אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

לא רוצים את הכסף שלכם

45 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

43.
לכולנו רע בתור שכירים. רק שרובנו לא מבינים
לכולנו רע בתור שכירים. רק שרובנו לא מבינים את זה. כמו שהיפופוטם לא תופש מה זה חיים מחוץ לביצה. הוסאלים באירופה במשך מאות רבות לא חיו במצב תמידי של מרמור. אחרת המהפכה הצרפתית היתה מתרחשת הרבה יותר מוקדם. כנ"ל לגבי העבדים בשדות הכותנה של דרום ארה"ב - רבים מהם ראו את חיי העבדות כצורת החיים היחידה שהם מכירים. אני לא מכיר הרבה אנשים שאילו היתה להם הבחירה, היו בוחרים לעבוד במקום עבודה אנטי-דמוקרטי על פני מקום עבודה דמוקרטי. לרובנו פשוט אין בחירה סבירה. אני מסכים עמך שכנראה כרגע השינוי יבוא מלמטה. קבוצה אחר קבוצה, אנשים יתארגנו בתאגידים דמוקרטיים, מבלי לנסות להוציא את השיטה הקיימת של חברות אנטי-דמוקרטיות מחוץ לחוק, כפי שלמשל העבדות או העסקת ילדים הוצאו מחוץ לחוק. אלא אם כן התהליך המקביל של זעם מצטבר של הציבור שעדיין כלוא בחיים של ניצול במקומות עבודה אנטי-דמוקרטיים יצבור מסה קריטית שתביע להתפרצות אלימה, כפי שקרה בעבר בהיסטוריה.
Clover | 24.09.16
41.
אתה מטיל ספק בכך שבברה"מ לא היתה דמוקרטיה?
אתה מטיל ספק בכך שבברה"מ לא היתה דמוקרטיה? כי אתה נשמע כאילו אתה לא בטוח. :) אין לי צורך לתרץ, כי אני לא חסיד שוטה של אף דעה. אני מביט במציאות כפי שהיא. מה לגביך? לגבי השאלה על כשלון הקיבוצים בישראל. נראה לי שכאן המקום להשיב על שאלה בשאלה. את ההיסטוריה של העבדות, פיאודליזם, קפיטליזם, אתה מכיר? איך הם התחילו? יום בהיר אחד הם נעשו דומיננטיים והשתלטו על העולם? או שקדמו להם מאות שנים של ניסיונות שכשלו? ואיך השניים הראשונים נעלמו? הרי בתקופה מסויימת הם היו ברירת המחדל באזורים רבים בעולם. הנה התשובה: חפש: Economic Update: How Markets Fail 24:11
Clover | 23.09.16
38.
אם בריה"מ וסין הן אכן קפיטליזם של מדינה
אם בריה"מ וסין הן אכן קפיטליזם של מדינה ולפיכך אינן מהוות דוגמה כושלת של קומוניזם, איך תתרץ את הקיבוצים בישראל? שעל אף המקדם בנתוני הפתיחה (קהילה של חברים צעירים ולהוטי אידיאולוגיה שאינם צריכים לדאוג לאוכלוסיה קשישה) ועל אף הסיוע והסוכריות מהמדינה במשך שנים, לא הצליחו להגיע למצב של רווחיות המבוססת פרופר על מודל כלכלי? האם הקיבוצים אינם ניסוי כושל של מה שאתה מטיף לו?
Button | 23.09.16
31.
רוב חברות הטכנולוגיה לא מיצרות מוצר פיזי (הייתי
רוב חברות הטכנולוגיה לא מיצרות מוצר פיזי (הייתי אפילו מגזים ואומר שהם גם לא מיצרות ערך אמיתי. לדוגמה סנאפצט, אפליקציות בזבוז זמן והרס הדור של היום ואולי גם המחר), הם רק מתווכות בנינו לבין אנשים או חברות אחרות ולדעתי כאן טמון ההבדל ביניהם לבין "הכלכלה הישנה". עדיף שחברות כאלה לא יכנסו לבורסה ושישארו עם המשקיעים הפרטיים שלהם.  כניסה שלהם לבורסה היא רק בשביל שהמשקיעים העשירים שלהם יעשו אקזיט מהיר. כשהם חברות פרטיות הם יכולות לדאוג יותר לאינטרס של הלקוח יותר מהאינטרס  של המשקיע. אני גם לא רואה סיבה שחברה אחת תשלוט על תחום שלם ותיהיה שווה מאות מיליארדים רק מתיווך. מצב כזה די מזכיר את הכלכלה הישנה רק קצת הפוך, למרות שזה מונופול הלקוח עדיין יוצא מורווח אבל העובדים מנוצלים ובלי שום זכויות בסיסיות.
Leaf | 23.09.16
26.
קרל מרקס חשב ש...? אין לך מושג. כי
קרל מרקס חשב ש...? אין לך מושג. כי מעולם לא קראת מה שהוא כתב. אחרת היית יודע שאין שום קשר בין מה שהיה בברה"מ לבין מה שמרקס כתב. כי מרקס ממש לא דיבר על איך המדינה צריכה לתפוס שליטה על מה שקורה ברמת התאגיד, והוא ממש לא דיבר על דיקטטורה של הפרולטריון ועל טרור. אבל הוא ממש כן דיבר על איך להביא את הדמוקרטיה שהובטחה לשווא במהפכה הצרפתית, אל החיים בפועל של כל אדם בחברה. שזה דבר שלא קרה מאז פרוץ המהפכה הצרפתית ועד ימינו. בין 5 ל-9 אין לך שום דמוקרטיה! כל עוד אתה שכיר יש לך החופש לבחור בין מנצל א' למנצל ב' במקרה הטוב, או בין חיים של אבטלה במקרה הרע. אבל אולי כן שמעת מההוא ששמע מההוא שלימדו אותו בבית הספר בימי סטלין, מה קרל מרקס כתב. נו טוב. אבל זה לא משנה כל כך כרגע מה מרקס כתב. מה שכן משנה זה שדמוקרטיה אין לך ואין לרובנו. גם אם אתה מוצא את זה נוח כרגע. מתי זה כבר לא נוח? כשאתה מקבל את הבעיטה בישבן. או כשמתישהו בחיים אתה מבין שמשלמים לך 10% מהשווי של מה שאתה בעצם מייצר. או כשמתישהו בגיל 60 אתה מגלה שהחסכונות שלך שווים כלום כי כמה מיליארדרים בדיוק החריבו את הכלכלה.
Clover | 22.09.16
24.
ל"החיים שלכם קלים". אני מזמין אותך ליום בחיים
ל"החיים שלכם קלים". אני מזמין אותך ליום בחיים של אחד מה-25% מבני ה-65 ומעלה בארה"ב שנאלצים לחיות מבערך $12,000 בשנה כדי להרגיש מה זה "חיים קלים". באיזו מדינה בעולם היה אי פעם סוציאליזם? התקדמנו מעבדות, לפאודליזם, ואז לקפיטליזם. בברה"מ ובסין היה ניסיון שתומכיו וגם מבקריו הקפיטליסטים לרוב קראו לו סוציאליזם. אבל לא היה בו שום דבר שנראה כמו עובדים שמנהלים את עצמם באופן דמוקרטי. כל מה שהיה בברה"מ ובסין זה קפיטליזם שמנוהל ע"י הממשלה. העובדים עצמם נותרו ללא שליטה במה שקורה להם. ממש כמו עשרות אלפי עובדי סיסקו הקפיטליסטית שמקבלים בוקר אחד בעיטה בישבן כי 15-20 בעלי מניות עיקריים החליט שזו הדרך להרוויח קצת יותר. דמוקרטיה זה לא. אז עדיין יש לנו לאן להתקדם.
Clover | 22.09.16
23.
אני גם מנצל את המעסיק ולא רק מנצלים
אני גם מנצל את המעסיק ולא רק מנצלים אותי. מעסיק אומנם משתמש בי בשביל להרוויח כסף, אבל אני משתמש במעסיק בשביל לצבור ידע וניסיון שאף אחד לא יכול לקחת ממני ועל הדרך אני מקבל משכורת שמאפשרת לי לחיות. אני יכול לעזוב את החברה ולהשתמש בידע שצברתי בשביל להתחרות במקום העבודה הקודם שלי. רוב בעלי מקצועות חופשיים עושים את זה. אבל אתה לא רואה את זה ככה כי אנשים קיצוניים תמיד חושבים שהחיים הם רק שחור או לבן והם גם חושבים שרק להם יש איזה פתרון קסם שפותר את כל הבעיות. קרל מרקס חשב שהשיטה שלו תפתור את כל הבעיות חברתיות - כלכליות, אבל מעל 100 מיליון בני אדם מתו בניסיון החברתי שערכו תלמידיו.
Bee | 22.09.16
22.
ל-yex וחבריו למעמד הקפיטליסטים. האלטרנטיבה היא לא בין
ל-yex וחבריו למעמד הקפיטליסטים. האלטרנטיבה היא לא בין לעבוד כשכיר מנוצל במקום עבודה אנטי-דמוקרטי, לבין לעבוד באופן עצמאי כפרילנסר בודד שצריך להתמודד לבדו מול חברות ענק. שטיפת המוח שכולנו עוברים מגיל אפס על הטבעיות שבעבודה כשכיר מנוצל, היא זו שגורמת לנו להאמין שאלו הן שתי הברירות היחידות. ואומנם, רבים הבוחרים לעבוד כפרילנסר בודד נכשלים או אינם מטיבים את רמת חייהם, כי אין להם את היתרון המספרי שיש לחברת ענק המתנהלת באופן אנטי-דמוקרטי. מהי הדרך השלישית? להתאגד יחד עם עובדים חופשיים אחרים ליצירת תאגיד דמוקרטי (קואופרטיב). למה אנחנו כמעט לא שומעים על האפשרות הזו? כי הקפיטליסטים השולטים במערכת החינוך ובתקשורת המסחרית דואגים שכך יהיה. יוטיוב watch?v=6P97r9Ci5Kg
Clover | 22.09.16
20.
בחרת בשתי דוגמאות מוצלחות. באותו מידה יכלת לבחור
בחרת בשתי דוגמאות מוצלחות. באותו מידה יכלת לבחור בדוגמאות רבות מאד של כישלונות. (רק לדוגמא: CODA נכשלה בתחום הרכב. TaxiMagic נכשלה בתחום ההסעות) אנשי טכנולוגיה הם לא יותר אינטלגנטים "בשנות אור מהעולם". יש עוד הרבה אנשים אינטלגנטים בהרבה תחומים אחרים.
BlueAirBalloon510 | 22.09.16
18.
סרטון היו טיוב שלך אומר דברים שאני אמרתי
סרטון היו טיוב שלך אומר דברים שאני אמרתי לחברים שלי עוד בשנת 2005. הייתי ילד, אני לא גאון אני לא חכם, לא כלום. עצרתי לכמה דקות, כי הציעו לי לחסוך, ונתנו לי שתי אפשרויות, קניית דירה שאז היתה קלה או השקעה בבורסה. לא צריך להיות כלכלן גאון בשביל להבין את זה, את התובונות האלה הביאו כבר מלפני 100 שנה גם. מה שמדהים הוא איך שאתה עף על עצמך. תחשוב רגע... למה אף פעם אנשים לא הצליחו לעבוד ביחד, אה? מה לחיילים אין מוח, לציבור אין מוח, תמיד הממשלה הגדולה אשמה, תמיד לא ניהלו את הסוציאליזם נכון? למה לא ניהלו אותו נכון? למה אף פעם הוא לא עבד? הקפיטליזם הפך את החיים של כולנו לקלים יותר, כמעט בכל מקום בעולם, ומה עשינו? אה? מה עשינו? השקענו במדינות נכשלות? יצרנו עולם טוב יותר? עזרנו לידע להתפשט בעולם? כל יום שיש יותר קפיטליזם שלושה דברים גדלים בעולם הזה: כסף, ילודה, זיהום! אחד מהם הוא דימיוני ולא קיים, השאר באשמתנו. אל תבוא בתירוצים, פעם אחת תעשה משהו ששום סוציאליסט אף פעם לא עשה, כך א ח ר י ו ת, ותפסיק לבלבל את המוח!
Snow | 22.09.16
16.
המונח הכלכלי המקצועי למה שכתבת הוא בולשיט. ב-1969
המונח הכלכלי המקצועי למה שכתבת הוא בולשיט. ב-1969 ארה"ב היתה הראשונה להנחית אדם על הירח (Apollo 11). זה היה שיאו של פרוייקט פיתוח שנמשך מעל 20 שנה, מאז סוף מלה"ע השניה. מי שניהלה ומימנה את הפרוייקט היתה ממשלת ארה"ב, תוך שימוש בכספי משלם המיסים האמריקאי. המעניין הוא שהפרוייקט פותח במהלך תור הזהב של הקפיטליזם האמריקאי, 45 השנים שלאחר ה-New Deal של FDR. השנים שבהן מס ההכנסה על עשירים וחברות ענק בארה"ב (שעדיין לא היה להן לאן לעשות מיקור חוץ!) היה 95%. כן, מס הכנסה של 95% על עשירים ותאגידים. לא רק שזה לא עצר את הקפיטליזם כפי שמפחידים אותנו כיום, אלא שאלה היו השנים שבהן המעמד הבינוני נהנה מצמיחה שכיום הוא לא יכול אפילו לדמיין אותה. ואלו היו השנים שבהן הממשלה יכלה לממן פרוייקטים שאפתניים כמו תוכנית החלל האמריקאית. מה יש לנו כיום? מס הכנסה רשמי על תאגידים? 39%. מס הכנסה בפועל על תאגידים (אחרי תרגילי מס)? 12%. (יותר מפי 7 פחות מאשר בשנות ה-50!). כ-25% מהתאגידים הגדולים בארה"ב משלמים 0% מס הודות לתעלולים של מקלטי מס. מס הכנסה על עובד שכיר ממוצע? כ-30%. אז מה קיבלנו? המון כסף שהעשירים כבר לא צריכים לשלם לממשלה כמס. מה העשירים עושים עם הכסף הזה? חלק מהם אוגרים אותו. חלק מהם משחקים איתו בפרוייקטים כיד הדמיון הטובה עליהם. הנקודה היא שיהא אשר יהא מה שהעשירים יחליטו לעשות עם כספם העודף, ההחלטות שלהם הן האנטיתזה של תהליך קבלת ההחלטות הדמוקרטי שהיה יכול להתרחש אילו הכסף הזה היה בידי הממשלה (כלומר בידי הציבור שיצר אותו ע"י עבודתו). קפיטליזם כדמוקרטיה? הצחקת אותי! יוטיוב watch?v=0HTkEBIoxBA
Clover | 22.09.16
13.
אנשי טכנולוגיה הם פשוט אינטלגנטים יותר בשנות אור
אנשי טכנולוגיה הם פשוט אינטלגנטים יותר בשנות אור מהעולם, שעדיין לא מבין זאת וכנראה לא יבין. כל תחום שהם נכנסים אליו, הופך להיות שונה מהייסוד, והדוגמא הכי טובה היא אובר , או המכונית של אלון מאסק. ב7 שנים הוא בנה מכונית חשמלית שלוקחת בסיבוב את כל החברות פח הגדולות שהמשיכו מתוך עצלות וחוסר יצירתיות לעשות אותו דבר במשך שנים. עד שהגיע שוב, איש טכנולוגיה, ואמר לא. אין דלק, יש אלקטרונים. או טרוויס קלניק, שמחק את המוניות מהעולם. זה רק עניין של זמן... אינטלגנציה היא התרופה להכל.
Coathanger | 22.09.16
12.
ל-א'. עובדים במקום עבודה דמוקרטי לא עובדים פחות
ל-א'. עובדים במקום עבודה דמוקרטי לא עובדים פחות קשה מאשר במקום עבודה אנטי-דמוקרטי. להפך - מחקרים מוכיחים שעובדים בקואופרטיבים דמוקרטיים מסורים יותר לעבודה ובעלי תפוקה גבוהה יותר מאשר במקומות עבודה אנטי-דמוקרטיים. והסיבה פשוטה - כשאתה עובד עבור משהו שאתה חלק ממנו, כשאתה יודע שהצלחה שלך היא גם הרווח שלך, כשאתה יודע שלא יפטרו אותך בשרירותיות - יש לך גם יותר מוטיבציה לעבוד טוב יותר ולהצליח. להקים מקומות עבודה דמוקרטיים זה לא פשוט? בעיקר כי העשירים דאגו ליצור מערכת חוקית שלא תעודד ושאפילו תבלום ניסיונות כאלה. אבל כשניסיונות כאלה כן מתחילים למרות הכל, הם הרבה פעמים מצליחים. מנוע חיפוש: Mondragon Corporation Marcora Law
Clover | 22.09.16
11.
הקשר בין קומוניזם למה שהיה בברה"מ, הוא כמו
הקשר בין קומוניזם למה שהיה בברה"מ, הוא כמו הקשר בין דמוקרטיה לדמוקרטיות העממיות במזרח אירופה, או כמו הקשר בין סוציאליזם לנאציונל סוציאליזם בגרמניה. כלומר, שום קשר. קומוניזם במקור הוא צורת ארגון כלכלי שבה עובדים מתארגנים כקהילה (Community) שמנהלת את עצמה באופן דמוקרטי. בברה"מ לא היה קומוניזם, אלא קפיטליזם של מדינה (State capitalism). לפני המהפכה בעלי ההון שלטו בפועלים. אחרי המהפכה - היו אלה פקידי הממשלה ששלטו בפועלים (לפעמים היו אלה אפילו אותם אנשים). עדיין הפועלים נותרו ככלי משחק שאינם מנהלים את עצמם. למה זה היה כך? מי שהניעו את המהפכה של אוקטובר 1917 לא האמינו בדמוקרטיה, ובצירוף מקרים של ההיסטוריה הם הצליחו להשתלט בפרץ של אלימות וטרור על החברה הרוסית. קפיטליזם? תועלתו להמונים בארה"ב היתה רק ב-150 שנים בקירוב (1970-1820) שבהן היה מחסור בכוח אדם בארה"ב. כי למשוך עובדים מאירופה וכדי לשמור אותם בחוף המזרחי, הקפיטליסטים נאלצו להעלות את השכר הריאלי באופן רציף, דור אחר דור. זה מה שייצר את המיתוס של "החלום האמריקאי": כל דור מעלה את רמת חייו יחסית לדור הקודם. המחסור בכוח אדם בארה"ב נעצר בשנות ה-70. ועמו הגיעה עצירה מוחלטת ואף ירידה בשכר הריאלי שלא נפסקה עד עצם היום הזה. אלא שהאמריקאים, בתור אומה של אינדיבידואלים, מתקשים להבין את המהפך ומנסים מאז שנות ה-70 איש איש באמצעיו הדלים להתמודד עם השינוי שהם מפחדים לקרוא לו בשם ומפחדים לדון בכנות במקורותיו ובמשמעותו. הדור של צעירי שנות ה-70 היה צריך לרדת לאיטו מן הבמה כדי שתנועה כמו זו של ברני סנדרס תוכל לסחוף תוך מספר חודשים 46% ממצביעי המפלגה הדמוקרטית. יוטיוב watch?v=0HTkEBIoxBA
Clover | 22.09.16
10.
אתה מוזמן להתנהל באופן עצמאי ולספק לעצמך את
אתה מוזמן להתנהל באופן עצמאי ולספק לעצמך את כל צורכיך ולישון או ללכת לים בין 5-9. לא נראה לי שזה כל כך פשוט אחרת כולם היו עושים את זה. בעלי עסקים עובדים הרבה יותר שעות מאשר 5-9. לדעתי הריבית הנמוכה שוחקת ותמשיך לשחוק את השכר. עבור רוב האנשים חינוך אקדמי ימשיך להיות מפתח להצלחה ולגובה השכר. תקרת הזכוכית של הקפיטליזם עדיין רחוקה מאוד עבור רוב האנשים. זה בסך הכל פופוליזם לקרוא לזה עסקה עם השטן.
Planet | 22.09.16
9.
סוף הקפיטליזם יבוא כשמסה קריטית של הציבור במרכזי
סוף הקפיטליזם יבוא כשמסה קריטית של הציבור במרכזי הקפיטליזם (ארה"ב, מערב אירופה) יבין שבשלב הנוכחי של הקפיטליזם העליה בתפוקה של העובד כבר לא תביא יותר לעליה בשכר הריאלי (כוח הקניה). רוב הציבור עדיין לא מבין את זה. במיוחד הדור שבימיו זה לא היה כך באופן כל כך מוחשי. רוב הציבור עדיין מאמין שהתקיעות בגובה השכר היא רק בגלל שלמדת באונ' הלא נכונה, שאתה לא מוכשר מספיק, שאתה לא עובד מספיק שעות נוספות וכו'. אבל יותר ויותר צעירים כן  מתחילים להבין את מה שכתבתי. ולא, קפיטליזם לא מבוסס על חופש. זה מיתוס שהקפיטליסטים דואגים לפמפם לכולנו כדי שלא נרגיש רע מספיק כדי לצאת לרחובות. קפיטליזם מבוסס על חופש למיעוט שמהווה את המעסיקים. כל היתר צריכים להרגיש חסרי אונים מספיק כדי לעשות עסקה עם השטן: אני אעבוד בשבילך כל יום מ-9 עד 5, ואתה תשלם לי 10% מהתפוקה שייצרתי בפועל. יוטיוב watch?v=0HTkEBIoxBA
Clover | 22.09.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת