אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

התיקון הסופי לתמ"א 38 לא יוביל למהפכה

107 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

104.
חלם.  במקום לעודד מסלול הריסה בניה שהוא הנכון
חלם.  במקום לעודד מסלול הריסה בניה שהוא הנכון ביותר, אז כמעט כצפוי עושים הפוך. במקום לעשות הכל כדי להוריד מחירים, מבקשים עוד מיסים שהמשמעות שלהם היא עליית מחירים. במקום לעשות הכל כדי להגדיל את היצע הדירות הכללי ובאזורי ביקוש בתוך הערים בפרט אז "מקטינים זכויות" ולמעשה הרבה פרויקטים לא יצוא לפועל בגלל חוסר כדאיות. במקום לחדש בבניה חדשה, חדישה ומודרנית יישארו עם מבנים ישנים ומתפוררים (ומסוכנים). במקום לחדש מבנים קיימים באוזרים בנויים מפשירים עוד ועד קרקעות חקלאיות ומשמידים ריאות ירוקות לטובת שכונות ענק חדשות.  חלם. אגו נפוח. 
Coathanger | 25.10.16
101.
מה שעצוב זה שהרבה מהאנשים שיינזקו מההצעה החדשה
מה שעצוב זה שהרבה מהאנשים שיינזקו מההצעה החדשה הם מצביעיו של כחלון, שמינה את יצחקי לתפקידו.  למשל, תושבי שכונות דרום תל אביב בגלל שכאן היה כדאי לעשות תמ"א 38 רק בבתים דו-משפחתיים או פרטיים. עכשיו יצחקי רוצה לקחת מאתנו גם את זה.  
ChefHat | 20.10.16
99.
התיקון החדש המוצע ע"י יצחקי ייפגע בהרבה מאוד
התיקון החדש המוצע ע"י יצחקי ייפגע בהרבה מאוד אנשים וגופים, כך שיש הכרח לבחון לעומק את ההתנגדויות באמצעות מינוי חוקר לשמיעת ההתנגדויות. בין השאר, ייפגעו מהתיקון החדש:  1. כל השכנים אשר לידם ייבנו בניינים עם תוספת של 3 או 3.5 קומות, בנוסף לקומות הקיימות. 2. בעליי בניינים בני קומה אחת, שתמ"א 38 כבר לא תהיה כלכלית עבורם.   3. העיריות, שלא יקבלו שום היטל השבחה.   4. תושבים הגרים ברחובות בהם נבנו כבר בניינים גבוהים חדשים, תוך הסתמכות על כך שבעתיד ירחיבו את הכביש בהתאם לתב"ע, אך הכבישים כבר לא יורחבו משום שהבניינים בני קומה אחת ימשיכו למנוע את הרחבת הדרך.   5. אדריכלים ומומחי תכנון המתנגדים לאנרכיה העירונית שתיווצר בעקבות בניית בניינים גבוהים בצמוד לבניינים שיישארו נמוכים מאוד, בניגוד לכל תכנון ראוי.
Cactus | 20.10.16
96.
חוצפה שראשויות הערים לא נותנים לפרויקט שכביכול חייב
חוצפה שראשויות הערים לא נותנים לפרויקט שכביכול חייב להוזיל את מחירי הדירות והגדלת היצע הצאת לפועל הגלל שהן רוצות לגזור ממנו קופון. בסופו של דבר הכסף שבידי הממשלה הוא של האזרחים אז אנחנו בכל מקרה נשלם את המחיר..
Bogdan227 | 19.10.16
94.
אני גר בבניין בן 3 קומות. בניין שכיום
אני גר בבניין בן 3 קומות. בניין שכיום אין סיכוי שבנייתו הייתה מאושרת.  מול הבניין, בניין בן 9 קומות. מצדו, בניין בן 7 קומות. בבניין שבו אני גר 12 דירות, השטח מתאים לבניין וחצי לפחות.  אלא מה? לפי המשפטנים מקסימום מותר לקבלן שיהרוס ויבנה את הבניין מחדש להוסיף שתיים וחצי קומות. למה? כובע. לפי היוזמה, יהיה מותר לקבלן להוסיף שתי קומות, עדיין לפחות קומה פחות מהתב"ע באזור. זאת כמובן אפליה קשה.  עכשיו, למי שלא יודע- הבניה היום יקרה מאוד. קבלן שגם קונה את השטח שעליו הוא בונה, נותר כמעט בלי רווחים. באופן פרדוקסלי, דווקא עכשיו שהמחירים יקרים ולא הגיוניים יותר מאי פעם, הבניה הכי פחות רווחית. תמ"א 38 יכול להיות אחלה דבר עבור הקבלנים. לא משלמים על הקרקע ומקבלים זכויות בניה. אלא, שהם צריכים גם לתת דירות לכל הדיירים וזה מוריד את הרווחיות שלהם. תוספת של 3 קומות לבניין שיש בו כבר 3 קומות, לאחר הריסה ובניה, היא לא תמיד רווחית. על זה הרשויות החצופות רוצות להטיל מס שבח. אני משלם ארנונה לפי אזור א בשעה שהבניין שאני גר בו בכל סטנדרט הוא אזור ג. אני משלם ארנונה בשביל הבניינים מסביב! במשך יותר משני עשורים! אבל עכשיו לעירייה יש חוצפה לדרוש מס שבח, חוץ מכל ההיטלים הכבדים שמוטלים על יזם. ואני שואל, האם המדינה באמת מעוניינת בתכנית הזאת שיכולה להוזיל מאוד דירות? האם היא באמת מעוניינת שאנשים שדרים בדירות מרקיבות ומעופשות יעברו לגור בדירות חדשות וחזקות? התשובה היא כמובן לא.
Cactus | 19.10.16
86.
יצחקי לא מבין איזה בלגן ייגרם אם תתקבל
יצחקי לא מבין איזה בלגן ייגרם אם תתקבל הצעתו להסתמך על שטח על שטח "בניין קיים". שטח בניין קיים הוא מושג מעורפל בהשוואה לשטח לפי תב"ע. מעולם לא נעשה שימוש במסגרת תכנון ובנייה בשטח קיים. זה יגרום לכך שאנשים יתחילו לבנות במחשכים, סוכות ייהפכו למבני קבע, אנשים שהבניין שלהם בנוי על שטח מופקע יידרשו שזה ייכנס לתחשיב, מבני עזר שמיועדים לפחי אשפה יחושבו כשטח קיים, תיקי בניין ייעלמו מהארכיונים, וכדברי השיר: וזאת רק ההתחלה....
Palmtree | 19.10.16
85.
האבסורד הוא שבדרך כלל מדובר בבתים פרטיים ישנים,
האבסורד הוא שבדרך כלל מדובר בבתים פרטיים ישנים, שגרים בהם אנשים שהם ממש לא עשירים, לעתים קרובות קשישים, שלא ניצלו את זכויות הבנייה שלהם משום שהם שייכים לאוכלוסיות מוחלשות, שלא מבינות בענייני תכנון ובנייה. כיום, רוצים להעניש אותם על כך שהם לא היו מסוגלים לנצל בעבר את זכויות הבנייה שלהם.
Sailboat | 18.10.16
84.
אחרי שאביגדור יצחקי יבין שההצעה החדשה שלו מצריכה
אחרי שאביגדור יצחקי יבין שההצעה החדשה שלו מצריכה הפקדה מחודשת ותוקעת את התמ"א בעוד שנה, הוא ישוב להצעה המקורית. הוא תמיד יוכל לומר, ובצדק, שהוא כל הזמן היה עקבי והוא אישר את ההצעה שהפקיד מלכתחילה, ושהומלצה ע"י האדריכל החוקר.
Battery | 18.10.16
82.
המועצה הארצית לתכנון ובניה צריכה לשקול שיקולים תכנוניים
המועצה הארצית לתכנון ובניה צריכה לשקול שיקולים תכנוניים ולא קנייניים. הרצון למנוע הפיכת בתים חד קומתיים לזהים ליתר הבניינים ברחוב תגרום לנזק תכנוני כבד: בניינים בגבהים שונים וכן לאי יכולת להרחיב את הכביש בגלל שלא ניתן יהיה לבצע הפקעה מהבתים החד קומתיים. 
Bone | 18.10.16
74.
השכל הישר אומר שצריך לאשר את התכנית המופקדת,
השכל הישר אומר שצריך לאשר את התכנית המופקדת, הן משום שהחוקר המליץ עליה, והן משום שהתכנית הוכיחה את עצמה בשנים האחרונות בשטח בפועל. כל הצעה חדשה עלולה להיות בעלת השלכות שליליות שקשה לצפות אותן מראש, בנוסף לזה שהצעה חדשה פירושה התנגדויות חדשות והעניין ייתקע לעוד שנה.
Wrench | 18.10.16
73.
מקרה חירום? אז למה לא לטפל במישור הלאומי?
מקרה חירום? אז למה לא לטפל במישור הלאומי? שהמדינה תבנה. היא תחליט היכן זה הכי הרבה חירום (רמז: בית שאן, טבריה, ראש פינה...) וחיזוק בתי הספר זה לא מקרה חירום? אם מחזקים את הבתים בשכונה מסוימת (הורסים ובונים מחדש) בטח שחייבים להרוס את בית הספר הישן ולבנות חדש, להרוס את קופת החולים הישנה ולבנות חדשה, כפולה בגודל. כי זה חירום. תגיד אין למדינה כסף? זה שקר. יש לה ויעידו כל ההשקעות בשטחים. חוץ מזה יביאו חברות בניה בינ"ל (רמז: סיניות) ותוך שנה כל הארץ תהיה בנויה מחדש, באיכות טובה מזו של המרפסת של גינדי בחדרה והחניון של דניה ס. ברמת החייל. ובעלות ממש נמוכה. מה שטוב לבית של קוטג' בתנובה טוב גם לתמ"א 38, אלא אם הכוונה האמיתית היא לא לחזק את הבתים, אלא את חשבונות הבנק של יזמים ומשת"פיהם.
Radio | 18.10.16
72.
אנחנו מדברים על תמ"א 38 "חיזוק נגד רעידות
אנחנו מדברים על תמ"א 38 "חיזוק נגד רעידות אדמה". מאיפה הכותרות הפומפוזיות והלא רלוונטיות של התחדשות עירונית (בדיחה גרועה ושקרית כי תמ"א 38 כפי שהיא מבוצעת כיום היא הרס המרקם בשכונות ותיקות) ומה קשורה תמ"א 38 לתוספת דירות לשוק?!
Radio | 18.10.16
71.
כל כך הרבה מילים ולא אמרת כלום. תמ"א
כל כך הרבה מילים ולא אמרת כלום. תמ"א נועד לחזק מבנים בפני רעידות אדמה (לא לשם רווחים מופלגים). אף אחד לא מוכן לבנות היכן שבאמת דרוש, בבית שאן, בטבריה. אף אחד לא מוכן לחזק שיכון עני בקו השבר הגיאולוגי. כל הנאום שלך היה להצדיק בנייה במקומות אתריי ממון, כמו המקרה בכרמליה (על הכרמל בחיפה) שבו איש ממון ידוע קיבל אישור לבנות בניין בן 7.5 קומות במקום בית חד קומתי, ישן אבל יציב, כזה שנבנה ע"י הייקים והיה מחזיק גם שלוש רעידות אדמה.
Radio | 18.10.16
69.
בהחלט צריך חקירה מקיפה ומעמיקה. אז יתברר עד
בהחלט צריך חקירה מקיפה ומעמיקה. אז יתברר עד כמה העוסקים בתמ"א 38 נגועים בשחיתות ועד כמה הרס הם גורמים בתאוות הבצע שלהם. ראשי הערים אינם נקיים, לרוב הם שותפים לתרגילים הכי מסריחים ולפגיעה הכי קשה בקניין של התושבים וגורמים לירידת ערך הנכסים של כל מי שמסביב לתמ"א. שיחקרו, זו הזעקה של כל המבקרים את שערוריית תמ"א 38. 
Radio | 18.10.16
66.
הצעד המקורי של יצחקי הוא בזיון ומריח כמו
הצעד המקורי של יצחקי הוא בזיון ומריח כמו הון שלטון. יצחקי צריך להיות נאמן למדינת ישראל וחוקיה. בעניין הזה דעת היועמ"ש והסגן קמיניץ גוברים על כל נכלוליות של הבוחשים בקדרת הרווחים הכספיים. ההצעות של יצחקי, שוורץ והחוקר הן ברכה ליזמים אבל אסון לאזרחים. מימושן יהפוך שכונות מבוססות לסלאמס שמתאפיין בביוב העולה על גדותיו ושאר סירחונות שלא מעניינים את היזמים (לרוב שרלטנים שלא בוחלים בשום טריק ולא יראים משום חוק כדי לעשות מכה).
Radio | 18.10.16
59.
כל הטמבלים שחתמו והתחילו פרויקט של תמא 1
כל הטמבלים שחתמו והתחילו פרויקט של תמא 1 - יאכלו את הכובע, וגם את הלב. אני כל הזמן אמרתי - זה עניין של זמן עד שיאשרו תוכנית שתהיה כלכלית לרוב הבניינים, ואז רק פינוי בינוי. אנשים טפשים, חשבו שתפסו את אלוהים בביצים, עכשיו מבינים.
Pretzel | 18.10.16
58.
איך אפשר לנהל עסק בארץ כשכל יום משנים
איך אפשר לנהל עסק בארץ כשכל יום משנים את ההחלטות??  הכל פה ברדק.  דיירים ויזמים נתקעים עם פרויקטים באמצע, הסחבת בעיריות נמשכת שנים.  וכל זה פתח לשחיתויות מטורפות (בואו להוד השרון ותראו איך כל ראשי העיריות הפכו למיליארדרים.  לא מיליונרים - מיליארדרים!).
Quill | 18.10.16
57.
 בישראל חקר השחיתות הוא פסיבי. כלומר, חוקרים רק
 בישראל חקר השחיתות הוא פסיבי. כלומר, חוקרים רק אם יש תלונה ספציפית. לרוב בשל סכסוך. כך, ראש עיר נתפס על לקיחת שוחד. נשפט במקרה הטוב לשנתיים מאסר, כי בתי המשפט מקלים ומעלימים עין משחיתות באופן שיטתי. השוחד עצמו מחולט, כלומר, מה שנתפס. אבל כשראש העיר יוצא מחכים לו עשרות מיליוני דולרים בפלורידה או בשווייץ וכן הלאה. יש אמנות נגד שחיתות, אפשר היה למצוא. אבל המנגנון במדינה הוא כזה שלא מחפש שחיתות גם כשהיא ברורה.
Cactus | 18.10.16
54.
אין לתת שום זכות, אפילו של אמערה בנושא
אין לתת שום זכות, אפילו של אמערה בנושא לראשי הערים!!! הם תוקעים התחדשות עירונית והצערת העיר באיזורים ותיקים בדרישה להיטל השבחה???? אולי כדאי שמבקר המדינה יבדוק טוב טוב את התנהלותם בנוגע לכל דבר, החלטות כאלו ואחרות, העסקות כאלו ואחרות. ולאחר שיקבל תשובה מדוע ישנם גרעונות עירוניים וחוסר התייעלות למרות ארנונות גבוהות, אז יוכלו ראשי הערים לומר את דברםעק
Sailboat | 18.10.16
53.
אם צריך היטל השבחה או לא זאת שאלה
אם צריך היטל השבחה או לא זאת שאלה אחת, שאחזור אליה בהמשך. מה שבטוח הוא שכל הנושא לא צריך להיות בידי העיריות. הן מושחתות לחלוטין, לא מקצועיות ובירוקרטיות. זה צריך להיות פרוייקט חירום. כזה שמנוהל בשקיפות מלאה. עם פיקוח כפול, פרטי וממשלתי. ע"י אנשי מקצוע בלבד, לפי קריטריונים ברורים, באופן אקטיבי כאשר קיים מסלול אישורים מזורז וכאשר לעיריות אין שום אמירה בעניין. תהליך אישור של 45 ימים ולא יותר. בנוסף, יזמים לא יידרשו לשלם בטח לא לעיריות, אבל גם לא לאף גוף אחר, את חצי מיליון השקלים שהם שמים כיום על כל בניין. במקום זאת, יזם ייצטרך להוכיח תוך מספר חצי שנה שיש לו קבלן שמתחייב לבנות (כנגד התחייבות כספית), היזם יצטרך להוכיח שיש לו יכולת כלכלית ובמידה והפרוייקט לא ייצא לדרך תוך שנתיים-רק אז ייגבה ממנו הסכום שכיום נגבה ממנו מראש ולא מוחזר (והאישור עצמו פוקע לאחר שנתיים, מה שמותיר את הדיירים בנקודת ההתחלה- במקום זה צריך לייצר מצב שבו אחרי שנתיים האישורים יכולים לעבור ליזם אחר אבל הפעם הוא יעבוד מול תנאים מזורזים). לגבי היטל השבחה, מדובר בפרוייקט חירום. העיריות מרוויחות את הכסף מים הארנונה שהם מקבלים בתוספת של עוד 200% דיירים לכל בניין. היטל ההשבחה ייגבה רק בתנאי שמדובר בבניין ברווחיות גבוהה לקבלן (לפי אחוזי הבניה שלו) ורק לאחר תחילת הבניה, כך שהעיריות לא יוכלו לעכב אותה בכל מקרה. כמו כן, היטל ההשבחה יהיה מופחת (לא דומה בניה בעיר לבניה על שטח פתוח שהיא גם הרסנית לסביבה וגם דורשת הרבה יותר התאמת תשתיות) כדי לשמור על כדאיות הפרוייקטים החשובים האלו.
Cactus | 18.10.16
50.
לא, המועצה הארצית חייבת לאפשר הגשת התנגדויות לתיקון
לא, המועצה הארצית חייבת לאפשר הגשת התנגדויות לתיקון החדש משום שיש נפגעים חדשים. לפי סעיף 106(ב) לחוק התכנון והבניה: "...היתה קבלת ההתנגדות עלולה, לדעת מוסד התכנון, לפגוע באדם שאף הוא רשאי להגיש התנגדות לתכנית, לא יכריע המוסד בהתנגדות לפני שיתן לאותו אדם הזדמנות להשמיע טענותיו." הואיל ויש הרבה מאוד נפגעים חדשים, אז מבחינה מעשית הם שוב יאלצו למנות חוקר לשמיעת ההתנגדויות, ולהתחיל את כל התהליך מראשיתו.
Fries | 18.10.16
49.
העיריות צודקות לחלוטין, הכפלת מספר התושבים (3.5 קומות
העיריות צודקות לחלוטין, הכפלת מספר התושבים (3.5 קומות על 4 קומות בנויות) מצריך הרחבת תשתיות ולכן יש הגיון בהיטל השבחה. מסלול הריסה ובינוי עדיף על עיבוי וחיזוק שהוא למעשה אחיזת עיינים אם לא מחזקים את הליבה ומשאירים את הגפרורים (עמודים דקים) המקוריים.
Bee | 18.10.16
46.
רק במדינה מתייחסים לתמ"א 38 כאילו זאת איזו
רק במדינה מתייחסים לתמ"א 38 כאילו זאת איזו שהיא הטבה. אז זהו, שלא. יש בישראל 90 אלף בניינים שנבנו בלי סטנדרטים. בכל מדינה מתקדמת אחרת הם היו נהרסים ונבנים מחדש או עוברים התאמות רציניות. אין בהם שום דבר שמאפיין בניין תקין. אין בהם חניה ברוב המקרים, בטח לא תת קרקעית. אין בהם צובר גז. אין בהם מערכת חשמל מודרנית. אין בהם מעלית. אין בהם מקלטים ובטח לא ממ"דים. מה כן יש בהם? סדקים עובדים, עובש, חולדות וכן הלאה. אלו בניינים שלא מוכנים לא למלחמה ולא לרעידת אדמה. למעשה, חלקם הם סיכון כפי שהם, בלי צורך במלחמה או רעידת אדמה. המדינה לא רצתה לקחת אחריות על עצמה. אז המדינה המציאה את תמ"א 38. אלא, שהמדינה גם לא רוצה שמחירי הדיור יירדו. למה? כי הפוליטיקאים מושקעים בנדל"ן, הבנקים מושקעים בנדל"ן, הטייקונים מושקעים בנדל"ן. למה שיירצו שהמחירים יירדו? תמ"א 38 מופקר בידי הרשויות העירוניות. זאת אמורה להיות תכנית חירום, אבל במקום זה היא מופקדת בידי הגופים הכי מושחתים במדינה. והם עוד דורשים פיצוי... לו המדינה הייתה רוצה בתכנית הייתה מקימה גוף מקצועי לחלוטין, לא פוליטי, שפועל בשקיפות מוחלטת ובעל סמכויות על שהיה מרכז את הנושא ברמה הארצית ובלי לשאול את הרשויות העירוניות לדעתן. הבניינים האלו ישנים ורובם בנויים על שטח שמתאים לכל הפחות למספר דיירים כפול. עם התאמות קלות, גם לכמות גדולה עד פי 5 של דיירים. פינוי בינוי, התכנית הזאת של תמ"א 38 יכולה להוסיף לשוק מיליון דירות חדשות - בלי צורך לגעת בשטחים הפתוחים שכיסחו כאן. בלי צורך להפוך את המעט שנותר לבטון. כולם מרוויחים. זאת התכנית הכי טובה לכלל העם. אבל בעלי האינטרסים מתנגדים אליה בלי לומר זאת בגלוי.
Cactus | 18.10.16
42.
מדינת חלם. הסיכוי היחיד להציל את מרכזי הערים
מדינת חלם. הסיכוי היחיד להציל את מרכזי הערים מריקבון זו התוכנית הזו. ממשלה שרוצה להוריד את מחירי הדיור לא נותנת לדבר כזה לקרות. אם אין כדאיות כלכלית, לא יהיו פרוייקטים. היום פורסם שמחירי הדירות עלו מספטמבר שנה שעברה ב-8% כי אין היצע אז במקום לבנות כמה שיותר תוקעים את הבנייה. מחריד. כל מי שיש לו יד בדבר, שר האוצר, ראש הממשלה, יו"ר הועדה הארצית משחקים בחיים של כולנו כל ילדים בארגז חול. יד אחד לא יודעת מה יד שניה עושה. ריקבון.  
Scissors | 18.10.16
39.
מי שאמר לך את זה טועה תמא 38
מי שאמר לך את זה טועה תמא 38 -1  .. זה מחזק מאוד ואם אתה ברעידת אדמה במבנה הישן אפילו בממ"ד או בחדר המדרגות יש לך סיכוי טוב לשרוד ובוודאי במבנה החדש . כל הקישקוש הזה שתמא 38-1 לא מספיק טוב הוא שיקרי. הבעיה הגדולה שהוא לא רווחי לכל בניין  למעשה לרובם הרבה פחות ולכן הקבלנים לוחצים על תמא 38 -2 כדי להרוויח המון קומות חדשות ולבנות בכל מחיר . בעיה נוספת זו החנייה  לא ניתן להוסיף לרוב מעל 5 חניות לבניין כזה  בתוספת בנייה  אבל הייתרון הגדול של בנייה כזאת שעומס בכביש יחסית סביר. בנינים חדשים גורמים לקריסת התחבורה בכבישים הקטנים של הערים הישנות  .
Corn | 18.10.16
38.
כל מי שראה תמונות של ניו יורק מלפני
כל מי שראה תמונות של ניו יורק מלפני 90 שנה מבין את המהפך. מנהטן הייתה בניינים של 2 קומות בלבד ונראתה כמו כפר קטן. בשלב מסוים הבינו שהעיר יכולה להתקדם רק אם יהרסו הכל ויבנו אותה לגובה. זה מה שצריך לעשות בישראל. כל אזור המרכז צריך להיבנות מחדש לגובה. כל בנייני הדירות של 3 הקומות ייהפכו ל-7 קומות ויותר. מי שרוצה לבנות וילה ייאלץ לצאת מהמרכז. זאת בדומה למקומות אחרים בעולם. הבנייה צריכה להיגבות בחוק שיעבור בכנסת. זאת כדי ש"איתן אטיה" חמדניים ייעלמו מהמפה. ישראל היא מדינה קטנה וצפופה עם עתודות קטנות של מגרשים, וצריך לקחת את זה בחשבון.
Scissors | 18.10.16
36.
אין היטלי השבחה בשום מקום בעולם,  הכתב מטעה
אין היטלי השבחה בשום מקום בעולם,  הכתב מטעה כי היטלי פיתוח מותר לגבות על התמא העיריות תוקעות בניה בכל הארץ תמא או לא תמא, למה לייצג את עמדתן בצורה כזאת ? הבניה חשובה לאזרחים התמא גם מוסיפה יחידות דיור וגם מצופפת וגם מחזקת וגם מעשירה תושבים חלשים. הכתב מתעלם מזה ומייצג רק את החמדנות של עטיה והחברים 
Clover | 18.10.16
34.
שמעתי איש חכם אחד שמבין עניין שאמר שתוספת
שמעתי איש חכם אחד שמבין עניין שאמר שתוספת הבניה מעל בנין ישן-הווה אומר 2 קומות או 3 כפי שבונים בחלק מהערים, אינה מהווה חיזוק והיא מסוכנת בזמן רעידת אדמה.הגיוני! איך החיזוק המטומטם הזה שמחבר את הבנין בעמודים מבחוץ אמור להחזיק את שני החלקים? כאלה המצאות ממציאים רק בישראל. ראיתי כבר בקרית אונו סדקים בבניינים שעברו חיזוק, חרסינות שנפלו ונסדקו וגם קירות ועוד בעיות שונות. אז מה הועילו כל התקנות האלה?! תבצעו הריסה ובניה בלבד וזהו ותבנו חדש לפי תקנים חדשים
Pretzel | 18.10.16
33.
את העיקר - פספסו! כל עוד שלשני גופי
את העיקר - פספסו! כל עוד שלשני גופי שלטון יש אינטרס סותר -  הדברים יזוזו לאט מאוד אם בכלל. אם השלטון המקומי "מפסיד" כסף על כל יחידת דיור שנבנית ודיור לא עומד על הפרק בבחירות המקומיות לעומת מצבה הכלכלי של הרשות - ברור שהעיריות יתקעו את התמ"א, הועדות המקומיות ידרשו אישורים מפה עד הירח לכל היתר בניה וכל פקיד שאחראי על הגינון בעירייה יעקב את החתימה על האיכלוס כמה שרק ניתן. הפתרון היחיד לקונפליקט הזה הוא העלאה של הארנונה למגורים - כך שתכסה באמת ובתמים את ההוצאות של הרשות המקומית על שירותים לאזרח והורדה במקביל של מיסוי אחר (ארנונה לעסקים, מס הכנסה, מע"מ) - כך שתהיה זריקת עידוד למשק וגם האזרח העובד הממוצע יישאר עם אותו "נטו" ביד.
homeless1984 | 18.10.16
29.
מסכים עם רוב דבריך אבל לדעתי מי שנותן
מסכים עם רוב דבריך אבל לדעתי מי שנותן הוראות לכל הוועדות כולל לאביגדור יצחקי ושות' הם אלה שמעוניינים לבנות כמה שחותר וחוץ מכיסם הפרטי אין להם שום עניין בכל שאר הפרמטרים. להם זה אידיאלי שהמצב ישאר פלואידי ובינתיים יתנו עוד ועוד אישורים. מי שנדפק הם התושבים וכיס העירייה. 
Dice | 18.10.16
27.
מישהו מתייחס בכלל לעניין הבטיחות?, בואו פשוט נבנה
מישהו מתייחס בכלל לעניין הבטיחות?, בואו פשוט נבנה רב קומות על בניין ישן ונתפלל שיחזיק ברעידת אדמה. אין מצב שאני קונה דירה כזאת, אם היה תיעדוף לחיזוק מבנים היו עושים את זה בלי קשר לתמא 38 ולשיקול כלכלי אלא כפרוייקט לאומי.
Hammer | 18.10.16
24.
ברמת גן אפשרו הפקרות שבנייה לפי שטחי המגרש
ברמת גן אפשרו הפקרות שבנייה לפי שטחי המגרש ללא התחשבות בקומות שיש כלל וגם לא בתחבורה ,בחנייה, בעובדה שצריך לבנות כל הביוב מחדש מתחת לכבישים שלא לדבר על בתי ספר גני ילדים .ערים אחרות צריכות ללמוד מזה לקח ולא להסכים להפקרות הזאת . ההפקרות  ברמת גן  הולידה רחובות שלמים שיראו כמו " רחוב  סנהדרין " ברמת גן - כל מי שחושב - כמה חשוב תמא 38 -2 , שיעשה ביקור קצר  ברחוב סנהדרין   ברמת גן ויבין עד כמה חמדנות הקבלנים  ואישורי וועדה מחוזית הם רקבון מתקדם.
Corn | 18.10.16
23.
ה שבשכר דירה משלמים רק 1:400 ממחיר הדירה
ה שבשכר דירה משלמים רק 1:400 ממחיר הדירה מעיד על בועת ענק! זה בדיוק הפרמטר המשמש לבחינת השקעות. סיכון מול תשואה. נבדוק- סיכון בשנים הקרובות לרכישת דירה בהחלט ישנו: סיכון לירידת ערך הדירות, לירידת שכר הדירה שמצליחים לקבל (כי יציפו את השוק בדירות), וסיכון לעליית ההחזרים החודשיים במשכנתא (כי הריבית כבר על אפס, והאמריקאים מתכוונים לחזור לריביות נורמליות ולמשוך את העולם איתם). עכשיו נבדוק תשואה: כמעט ואין, מקבלים רק 1 חלקי 400 מערך הדירה בכל חודש, שזה 3% שנתי בלבד, ואופס שכחתי- יש כמובן הוצאות תחזוקה שוטפת ושיפוץ תקופתי, ומס רכישה, ומתווך, ועורך דין, ושוב במכירה יש מתווך ועורך דין, ומס שבח אם היה בכלל שבח, ועכשיו יהיה גם מס רכוש חדש. בקיצור מי שרואה בדירה השקעה טובה הוא עיוור שמשוכנע שנדלן רק עולה ונמשך לנדל"ן כמו פרפר לאש. בארצות אחרות אני מבין שרוצים להשקיע, הריבית נמוכה ושכר הדירה נותן 8% בשנה ואפילו 12% בשנה. אבל בשביל פאקינג 3% כשעלות המשכנתא היא 4% וחלק מזה גם צמוד למדד? טמטום מוחלט. אין ספק שהיום עדיף לשכור ולשלם כל חודש סכום של אחד חלקי ארבע מאות מערך המוצר. זה מחיר בדיחה ביחס לארצות אחרות. אבל אנשים לא רוצים לשכור, רוצים לקנות וכמעט בכל מחיר. כבר אין, פשוט אין איך להסביר את הבהלה לנדלן במונחים כלכליים. אנחנו כבר לגמרי בטריטוריה פסיכולוגית. כבר אין הסבר כלכלי למה המחירים עולים. כולנו יודעים שאין מחסור, אבל גם אם היה, מדוע להתנפל על מוצר שמחירו גבוה בגלל מחסור, במקום לחכות שהבניה המסיבית תפיל את המחירים? לקנות את המוצר הכי יקר בחיים, דווקא כשהוא הכי יקר? אין לזה הסבר מלבד זה שאנשים פשוט באמונה עיוורת שנדלן רק עולה. הרעיון של ריבית אפס לטיפול במשבר 2008 הרס עד אבק את עקרונות הקפיטליזם וההשקעה הנבונה, בכל העולם, אבל עוד יותר בישראל- שהיא בסך הכל מדינה עם כלכלה צומחת וריבוי טבעי בריא. הריבית המתאימה לנו באמת היא בערך 4% והריבית הנוכחית יוצרת נזק אדיר. כנסו לפייסבוק המחאה הגדולה ואל תקנו דירות במחירים פסיכיים כאלה - אתם תשלמו על כך כל החיים, תרתי משמע
ChefHat | 18.10.16
22.
אם רק היינו משלמים ארנונה כפולה מהיום, היו
אם רק היינו משלמים ארנונה כפולה מהיום, היו מאשרים בניה של הרבה יותר דירות. היינו משלמים עוד כמה מאות שקלים ארנונה וחוסכים חצי מיליון על הדירה. ארנונה גבוהה גורמת לראשי ערים לעשות הכל כדי שיבנו כמה שיותר. רואים את זה בהתלהבות שלהם לאשר בניה לתעסוקה ומסחר
ChefHat | 18.10.16
19.
אתם מחכים ליצחקי כחלון וכול השרלטנים לא נמאס
אתם מחכים ליצחקי כחלון וכול השרלטנים לא נמאס לכם כבר מהם  תקנו דירות בחו"ל פי אלף יותר טובות במחירי רצפה כמו ברלין ברצלונה ארה"ב וכו' מספיק להישאר אדישים שם תקבלו פי אלף איכות חיים  פה דירה עם איום קסאם על הראש  מחירי מכוניות מזון בשמיים מספיק קחו אחריות תבנו חיים בחו"ל תיהנו.
Paw | 18.10.16
18.
הנוסח המוצע ע"י אביגדור יצחקי הוא גרוע בהשוואה
הנוסח המוצע ע"י אביגדור יצחקי הוא גרוע בהשוואה לנוסח המופקד, ממספר רב של סיבות:   ראשית, מדובר בנוסח חדש, שיצריך הפקדה מחודשת לטובת התנגדויות, שמשמעותה עיכוב ממושך מאוד ביישום התמ"א.   שנית, כפי שציין חוקר ההתנגדויות של הנוסח המופקד, התוצאה של הנוסח המוצע תהיה אנרכיה עירונית: מבנים גבוהים מאוד בצמוד למבנים קטנים מאוד.   שלישית, הנוסח המוצע הוא פשטני ומתעלם מאלפיי תכניות בנין עיר שהוכנו בהתאמה למאפיינים הייחודיים של כל אזור ואזור.   רביעית, צמצום זכויות התמ"א של מבנים קטנים משמעותו המעשית היא מניעה טוטאלית של זכויות תמ"א מאזורים בהם שווי הקרקע בינוני, כגון שכונות חלשות בערי גוש דן וכן ערים מחוץ לאזורי הביקוש. באזורים חלשים אלה הייתה היתכנות לתמ"א 38 רק בבניינים בני קומה אחת. צמצום זכויות תמ"א של מבנים קטנים יביא לכך שלא תהיה תמ"א 38 גם באזורים חלשים אלה.
Clover | 18.10.16
12.
יש לדאוג לפיזור אוכלוסייה סביב איזור המרכז ובפריפרייה,
יש לדאוג לפיזור אוכלוסייה סביב איזור המרכז ובפריפרייה, ולא לצופף וצופף ולצופף. זה יהיה בלתי הפיך.  בטוח שיצחקי וכחלון לא גרים ליד בניין שהולכים להפוך אותו למגדל שיחסום להם את האור ויפגע באיכות החיים שלהם.  הם רוצים לעשות הון פוליטי על הגב של התושבים. . . . .
Toast | 18.10.16
9.
מדינת חלם וחבורה של כלומניקים ... מה יותר
מדינת חלם וחבורה של כלומניקים ... מה יותר חשוב דיור בר השגה והיצע גדול או כסף למדינה ?!בעצם למה הכסף הולך ?הרי הכסף אמור לחזור לצושבים ולא לבזבוזים של המגזר הציבורי .לא ראינו שום בשורה שתטיב עם התושבים רק עוד יסים ומטלות . כל מי שעוסק בתחום במגזר הציבורי צריך להחזיר את המפתחות וללכת הביתה ,אבל כידוע אצלנו לא עושים דברים כאלה רק ממשיכים לחרב ולחרבן על התושבים .  במידה והמדינה תעביר 100000מיליון ש"ח לרשויות עבור "הפסד" היטל השבחה , אז הם יהיו שמחים לאשר תוכניות מרחיבות , ההיצע יגדל , המיסים ממכירת הדירות יהיו הרבה יותר מהתשלום שהמדינה תעביר לרשויות ובא לציון גואל , אבל מישהו שם כנראה לא יודע חשבון כי הכל פוליטיקה .
Paw | 18.10.16
3.
יש הרבה מאוד אנשים שייפגעו מההצעה החדשה. לפיכך,
יש הרבה מאוד אנשים שייפגעו מההצעה החדשה. לפיכך, הכרחי להפקיד את ההצעה מחדש, אם יצחקי רוצה לאשר אותה. יש פגיעה כפולה: הן באנשים שייבנו לידם 3.5 קומות נוספות והן באנשים שגרים בבניינים קטנים. הרבה נפגעים מההצעה החדשה. הרבה התנגדויות. הרבה מאוד זמן עד שתאושר ההצעה החדשה. 
Magnet | 18.10.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת