החשיבה, התמודדות עם אתגרים והרחבת אופקים. פה טמון כל הקושי של הבוגרים להשתלב בשוק העבודה. כשאני קולטת עובד ללא נסיון לצוות שלי, הוא זקוק לשעות רבות של חניכה. במשך לפחות חצי שנה הוא עולה כ-20% משרה של מפתח נוסף, בכיר ויקר יותר. מה גם שמשימות מתבצעות משמעותית מהר יותר כשהן מתבצעות על-ידי עובד שמכיר היטב את הטכנולוגיה, הסביבה, האפשרויות העומדות בפניו ויש לו נסיון רב יותר בפתרון בעיות. לכן גם המשכורת ה״נמוכה״, המוטיבציה הגבוהה והנכונות להיות זמינים גם אחרי שעות העבודה (יחסית סטדנרטי בהייטק, אגב, בכל רמות הנסיון), לא נותנים לבוגרים ללא נסיון יתרון אמיתי.  משתי הסיבות האלו - שההכשרה מתבצעת בתחילת הקריירה ולא במהלך התואר, ושהתואר האקדמי הוא ההוכחה היחידה לכמה מוצלח העובד - אתם יכולים להבין למה פרט שעלול להשמע שולי, כמו זהות המוסד האקדמי*, מאוד משפיע על סיכויי הקבלה לעבודה - אם לחזור לעצה שלי...  בכל מקרה, בהצלחה לכולם! אל תתייאשו :)  *וזה בלי להזכיר שיש יותר סיכוי שתתקלו בסטודנטים עם רקע בתחום (רקע צבאי, למשל) במוסדות הנחשבים יותר, מה שיכול לסייע באופן מאוד משמעותי בנטוורקינג - ונטווורקינג יכול לעשות כל את ההבדל.
Lobster | 02.09.16
3.
עצה חשובה, לפחות בנוגע להייטק: אם אין לכם
עצה חשובה, לפחות בנוגע להייטק: אם אין לכם רקע בתחום, אל תלמדו במוסד אקדמי פחות נחשב. יש 3-4 אוניברסיטאות נחשבות בתחום מדעי המחשב, ותואר בכל מוסד אחר הופך את הסיכוי שלכם לעבוד בפיתוח תוכנה (ולא ב-QA, אוטומציה, PS וכו׳) לקטן משמעותית. שימו לב שלא מדובר בגחמה של המעסיק, אלא בעובדה שתנאי הקבלה והכישורים והעבודה הקשה הדרושים להצלחה במוסדות האלה גבוהים בכמה סדרי גודל מבמקביליהם. כשאתם בוגרים ללא נסיון, ה״קבלות״ היחידות שלכן הן התואר האקדמי, ולכן זה מאוד משמעותי.  חשוב להבין, בתחום מדעי המחשב התואר לא משמש להכשרת עובדים, מרבית הקורסים לא רלוונטיים כהוא זה לעבודה היומיומית. התואר משמש להיכרות בסיסית ביותר עם העולם הטכנולוגי, אבל בעיקר לפיתוח החשיבה, התמודדות עם אתגרים והרחבת אופקים. פה טמון כל הקושי של הבוגרים להשתלב בשוק העבודה. כשאני קולטת עובד ללא נסיון לצוות שלי, הוא זקוק לשעות רבות של חניכה. במשך לפחות חצי שנה הוא עולה כ-20% משרה של מפתח נוסף, בכיר ויקר יותר. מה גם שמשימות מתבצעות משמעותית מהר יותר כשהן מתבצעות על-ידי עובד שמכיר היטב את הטכנולוגיה, הסביבה, האפשרויות העומדות בפניו ויש לו נסיון רב יותר בפתרון בעיות. לכן גם המשכורת ה״נמוכה״, המוטיבציה הגבוהה והנכונות להיות זמינים גם אחרי שעות העבודה (יחסית סטדנרטי בהייטק, אגב, בכל רמות הנסיון), לא נותנים לבוגרים ללא נסיון יתרון אמיתי. משתי הסיבות האלו - שההכשרה מתבצעת בתחילת הקריירה ולא במהלך התואר, ושהתואר האקדמי הוא ההוכחה היחידה לכמה מוצלח העובד - אתם יכולים להבין למה פרט שעלול להשמע שולי, כמו זהות המוסד האקדמי*, מאוד משפיע על סיכויי הקבלה לעבודה - אם לחזור לעצה שלי... בכל מקרה, בהצלחה לכולם! אל תתייאשו :) *וזה בלי להזכיר שיש יותר סיכוי שתתקלו בסטודנטים עם רקע בתחום (רקע צבאי, למשל) במוסדות הנחשבים יותר, מה שיכול לסייע באופן מאוד משמעותי בנטוורקינג - ונטווורקינג יכול לעשות כל את ההבדל.
Lobster | 02.09.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת