אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

במלכודת הבטיחות

63 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

63.
הכתבה מתפרסמת במקביל לרמזים של ה"פד" שהריבית בדרך
הכתבה מתפרסמת במקביל לרמזים של ה"פד" שהריבית בדרך לעלות. ראו איזה פלא. בכל העולם ממהרים עכשיו, למכור נכסים בטוחים ומחירם יורד. ההצעה של פרחי, דווקא להוריד את הריבית, היא הרסנית והיתה גורמת לעלייה נוספת ומחסור גדול יותר בנכסים בטוחים.  
Tag | 11.09.16
62.
תורת הכלכלה במשבר: פתאום צרכנים מתחילים לבחון את
תורת הכלכלה במשבר: פתאום צרכנים מתחילים לבחון את ערכם האמיתי של דברים. לא תאוריות או גליונות-אקסל... באמת כמה שווה לי לקנות, נניח, רכב חדש כעת. אם המגמה תגיע גם לאנשי עסקים (או חמור מזה: לקובעי מדיניות), התאוריות יתקפלו לגמרי.
Carrot | 11.09.16
60.
בועה, בועה, בועה בהחלט יש התייחסות לנושא -
בועה, בועה, בועה בהחלט יש התייחסות לנושא - אפילו אג"ח מגובה משכנתאות לא נחשב בטוח. נדל"ן בארה"ב נחשב השקעה בטוחה עד לפני מספר שנים, ועכשיו עדיין רחוק מהשיאים שהגיע אליהן אז. בנוסף: * נדלן=ריכוז ההשקעות במקום פיזור שלהן - אתה תלוי במחיר הדירות בארץ מסוימת, בעיר מסוימת, ברחוב מסוים. מספיק שיעברו חרדים או ערבים לדירה ליד והמחיר עשוי לצנוח (עזוב לרגע אם זה תקין או לא).  * נדלן = ההיפך מנכס סחיר. אחת הדרישות ל"בטוח" זה שאתה בטוח שברגע שתצטרך את הכסף תוכל לממש בלי הפסד משמעותי. השכנים שלי מכרו עכשיו ב- 30% מתחת לשוק רק כי הנכס לא נמכר במחיר סביר ואחרי חצי שנה כבר היו זקוקים לכסף בדחיפות (חבל לי שלא ידעתי שיסתפקו במחיר כזה) אם כבר אתה רוצה להשקיע בנדל"ן, עדיף להשקיע במניות REIT או במחקה מדד של מניות REIT - זה פותר את שתי הנקודות לעיל. היית שם 80% מההון שלך על קרן כזאת, ואפילו לוקח הלוואות כדי להשקיע בה?
Bike | 10.09.16
58.
אילנה תפטרי את הפנסיונר !!! יש פרופ ויש
אילנה תפטרי את הפנסיונר !!! יש פרופ ויש פרופ !!! הבעיה שכולם ע(א)לוב(פ)ים בתיאוריה! יש בעולם המערבי אין סוף כסף שמחפש השקעות מניבות !!! ויש דרישה להשקעות אין סופית במדינות אפריקה - אמריקה הדרומית , מקסיקו ובמדינות המזרח הרחוק (לא סין ולא קוריאה ) אז מה הבעיה ? תפעילו קצת את הדמיון ותמזגו את שתי הרצונות ותפתחו את המדינות האלה בתשתיות . בתים  יצור אוכל  והשכלה ואז אף אחד לא יצטרך להגיע לאירופה או ארה"ב  פשוט יהיו להם תנאים בסיסים טובים לחיות בכבוד ולא שיהפכו במדינות המערב - לשואבי מים וחוטבי עצים אתם הבנתם את זה? שבת שלום
Corn | 09.09.16
57.
ההפרופסור "המכובד" מצדיק את הטירוף של הנגידים בעולם
ההפרופסור "המכובד" מצדיק את הטירוף של הנגידים בעולם שהביא לאסון ל99% ממשקי הבית שמקבלים 0% מצד אחד על חסכונותיהם ומצד שני נוטלים הלוואות מכסף שאין להם לממן את הנסיעה לחול, את הרכב, או שיפוץ וקניית הבית.   ריבית 0% ושלילית היא אסון והניסוי הגדול בתולדות של האנושות לשפיכת כסף כנראה ייגמר בקטסטרופה מאחר שקצב הצמיחה נמוך , חוב טפח פי 4 ממשבר 2008. .   צריך להבין גם  שמצד אחד קצב הילודה יורד משמעותית בעולם ומצד שני תוחלת החיים עולה- שני אלו מבשרים רעות לכלכלה העולמית. בנוסף הקפיטליזם קרס שדאג לחלץ רק את האחוזון העליון ששולט על העולם ודופק את שאר 99% . ריבית המלאכותית  מאלצת אנשים לקנות נכנסים מסוכנים כגון מניות ונדלן ויוצרת בועות בקנה מידה היסטורי.  צר לי שהפרופסור מגיע מהמילייה של הפמליה המטורפת- של קורודה- ילן -ברננקי- פישר ודראגי ומצדיק את הפעולות הבלתי שפויות שלהם שנועדו לשרת את האחוזון העליון
Cactus | 09.09.16
55.
נותנים לזמן לעשות את שלו, עד המשבר הבא.
נותנים לזמן לעשות את שלו, עד המשבר הבא. רק אז קובעי המדיניות משנים כיוון, זורקים את ארגז הכלים שאיתו התנהלה הכלכלה עד המשבר. לאחר המשבר עושים שימוש בארגז כלים חדש, עד המשבר הבא. כך הלוך וחזור לאורך השנים בעבר ובעתיד לבוא. בין לבין מי שיודע לנצל הזדמנויות, עושה הון כל עוד הדבר אפשרי. זאת היא המציאות בפשטותה בעבר, בהווה, ובעתיד. 
Coathanger | 09.09.16
53.
כשהריבית תעלה קצת, מיד ישתחררו לשוק נכסים בטוחים,
כשהריבית תעלה קצת, מיד ישתחררו לשוק נכסים בטוחים, משום שמחירים יירד. כשהריבית תעלה עוד יותר, ישתחררו הרבה נכסים בטוחים.  ככל שהריבית עולה, מחירי הנכסים יורדים. ההצעה של פרופ' דמיקולו להוריד עוד את הריבית, תיצור מחסור גדול יותר של נכסים בטוחים.  בנקאים ומליארדרים תאבי בצע, הם שעומדים מאחורי הדמיקולו הזה.
Pin | 09.09.16
48.
עוד דבר שלא מוזכר בכתבה ...ההבנה של בני
עוד דבר שלא מוזכר בכתבה ...ההבנה של בני 40+. שתוכלת החיים עולה והחרדה שהכסף שנחסך בקרנות הפנסיה לא יספיק ... גורמת לאנשים לחסוך יותר ולבזבז פחות וזה פוגע בצמיחה הכלכלית כי כח הקנייה של הגילאים האילו עובר להשקיע בחסכונות לגיל הזהב !!
Grapes | 09.09.16
46.
צריך לדייק . אי תשלום מסים באופן חוקי
צריך לדייק . אי תשלום מסים באופן חוקי או לא חוקי הוא עניין אחד שמטופל בדרך כלל על ידי רשויות המיסים והמעמ . לצבור נכסים פיננסים הוא מהלך חוקי למהדרין שתלוי באסטרטגיות של כל חברה וחברה . הריבית הזולה היא לא תוצאה של הדפסת הכסף שעושים הבנקים המרכזיים בכל ארץ באמצעות קניית אגחים אלא מהלך יזום נוסף על ידם לאושש את הכלכלה שדורכת במקום . בארצות הברית הפסיקו עם ההדפסה שנקראה ההקלה הכמותית והעלו את הריבית לפני כשנה פעם ראשונה ויכול להיות שכבר החודש יעלו אותה שוב שזה מהלך נדרש ביותר לנרמל את השוק כי כסף זול ללא ריבית רק יוצר בועות שיפילו שוב את השווקים כמו שקרא ב 2008 .
Hammer | 09.09.16
39.
חוקר דמיקולו. אלן גרינספאן הוריד את הריבית וגרם
חוקר דמיקולו. אלן גרינספאן הוריד את הריבית וגרם לכל התופעות, שפרחי מונה כ"פורס מז'ור". דוקא הריבית הנמוכה גורמת להגדלת המינופים. הריבית הנמוכה ניפחה בועות מסוכנות. של מחירי בועה בנכסים+חובות. רק העלאת הריבית תחזיר את השפיות לשווקים. נגידי הבנקים המרכזיים, מובילים אותנו לכאוס פיננסי, שיהפוך למשבר כלכלי עמוק מאד
Pin | 09.09.16
38.
הבעיה היא עודף כסף, לא חוסר בנכסים. יש
הבעיה היא עודף כסף, לא חוסר בנכסים. יש עודך מטורף של כסף ממונף מגופים פיננסים שמושקע באגחים בטוחים ומפיל את התשואות שלהם. זו הסיבה שאין אינפלציה למרות עודף הכסף, הוא מושקע באגחים ולא בצריכה, כך שאין עודפי ביקוש לסחורות ועליית מחירים.
Planet | 08.09.16
37.
בשביל הבנקים, הריבית היא לא אפסית ולא שלילית.
בשביל הבנקים, הריבית היא לא אפסית ולא שלילית. הבנקים גובים על הלוואות שהם נותנים 4.5% ויותר. התשואה של הבנקים על 10% על ההון. הם מרויחים יופי! הריבית היא אפסית, רק על החסכונות של הציבור. הציבור הרחב נפגע. החסכונות שלו נשחקים מאד.
Pin | 09.09.16
34.
ביל גרוס מלך האגחים האמריקאי טוען את ההיפך
ביל גרוס מלך האגחים האמריקאי טוען את ההיפך מהפרופסור הנכבד . על הפד להעלות את הריבית באופן דחוף כדי לנרמל את השוק קרי , האגחים שהם כיום על הקרשים יניבו ריבית חיובית, ויהיה ביקוש מוגבר למניות החברות שירדו בין 20 ל40 אחוז להערכתו , והקונים ינהרו מכל העולם לנכסים הללו . הנהירה והביקוש הזה הוא שיהפוך אותם לנכסים בטוחים כי אין שום אלמנט אחר שיעשה זאת . הדבר רק יחזק את הכלכלה האמריקאית עוד יותר . כשיהיה הרבה כסף לאזרחים ביד ולא יעצר בבנקים יעלו הביקושים לפחות בארצות הברית ועמה האינפלציה שהפד כל כך כמהה לה . מעל הכל ברור , אם ביל גרוס צודק , עניין הנכסים הבטוחים הוא תוצאה של טימינג וביקוש ובמילים אחרות , אחרי הגל החמישי של העליות והשיאים דרוש כמו תמיד מיני משבר בשביל להניע מחדש את העגלה שעומדת לשקוע בבוץ בעיקר בגלל עודף ייצור עולמי על ביקושים והעדר תחרות אמיתית של סחורות ומטבעות . הנעשה בשוק הנפט מעיד שיש דברים בגו . אני נוטה להסכים עם ביל גרוס למרות המאמר המעניין והתאוריות יוצאות הדופן של הפרופסור הנכבד . אני בכלל מתקשה להבין למה אנשים קונים אגחים בידיעה שהם יפסידו כסף עליהם במקום לשמור את הקפיטל שלהם בבית מתחת לבלטה עד יעבור זעם . ממילא האינפלציה זעירה ובטלה בשישים !
Hammer | 08.09.16
26.
כל שנה יש כוכב תורן במקרו כלכלה, שמן
כל שנה יש כוכב תורן במקרו כלכלה, שמן הסתם עשה דוקטורט בתחום צר ומשווק את התזה שפיתח [וממשיך לפתח] .  בדיוק ככל אלה העוסקים בכל תחום אחר. בסופו של יום כלכלה עולמית הינה מטריצה מורכבת מאד , מאד, אם כמעט אינסופ פרמטרים מתמטים, ועוד פרמטרים פסיכולוגים, מדיניים, ואפילו פלילים.  משבר הפריים של 2008, שלמעשה היה משבר של התנהגות פלילית של הבנקים הגדולים, שטוטאה מתחת לשטיח לכסות על מחדלי הרגולציה הממסדית, האמונה על הפקוח על הבנקים.  והיסוד של כלכלה בריאה, בסופו של יום, היא הכלכלה של אבי, ז''ל, שלמד שבע שנות בי''ס יסודי [מאד] .הוא תמיד טען, שהתנהלות כלכלית בריאה היא להרוויח 10 יחידות תשלום, ולבזבז 7-8 מהם, ולעולם לא יותר.  זה טוב גם במיקרו וגם במקרו, גם אז, גם היום, וגם מחר.
Umbrella | 08.09.16
21.
השקעה בתשתיות זה גורם מעודד צמיחה? ממש לא.
השקעה בתשתיות זה גורם מעודד צמיחה? ממש לא. זה רק כסף שעובר ממיגזר אחד לשני. מהממשלה שיוזמת / מפקחת / מאשרת השקעות בתשתיות למיגזר שעובד בזה בפועל. גורם מעודד צמיחה זה ייצור של תוצרת שוות כסף 'יש מאין בפועל'. מה זה ייצור של תוצרת שוות כסף 'יש מאין בפועל'? זה חקלאות למשל, כאשר זורעים זרעים שעולים סכום X ומוכרים אח"כ את התוצרת שגדולה בהרבה מכמות הזרעים בסכום Y גדול מ- X. היו לנו זרעים וגידלנו עגבניות. זוהי צמיחה אמיתית. מישהו בא והביא משהו חדש וקיבל תמורתו רווח בכסף. משחקים בבורסה זה רק משחקים בעבודה יצרנית של אחרים. יש גבול לחלק מהאוכלוסיה שיכול לחיות רק מעבודה משרדית או מהעברת מוצרי צריכה מאחד לשני הווה אומר מסחר. הדברים הכי בסיסיים בעולם הם אוכל ומים (ומקום מגורים כמובן). ככה שבלעדיהם, לא הייתה בכלל שום כלכלה. כל הכלכלה העולמית מתבססת על זה שבאיזה מקום בתחתית של הפירמידה, יש לאנשים את הרווח ההתחלתי של אוצרות טבע שניתנו לנו 'בחינם'. רק כך מתאפשר קיום הכלל של השקעה במחיר X ומכירה במחיר Y גדול מ-X. הגיע הזמן הכל הקפיטליסטים יבינו בידיים של מי הכוח האמיתי...
Apple | 08.09.16
18.
הבעיה שהכלכלות איבדו את עקרון המחזוריות כתוצאה מהזרמת
הבעיה שהכלכלות איבדו את עקרון המחזוריות כתוצאה מהזרמת הנזילות , המשקיעים מבינים שצריך להגיע משבר , משבר ענק שממנו הממשלות לא יצליחו לברוח כמו ב 2008 ויתחלו באמת לעבוד על מנת לתקן את הכלכלה כל מה שעשו עד היום זה לקחת את משבר 2008 ופשוט להעביר אותו לעתיד הרחוק   ע"י מניפולציה מוניטרית וזה מה שיש למשקיעים בקודקוד הם מבינים שמדובר בכלכלת פונזי וכמו כל דבר בחיים אין ארוחות חינם וגם הפעם ישלמו את המחיר בריבית דריבית , לגבי הנכסים הבטוחים אם אתה חושב שהבנק שלך עלול להתאדות אז מזומנים בחשבון זו לא אופציה ואג"ח בתשואה שלילית הופך לשמש תעודת ביטוח ליום הדין שמוכנים  לשלם עליה  .
Sword | 08.09.16
17.
מה שמיוחד ב״כוכבי כלכלה״, הוא שהם צצים כמו
מה שמיוחד ב״כוכבי כלכלה״, הוא שהם צצים כמו פטריות, ואף אחד מהם לא עשה שום דבר שתרם לכלכלה חוץ מספקולציות חסרי שחר. זה כמו שבישראל כל תלאביבי מצוי יודע מדוע ביבי הורס את הכלכלה ואיך פותרים את משבר הדיור. פקה פקה. אם אלון מאסק, או טים קוק ידברו על כלכלה, זה יהיה הוגן, אבל מה עשה האדון הזה ודומיו שנרצה לשמוע אותם ? הכלכלה מתבררת ככאותית. נראה שהתחרות היא מי יותר קיצוני כדי לקבל כותרת בניויורק טיימס ביום שישי. הם נעלמים כשהנבואות שלהם מתבררות כלא נכונות.
Popsicle | 08.09.16
16.
שים לב כי הפרופ' דיבר בפרט על הריביות
שים לב כי הפרופ' דיבר בפרט על הריביות בעבור נכסים בטוחים קרי אג"ח ממשלתיות ולא באפן כללי כפי שאתה תארת, אתה צודק שהורדת ריבית יכולה לשמש אמצעי לאושש שוק במיתון אבל במקרה המתואר מדובר במקרה בעל השפעות הפוכות שבו עודף הביקוש והמחסור בהצע לנכסים בטוחים יוצר התייקרות המוצר והורדת התשואה עליו
Beer | 08.09.16
13.
בקיצור, הכללים המקובלים קרסו.  זה קורה בכלכלה כל
בקיצור, הכללים המקובלים קרסו.  זה קורה בכלכלה כל דור או שניים, ואף כלכלן (מלבד יחידי סגולה כמו אקרלוף, שילר או קין האוסטרלי) לא מעז לומר: הכל חרטא בלי בסיס מדעי. בדרך כלל, במצב כזה עושים ריסטארט (מלחמה, לפעמים עולמית).
Pizza | 08.09.16
12.
בכל פעם בא גאון תורן, שהכלכלה העולמית בדרך
בכל פעם בא גאון תורן, שהכלכלה העולמית בדרך למיתון ומפרט מה הסיבות לכך. כל אזרח שעיניו בראשו יודע שכל 10 שנים, פחות או יותר, יש מיתון והכלכלה מקרטעת, ולא יתכן אחרת. גם הכלכלה זקוקה לאיפוס מחדש, כמו בכל דבר בחיים. גם אם נלך לשיטתו של הגאון התורן, זה מה שאמור לקרות. מיתון וכלכלה מקרטעת כל כמה שנים.
Bee | 08.09.16
8.
בס"ד כל הבעיה,זה שכאשר הממון נמצא בידיים של
בס"ד כל הבעיה,זה שכאשר הממון נמצא בידיים של יהודי כשר,אז הגוונים של הממון מאירים,וכאשר הממון יוצא מידיים של יהודי כשר,אז הממון מייד מאבד את הגוונים שלו ואין להם הנאה והצלחה בו,והם רק נופלים לבור ללא תחתית של עוד ועוד ולא מספיק,זה מה שנקרא עושר שמור לבעליו לרעתו,ולכן כדאי ללמוד את התורה של רבינו נחמן בן פיגא ע"ה זצ"ל זיעא,כדי להבין את הנושא,בהצלחה
Umbrella | 08.09.16
7.
קראתי, אשכח הכל במהרה. נגידי בנקים יכולים להעלות
קראתי, אשכח הכל במהרה. נגידי בנקים יכולים להעלות או להוריד ריבית. מה מציע להם הפרופסור (רמז - כלום). כל שאר הניתוחים המלומדים אינם רלוונטים. ובכלל לא הבנתי מה הבעיה בריבית האפסית? זו הזדמנות להשקיע בתשתיות וכו... גורמים מעוררי צמיחה. 
Clover | 08.09.16
6.
ריביות נמוכות מדי? לא הבנתי, 0% זה לא
ריביות נמוכות מדי? לא הבנתי, 0% זה לא מספיק נמוך? בכל אופן, הבעיה היא שהכלכלה מתייחסת לבני אדם בתור מספרים ושוכחת שכל מה שאדם רוצה זה חיים סבירים.  זה יהיה רק יותר גרוע עד המהפכה הבאה שבה עשירים יעלו על הגרדום שוב והעושר העולמי יחזור זמנית להתחלק בצורה יותר שוויונית. 
Box | 08.09.16
2.
הקשר הון תקשורת במיטבו. כל פעם שיש חשש
הקשר הון תקשורת במיטבו. כל פעם שיש חשש אמיתי בארה"ב שילן תעלה את הרבית מופיעים כתבות של "כוכבים עולים". אליבא דבתיי ההשקעות יש לשמר את הרבית הנמוכה ואחריי המבול. זוהי הפעם השניה שכלכלן מוגדר ככוכב עולה -רק כאשר הוא מצדד בשימור הרבית הנמוכה והבועה. מתי נדע שימי הבועה מאחרינו . כאשר שוק המניות בארצות הברית יגיב נורמלי לחדשות מקרו כלכליות .ירד ויעלה בהתאם לטיב החדשות ולא הפוך אך ורק מחשש לעליית הרבית.
Button | 08.09.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת