אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"יבוא עובדי הייטק יבריח סטודנטים מלימודי מחשבים"

185 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

185.
מדהים אותי שכאשר רוצים לדעת למה יקר בארץ
מדהים אותי שכאשר רוצים לדעת למה יקר בארץ שואלים את נציג האוצר (שאחראי על המסים וההגבלי תחרות) וכש רוצים לדעת למה אין מספיק בוגרים שואלים את הדקנים. ברור שמה שהם יגידו שצריך יותר תקציב כי זה האינטרס שלהם.   בתור בוגר טכניון לשעבר אני יכול לספר שכש הייתה לי תקופה קשה באמצע התואר כי עבדתי יותר מחצי משרה והיתי נשוי וחייב לפרנס משפחה, באתי לדקן(פרופ יבנה מכתבה) כי רציתי להחליף קורס של מדעי מחשב בקורס מקביל מחשמל כי אז היתי יכול לוותר על קדמים לקורס שתכלס אף אחד לא צריך. אז ביקשתי שיאשר לי להחליף כי זה יקל לי לסיים את התואר. כמובן שהוא סירב ואמר בתגובה שהוא "לא יכול להקל הוא רק יכול להשות", במילים אלא ממש, למרות שהחלפה כזאת די מקובלת בפקולטה לחשמל.   עכשיו אני מהנדס תוכנה באחד החברות הגדולות בארץ, וזה לא בזכותו ולא בזכות הטכניות כי התחלתי לעבוד שם בתור סטודנט עוד לפני שהלכתי לטכניון. (למדתי במקום אחר, פחות נחשב) אז שלא יעבדו עליכם. מה שמעניין את אוניברסיטאות זה שני דברים. כמה שיותר סיבסוד, תקציבים ותקנים למחקר(למרות שהמחקר כנראה מהווה פחות מ 10% של תהשיית היטק). ומיניטין של האוניברסיטה שהם משיגים אותו לא על ידי רמת הוראה וחומר לימוד איכותיים אלא ע"י סינון של סטודנטים שמוכנים לותר על הכל כדי לסיים את התואר. בעצם באופן עקיף הם נותנים עדיפות יוצאי משפחות מבוססות.   יש לי עוד הרתה מה להגיד אבל כמה אפשר זה לא ישנה כלום.
Radio | 23.10.16
183.
פספסת משהו גדול. כשאונ' אמיתי מקבלת לפקולטות מבוקשות
פספסת משהו גדול. כשאונ' אמיתי מקבלת לפקולטות מבוקשות רק אנשים טובים עד טובים מאוד, רוב הסטודנטים שם יהיו גם עם ציוני בגרות טובים וגם ציוני פסיכומטרי טובים. לכן למצוא התאמה בין אנשים כאלה לבין הצלחה בתואר הראשון זו לא חוכמה גדולה. בהחלט אין שום קשר בין היכולות שנבדקות בפסיכומטרי לבין הצלחה באקדמיה - ובמיוחד לא בהצלחה במחקר אקדמאי. שם אין שום קשר ליכולת לפתוח שאלות טפשיות ב-20 שניות.
Raindrop | 07.10.16
182.
 לפחות לערבים לנשים לאתיופים ולחרדים המדינה עוזרת לעשות
 לפחות לערבים לנשים לאתיופים ולחרדים המדינה עוזרת לעשות הכשרות למי שלא שייך למגזרים האלה ליהודי החילוני הפשוט שעשה צבא ושרת במילואים שמשלם מיסים ולמד על חשבונו המדינה לא עושה שום דבר כדי לעזור . מצידה שיחפור את הקבר של עצמו זה גם יחסוך לביטוח לאומי . אני קצת חריף אבל זו האמת . ובלי קשר לשמאל או ימין ( האמת כבר מזמו אין באמת שמאל או ימין הכל כסף ) ביבי צריך ללכת הוא הורס פה כל חלקה טובה במדינה הזאת ומביא במו מעשין לשכבה צרה של עשירים כקורח ולדור שלם של פנסיונרים עניים
Pin | 08.10.16
180.
ייבוא עובדים ״מהודו״ = מכת מוות לתעשיה בישראל.
ייבוא עובדים ״מהודו״ = מכת מוות לתעשיה בישראל. זה אולי נראה טוב למעסיקים, שיוכלו להוריד עלויות משכורת, אבל לישראלים העובדים בתחום זו תהיה מכת מוות.  עשרות אלפי הודים ינחתו פה, יגורו 8 אנשים בדירה כמו שהם חיים פה בארה״ב, יעבדו בשביל 8000 שקל בחודש בלי סופי שבוע. 
Clover | 07.10.16
178.
, פספסת משהו קטן, הציטוט הזה הוא מדקאן
, פספסת משהו קטן, הציטוט הזה הוא מדקאן במכללה למנהל. לא פלא שהם לא מצאו התאמה, שם ההתאמה היא בין סיכוי לסיום התואר לבין הכסף שיש לך. שים לב גם שבפסקה הקודמת הוא מתגאה שאצלו אחוז הנשירה הוא חצי. יופי באמת. באוניברסיטאות אמיתיות, יש התאמה מעולה לפסיכומטרי, וזה עדיין הכלי הטוב ביותר כרגע. ולמי שמתלונן שזה בוחן מהירות - לא, זה בוחן אינטואיציה. בתואר במדמ"ח, זה בדיוק ההבדל בין סטודנט של 70-80 לסטודנט של 90-100
Lamp | 06.10.16
175.
הפסיכומטרי הוא גולם שקם על יוצרו (מחלבת כסף!!),
הפסיכומטרי הוא גולם שקם על יוצרו (מחלבת כסף!!), יותר מ-10 שנים אני שומע שמנסים לבטל אותו אבל הרבה אנשים עם הרבה לובי והרבה כסף מפחדים על הכנסתם לכן המבחן המיותר הזה נשאר. למדו איתי סטודנטים מבריקים במחלקה לפיסיקה שקיבלו כ~530 בפסיכומטרי... זה אומר הכל. כיוון שמערכת החינוך לא מסוגלת להכשיר תלמידים ברמה ראויה במתימטיקה\פיסיקה 5 יח"ל לאוניברסיטאות אין ברירה אלא להשתמש בציון המיותר הזה. האבסורד הוא שמועמדים רבים מוציאים אלפי שקלים והמון זמן כדי ללמוד לבחינה שלא תשרת אותם בשום אופן!!  אני לא מבין מדוע אוניברסיטאות לא מקיימות בחינות סף במקצועות מדעיים (+ קורסי מכינה במידת הצורך). 
Raindrop | 06.10.16
167.
אין תחליף ללימוד ON SITE. מתי בהייטק המקומי
אין תחליף ללימוד ON SITE. מתי בהייטק המקומי יבינו? בעיה שלהם, לא של הציבור.  שיתאגדו ויקימו מכללת היי טק שתוציא בוגרים הישר לתעשיה. לא צריך הרבה, והיא תמשוך רבים כי תבטיח תעסוקה לכל בוגר. הבעיה שההייטק הישראלי שונא השקעות וחשיבה לטווח ארוך באופן כרוני, ומעדיף אקזיטים, סטארטאפים ולמכור מהר. אין תשתיות, אין חברות גדולות מקומיות (אלה שישנן מצחיקות - 'טלדור' ודומותיה, שחיות על מכרזים תפורים, תיכנות מסורבל וטכנולוגיה מיושנת. עדות של מי שהיה שם), ורק מרכזי פיתוח של חברות בינ"ל מחזיקות כאן את התעשיה. כל עוד זה המצב, נראה יותר עובדים מיובאים ממקומיים.
Dice | 06.10.16
166.
רק נשמט פרט קטן.... מהנדס טוב (ובוודאי תואר
רק נשמט פרט קטן.... מהנדס טוב (ובוודאי תואר 2 או 3), יכול להשתכר  לפחות 50% יותר בחול מאשר בארץ.  מוזר ? לא. מה שזה אומר שהרמה של עובדי היי-טק מיובאים נמוכה. אחרת הם היו מחפשים עבודה בארה"ב ולא בישראל... אז אין בעייה - המוכשרים הישראלים יעברו לחו"ל , ובמקומם יבואו עובדים זרים זולים ופחות מוכשרים. 
Cloud | 06.10.16
162.
יש פתרון שמדברים עליו כבר שנים! רוב הקורסים
יש פתרון שמדברים עליו כבר שנים! רוב הקורסים שנה א' הם המוניים ונערכים באולמות דחוסים. וצפייה בוידאו מוקלט של שיעור מאפשרת הבנה הרבה יותר טובה מאשר לשבת בכיתה דחוסה. תנו לכל מי שקיבל ציונים טובים בתיכון להתקבל לשנה א' דרך צפיה בשיעורים בוידאו במחיר סמלי. את הסינון תעשו אחרי השנה הראשונה.
Battery | 06.10.16
159.
אתה לא המצאת את הגלגל. כבר עשרות שנים
אתה לא המצאת את הגלגל. כבר עשרות שנים ידוע שמחזור החיים של קוד הוא לכל היותר 20% פיתוח ולכל הפחות 80% refactoring, redesign, debugging. זה נכון גם לפרוייקטים יציבים ומבוססים. לכן "קוד טוב במהירות" זה דבר שלא קיים. מתכנת טוב לומד את הבעיה 10 שעות ואז כותב 10 שורות ב-30 דקות.
Magnet | 06.10.16
158.
"הפסיכומטרי אינו מנבא הצלחה במדעי המחשב. הפסיכומטרי דורש
"הפסיכומטרי אינו מנבא הצלחה במדעי המחשב. הפסיכומטרי דורש מאנשים לפתור בעיות מהר. האם אנשים בתחום מדעי המחשב צריכים לדעת לפתור מהר דברים? איני חושב כך. בפסיכומטרי אין שאלות קשות אלא רק שאלות שצריך לפתור מהר. תיתן למרבית את האנשים את המבחן עם זמן לא מוגבל והם יקבלו ציונים גבוהים. במדעי המחשב אתה לא צריך עבודה מהירה. קוד שנכתב מהר יהיה מלא טעויות ותקלות. פיתחנו מבדק שבודק התאמה ספציפית לקורסים שלנו והוא מנבא הצלחה בצורה מדויקת יותר". בוקר טוב. בדיוק מה שאני מסביר לאנשים כבר שנים. ואתם ראשי האונ' - חישבו כמה מוחות מבריקים הפסדתם בעשורים האחרונים בגלל דיקטטורת הפסיכומטרי.
Magnet | 06.10.16
157.
אמיתי לחלוטין. אני עושה פרוייקטים גדולים לכל חברות
אמיתי לחלוטין. אני עושה פרוייקטים גדולים לכל חברות הבטחוניות הגדולות בארץ. כותב גם מערכות מידע לחלונות וגם פרוייקטים של מערכות משובצות עם המעבדים המתקדמים ביותר. רק לפני חודש חזרתי מארה"ב מהצגה של מערכת ממוזערת שבניתי לאחת מחברות הענק שם והם אכלו את הלב. לא מזמן אחד מסטאראפים בארץ פירסם חידת תיכנות קשה כדי לגייס תכנתים מצטיינים - אני הייתי בין הראשונים שפתר אותה. תאמינו לי גם אני יודע לחפש קוד באינטרט ב GIT ושמיט קוד גורו ואיפה לא. ועם כל זה, אני לא הצלחתי לפתור את תרגיל התכנות הראשון באחת מפקולטות המחשב הנחשבות בארץ. הם דרשו להשתמש באיזו פונקציה שגם גוגל לא שמעה עליה. עברתי על כל הספר של ריצי ולא מצאתי תשובה. אז למה?? כדי לשמור על הגילדה.
Controller | 05.10.16
156.
היוש. תעשה לעצמך הכשרה על-אמת כמו שאני עשיתי
היוש. תעשה לעצמך הכשרה על-אמת כמו שאני עשיתי לעצמי. תמציא פרויקט. תלמד שורה אחרי שורה מגוגל ו-stackoverflow איך לפתור את הבעיות שצצות. יש המון תחומים חמים היום - רק תבחר מה שבא לך, והאינטרנט שם כדי לעזור לך.  אין לך רעיון? תתחיל ב- hello world אח"כ תשאל את הילדים שלך (אמרת שאתה מבוגר אז בטח יש לך ילדים) איזה רעיון יש להם ויהיו להם אלף. תבחר את הכי מטופש שהכי מצא חן בעינייך ותשקיע חודש. מה אכפת לך? אתה גם ככה מובטל. קורס בחינם. ויש גם קורסים לא בחינם באינטרנט שהם מממעעעוווללייםםם של ממש ביוש 
Bee | 05.10.16
153.
לימדתי ולמדתי בקליפורניה ובישראל, ואתה מדבר שטויות לגבי
לימדתי ולמדתי בקליפורניה ובישראל, ואתה מדבר שטויות לגבי רמת הוראה. מה שכן, השכר והתנאים הנלווים שפרופסור ברמה בארה״ב מקבל זה פחות או יותר פי 30 ממה שיש בארץ. זו הסיבה שקל להביא חברי סגל גרועים וקשה מאוד להביא טובים. 
Weights | 05.10.16
145.
לא חסרים מתכנתים. מה שהמעסיקים מתכוונים זה שהם
לא חסרים מתכנתים. מה שהמעסיקים מתכוונים זה שהם היו רוצים מתכנת טוב עם 5 שנות נסיון בטכנולוגיה רלוונטית שיעבוד תמורת 12K לחודש. לכן מה שקורה זה שהשוק מתחלק לשניים - מי שרוצים אותו ועולה ביוקר וכל השאר ("זקנים" מדי, חסקי נסיון ממכללות/קורסים, בוגרי תארים קרובים). ההודי שרוצים להביא לא הולך להחליף בוגר טרי או מובטל, הוא רק נועד לאפשר למעסיקים לשלם למהנדס מנוסה 15-20K בחודש במקום 25-30K זה הכל - כל הזעקה על "מחסור" היא זריית חול בעיניים.
BottleOpener | 05.10.16
138.
התשובה כנראה בגוף הכתבה - החברות הבינלאומיות מפטרות
התשובה כנראה בגוף הכתבה - החברות הבינלאומיות מפטרות אנשים בשכר גבוה אחרי שנים של רדיפת בצע ומשכורות לא ריאליות, במיוחד בקבוצות שהפכו לא פרודוקטיביות ולא רווחיות. אבל ישמחו להרים שוב פעילויות מופ במחירים שפויים יותר.
Cupcake | 05.10.16
136.
מסכנים המעסיקים האלה , דמעות של תנין יש
מסכנים המעסיקים האלה , דמעות של תנין יש לי עבורם . הם מתעלמים בשיטתיות מעניי עירך ובוכים שנשפך להם החלב רק במטרה להביא עובדים זולים מחול. אני בן 49 אחרי 20 שנה בהיי טק ( 17 מתוכם כעובד מיקור חוץ המצאה נפלאה של המעסיקים וההסתדרות  להעיף את העובד בלי נקיפות מצפון מהיום למחר )  מובטל כבר שנה ואין סיכוי לחזור למשק. אף אחד מהגורמים לא מתעניין בך בכלל הממשלה לא עושה כלום לעזור ( עוזרים רק לחרדים ערבים ונשים בנות מיעוטים , מי שהוא חילוני שעשה צבא ומילואים שישבור את הראש לבד ) והמעסיקים אומרים לך שאתה זקן מידי או שהניסיון שלך לא מתאים להם . שנה אני מתחנן בפני לשכות האבטלה , משרד התמ"ת , עיריית חיפה , בפני כולם שיפתחו קורסי הכשרה למובטלים כמוני ( ויש הרבה )  אבל נתקל באטימות בדלתות סגורות , לאף אחד לא אכפת. יש פה אג'נדה מסודרת שבסופה יוצף השוק בעובדים זרים מחול הישראלים ישארו מובטלים . 
danistar | 05.10.16
135.
תעלו את הרמה במכללות!!! תייצרו שיתופי פעולה בין
תעלו את הרמה במכללות!!! תייצרו שיתופי פעולה בין התעשייה לאקדמיה (מכללות ואוניברסיטאות), תשלבו אוכלוסיות שלמות שלא עובדות בתעשייה (הפיריון של ישראל קרוב יותר למקסיקו מאשר לגרמניה).   לא רק שלא יחסרו עובדי הייטק אלא תרוויחו כח אדם שימשוך את התעשייה קדימה, אסור לתת לחזון של ביבי להכניס מדינה שלמה לחברות כ"א להתממש.   ביבי הוא ראש ממשלה כושל כבר יותר משמונה שנים והגיע הזמן שילך ולא יחזור.
Sailboat | 05.10.16
131.
חולק, אין קשר בין אוניברסיטה למכללה זה הכל
חולק, אין קשר בין אוניברסיטה למכללה זה הכל תלוי בבן אדם . מי שאומר את זה כנראה קבור באקדמיה . יש בוגרי מכללות כוכבים ויש גם גרועים ,וגם באוניברסיטאות יש נפילות , יש לי מנהל פרויקט תואר שני מהטכניון ! ואין לי מושג איך יכול להיות שהוא סיים שני תארים במקום כל כך מכובד ויודע כל מעט על דברים אלמנטריים ובסיסיים .
Bike | 05.10.16
130.
אתה טועה. חסרי נסיון אכן חושבים כך. רק
אתה טועה. חסרי נסיון אכן חושבים כך. רק מי שבאמת מנוסה וברמה רואה במתמטיקה שפת תכנות כשלעצמה. נוסף על כך, מתמטיקה היא הדרך היחידה לבטא ולהבין מדוע האלגוריתם שלך יותר טוב משל אחרים ומדוע הדיזיין שלך יותר גמיש לשינויים משל אחרים.
Flower | 05.10.16
127.
באוניברסיטה הולכים ללמוד בעיקר מי שיש להם כסף.
באוניברסיטה הולכים ללמוד בעיקר מי שיש להם כסף. כלומר מי שגרים בתל אביב או ירושלים ו/או יכולים לממן את המחיה והלימודים שם. מי שגדל בקרית שמונה או אשקלון, והוריו מתקשים לסייע, ילמד במכללה סמוכה לבית הוריו. פשוט ועצוב. ברור שיש רבים יוצאים מהכלל, אך זהו הכלל.  המכללות שנועדו להנגיש השכלה גבוהה הפכו למלכודת חברתית כלכלית שמנציחה פערים.
BottleOpener | 05.10.16
120.
דה פקה פקה פקה פקה ההייטק זקוק לעבודים...אם
דה פקה פקה פקה פקה ההייטק זקוק לעבודים...אם הוא כ"כ זקוק להם, אז למה לאלף אלפי עזאזלים בכל חברת הייטק דורשים ניסיון ?! ולמה לאלף אלפי עזאזלים, שרמוטות ממשאבי אנוש שואלות אותך בראיונות "מהן ציפיות השכר שלך\למה עזבת פה...שם...מהן החולשות שלך...?", ולמה לאלף אלפי עזאזלים לא מבינים שם בהייטק, שאי אפשר לצבור ניסיון מבלי לצבור ניסיון ?! ככה זה כשהמדינה היא לא יהודית באוסול ! לפי התורה, צריך פשוט לתת צ'אנס לכל אחד וזהו !
Dice | 05.10.16
119.
פשוטה. מי שהולך לאונברסיטה זה הכח אדם היותר
פשוטה. מי שהולך לאונברסיטה זה הכח אדם היותר איכותי ומי שהולך למכללה הוא מי שאינו מתקבל לאונברסיטה כי הוא לא מספיק איכותי ולכן הבדלי הרמות. אני בטוח שאם תחליפו ותקחו את הכח אדם האיכותי ללמוד במכללות תראו שרמת הבוגרים במכללות גבוהה. יש כמובן מיעוט יוצאי דופן של אנשים איכותיים כדוגמת בוגרי יחידות מחשוב צבאיות שיש לו עבודה טובה אחרי הצבא ורוצה תואר קל לשם התואר.
Candy | 05.10.16
118.
כתבה שיקרית ! המון חברה שלמדו לא מוצאים
כתבה שיקרית ! המון חברה שלמדו לא מוצאים את אצמם אזי למה להשקיעה בדברים לא כדאיים ? יש לי חבר שלמד בישראל ! מהנדס אלקטרוניקה ובנוסף ! מחשבים עם ניסיון של שנים ובלי קשרים אישיים באף מפעל בישראל אינו רצוי . למה ? כי אינו רוסי ואינו ערבי ! היטק  נפל בידיים של הרוסים ! והם רק רוסים מקבלים. זו האמת !!!!!!!!!
Hammer | 05.10.16
117.
גם הנסיון שלי  עם המכללה למנהל , אמנם
גם הנסיון שלי  עם המכללה למנהל , אמנם מהכיוון השני ,כמרצה, רומז שהעסק רקוב. אני הנדס אזרחי בכיר  ולפני הרבה שנים, פנו אלי מהמכללה למנהל לגבי אפשרות שאלמד בסניף הירושלמי לתואר הנדסאי אזרחי. כשהגעתי לפגישת היכרות, פתחו בפני את הסילבוס ושאלו , מה אתה יכול ללמד ממה שקיים כאן, לא ממש ענין אותם תחום ההתמחות שלי (ואם מישהו מכיר את התחומים בהנדסה אזרחית הם ממש לא חופפים זה לזה.) מה שהייתי בוחר הייתי מקבל. אבל הדובדבן שבקצפת היה, שהם הציעו שכר שעתי  מביך ומעליב (לשעת הרצאה פרונטלית). בקיצור , אף מהנדס מדרג ד'    ומעלה , אין מצב שהוא מוכן לעבוד בשכר שלהם.   
Wheel | 05.10.16
115.
איזה היייטק ישראלי איזה ????????? הכל מוקם על
איזה היייטק ישראלי איזה ????????? הכל מוקם על ידי חבורה סגורה של יוצאי 8200 ונמכר ברגע לחבורה של תאבי בצע ממדינה אחרת .....שום דבר לא מוקם ומקודם פה , למעט 2-3 חברות .  מוקמות חברות על חשבון כספי מדינה (בין השאר) ונמכרות לקרנות חיצוניות שמוציאות את הפעילות והקניין מפה .... ויש כמה מאושרים בודדים שנוסעים בפרארי ..... שלא יבלבלו לכם את המוח ....רמת ההשכלה במדינה הזו היא מתחת לכל ביקורת , מי שמקבל הכשרה על חשבון הצבא עוד מגיע לאן שהו ... אומת הסטאטאפ אלק .......אין בדיחה יותר גדולה מזו ...
Helmet | 05.10.16
113.
צודק, ולא צריך שום ג׳ון ברייס בדרך. החברות
צודק, ולא צריך שום ג׳ון ברייס בדרך. החברות יכולות וחייבות להכשיר מהנדסים צעירים וגם ותיקים על חשבונם. באירופה מקובל סטאז׳. כמו במשפטים. אני כבר שנים מכשיר מהנדסים בארגון שלי גם אם זה 2-3 בשנה. אם ליורם יעקבי ממיקרוסופט יש בעיה לגייס הוא יכול בקלות להקים MS-University  לקחת 200-300 מהנדסים כל שנה, לשים אותם חצי שנה בתנאי קורס עם מרצים וחונכים מהארגון ולאחר חצי שנה לגיים 80% מהם (את הטובים) זה עדיין יעלה לו פחות ממשכורות העתק ודמי ההשמה המופרכים של חברות ההשמה
Palmtree | 05.10.16
111.
שקר וכזב ואפילו לא קראתי את הכתבה. כנראה
שקר וכזב ואפילו לא קראתי את הכתבה. כנראה ממומנת.  א. יש מספיק בוגרי מדעי המחשב ותוכנה.  ב. זה שכולם רוצים פרופסורים מוכנים - זה בעיה שלהם. שישקיעו בעובדים צעירים וסטודנטים טריים לאורך זמן כדי לקבל פירות. גם עובד ליצור מטבח לא מגיע מוכן ולוקח שנים ללמד מקצוע. תמיד רוצים הכל כאן ועכשיו. יש מלא מחפשי עבודה בתכנות ובמקצועות המחשב. בגלל חוסר הניסיון לא רוצים לשלם בהתאם ולא מוכנים להשקיע בדור הצעיר . מי שרוצה לדעת את מקצועות התוכנה יכול באמת עם יד על הלב לא לגשת כלל למוסדות לימוד. מר.גוגל יש הכל צריך רק מספיק שכל למצוא את המידע - ואם אין שכל לזה אין סיבה שתלמד תכנות ומקצועות המחשב. 
Ring | 05.10.16
110.
הפתרון הוא לעודד צעירים ללמוד באוניברסיטאות ולא במכללות.
הפתרון הוא לעודד צעירים ללמוד באוניברסיטאות ולא במכללות. ואת זה אפשר לעשות בין היתר, על-ידי הנמכת דרישות הקבלה (הגבוהות מאד כיום) באוניברסיטאות, שמירה על יוקרת המוסדות והוספה של אנשי סגל ומתרגלים איכותיים. לא כולם היו מספיק פיכחים בילדותם כדי להוציא ציוני בגרות גבוהים ולעשות פסיכומטרי. אחרי זה, אפשר לשקול גם להפסיק את תקצוב המכללות על-ידי המדינה.
Apple | 05.10.16
108.
סיבה נוספת למה לא להביא מהנדסים זרים היא
סיבה נוספת למה לא להביא מהנדסים זרים היא נושא זליגת הידע והקניין הרוחני מהנדסים הודים יבואו, ילמדו, יקחו איתם את הקוד/הסכימות ואת כל הקניין הרוחני (שום חוזה סודיות לא יפריע להם) ויעבירו את הידע לחברות מקומיות או בינלאומיות שפועלות במדינה שלהם עם חזרתם - או שיקימו חברות מתחרות. אנחנו נלמד אותם וזה יחזור כמו בומרנג
Palmtree | 05.10.16
107.
זו הסיבה שגם אנשים עם נסיון לא מוצאים
זו הסיבה שגם אנשים עם נסיון לא מוצאים עבודה. תסתכל על האולימפידה. היום שחיינים רבים שלא מתקרבים לרמה אולימפית (של היום) מגיעים לשיא אולימפי מלפני 30 שנה. הרמה עלתה עם השנים. עובדים שכבר נכנסו לתעשיה שכחו שהם צריכים להדביק את הרמה גם מבחינת כלי עבודה וגם מבחינת יכולת לכן יש לך הרבה בני 40 פלוס שתקועים עדיין ב VISUAL BASIC
Clover | 05.10.16
105.
תשים לב שהמכללות מוציאות את כמות הבוגרים הגדולה
תשים לב שהמכללות מוציאות את כמות הבוגרים הגדולה ביותר, כמו במכללה למנהל - אימפריה של מספר בוגרים אבל בפועל הם מורידים את הרמה בתעשיה, הבוגרים כאילו מצאו עבודה אבל לרוב זה במשרות של בדיקה, ורוב הבוגרים שלהם באו מהצבא- גם ככה היו מוצאים עבודה גם בלי הדיקן שלהם שיודע לדבר יפה
Puzzle | 05.10.16
102.
תפסיקו לשקר. החישוב כולל רק את הפקולטות למדעי
תפסיקו לשקר. החישוב כולל רק את הפקולטות למדעי המחשב. מה עם הנדסת תוכנה , מערכות מידע,הנדסת מחשבים.אפילו חלק מחשמל ותעשיה וניהול במגמת תוכנה - כולם כולם מתחרים על אותן משרות של תכנות. כל הפקולטות האלה באוניברסיטאות ומכללות פשוט נעלמו מהחישוב? יש מספיק בוגרים תפסיקו לבלבל .
Mustache | 05.10.16
95.
המדינה הזו אבודה. ההדרדרות תימשך עד שהמדינה תהיה
המדינה הזו אבודה. ההדרדרות תימשך עד שהמדינה תהיה נחשלת ופרימיטיבית לחלוטין. אנשים טובים בורחים מכאן. לטעמי אין דרך חזרה. עצוב לי מצד אחד. מצד שני, אחרי ההשפלות שעברתי בניסיון למצוא תעסוקה בשירות הציבורי, יש גם שמחה לאיד. מגיע למדינה שמזלזלת באנשים משכילים ואיכותיים כמו שזילזלו בי. 
Box | 05.10.16
94.
ראו את רגב, אקוניס, חזן,חוטובלי, ליברמן,ביטן כו' ...
ראו את רגב, אקוניס, חזן,חוטובלי, ליברמן,ביטן כו' ... ממשלת ארדואן הישראלית ערימה של פרימיטיבים בשלטון, בורים ועילגים שדואגים לתחת שלהם. והם מהווים את הדוגמא לנוער שמבין  שבשביל כסף וכבוד צריך רק כוח ושררה. לא צריך מוח צריך רק פה גדול וצעקני, להתגאות בפרימיטיביות ובמוצאך ממדינה נכשלת. 
Plane | 05.10.16
90.
הכל מתחיל בבית שמעמיד את הלימודים במקום רב
הכל מתחיל בבית שמעמיד את הלימודים במקום רב חשיבות.לצערנו, גם מערכת החינוך לא עושה די בהעלאת הרמה הן בבית הספר היסודי, חטיבה ותיכון. התלמידים בחלקם עצלים,חלקם לא מתאמץ ומעתיק שעורים וחולם להיות רק מפורסם. זאת התרבות בארץ. אחרי שקצצו את בתי הספר המקצועיים והיום בוכים.כדאי לבנט לעשות "חישוב מחדש" במקום לצאת בכל מיני הצהרות ולדחוף יהדות לכל משפט.יש לחזק את בתי הספר על אמת!
Raindrop | 05.10.16
87.
בתי פרשה כי משהו לקוי בתכנית הלימודים .חומר
בתי פרשה כי משהו לקוי בתכנית הלימודים .חומר תיאורתי שמיועד לחוג למתמטיקה ולא למדעי המחשב. בכל קורס נכשלים מעל 70 אחוז מהתלמידים למרות שמדובר בכאלה עם ציוני פסיכומטרי הכי גבוהים בארץ.העיקר להבטיח תעסוקה והכנסות לסגל המנותק מהתחום המעשי .
Pumpkin | 05.10.16
84.
למדתי בשתי אוניברסיטאות ישראליות מכובדות, ורק בתואר שני
למדתי בשתי אוניברסיטאות ישראליות מכובדות, ורק בתואר שני (אוניברסיטת קליפורניה) הבנתי עד כמה רמת ההוראה כאן עלובה.  מרבית המרצים חסרים אפילו טכניקה הנדרשת מבני 18 בקורס הדרכה צה''לי.  דרישות לקח והישג אינן מוגדרות היטב במרבית הקורסים, ומרצים מזלזלים בספרי-לימוד (כי הם ממש מבינים יותר ממדעני השורה הראשונה שכתבו אותם).  אין בקרת חוג-סגור על ההוראה, ולקחים - כשמישהו בכלל טורח להפיק אותם - אינם מיושמים או מופצים.  כמעט איש אינו מנסה להקל על הלמידה או לייעל אותה.  נהפוך הוא: האוירה הכללית היא ''בוא נקרע אותם!''. כיום אני מלווה כמה סטודנטים במוסדות ''נחשבים'', והמצב גרוע עוד יותר.  ובעבודה?  אפילו בוגרים צעירים מתקשים ליישם את שלמדו, אולי משום שחויית הלמידה כולה היא כזו שהם מעדיפים לשכוח.
Sailboat | 05.10.16
80.
זה לא כמות, אלא איכות. יש כמה פתרונות:
זה לא כמות, אלא איכות. יש כמה פתרונות: 1. שייקחו סטודנטים ובוגרים חסרי ניסיון כסינון ראשוני בלבד וייקחו את תקופת ההכשרה עליהם! הסטודנט/ הבוגר לא אשם שהוא לא יודע דברים... נרשם ל-3-4 שנים לימודים ויוצא עם ידיים ריקות, אז שהחברות יבצעו תקופת הכשרה אינטנסיבית. 2. יקומו גופים בסגנון של גו'ן ברייס, איניפיניטי, אקספירנס ושהם יכשירו את העובדים בניסיון מקצועי. 3. יעבדו בשיתוף פעולה עם המכללות והאוניברסיטאות ויכתיבו את הסילבוס והרמה הנדרשת... אם למשל אינטל יחתמו על הסכם עם מכללת סמי שמעון בב"ש (במכללות זה הרבה יותר קל לעשות את השינויים מאשר אוניברסיטאות) אז יקבלו את התוצר המוגמר של המהנדס הנדרש ולא אחד שיש לו תעודה לתלות על הקיר אבל ידע אפס.
Fries | 05.10.16
78.
מגיב 50 לצערי צודק, המכללות מכניסות מספר רב
מגיב 50 לצערי צודק, המכללות מכניסות מספר רב של סטודנטים לשוק שרמתם האקדמית נמוכה משמעותית מרמתם של בוגרי אוניברסיטאות, אני רואה זאת כל פעם שאני מראיין בוגרים לדוגמה בוגרי מכללות לרוב מעודכנים יותר בחידושים טכנולוגים אבל חלשים במקצועות הליבה וההפך אצל בוגרי אוניברסיטה ומכאן נובע היתרון המשמעותי בוגרי אוניברסיטאות. אם נודה באמת מרבית הסטודנטים שמתקבלים למסלולי לימוד במכללות לא היו מתקבלים למסלול מקביל באוניברסיטה. מנגד ישנו קיבעון עמוק באוניברסיטאות, לדוגמה בלתי אפשרי לעשות תואר שני במחלקה למדעים או הנדסה ולשמור במקביל על מקום העבודה, זכור לי היטב כיצד מערכת השעות בלימודי תואר שני בהנדסה אלקטרואופטית באוניברסיטת ת"א תוכננה כדי לחבל בכל אפשרות לעבודה במקביל (הרצאה ליום!). האוניברסיטאות לא מעוניינות לשתף פעולה עם התעשייה, הן מעדיפות את הכלוב הסגור והנח שלהן רחוק מעיניים מקצועיות וביקורתיות.   אחרון הוא הבלוף אדיר המימדים ומשאבת כספים שנקרא המבחן הפסיכומטרי אני קיבלתי 735, ולמדו איתי במחלקה לפיסיקה סטודנטים מבריקים שקיבלו בין 500 ל- 550 בפסיכומטרי. מכללות ואוניברסיטאות יכלו לבטל את הדרישה לפסיכומטרי בתמורה לקורסי יסוד ומבחנים במקצועות הליבה כגון מתימטיקה, פיסיקה, כימיה ואנגלית. 
Raindrop | 05.10.16
76.
מחסור גדול בעובדי הייטק קיים גם בארה"ב...המחסור הזה
מחסור גדול בעובדי הייטק קיים גם בארה"ב...המחסור הזה יהיה קיים תמיד ורק ילך ויגדל, מהסיבה הפשוטה שהקידמה הטכנולוגית , כל הזמן משיגה את קצב הייצור שלה במענה לביקוש של האזרחים למוצרים טכנולוגים. אבל יש לי רק שאלה אחת קטנה: אם לחברות היייטק חסרים כל כך הרבה עובדים, אז למה כל יומיים אנחנו שומעים שהן מפטרות עובדים שהיה אפשר להסב אותם כדי לתת מענה לצרכים שלהן ???
Popcorn | 05.10.16
75.
כל מילה במקום. כאחד שב15 שנים האחרונות עובד
כל מילה במקום. כאחד שב15 שנים האחרונות עובד בהיי טק ומגייס עובדים חדשים מידי חודש אני יכול להגיד שהמצב קשה. יש המון מועמדים אבל הרמה שלהם מאוד ירודה, בעיקר ממכללות. רמה ירודה בצורה כזו שלא יודעים שבבייט יש 8 ביט. זו הסיבה הבוגר אוניברסיטה ללא ניסיון מבקש 20 אלף שקל ויודע שבסוף יקבל את זה. עובדים איכותיים לא יגיעו ממזרח אירופה או מהודו אלא מעבודה קשה בארץ. הסוד הוא חזרה למקורות, לאותו אופי חינוכי 'קשה' של סבינו שהיו היסודות לחינוך (של פעם) ולתעשיה בארץ.
Clover | 05.10.16
71.
ככה זה כשהמל'ג לא עושה את העבודה. מכיר
ככה זה כשהמל'ג לא עושה את העבודה. מכיר טוב את התכנית במדעי המחשב של המכללה למנהל ומכיר גם את הדיקן יהודה. כתבת לגבי פרסומים, זאת באמת בעיה, המל'ג נותן למכללות לעשות מה בראש שלהן, ואפילו הדיקן יהודה לא פרסם כלום אז אם בארזים נפלה שלהבת מה יעשו אזובי הקיר? המלג אישר להם דיקן ברמה כזאת, אז כנראה שזה בסדר מבחינתם וזה עצוב ומקומם. אני עובד באמדוקס, צוחקים שם על הבוגרים שלנו. נכנסתי לקורות חיים של יתר הדיקנים בכתבה, אין מה להשוות בכלל, פרופסורים ברמה, אבל לאוניברסיטאות זורחת השמש מהתחת אז הם לא מגדילים את מספר הסטודנטים.
Scissors | 05.10.16
61.
ומי ישלים לך שכירות ההודים, השכר שלהם יהיה
ומי ישלים לך שכירות ההודים, השכר שלהם יהיה מאוד נמוך... סיפור אישי לפני כ- 25 שנה, לאחר שחרור מהצבא רציתי לעבוד בכל עבודה, חיפשתי בבניין. האתרים היו מלאים בפועלים ערבים ובכלל לא הבינו מי "המוזר" הזה שבא לחפש עבודה בבניין וגם... לא קיבלו אותי... זה מה שרוצים שיהיה בהייטק?
Bus | 05.10.16
60.
הבעיה היא קודם כל ברמה הירודה של המכללות
הבעיה היא קודם כל ברמה הירודה של המכללות בכלל והמכללה למנהל בפרט. למדתי אצל יהודה אלמליח במכללה למנהל - בדיחה, תת רמה, כלפי חוץ מראים כאילו הם אקדמיה כלפי פנים תכלס קניתי תואר בהרבה כסף. אז פלא שבסוף כשהגעתי לראיונות עבודה לא עברתי? גורמים לך לחשוב שאתה מקבל תמורה לכסף הרב ששילמת, ובפועל בזבזת 3 שנים על תואר ברמה הכי נמוכה שיש. מרצים שלא מבינים מה הם מלמדים, אין שם מרצה אחד פרופסור בעל שם, אפס מחקר. עכשיו כשאני בתואר שני אני רואה כמה מפרסמים המרצים שלי בא"ת, הלכתי לבדוק על המרצים במכללה - הפתעה - אפס פרסומים. כל המבחנים ממוחזרים, ובמקרה שלא הבחינות דולפות יומיים לפני.  מי שמוצא עבודה זה חיילים שעובדים בצבא במקצוע ובאים למכללה בשביל לקנות נייר עם השם שלהם.  לא מבין איך לא סגרו את הפקולטה בדיחה הזאת עד עכשיו, העיקר שהדיקן יודע להצטלם יפה בכלכליסט, ושהוא אומר שהפקולטה הכי גדולה בארץ, יותר מתאים לו דיקן בית ספר לתקשורת לא למדעי המחשב. אבל אפשר גם אחרת - לכו תראו את מכללת תל אביב ואת הבינתחומי - מכללות ברמה. 
Tag | 05.10.16
58.
להייטק כיוון. גם עם תואר בספרות השוואתית וידע
להייטק כיוון. גם עם תואר בספרות השוואתית וידע בסיסי מאד במיחשוב, אפשר לעבוד בהייטק. לא תהיה מהנדס, אבל כבר תמצא עבודה במשהו. יש כמות גדולה של עובדים "לא מקצועיים" בהייטק. זה כי חצי מחברות ההייטק מתעסקות בשטויות. אנשים בני 40 נשלחים לקורסים בסיסיים ב Cּ+ או בג'אווה, זה באמת כמו להיות פועל שחור רק במשכורת טובה. אין באמת דרישה למהנדסים שהם הגרעין הקשה של התעשייה הזאת ומפרנסים את כל השאר. 
Tooth | 05.10.16
57.
נתונים ממש לא נכונים , היום יש הרבה
נתונים ממש לא נכונים , היום יש הרבה בוגרי מחשבים שלא מוצאים עבודה , ויש גם מכללות שלא נחשבים בחישוב שבכתבה , זה מספיק שמייצרים 2000 סטודנטים שבעשור ייוצרו 20 אלף עובדים שייצפו את השוק , ובל נשכח שיש חברות שנסגרות ואז המתכנתים עוברים לחברות אחרות , בגדול שכר הגבוהה שיש היום בהייטק ילך ויירד , גם בגלל התחרות העולמית וגם בגלל שנכנסים כל שנה אלפי מתכנתים ( ויש גם כאל שמוכשרים בדרכים עקיפות ) , מצד שני צריך לזכור שחברות שהים בשיא ייתכן שבעוד 5 שנים יהיו לא רלוונטיות כמו לדוגמא בפיתוח ריכבי ומעבדי מחשבים , שמצריכים כל תקופה של 5 שנים מפעל חדש  
Fries | 05.10.16
56.
זאת ועוד... מה שאתה לומד היום לא שווה
זאת ועוד... מה שאתה לומד היום לא שווה עוד 5 שנים, טכנולוגיות מתחלפות וכל הזמן צריך ללמוד , כשאתה אומר בראיון עבודה שיש לך ניסיון של 20 שנה , 15 שנה מתוכם כבר לא נחשבים ועוד לא הזכרנו את השעות המטורפות, חוסר בטחון תעסוקתי ואת הגיל שמ 45+ לא משחק לטובה
Cone | 05.10.16
55.
רק ביבי יכול לחשוב על הברקות כאלה. מצד
רק ביבי יכול לחשוב על הברקות כאלה. מצד אחד משלמים לחברות הייטק בין לאומיות כדי שיחיזקו כאן שלוחות שיעסיקו עובדים ומצד שני לייבא מהנדסים כי אין לנו מספיק. אין עובדים? אז כנראה לא צריך חברות בין לאומיות. אבל אז איך ביבנט יוכלו להתלהב שאנחנו מעצמת הייטק בזמן שהם הורסים את המדינה?
Submarine | 05.10.16
45.
הכשלה מכוונת של המוסדות, כיתות שלרוב לא מותאמות
הכשלה מכוונת של המוסדות, כיתות שלרוב לא מותאמות לכמות האנשים הלומדים בקורס, חוסר מענה מהמרצים ובכלל - הרגשה שזורקים עליך ז**. יש אנשים מוכשרים, שרוצים ובאמת מנסים, אבל הפקולטות למדעי המחשב, הפקולטות להנדסה (ועוד כמה כמובן) שמות רגליים לסטודנטים.  "אי אפשר לשפר יותר מקורס אחד בסמסטר בו לא נכשלת". קרה והיה מבחן שבו קיבלת 61 בגלל חוסר ריכוז/טעויות חישוב/מבחן לא הוגן, ובמבחן נוסף 62 - ניתן לשפר רק אחד מהם. לא מספרים לך דברים שהיית חייב לדעת (בירוקרטיות למיניהן) ומגלים את זה בסוף סמסטר כאשר מגיע מכתב מהפקולטה או שיחת טלפון שמודיעים על מצב אקדמי לא תקין. דברים 'קטנים' כאלה מובילים לנשירה המונית מהפקולטות. מוזמנים לבדוק את דבריי בקבוצות שונות בפייסבוק של סטודנטים מהאוניברסיטאות
Flame | 05.10.16
44.
בתור סטונדטית שאוטוטו מסיימת את התואר (מחר מבחן
בתור סטונדטית שאוטוטו מסיימת את התואר (מחר מבחן אחרון!), גיליתי שיחד עם רמת הוראה שניתן לשפר במקרים מסויימים, גם הסטודנטים הפכו להיות יותר מפונקים, שדורשים שיאכילו אותם בכפית. אני ישבתי סופ"ש שלם על סעיף אחד מתוך תרגיל פסאודו-קוד ראשון בשביל להבין בכלל מה זה לולאות ואיך להשתמש בה ליצירת שעון חול. למרות שאז לקח לי נצח, לא התייאשתי. ואם אתה עם 30 שנות ניסיון לא הצלחת לעזור לו, אולי התרגלת לעבוד עם דברים מתקדמים יותר, ושכחת קצת את הדברים הכי בסיסיים..
Basketball | 05.10.16
43.
יש הרבה שרוצים ללמוד ומתאימים ובטוח שיצליחו לסיים
יש הרבה שרוצים ללמוד ומתאימים ובטוח שיצליחו לסיים את התואר, אך בגיל 40 לעבור פסיכומטרי ו/או השלמות למינהם..  דבר שמונע מהם להתקבל.. למרות שהם כבר  בתעשייה 20 שנה לפחות ועובדים כבר במקצוע עם ניסיון של 20 שנה ! חבל
BottleOpener | 05.10.16
41.
נשמע מופרך לחלוטין. פקולטות למדעי המחשב לא מניחות
נשמע מופרך לחלוטין. פקולטות למדעי המחשב לא מניחות ידע מוקדם בתכנות ותרגילי התוכנה בסמסטר ראשון הם טריביאלים לכל בוגר מחשבים בתיכון (מה שקשה בסמסטר ראשון זה המתמטיקה), בטח "למתכנת עם 30 שנות נסיון". גם לא ברור למה זה "כמובן שהוא התיאש ועזב" בגלל תרגיל אחד.
Locomotive | 05.10.16
37.
הבן שלי התחיל ללמוד באחת הפקולטות הנ"ל ובתרגיל
הבן שלי התחיל ללמוד באחת הפקולטות הנ"ל ובתרגיל התכנות הראשון הוא התקשה לסיים אותו. מייד התגייסתי לעזור לו וישבתי ישבתי ולא הצלחתי - ואני מתכנת עם 30 שנות נסיון. כמובן שהוא התיאש ועזב את הלימודים על אף שיש לו את כל הציונים להתקבל. עכשיו תסבירו לי מה השיגה הפקולטה בזה שנתנה על ההתחלה תרגיל שלא ניתן לפתרון (אולי רק על ידי גאון עולמי)? האם זאת הדרך לשמור מחסור בבוגרי מדעי מחשב?
Palmtree | 05.10.16
35.
הבעיה נעוצה בהתנהגות האונ' כבוגר תואר שלישי אני
הבעיה נעוצה בהתנהגות האונ' כבוגר תואר שלישי אני יכול לומר שסגל שהוא חוקר תיאורטי מכין סטודנטים לתארי מחקר במקרה הטוב. הבעיה שהכמות שלנו היא נמוכה וזה בסדר. כדי שהאונ' תהיה יעילה היא חייבת ללמד דברים עדכנים וברמה גבוהה. כיום באונ' מלמדים תכנות אנשים שהם לא מתאימים לכך. צריך להכניס אנשי מקצוע איכותיים (לשלם להם בהתאם) והסטודנטים יהיו טובים יותר. מהניסיון שלי הסטודנטים פשוט לא מקבלים את הכלים להצלחה אלא רק חלקים חשובים אבל לא אבני הבניה המספקים להתמודד בשוק העבודה. זה גורם לסטודנטים בעיקר להכשל ולחזור על קורסים. סטודנט שאין לו משיכה לתיאוריה אבל כן לקוד אין שום סיבה לבזבז לו 3-4 שנים על התמקדות לא מתאימה. את אלו שמתאימים יש לקדם באותה מסגרת בקורסים חשובים. קורסים לתואר שני שמשותפים לתואר ראשון == להעביר מצגת זה הבזבוז הכי גדול בעולם!
Mustache | 05.10.16
34.
אין מחסור בעובדים בשוק ומי שמחפש עבודה רואה
אין מחסור בעובדים בשוק ומי שמחפש עבודה רואה את זה כי אין שום דבר שמזכיר התנפלות על עובדים פוטנציאליים, כולל כאלה שיצאו מאוניברסיטאות נחשבות. כל מה שיש פה זה ספין של המעסיקים שמנסים להפחית עלויות שכר למרות שהשכר לא מוגזם וחמור מזה, לא היתה שום הצמדה בין המשכורות בתחום למדד בעשור האחרון בו השכר נותר קפוא.
Lobster | 05.10.16
33.
האוניברסיטאות פועלות ההיפך מהביקוש. חלק מהקורסים - מרצים
האוניברסיטאות פועלות ההיפך מהביקוש. חלק מהקורסים - מרצים ברמה נמוכה. בבאר שבע , למשל, באחד המקצועות רוב התלמידים לומדים ממרצה שכבר נפטר - משיעורים מוקלטים באינטרנט - כי שאר המרצים גרועים. יש מרצים שהמבחנים שלהם אינם בהלימה לחומר הנלמד - למשל כשמונים אחוז נכשלים במבחן. והמרצה אפילו לא חושב לבדוק עם עצמו היכן הוא נכשל. אפשר להגיד שלמרות הרמה הנמוכה של ההוראה, והאופן שבו המרצים משניאים את הלימוד על התלמידים - יש לנו סטודנטים נהדרים שבכל זאת מתמידים ומסיימים. ככה זה כשיש ביקוש גדול, והאוניברסיטאות - בחוגי ההנדסה - לא צריכות להתאמץ למשוך תלמידים. הביקוש גדול לא בגלל איכות הלימוד, אלא כי זה נחשב יותר בשוק העבודה לסיים אוניברסיטה ולא מכללה. 
Wrench | 05.10.16
32.
כל הכתבות האלה שיש לאחרונה הם פשוט שטיפת
כל הכתבות האלה שיש לאחרונה הם פשוט שטיפת מוח מתוכננת ומתוזמרת  המעסיקים עם מספר משתפ"ים שלהם במשרד האוצר והכלכלה. שטיפת מוח שמטרתה ליצור בתודעה ש"כאילו" חסרים עובדי היי טק , כאשר כולם יודעים שזהו שקר אחד גדול.  בכך הם רוצים להכשיר את הקרקע ליבא אלפי הודים, סינים, ומזרח אירופים , ולשלם להם שליש ממה שמשלמים לעובד ישראלי. 
Flask | 05.10.16
30.
"לא מצליחים להגדיל"????  נושרים 20%???  קשקוש !!  ראו
"לא מצליחים להגדיל"????  נושרים 20%???  קשקוש !!  ראו מה קורה באוניברסיטת ת"א לדוגמה במגמת מחשבים מורחבת - 50% נושרים בשנה הראשונה.   הכשלה מכוונת של תלמידים שכולם מעל 700 בפסיכומטרי, עם ציוני בגרות מופלאים.  בהודו ובסים הם יותר מוכשרים?????
Toast | 05.10.16
27.
ים של מתכנתים מבוגרים נפלטים וקשה להם לחזור
ים של מתכנתים מבוגרים נפלטים וקשה להם לחזור למעגל אך ורק כי החברות מחפשות דם צעיר - קצת מטומטם לייצר עוד בוגרים כשיש על המדף עודף עצום של מתכנתים חזקים , חכמים, זריזים  שיכולים לתרום המון לשוק. מנכ"ל צריך אומץ ליצור חברה מגוונת ולא כולם כאלו רובם לוקחים את הכשרון שלהם למקום לא טוב וזה מתבתא בחוסר הצלחה. אגב - רובם (המבוגרים) הרבה פחות משעממים מהמתכנת הצעיר שיושב לידם
Seahorse | 05.10.16
26.
הצורך ב 10000 עובדים הוא ספין. כל מיני
הצורך ב 10000 עובדים הוא ספין. כל מיני יזמים רוצים לעשות סיבוב מהיר בשוק גיוסי ההון. הם רוצים להראות "חברה מבטיחה" עם 20-30 עובדים (זולים ככל האפשר) ולמשוך לעצמם משכורת יפה. זה לא היי טק אמיתי ולא יתרום לכלכלה הישראלית. לא כל מי שיודע לכתוב עמוד HTML הוא עובד היי טק. חברות היי טק אמיתיות היום צריכות עובדים שיעבדו על בעיות מאוד מורכבות. הן משקיעות מאמצים עצומים בסינון עובדים ולא צריכות עובדים מהודו שישבשו את התקשורת הפנימית.
Locomotive | 05.10.16
23.
95% אחוז מהמשרות הן לבעלי 2-10 שנות נסיון.
95% אחוז מהמשרות הן לבעלי 2-10 שנות נסיון. לא מבוגרים מדי (בכל זאת- שיוכלו לתת שעות ויהיו גמישים, וישתלבו  ב"תרבות הארגונית" של הפי אאורז ומשחקי ווי), אבל גם לא חסרי נסיון (בכל זאת אורך החיים של תפקיד הוא סביב השנתיים, ייקח קרוב לשנה רק להפוך בוגר למתכנת נורמלי). ואפרופו עובדים זרים- בחברות האינטרנט (תחומי הפרסום, הימורים/פורקס ותחומים משיקים) כבר מזמן רוב הפיתוח נעשה ע"י מפתחים ממזרח אירופה (בלארוס, סלובקיה, קרואטיה וכו') ויש תעשיה שלמה של מאכרים שמספסרים מתכנתים סבירים-מינוס במחירי רצפה.
Processor | 05.10.16
20.
האוניברסיטאות מנותקות מהתעשייה.  למה לי להעסיק בוגר ?
האוניברסיטאות מנותקות מהתעשייה.  למה לי להעסיק בוגר ? אני צריך להשקיע בו חצי שנה לפחות בשביל שהוא ילמד את העבודה ואחרי שנה הוא יברח למקום אחר בשביל לשפר שכר . נראה להם שיש למישהו זי% ללמד בן אדם איך משתמשים באאוט לוק ? לאוניברסיטה הכי קל וזול ללמד את הדברים היבשים .התעשיה מקדימה את האקדמיה בעשור לפחות .. 
Tree | 05.10.16
12.
שטויות במיץ, לא חסר עובדים פשוט המעסיקים רוצים
שטויות במיץ, לא חסר עובדים פשוט המעסיקים רוצים עובדים זולים, יש בני 40+ שמשוועים לעבודה, יש כאילו שעובדים אבל לא יכולים לשנות תחום , בגלל שהמעסיקים לא רוצים להשקיע בלימוד, עקומת למידה של שבועיים ארוכה מידיי בשבילם, הם רוצים מוכן, בעל ידע, ניסיון ובמחיר נמוך...
AirBalloon | 05.10.16
5.
ובינתיים, כמה משרות מוצעות לבוגרים ללא נסיון? בוכים
ובינתיים, כמה משרות מוצעות לבוגרים ללא נסיון? בוכים על מחסור, אבל אם תסתכלו כמה משרות פתוחות לבוגרים ללא נסיון תגלו שזה מספר אפסי. אז אולי תתחילו לקלוט גם בוגרים ללא נסיון קודם? לא כולם יכולים להתחיל לעבוד במקביל ללימודים, ולצבור נסיון ואז מגיעים לפרדוקס הידוע שכולם מחפשים עובדים עם נסיון אבל לבוגרים טריים אין איפה לצבור נסיון שכזה.
Bowtie | 05.10.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת