אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

רק אצלנו: הכי הרבה ימי לימוד אבל עם עומס כבד על ההורים

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
ימי חופשה
ימי החופשה להורים בישראל הם הנמוכים ביותר בOECD. שניים עשר ימי החופשה (ע''פ חוק) בשנה נקבעו על ידי התעשיינים שדואגים למיקסום הרווחים שלהם על חשבון העובדים. יתרה על כך נוצרה נורמה בישראל כי ניצול ימי חופשה הם פגיעה במקום העבודה. זהות ההורים כ''מובילי משפחה'' התחלפה בזהותם כ''עובדים''.
גבי | 30.06.20
13.
לא הגיוני שבמשך כ"כ הרבה שנים לא ניתן
לא הגיוני שבמשך כ"כ הרבה שנים לא ניתן לפתוח הסכם קיבוצי של המורים שנחתם בשנות קום המדינה!!!! לא הגיוני שקבוצה קטנה בציבור - המורים, תהנה מחופשים על גבם הכלכלי והפיסי של כל יתר ההורים בישראל שקורסים תחת העומס של ימי החופשה הרבים של הילדים והעלות הבלתי אפשרית של להעסיק את הילדים בזמן זה. לא הגיוני שכל הממשלות עומדות מנגד ולא עושות דבר כדי לפתוח את ההסכמים האלו ולהיטיב עם ציבור שלם שנושא על גבו את רוב עול המיסים של המדינה הזאת. פשוט בושה!
Sushi | 18.10.16
12.
אחרי זה מתפלאים למה אנחנו נכשלים במבחני מיצב
אחרי זה מתפלאים למה אנחנו נכשלים במבחני מיצב ולמה הרמה של מסיימי הבגרויות רק מתדרדרת משנה לשנה. כי הכל עקום. גם אני לא יישרתי קו עם המערכת, אבל לפחות השלמתי בגרויות אחרי הצבא בEZ WAY ויכולתי להתקבל ללימודים אקדמיים כמו כולם..
Tree | 18.10.16
9.
חמודה,  זה לא תופס לגבי כולם... לי באופן
חמודה,  זה לא תופס לגבי כולם... לי באופן אישי אין כסף לצאת לחופש למרות שאני עובדת כמו חמור כל השנה. אז למרות שאצל המורים החופשים הם כוללים אצלנו ההורים שאינם מורים זה ממש לא. מה גם שמחירי החופשות שלא בימי החופש הגדול/ חגים הרבה יותר זול אז ברור שההורים מעדיפים לחסוך!
Hammer | 18.10.16
8.
כמורה שנמצאת במערכת הרבה מאוד הורים לוקחים חופשות
כמורה שנמצאת במערכת הרבה מאוד הורים לוקחים חופשות במהלך השנה של עד שבועיים ונוסעים עם הילדים לחופשות לכן לא נשארים להם ימי חופשה בחופש הגדול כמו כן כמות הילדים שעושה גשר בימי ו היא גדולה ניתן לבדוק נתונים אלה במשרד החינוך
Coathanger | 18.10.16
7.
כמה דברים ששכחתם -  1. לישראלים יש הרבה
כמה דברים ששכחתם -  1. לישראלים יש הרבה ילדים. למצוא פתרון לילד אחד זה הרבה הרבה יותר קל מאשר לשלושה בגילאים שונים. 2. ישראלים עובדים הרבה יותר שעות כל השבוע. לא מספיקים לעשות כלום ויום שישי הוא יום סידורים קריטי להרבה אנשים. 3. יוקר המחיה בישראל גומר אותנו. יום עם הילדים יכול להיות ענין יקר למדי. 4. בישראל יש חופשת לידה קצרה מאשר ברוב אירופה, ועד גיל 3 החינוך הוא גם יקר נורא. לכן זה מרגיז. הקטע הזה שמשלמים על גן לאוגוסט אבל הגן לא פעיל - מטריף!
Bone | 18.10.16
6.
אנשים כמו רן ארז ממררים את החיים להורים
אנשים כמו רן ארז ממררים את החיים להורים עובדים במדינתנו החלמאית נכון, זכויות עובדים ותנאים סוצייליים הם חשובים אבל יש כאן שאלת מחיר וטובת הרוב  איך יתכן שקבוצת אינטרסים מצומצמת מנצחת קבוצת רוב ? מתי כבר נתקדם הלאה וניפרד ממוסדות העבר שהתכוונו לטוב בזמנו אבל הפכן במרוצת השנים לעצם בגרון
Bike | 18.10.16
5.
ההורים בישראל אוהבים לבכות, הרי רוב רובם של
ההורים בישראל אוהבים לבכות, הרי רוב רובם של ההורים לא רוצה שהילדים יהיו בבית בימי שישי. ההורים רוצים עוד חופש, הם לא רוצים שהילדים ילמדו יותר, זה ממש לא איכפת להם. כן זה מאוד קשה להסתדר, אבל, 1. אין סיבה לפגוע בתנאים של המורים, 2. המעסיקים לא יכולים לשאת עוד ימי חופש להורים.  הפתרון הכי הגיוני וגם ארגוני המורים לא יוכלו להתנגד לכך היום המורים עובדים 5 ימים בשבוע אבל המערכת עובדת 6 ימים בשבוע, יום שישי הוא סתם יום מבוזבז, זה יום קצר, לא יעיל שעולה המון כסף לתפעל. אז כן צריך לבטל את הלימודים ביום שישי (יש כאמור כ 35 ימי שישי שלומדים במהלך השנה, אולי יש קצת פחות) יום שישי הוא יום קצר ולכן מול כול 1.5 ימי שישי ניתן לבטל יום חופשה אחד. המורים ימשיכו לעבוד בדיוק את אותם מספר ימים בשנה, רק שהם יהיו מפוזרים אחרת. הסיבה לעשות את זה היא לייעל את המערכת ולא לתת להורים עוד חופש.
Beer | 18.10.16
4.
להוסיף ימי חופש בחוק. גם 15 ימים בשנה
להוסיף ימי חופש בחוק. גם 15 ימים בשנה זה מגוחך. אפשר להוסיף גם אפשרות,שמי שרוצה לוקח 30 ימי חופש בשנה ללא תשלום או תשלום מופחת (50%) שיתקבל מביטוח לאומי, כך שהמעסיקים לא יתלוננו שזה עולה להם הרבה כסף ולא יוכלו לסרב לעובד שרוצה לצאת לחופשה ללא תשלום. במצב כזה שני ההורים מכסים את החופש הגדול. פחות כסף אבל יותר אוויר.
Bug | 18.10.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת