אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מרכז טאוב: השכר הריאלי קפוא כבר 15 שנה בשל יוקר המחיה

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
למה לא לעשות את הדברים הכי מתבקשים: למנוע
למה לא לעשות את הדברים הכי מתבקשים: למנוע מרשתות השיווק לגבות מחירים מנופחים עבור ירקות ולדאוג לזה שהחקלאים יקבלו אחוז סביר על התוצרת שלהם, מה שיעזור להם להגדיל את הפריון.  ובתחום של מחירי הדיור להעניק עדיפות במשכתנא לזוגות שזאת הדירה הראשונה שלהם אבל להגביל את נטילת המשכנתאות על ידי משקיעים ואספני דירות. בעזרת סבסוד והגבלה בחוק.
Radio | 19.09.16
12.
בטח תקוע כי הממשלה לדורותיה תוקעת אותנו כל
בטח תקוע כי הממשלה לדורותיה תוקעת אותנו כל הזמן ודואגת רק לעצמה ולסובבים שלה כמובן למגזר ציבורי חזירי כל אנשי הקבע אוכלי חינם למינהם טייקונים ורק לנו המגזר הפרטי לא דואגים לכלום הופכים אותנו לעבדים שלהם משלמים להם פנסיות תקציביות בשמיים עד מתי ניהיה פריירים חייבים שינוי....
Asher1977 | 19.09.16
11.
ותארו לעצמכם מה זה לחיות מקצבת נכות, פשוט
ותארו לעצמכם מה זה לחיות מקצבת נכות, פשוט גזר דין מוות. אף פעם הפער בין שכר המינימום לקצבת הנכות לא היה כזה גבוה, לפני 15 שנה הוא היה מאוד דומה, קצבת הנכות הייתה בערך אלפיים שקלים אבל גם שכר המינימום. היום קצבת הנכות היא פחות מחצי משכר המינימום, כל העלאה נוספת בשכר המינימום ללא העלאה מותאמת בקצבת הנכות היא גזר דין מוות לעוד ועוד נכים קשים. אם אתם חושבים שאתם זקוקים ממש ממש זקוקים למדיח כלים, לעוזרת בית, לתקציב מספק לאוכל מגוון ובריא, לחימום בחורף ולטלפון סלולרי למקרה שתתקעו, תתארו לעצמכם איך אנשים שבקושי יכולים להתקלח יכולים להסתדר בלעדיהם? אבל הם לא יכולים לממן את זה, ואף אחד לא דואג להם.
Radio | 19.09.16
7.
השכר הריאלי מוקפא, בגלל תיחמון חישוב המדד השנתי.
השכר הריאלי מוקפא, בגלל תיחמון חישוב המדד השנתי. חישוב המדד לא ריאלי הוא מה שנקרא, אינפלציה כבושה. כך המדינה לא משלמת תוספת יוקר. המדד הריאלי הוא מעל 10% אינפלציה בחישוב שנתי. בארגנטינה פעלו באותה שיטה, עד שהגיעו לפת לחם והכל קרס. מי שיבדוק בכמה מחירי המזון, הדלק וסל התחשיב של המדד, יגיע להעלאה במחיר סל המזון, של עשרות אחוזים. אין כל קשר בין ס"ה סל הצריכה לבין חישוב המדד. המדד המתפרסים הוא זיוף והטעייה מכוונת, ע"מ שלא תהיה העלאה בשכר העובדים.
Anchor | 19.09.16
6.
יוקר המחיה == דיור + מס. לפחות 75%
יוקר המחיה == דיור + מס. לפחות 75% מההכנסה ברוטו הולכים למיסוי (הכנסה, מע"מ, בלו, רכב, ארנונה, בט"ל ומס בריאות) ולדיור (בממוצע כ 30% מההכנסה נטו). ההוצאה הבאה, אגב, היא חינוך (כי 80% מהוצאות הרכב כבר נכללות במיסוי). אם היינו מקבלים פירות, ירקות, לחם, חלב וביצים בחינם - אולי היינו חוסכים 2% מההכנסה ברוטו. כל מי שעשה אי פעם אופטימיזציה מבין שעדיף להשקיע בהורדת מחירי הדיור והמיסים ולא להתמקד במה שהכי מושך את העין אבל פשוט חסר משמעות (לפחות למעמד הביניים).
homeless1984 | 19.09.16
5.
לאנשים יש זיכרון קצר... בתחילת שנות 90 המשכורת
לאנשים יש זיכרון קצר... בתחילת שנות 90 המשכורת מינימום היתה פחות מאלף שקל! ובהתאם למשכורת היו גם מחירים... כולל נדלן! גם בשנות 90 היה יקר לקנות דירה 3 חדרים במרכז! ואלו שרוצים מחירים של שנות 90 ביחד עם משכורת של 2016... חי בלהלנד!!! חהחהחהח תמיד כאשר שכר גלובלי יעלה אז גם יעלה מחיר של מוצרים כללים. כולל נדלן. ומתי עולה לאנו משכורת מינימום? עוד כמה חודשים האא? אז תקבלו עוד שנה מחירים ב20% יותר על כול מוצר 
Planet | 19.09.16
1.
השכר מוקפא, כי בפעם הקודמת ששר אוצר פופוליסט
השכר מוקפא, כי בפעם הקודמת ששר אוצר פופוליסט חילק מתנות, הגענו ל400% אינפלציה !!!  עיסקת החילוץ בהנהגתו של שימון פרס ובהשתתפות ההיסתדרות, כללה הפסקה (זמנית ?) של הצמדת המשכורות למדד.  ומאז, השכר במשק מוקפא, חוץ מלדרגים גבוהים ששואבים את כל הצמיחה אל כיסם.
Weights | 19.09.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת