אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

גיל הפרישה החדש לנשים יעמוד על 64 או 67? הוועדה טרם הכריעה

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
כל העלאה של גיל פרישה מייצרת הגדלה של
כל העלאה של גיל פרישה מייצרת הגדלה של הגרעון האקטוארי בפנסיות התקציביות בעשרות מיליארדים (כיום נושק ל-1 טרליון שח - בלתי נתפס!) ומעצימה את התהום הפעורה. העם הנאיבי משלם וישלם את התוצאות במטבע קשה, במיסוי שרירותי, בפגיעה בחסכונות ובפנסיות העתידיות בדורות הבאים. הסכומים האדירים (כיום כ-20 מליארד) שנגרעים כל שנה מקופת המדינה והולכים וגדלים (כל שנה נוסף 1 מליארד!) ויגיעו לשיא בעוד כ-20 שנה (כ-40 מליארד בשנה!!), יקפצו מדרגה בלתי נתפסת בכל העלאה בגיל הפרישה. סכומים אבודים אלו הם הגורם העיקרי להעדר המשאב הנדרש לתמיכות הדיור לחסרי דירות ולהמשך הידרדרות כלל המערכות השירותיות הממשלתיות וכמובן הפערים המתרחבים שמסכלים את יתרונה האיכותי של המדינה ומסכנים את עתידה. לפני כל רפורמה כיום יש לבצע מייד רפורמה מקיפה במימסד הבירוקרטי השלטוני, בהגדלת הפיריון ע"י צמצום וייעול הבירוקרטיה המסואבת מצד אחד וביטול הטבות הפנסיה מצד שני - ביטול פנסיות גישור, העברת כל הזכאים ללא יוצאים מן הכלל לפנסיות צוברות והפסקה לאלתר של כל התנאים החריגים הלא חוקיים של הגמלאות התקציביות המשולמות כיום, כגון: צבירות שנתיות חריגות (דוגמת השופטים) או הגדלה מלאכותית של הפנסיה בשנת העבודה האחרונה (דוגמת צה"ל). כמו כן לצמצם פנסיות כפולות. הפנסיה התקציבית הפכה לכלי התעשרות עבור גמלאים יחסנים שצוברים מיליוני שח ישירות מקופת המדינה כדי להוריש אותם לילדיהם (וכי למה דרושה גימלה של עשרות אלפי שח לפנסיונר כלשהו??). הסיאוב במשכורות ובתעסוקה הלא יעילה במגזר השלטוני והפנסיות התקציביות, הם הגיבנת העיקרית על כלל הציבור ויש להפסיק את עצימת העיניים המאפשרת שחיתות המונית המשותפת לכל המפלגות וגופי השלטון ונגזריו. כאשר עם ישראל יגיד את דברו יהיה מאוחר מדי.
Dog | 25.09.16
10.
אם מישהו/מישהי שנולד בשנות ה-80 ואפילו שנות ה-70
אם מישהו/מישהי שנולד בשנות ה-80 ואפילו שנות ה-70 חושב שהוא יצא לפנסיה בגיל 67 אז טעות מרה מאוד בידו. האקטואריה לא משקרת. תוחלת החיים עולה דרמטית. גרעונות הקופות גדולים וכבר עכשיו כל קופה נמצאת בגרעון אקטוארי ממש. יהיו חייבים להעלות את גיל הפנסיה בד בבד עם העלאת המקדם. כך שכל אחד מאיתנו יקבל הרבה פחות. מה עושים? מתחילים לחסוך עכשיו. לא מחר, לא מחרתיים. עכשיו. מי שלא יכול לחסוך, שיתכונן לעבודה בגיל 60 או 70 כשומר או במוקד טלפוני. כי לפנסיה נצא במקרה הטוב בגיל 75. כל מה שכתבתי לא רלוונטי למקבלי הפנסיה התקציבית. הם אצילים ומורמים מעם והם יצאו בגיל מוקדם מאוד לפנסיה מפנקת של עשרות אלפי שקלים שלא תושפע ממדד ושטויות כמו אקטואריה. מי ישלם? הילדים שלנו. אבל ככה זה... יש דרג ויש...
ranb | 25.09.16
8.
אין ברירה. גיל הפניסה לנשים חייב לעלות. בעקיפין
אין ברירה. גיל הפניסה לנשים חייב לעלות. בעקיפין - כל הנשים נפגעות מיציאתן לפנסיה יותר מוקדם - הם מראש לא מוצאות עבודה בגילאי 50, הן מקבלות קצבת פניסה קטנה ביחס לגברים, הן לא מצליחות להגיע לדרגי ניהול בכירים (גיל ממוצע למנכ"ל הוא בערך 58. אבל מי ישקול את המועמדת שתוך 4 שנים תפרוש לפנסיה?) וכו'. עם זאת, אני מאוד מסמפט את ארגוני הנשים שנאבקות למצוא פתרונות לדור הביניים ולחלשות בחברה שימצאו את עצמן חס וחלילה בעוני ומחסור במצרכים בסיסיים כגון רפואה וביטחון תזונתי. אגב, גם גיל הפנסיה לגברים יעלה בקרוב. אנשים פשוט חיים היום יותר יותר - ואין מי שיממן את זה חוץ מהם בעצמם.
homeless1984 | 25.09.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת