אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

חלום הקריירה בהייטק עדיין עובר באוניברסיטה

211 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

210.
הסבר על קרנל
קודם כל להבהרה: קרנל זהו רכיב תוכנה ! תפקיד הקרנל (KERNEL) מתחלק "בגדול" לשניים: 1 דרייברים 2 ניהול/הרצה תוכנות אחרות דרייברים: גם של תוכנה מול חומרה אך לא רק ! לדוגמה FILE SYSTE מדבר מול "רכיב תוכנה כללי" "block device" "block device" ידבר מול דרייבר לחומרה ספציפית. באופן הזה כותבי ה"file system" לא צריכים להכיר את כל החומרות. החלק השני: תזמון תוכניות (schedular) לפי תיעדוף והקצאת משאבים (זיכרון וכ"ו) אגב בקורס חישוביות מגדירים מע"ה: "תוכנית שמריצה תוכניות" וזה בעצם מהות האמיתית של מע"ה
ר"צ תוכנה  | 19.09.17
206.
די עם הקשקושים. החברות הטובות (גוגל, אינטל, אפל,
די עם הקשקושים. החברות הטובות (גוגל, אינטל, אפל, מיקרוסופט, צ'ק פוינט וכו') מחפשות רק בוגרי אוניברסיטאות. קודם הטכניון ואח"כ השאר. וגם מקרב אלו יש הרבה לא ראויים. כמו שאמרו כאן אחרים האוניברסיטה היא בעיקר כלי סינון. לא תשתמש ב-85% מהתחומים הנלמדים אבל ... אתה לא יודע מראש במה כן תשתמש. ומה שבעיקר לומדים באוניברסיטה זה לחשוב בצורה מסודרת ולפרק בעיות קשות לבעיות פחות קשות. מי שמנסה לקצר דרך ולדלג על האוניברסיטה מראה גם על בעית אופי שעלולה לפגוע במעסיק כשהוא ימשיך לקצר דרכים בעבודה. בוגרי קורסים כתבו הרבה יותר קוד מבוגרי אוניברסיטאות. אבל כתיבת קוד זה דבר שמתרגלים בשנה הראשונה בעבודה. להשתלב בפרוייקטים סופר מסובכים, להבין אותם, להבין את התבניות שלפיהן הם נכתבו, זה דורש חשיבה אבסטרקטית. לדעת לכתוב פונקציה רקורסיבית כמו בקורס זה פשוט לא מספיק. נכון שיש אנשים סופר מוכשרים שלא למדו באקדמיה אבל הם כל כך נדירים שאף אחד לא יחפש אותם כי יצטרכו לראיין אלף אנשים בשביל למצוא אחד. החברות הפחות טובות מוכנות להתפשר ...
Bike | 26.10.16
204.
הכתבה לא ממש מדויקת. אני בוגר מכללת האקריו
הכתבה לא ממש מדויקת. אני בוגר מכללת האקריו והמכללה מתחייבת לעבודה, התחייבות חוזית. לי ולחברי לקורס הם מצאו עבודה בשכר הולם (שיווק באינטרנט) יש לי חברים מניהול רשתות שמצאו בזכותם עבודה, והייתי אומר שמאוד נדיר שיש סטודנט שלא מוצאים לו, רק במקרים חריגים שבהם הסטודנטים לא מגיעים לשיעורים ולא עוברים מבחנים.
Processor | 25.10.16
201.
השכלה חשובה, אבל פחות. מה שקובע זה קישורים
השכלה חשובה, אבל פחות. מה שקובע זה קישורים וניסיון. בוגר מכללה עם ניסיון מתאים וראש טוב יקבל לא פחות מבוגר אוניברסיטה, בדוק. ואפילו הנדסאי מנוסה עסוי לקבל פחות או יותר כמו זה שעם תואר ראשון (ב 2015 הכרתי הנדסאי שקיבל 30). הסיבה לכך שמה שמעניין חברות זו שורה התחתונה - תוצר שמתכנת מסוגר לייצר. האם הוא למד במקום א' או ב' פחות מעניין.
Snow | 25.10.16
200.
האמת שאני לומד המון דברים לבד, מקורסרה וגם
האמת שאני לומד המון דברים לבד, מקורסרה וגם מסתם מאמרים מדעיים. העניין הוא שהתואר שעשיתי באוניברסיטה מאוד מאוד מקל עלי בתהליך הלמידה הזה כי הוא הקנה לי יכולות וידע בסיסיים וחשובים שאין לבוגר ג׳ון ברייס.  ה-ui זה בסה״כ figure of speech, הכוונה היא למשרות פיתוח שאינן מצריכות יותר מדי ידע או חשיבה (אני בהחלט מודע לכך שרוב המשרות הן כאלו).  עובדתית, ההסתברות שתתקל בבוגר ג׳ון ברייס שעובד בפיתוח אלגוריתמים שואפת לאפס, תהית פעם אולי למה זה קורה??? אגב, לעניות דעתי, אתה צריך לצאת מהלולאה שלך שכל המפתחים לא מפעילים את המוח ולא משתמשים במתמטיקה ואלגוריתמים כמוך. 
Tag | 25.10.16
197.
אתה כנראה אחד מהאנשים שתואר באמת לא יעזור
אתה כנראה אחד מהאנשים שתואר באמת לא יעזור להם. אם נדמה לך שאלגוריתמאים "מוצאים את התשובה בחומר שלמדו", אז הבעיה אצלך. יש כמה אנשים בהייטק שעושים דברים שהם לא copy paste, אלא אשכרה *חושבים בעצמם*. לאף אלגוריתמאי לא היה סיכוי לפתח אלגוריתמים בלי להבין ולנתח וגם לפתח אלגוריתמים, כפי שעושים באוניברסיטה.   זו הדוגמה הקלאסית, אבל גם בפיתוח ברמות גבוהות אנשים צריכים להיות מסוגלים לחשוב, ולדעת ליישם ידע שרכשו על מבני נתונים, מערכות הפעלה או מה שקשור לתחום שלהם.  מי שעובר תואר אקדמי בהצלחה (לא בציון 65) קיבל כישורים כאלה. ועל הדרך גם למד דברים שלא ישתמש בהם. אז מה? עדיף על מי שלמד לתכנת בשפה אחת וחוץ מזה לא יודע כלום. 
Car | 25.10.16
196.
אתה באמת לא מבין שהיכולת של מישהו שלמד
אתה באמת לא מבין שהיכולת של מישהו שלמד מדעי המחשב באוני׳ והיכולת של מישהו שהוא הדיוט מתמטית להבין מאמר במדעי המחשב (שבהכרח תהיה בו הרבה מתמטיקה) הן לא שקולות???  בנוסף, כנראה פספסת את הנקודה לגבי מרחב החיפוש, לבוגר תואר שמכיר המון תחומים תיאורטיים שונים יהיה הרבה יותר קל לעשות pruning לפתרונות האפשריים לבעיות שונות. כפי שציינתי, מי שלא יודע מה זה גרף לא יחפש פתרונות בתורת הגרפים. לגבי ״הצפת מחסנית״, לא מזלזל בו כלל, גם אני נעזר בו רבות.  ונקודה אחרונה, לא יודע איפה עשית את התואר אבל רוב התואר שלי עסק בתיאוריה, תיאוריה ועוד קצת תיאוריה וממש לא ב״טריקים״ לבחינה. תרגילי הבית היו מאתגרים ואפילו חיפוש ה״טריקים״ כהגדרתך היה מעין חדר כושר למוח שמכין אותך לעולם (שוב, כנראה לא לפיתוח ui).
Tag | 25.10.16
195.
מצחיק שאתה משתמש בדוגמא של ידע מתמטי. כי
מצחיק שאתה משתמש בדוגמא של ידע מתמטי. כי גם אם עשית שלושה תארים במתמטיקה, אני מקווה שאתה מבין שבסה"כ נגעת בהתחלה של ההתחלה של עולם המתמטיקה ושברוב הענפים הפחות שגרתיים לא יצא לך לגעת במסגרת תואר, ואף לא מלמדים אותם בשום קורס סטנדרטי. לכן תרומת הידע המתמטי שקיבלתי מהתואר היא שולית. לתואר יש תועלת רק אולי במובן של החוסן הנפשי בהתמודדות עם לימוד עצמי. במבט לאחור את כיום הידע המתמטי שלי גדול פי כמה מאות לפחות מזה שהיה לי כשסיימתי את התואר. התואר נתן לי לפחות את הבסיס? אההה.... כן ולא. רוב  התואר הולך על משחקים בטריקים שיופיעו במבחנים מאשר על הבנה מהותית של תחומי הידע שקיימים ואיך ניתן להשתמש בהם לצורך מחקר תיאורטי או יישומי. אבל את החלק המהותי של כל קורס אפשר בדרך כלל לדחוס לשני השיעורים הראשונים של כל סמסטר. זה לא שתואר לא יכול להיות משמעותי - זה פשוט שתואר כיום מתמקד בגדול בהמון אויר שיעלם תוך זמן קצר לאחר סיום התואר. אגב משיטוט קבוע באתר שציינת (באגף המתמטי) - לא הייתי מזלזל באיכות האנשים והתשובות שם, ומכמות הרעיונות ללימוד עצמי שאפשר לדלות משם.
Snow | 25.10.16
193.
גם כשהידע הזה נדרש - אף אחד לא
גם כשהידע הזה נדרש - אף אחד לא הולך לפתח מערכת על סמך ידע מקורס שעשה לפני שנים. יש יותר מדי תחומיים מחקריים ובנוסף הלימודים באקדמיה הם מוכווני מבחן - כלומר מוכווני טריקים - בדיוק סוג הידע שלא נשמר לטווח ארוך ולא רלוונטי למחקר תיאורטי או יישומי. לכן כשהצטרכתי להשתמש בידע תיאורטי שאיכשהו היה קשור למשהו שעשיתי בתואר, בכל זאת הלכתי ללמוד את הנושא מחדש, ובדרך גם גיליתי עוד מאה תחומים אחרים שהייתי צריך ללמוד ושלא נוגעים בהם באף תוכנית לימודים סטנדרטית. אז איך למדתי אותם אם כן? הרי לפי אקסיומת החיוניות של התואר האקדמי, אדם יכול ללמוד תחום תיאורטי רק במסגרת מוסד אקדמי, עם קורסים, עבודות בית, טירטורים ומבחנים. כלומר בפועל התואר היה כלא היה. חוץ מהחוסן המנטלי שהוא מעניק, בפועל במבחן העלות-תועלת, תואר הוא במבט לאחור בזבוז זמן שהמערכת כופה על אנשים מוכשרים לכשעצמם. חוץ מזה - מי מסתובב בכל מקום עם מזוודות שמכילות את כל הציוד שיש לו בבית, רק בגלל שאולי מתישהו הוא יצטרך איזה כלי? זה בדיוק השקול של טירטור המוני סטודנטים במשך 3-4 שנים במשחקים בתיאוריות שונות ומשונות מתוך לכאורה הטענה שאולי מתישהו במהלך הקריירה שלהם הם יצטרכו להתעסק במשהו דומה.... יש משפט ידוע - מי שיש לו רק פטיש, רואה כל דבר כמסמר. המרצים באונ' מלמדים תיאוריות כי זה מה שהם מתעסקים בו גם מחוץ לאולם ההרצאות.
Snow | 25.10.16
192.
אני אלגוריתמאי, אם לא היה לי רקע חזק
אני אלגוריתמאי, אם לא היה לי רקע חזק במתמטיקה לא הייתי מסוגל להבין חצי מילה ממה שכתוב במאמרים שאני קורא. השתמשתי בעבודה בידע מהסתברות, מתורת הגרפים, מאלגוריתמים, מליניארית ומקורסי למידה חישובית באוני'. זה שאתה לא זקוק לזה בעבודה, לא אומר שכולנו לא זקוקים! ותאמין לי שיש לא מעט כמוני (למרות שאני מסכים שעל כל אחד כמוני יש חמישה מפתחי ui שלא צריכים תואר).
Popsicle | 25.10.16
191.
תלוי מאוד בתפקיד. יש תפקידים שבהם נדרש ידע
תלוי מאוד בתפקיד. יש תפקידים שבהם נדרש ידע תיאורטי (אלגוריתמאי, מדען מידע, מפתחים רגילים במערכות מורכבות וכו) שנרכש רק באוניברסיטה. מבני נתונים, יעילות, תורת הגרפים וכו רלוונטיים למפתחים במע' מורכבות ולאלגוריתמאים גם אלגברה ליניארית, הסתברות, עיבוד אותות ועוד ועוד.
Popsicle | 25.10.16
187.
היי, אני בוגרת תואר במדעי החברה, הQA זה
היי, אני בוגרת תואר במדעי החברה, הQA זה הסבת מקצוע, אני אציין שאני מכירה הרבה מהחומר מלמידה עצמית מאתר הבדיקות, שיעורים באינטרנט, ספרים ועוד. אם הייתי מגלה את התחום לפני התואר לא הייתה התלבטות, הקורס הוא לפרוטוקול לקורות החיים. יש לי זיקה לתחום ולמקצוע . מה הסיכוי להצליח, להתקדם, להתקבל לעבודות בתחום?
Goggles | 25.10.16
185.
כמתכנת שלמד בקורס כזה אני יכול להגיד שאני
כמתכנת שלמד בקורס כזה אני יכול להגיד שאני מרויח כמו כולם, אין שום טעם ללמוד תואר אם זו הסיבה ללימוד התואר. הנסיון הוא מה שקובע. ברגע שרשמתי נסיון נחטפתי במהירות. ואני לא נופל בכלום מהמתכנתים עם התואר אפילו עולה על רובם.
Box | 25.10.16
183.
קשקוש זה כנראה הגדרה טובה למצב המוחי שלך.
קשקוש זה כנראה הגדרה טובה למצב המוחי שלך. אם אתה לא מסוגל ללמוד לבד את הידע המאוד מוגבל שמקבלים באונ', שלא לדבר על עוד מאות תחומים אחרים שאין להם להם שום קורס בתוכנית לימודים סטנדרטית - אז מצבך קשה. וצא מהלולאה שכל מי שלא חושב כמוך עושה UI.
Snow | 25.10.16
180.
לדעתי הסיבה העיקרית שהחברות המצליחות ואלו שמשלמות טוב
לדעתי הסיבה העיקרית שהחברות המצליחות ואלו שמשלמות טוב מעדיפות בנאדם עם תואר היא בגלל הסינון וסיכוי גבוה יותר שבנאדם שעמד בהצלחה בלימודים אקדמאים הוא יותר חכם. כאחד שעשה תואר ראשון ושני במדעי המחשב - ראשון במכללה והשני באוניברסיטה, וכן גם עשה קורסים מקצועים רציניים, באוניברסיטה יש המון תכנים שבקושי רלוונטים למרבית המתכנתים בשוק - כמו מתמטיקות למינהן וכ"ו.. התכנים האלו הם תכנים קשים שבסופו של דבר משרתים בעיקר את הפונקציה של סינון האנשים החכמים ותו לא, היה אפשר באותו מידה לשלוח את הסטודנטים לאיזה מנזר טיבטי שילמדו לפתור חידות סיניות ויקבלו עליהן ציונים. אני כמעט בטוח שאם תיקחו את אותו בנאדם ותתנו לו לעשות תואר בטכניון לעומת אם אותו בנאדם יעשה רק קורס מקצועי רציני - אז אם הוא עשה רק קורס מקצועי הוא יהיה מתכנת יותר טוב בייחוד בהתחלה ורוב הסיכויים שגם בהמשך לעומת אם למד בטכניון. לצערי אנחנו חיים במציאות מעוותת בהרבה תחומים, והאקדמיה זה אחד העיוותים הרציניים בחיינו..
Dog | 25.10.16
177.
תואר במדעי המחשב "נחוץ" רק למי שרוצה לעבוד
תואר במדעי המחשב "נחוץ" רק למי שרוצה לעבוד כשכיר. QA למשל זו עבודה שכירה, כי את צריכה חברה שמפתחת מוצר שאותו את בודקת. מסיבות ביורוקטיות, חברות מעדיפות אנשים עם תואר "רלוונטי", כי הן מניחות שהם אנשים מוכשרים. אבל בפועל לידע מהתואר עצמו יש קשר קלוש ביותר עבור 98% ממי שעוסקים בפיתוח. בערך כמו שאין קשר בין תואר בבלשנות אנגלית לבין היכולת לתקשר באנגלית. לרוב דוברי השפה הילידים אין תואר בתחום ואין להם ידע במונחים הטכניים של השפה. אבל הם מסתדרים יפה מאוד! בפיתוח תוכנה יש אינספור אנשים ברחבי העולם שפיתחו מוצר או כלי מוצלח - בלי תואר. וגם אם יש להם תואר, הם לא הצליחו בגלל התואר. הם הצליחו בגלל מה שהם, בגלל הרצון ללמוד ולהמציא.
Snow | 25.10.16
175.
לרוב מוחלט של המפתחים הקשר בין החומר שלמדו
לרוב מוחלט של המפתחים הקשר בין החומר שלמדו באוניברסיטה לבין הפרוייקטים בחיים האמיתיים הוא קלוש. כדי להצטיין באוניברסיטה צריך להקדיש זמן להתמחות בטריקים לוגיים תיאורטיים שאין להם שימוש משמעותי מחוץ לעולם האקדמיה, ושמתפוגגים מהזיכרון תוך שנה מקסימום באין להם שימוש. גם אם צריך להכיר מושגים בתורת החבורות או בחישוביות וכו' הידע מהתואר שרלוונטי לכך הוא חלק קטן מתוכנית הלימודים בתואר. לא צריך לעשות תואר בתורת המספרים כדי להבין את אלגוריתם אוקלידס לחישוב GCD, ובוודאי לא צריך להשקיע זמן בפיצוח שאלות מתוחכמות וסופר מלאכותיות שעושות שימוש בעובדות כנ"ל. אבל זה 90% ממה שסטודנטים להנדסה במוסדות "איכותיים" עושים במהלך התואר! גם אם אתה מפתח אלגוריתם סופר מתוחכם - יש סיכוי מאוד קטן שהפתרון נמצא במה שבמקרה למדת בקורס הבסיסי שעשית באונ'. וסיכוי עוד יותר קטן שתוכל לזכור מה היה שם. מן הסתם תצטרך להשקיע זמן וללמוד את הנושא מחדש ובעיקר ללמוד עוד הרבה נושאים שלא נמצאים בתוכנית הלימודים הסטנדרטית של אוניברסיטאות. או במילים אחרות - רוב תוכנית הלימודים באונ' כיום לא רלוונטית למי שלא הולך להיות ד"ר באקדמיה.
Snow | 24.10.16
172.
במידה ואת מעוניינת לעבוד בהייטק ויש לך ראש
במידה ואת מעוניינת לעבוד בהייטק ויש לך ראש מתמטי תלמדי תואר במדעי המחשב (עדיף באוניברסיטה), אם יש לך כבר תואר ראשון את יכולה להתקבל למסלול דו-חוגי באוניברסיטה בלי חוג נוסף, דבר שיוריד לך משמעותית את העומס הלימודי. כבר בשנה ג׳ את יכולה למצוא עבודה בשכר של ~60-80 ש״ח לשעה, לטווח הארוך זה הכי ישתלם לך חרף כל החירטוטים פה.
Tag | 24.10.16
169.
היי, אני למשל עשיתי תואר ראשון במדעי החברה
היי, אני למשל עשיתי תואר ראשון במדעי החברה כי התחלתי ללמוד בגיל צעיר, יצאתי לשוק העבודה והבנתי שזה לא מה שאני מחפשת. עשיתי  הסבת מקצוע לQA, אני כרגע בקורס... יש לי תואר אבל לא רלוונטי...אני לא יוכל לעבוד בתחום? לעשות שוב תואר ראשון? למי שכן השקיע באקדמיה כמה שנים אין אפשרות להחליף מקצוע ולהיכנס להייטק?
Bulb | 24.10.16
167.
כ90 אחוז מהמגיבים הם ממורמרים שלא היה בכוחם
כ90 אחוז מהמגיבים הם ממורמרים שלא היה בכוחם להתחיל או לסיים תואר אקדמאי. אני סיימתי השנה תואר ראשון טכנולוגי באוניברסיטה אחרי שעבדתי כ 7 שנים כבוגר קורס בתחום ההייטק, בשנות ה2000 היו מגייסים כל אחד שרק היה יכול להגות "דוט נט" אבל כיום הרף עלה כי כנראה רמת האנשים ירדה ויש לסנן. תואר אקדמי לא עושה אותך חכם יותר אלא יותר בנאדם עם תכונות לתפקיד מסוים אליו רוצים אותך. אני לא מצטער על 4 שנים של השקעה באוניברסיטה כי אני רואה איך זה מניב את פירותיו. אף אל פי שניתן לעבוד עם קורסים אין מה להשוות לתואר אקדמאי מכל בחינה. די להתמרמר תשבו על התחת ותרכשו השכלה אמיתית לא קורסים רדודים ופרקטיים.
Grapes | 24.10.16
166.
נכון. הידע התאורטי מהתואר כמעט שלא נעשה בו
נכון. הידע התאורטי מהתואר כמעט שלא נעשה בו שימוש בחיים המקצועיים. המודל של תואר במדעי המחשב באוניברסיטאות מיושן ועובד רק בעולם שבו יש מחסור קשה במתכנתים, עולם בלי אינטרנט ושבו האוניברסיטה היא המקור היחיד לידע. זה לא העולם בפועל. הקשר בין תואר במדעי המחשב לעבודה בתכנות הוא קלוש. הבוגרים מצד אחד מתוסכלים בגלל המשימות הנחותות שהם מתבקשים לעשות בעבודה, ומצד שני הם מתקשים למצוא עבודה כי אין להם הניסיון בשפע הטכנולוגיות הפרקטיות שנעשה בהן שימוש בתעשיה. השיטה המטומטמת ממשיכה כי כל שנה יש אינספור מועמדים שחולמים על החיים היפים בהייטק. השווה לתואר כמו רפואה שבו הדגש הוא על הפרקטיקה, לא על מחקר תיאורטי.
Snow | 24.10.16
159.
 בגלל שיש פה בן אדם או שתיים שטוענים
 בגלל שיש פה בן אדם או שתיים שטוענים שהם מרוויחים 25K זה לא אומר שאלה המשכורות בשוק. או שמדובר במקרה יוצא דופן או בתגובות לא אמינות. ראיתי פה כמה תגובות של אנשים עם אגו שמתרברבים במשכורות הגבוהות שהם מקבלים... שוב, גם אם זה נכון, זה לא משקף את השוק.
Bullhorn | 24.10.16
151.
גילוי נאות: אני מרצה באוניברסיטה וגם במכללה, ואני
גילוי נאות: אני מרצה באוניברסיטה וגם במכללה, ואני מסייע בתחומים מסויימים לחברות הדרכה בינלאומיות, אז הפרספקטיבה שלי שונה. הכתבות האלו תמיד חוזרות על עצמן. ראשית, כל החברות המוזכרות בכתבה, הן פשוט חברות גרועות, שמתאימות למנטליות הקמצנית בארץ. האיכות של קורס מוזמן ב 30,000 ש"ח אינה האיכות של קורס מוזמן ב 30,000 פאונד, והמכללות האלו קמצניות, והמרצים שם מתחלקים לשתיים: או שמדובר במרצים במשרה מאוד חלקית שרוצים לקדם את השם שלהם, או שמדובר במרצים שהולכים לרוץ עם החברה כמה שנים, כדי לקדם את השם שלהם\לצבור לקוחות, ואז לנסות ולקחת את הלקוחות. אין בוגר יחידה שמכבד את עצמו שחושב שהחברות האלו שוות משהו, בלי להעליב. בנאדם שהוא עילוי באמת, לא צריך אוניברסיטה, זה נכון. וכדי להיות מתכנת לא רע, או "איש סייבר" לא רע, לא צריך אוניברסיטה. אבל מסע העינויים באוניברסיטה, יוצר אנשים חושבים. לא מתכנתים שיודעים רק להעתיק מ"הצפת מחסנית" וגוגל. לגבי המכללות, הרי שיש הבדל שמים וארץ. במכללות קונים תואר, גם אם לא במישרין. הבעיה היא שבמכללות המסובסדות (רוב המכללות), התואר נקנה על חשבון משלם המיסים. בוודאי שיש אנשים מוכשרים שפשוט רוצים לעשות תואר, כבר עובדים, וזו האפשרות הכי קלה. אבל בגדול להשוות בוגר מכללה עם ממוצע מאה לבוגר טכניון עם ממוצע 65 זו בדיחה עצובה.
Pretzel | 24.10.16
150.
סבבה אתה צודק, לא טענתי שהמכללות ברמה גבוהה,
סבבה אתה צודק, לא טענתי שהמכללות ברמה גבוהה, בתכל'ס הרמה שם בתחתית המדרגה. למעשה אפשר ללמוד לבד ורק לגשת לבחינות ההסמכה בצורה עצמאית. מה שאני מדבר עליו זה חלק בקורס שהינו קורס רשמי של חברה זאת או אחרת. לדוגמא כשלמדתי MCSE של Microsoft זה היה כחלק מקורס רשמי מספר 20-410 עד 20-414 (5 קורסים) כשכל אחד מהם מתנהל עם ספרי לימוד מבית Microsoft עם מחשבים ומעבדות של Microsoft ומרצה שMicrosoft הסמיכה להעביר את הקורס. החלק הזה דווקא נותן בסיס טוב עליו התלמיד יכול להרחיב את הידע שלו באופן עצמאי (כפי שאני עשיתי אישית). החלק שהמכללה עושה בתור "מבוא" או "קרוס שקר זה או אחר" פשוט מביך ולא נעים בכלל. בקשר לאוניברסיטאות כשבדקתי אכן היה מסלול מדעי המחשב ובנוסף היה מסלול "מהנדס מחשבים" שמשלב אלקטרוניקה לפיתוח חומרה. בצעירותי בתיכון הייתי במגמה של הנדסת תוכנה ואני שונא פיתוח - זה מוציא ממני את השמחת חיים ומדכא את נשמתי. לכן וויתרתי על תארים במסלולים האלו והלכתי לרכוש תעודות וידע במקום אחר שכן מעביר ידע שרלוונטי יותר למה שאני רוצה לעסוק בו. בקשר להערה על "החברים לקורס" אתה לא יודע כמה שאתה צודק. זה מביך. הבעיה שבמבחני קבלה למכללות הם יקבלו כל אחד! לקורס ניהול רשתות קיבלו אנשים שמימיהם לא עשו יותר מלגלוש בפייסבוק, היו לי בקורס אנשים שלא יודעים קרוא וכתוב באנגלית! זה הזוי! בגלל המכללות והעובדה שהן מקבלות כל אחד ומעניקות תעודות נוצר מצב שמי שבאמת איש מקצוע איכותי נפגע.
Guitar | 24.10.16
149.
הדרך הכי פשוטה עבורך להפוך למתכנתת ולעשות מזה
הדרך הכי פשוטה עבורך להפוך למתכנתת ולעשות מזה קריירה אמיתית, היא ללמוד מדעי המחשב. בכל דרך אחרת, תצטרכי כנראה להשלים את הידע האקדמי הזה עצמאית באופן כלשהו. בדיוק כמו שנאלצים לעשות בסופו של דבר אותם "בוגרי קורסים" למיניהם כדי להתקבל לעבודה סבירה. שוב, בתפקידים של qa ו ui, כנראה שאין לכך קריטיות בכלל.  אבל למה לא ללמוד בצורה מסודרת כל עוד אפשר ולהירשם פשוט לאקדמיה ללימודי מדעי המחשב?
Sushi | 24.10.16
148.
היי, אני בוגרת תואר ראשון במדעי החברה, התחלתי
היי, אני בוגרת תואר ראשון במדעי החברה, התחלתי ללמוד מוקדם בלי לדעת לאן אני מכוונת. יצאתי לשוק ועשיתי הסבת מקצוע לQA למדתי את התחום עצמאית, סרטונים, אתרים, ספרים כולל הספר לחפש באגים והידע שלי מאוד רחב, כרגע אני עושה קורס רק בשביל הפרוטוקול למצוא עבודה... מה באמת הסיכוי שלי כיום למצוא עבודה בתחום ללא תואר במדעי המחשב ועל סמך ידע בתחום? כאחד שמראיין...
Bulb | 24.10.16
147.
איך? אני למדתי תואר ראשון במדעי החברה, עסקתי
איך? אני למדתי תואר ראשון במדעי החברה, עסקתי בתחום והבנתי שזה לא מה שאני רוצה בחיים, למדתי באופן עצמאי לחלוטין מספרים ומהרצאות ביוטיוב QA וכיום אני בקורס...רק בשביל שיהיה משהו כתוב עם קשר למחשבים בקורות החיים...איך ידעו לזמן אותי לראיונות? אני מכירה את הכל אבל שוב לא עשיתי תואר במדעי המחשב ואניכ ן רוצה לעבוד בתחום
Bulb | 24.10.16
144.
אני חושב שאתה חייב להבין שלא כולנו עוסקים
אני חושב שאתה חייב להבין שלא כולנו עוסקים בפיתוח ui או בפיתוח אפליקציות פלוצים לסמרטפון. עבור חלק לא מבוטל מהמפתחים יש שימוש בידע התיאורטי שלמדו באוניברסיטה, תורת הגרפים, מבני נתונים וכו'. בכל מקרה אני מסכים שיש מקום לכולנו בתעשייה, סביר מאוד להניח אפילו שצריך הרבה יותר אנשים כמוך (code monkeys)  אבל זה לא אומר שלא צריך אקדמיה!  אגב, גם כדי לייצר אפליקציית פלוצים איכותית צריך ידע מסויים בעיבוד אותות (סאונד).
Popsicle | 24.10.16
142.
לא מאמין שבוגרי קורסים מצליחים למצוא עבודה סבירה
לא מאמין שבוגרי קורסים מצליחים למצוא עבודה סבירה תוך 5 שנים. זה פשוט לא קורה... בסופו של דבר אין להם ברירה ומה שלא מספרים כאן שהם כנראה נאלצים לקחת אחר כך מספר קורסים באוניברסיטה הפתוחה כדי להשלים מספיק בסיס תיאורטי במדעי המחשב. לא מכיר חברה רצינית שתגייס מהנדס רציני ותשלם לו כמו שצריך בלי שיש  לו בסיס תאורטי מספיק מוצק.
Weights | 24.10.16
134.
מלבד הקורסים מהחברות שצוינו פה, ישנן אופציות אחרות
מלבד הקורסים מהחברות שצוינו פה, ישנן אופציות אחרות וטובות יותר, ישנן חברות שעושות את ההסבה וההשמה, שמציעות קורסים של חצי שנה במתכונת של משרה מלאה, ללא עלות, אך עם התחייבות לאפשר להם לבצע את ההשמה תוך פרק זמן מסויים, והבוגרים הופכים בעצם לעובדי קבלן למשך שנתיים פחות או יותר. כך שבאמת השכר יהיה נמוך הרבה יותר מבוגר אוניברסיטה, אך בתום ההתחייבות אין שום הבדל כבר. מניסיון אישי, יכול להגיד שבוגרי הקורסים הללו, כשכבר לא תחת התחייבות להיות עובדי קבלן, מרוויחים כמו בוגרי אוניברסיטה לכל דבר.   ההבדל בחברות הללו שיש סינון גם בקבלה וגם במהלך הקורס כך שלא כל מי שרוצה יכול להתקבל או לסיים את ההכשרות. אך כל מי שמסיים, מוצא עבודה, דרך ההשמה שלהם או עצמאית. וכל זאת מכיוון שהרמה של ההכשרה גבוהה בהרבה מאשר בחברות שצוינו בכתבה, ובגלל המודל העיסקי זה לא מפתיע.  הם לא לוקחים כסף מהסטודנטים, אלא רק אחרי שהם התיישמו לעבודה תחת החוזה שלהם, וכל זאת אך ורק עד חודשיים מסיום הקורס. מה מה שהופך את ההשמה של הבוגרים לאינטרס הכלכלי של החברה. להבדיל מקורס בתשלום שבו אין להם הרבה עניין לגבי מה יקרה עם הבוגר אחר כך.
Ducky | 24.10.16
131.
כרגיל גיבוב של הכללות שלא רלוונטיות לכלום. מצאתם
כרגיל גיבוב של הכללות שלא רלוונטיות לכלום. מצאתם "מכללה" בשם האקר הידועה לשמצה "ברמתה" והפכתם אותה לסמל לכל המקומות בהם עורכים קורסים חוץ אקדמיים ואתם פשוט מטעים. קורס במסלול לא אקדמי יכול להיות נפלא ומכין לעבודה אבל הוא צריך לכלול שני אלמנטים: האחד מרצים מעולים והשני נכונות ללמידה עצמית והתקדמות אישית. אם מישהו מצפה רק "לבוא לשמוע" מצפה לו אכזבה, דרך אגב לא רק בקורסים שכאלה אלא גם בוגרי תארים שחושבים שתעודה תסדר להם עבודה, ואח"כ מתלוננים שהם לא מקבלים אותם. מציאת עבודה תלויה באדם עצמו בלבד - אם ישכיל לקבל את מסגרת הנושאים הכללית כמקפצה, ומשם ימשיך להעמיק, ימצא עבודה ויהיה מסודר ... אם הוא נרפה ונגרר לא תעזור לו שום תעודה.
Ducky | 24.10.16
127.
צריך לומר את האמת , יש היום בהייטק
צריך לומר את האמת , יש היום בהייטק בוגרי תואר ראשון שעושים עבודה של מה שפעם היה עושה (ולדעתי טוב יותר) , אלקטרוני. התואר בעיקר משמש כפרנסה למכללות. (לדעתי בטווח הארוך את התפקידים האלה יעשו עובדים זרים) אם ללמוד אז רק למקצוע שדורש רישיון, רפואה, חשמלאי,  אדריכל, מהנדס בנייה וכו
Fish | 24.10.16
124.
הכל טוב ויפה עד גיל 45. אחרי זה
הכל טוב ויפה עד גיל 45. אחרי זה מגיעה הבעיטה הראשונה החוצה. מגיע "פישר" בן 25 בוגר 8200 והמעסיק מעדיף אותו על הניסיון שלך כי הוא עולה לו זול יותר ובעל "גמישות מחשבתית" טובה יותר. כך קרה לי עם תואר ראשון במתמטיקה ומחשבים ותואר שני במדעי המחשב. כך הפכתי ל Over Qualified עד שהורדתי את התואר שני מקורות החיים כדי שלא יפסלו אותי על Over Qualified . אני עבדתי בתחום הכי חם של אבטחת מידע וסייבר וראיתי בראיונות עבודה שהלכתי אליהם שמגיעים לראיון ילדים בני 25-30 ואני בן 50. הבנתי שאני לא אצא לפנסיה מההייטק. עשיתי הסבה להוראה והיום אני מורה למתמטיקה וסייבר בתיכון ומרויח במשרה של 140% שזה 28 שעות פרונטליות בשבוע  22,000 ש' . נהנה מהחופשים והחגים ולא חושב לרגע לחזור להייטק. החשיבו לי את כל הוותק של 29 שנה בהייטק להוראה ולכן יחד עם תואר שני וגמולים המשכורת שלי קרובה מאד למה שהרווחתי בהייטק.
Butterfly | 24.10.16
120.
אין תואר אקדמאי בפיתוח, יש תואר במדעי המחשב
אין תואר אקדמאי בפיתוח, יש תואר במדעי המחשב ומשם אפשר להתמקצע בחומרה, בקידוד, בפיתוח אלגוריתם, בתשתיות אפלקטיביות, בתשתיות חומרתיות בדטה בייס באבטחה או בתקשורת או אפילו בניהול פרוייקטים. כל הידע התיאורטי כולו נמצא באינטרנט וכל אחד חשוף אליו ואל כל מאמר שנכתב בנושא, ככה שאתה יכול להגיע אליו דרך מכללה דרך אוניברסיטה או אפילו לבד בבית. הקשר הוא שבעלי תעודת הסמכה של קורס איקס הם מומחים בעיני עצמם בלבד ולבוגרי תואר לפחות יש אסמכתא שהם סיימו בהצלחה תואר אקדמאי. אולי אתה תותח והתקבלת להיות מנהל סיסטם עם משכורת גבוהה אחרי הקורס. אבל נסה להיזכר בכל חבריך לקורס, רובם המכריע יתקעו בתפקיד הלפדסק במקרה הטוב או טכנאי שירות לקוחות ולעולם לא יראו שרת של מחשב.
Bottle | 24.10.16
119.
כשניגשתי לבחור לימודים הייתי מעוניין בתחום של IT
כשניגשתי לבחור לימודים הייתי מעוניין בתחום של IT עם מיקוד בסיסטם ותשתיות. כל הקורסים בטכניון, אוניברסיטאות וכולי היו למטרות פיתוח של תוכנה או פיתוח של חומרה ואלו שני תחומים שאותי לא מעניינים מקצועית. תסבירו לי בבקשהה מה הקשר בין התואר האקדמי בפיתוח לבין תשתיות במקרה שלי ומה ההקשר לכתבה? כי אני לא מוצא. צריך לעשות הפרדה בדברים ולהבין שרוב החברות הטכנולוגיות בעלות מסלולי הכשרה עם תעודות הסמכה משלהן אשר מעידות על ידע מסוים וניסיון נדרש אולם אין שום קשר להכשרה אקדמית.
Guitar | 24.10.16
116.
מוותר על 60% משכרי ופשוט נותן הזדמנות וזהו.
מוותר על 60% משכרי ופשוט נותן הזדמנות וזהו. אז לא ! עדיף שאיזה מנכ"ל ייתן את מלאכת בחירת העובדים לאיזו שרמוטה ממשאבי אנוש, שעשתה תואר גג במדעי הדשא, והגיעה לאן שהגיעה רק בזכות מה שיש לה בין הרגליים. והכל בגלל שהייל אדולף פיפי היטלריהו !
Locomotive | 24.10.16
110.
באוטומציה מרוויחים גם מרוויחים. QA טוב שיודע לקרוא
באוטומציה מרוויחים גם מרוויחים. QA טוב שיודע לקרוא קוד, יכול להנחות מתכנתים ב-Unit testing ולהעריך את הבדיקות שהם כותבים, יודע לכתוב E2E ובדיקות אינטגרציה - הוא יקבל שכר זהה למפתח אם לא יותר. QA שפותח את האפליקציה ומסתכל אם היא עובדת - לא יעסיקו בכלל בארץ כי אין טעם.
ranb | 24.10.16
107.
מי שעושה קורס של שנה הוא גם פראייר.
מי שעושה קורס של שנה הוא גם פראייר. כי אפשר להוריד אפליקציה באפסטור שמלמדת לתכנת ואם אתה משקיע ורציני אפשר לסיים אותה ב7 דקות בשירותים. ועד שאתה תסיים את השנה שלך בקורס ותחפש עוד חצי שנה עבודה ובטח תכלכל את עצמך כשוטף כלים בינתיים במסעדה בדרום ת"א אני כבר יעבוד שנה וחצי ובטח גם יעשה אקסיט ויהפוך למולטי מיליונר
Bottle | 24.10.16
105.
אין שום יתרון לבוגר אקדמיה  בעל תואר ראשון
אין שום יתרון לבוגר אקדמיה  בעל תואר ראשון זה הכול בראש של מסנני העובדים . האמת מה שחשוב זה הקורס המקצועי והרצון לידע  . מה לתואר בספרות או כלכלה ליכולת לתכנת או ליצור אפלקציות ? או לדעת שלשווק בדיגיטל או לכל דבר אחר בתחום המיחשוב  . אין שום קשר בין תארים ליכולת המקצועית ... 
Coathanger | 24.10.16
104.
תואר במדעי המחשב מאוניברסיטה הוא בעיקר מסננת עבור
תואר במדעי המחשב מאוניברסיטה הוא בעיקר מסננת עבור המעסיקים.  כלומר מי שיש לו תואר סביר להניח(יש יוצאים מהכלל) שיש לו כמה תכונות שהמעסיק מחפש בין היתר התמדה, שקדנות ,יכולת למידה עצמית, השקעה ,התמדדות עם אתגרים ראש על הכתפיים וכו'. וכן זה מפלה אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם ללמוד מסיבה כלכלית.(אבל כאלה שמאוד רוצים ימצאו איך). עבור הסטודנטים התואר נותן בעיקר כלים להמשך.אף אחד לא מצפה שתדעו לתכנת בצורה מקצועית אחרי התואר.אם אתם מוכשרים ובחברה נכונה - תלמדו לעשות את זה תוך חצי שנה.
Snow | 24.10.16
102.
יש הכשרות מקצועיות ארוכות של שנה ומעלה בהן
יש הכשרות מקצועיות ארוכות של שנה ומעלה בהן מקבלים ידע שחלקו תכנים אקדמיים לצד הכשרה באוריינטציה מעשית. אני סיימתי לימודים בסלע לפני 14 שנים ועובד מאז בהצלחה בתחום, כולל תפקידי פיתוח בכירים. ההתחלה הייתה קשה אך בסופו של דבר זה עניין של כשרון. אח"כ עשיתי תואר בפתוחה (להעשרה, לא היה חסם בקריירה) ואני חייב לומר שההכשרה המעשית באוניברסיטה היא מתחת לכל ביקורת. לא עובדים עם סטודנטים בכלל על יסודות בכתיבה. ישר מדברים של OO ולא נותנים לאנשים קרקע מוצקה להתפתח עליה.
Quill | 24.10.16
101.
מה הטיעון הזה הוכיח? אנחנו לא יודעים כלום
מה הטיעון הזה הוכיח? אנחנו לא יודעים כלום מעבר לזה שאתה מתכנת פייתון והבחור השני עם תואר. תואר במה ? כמה שנות נסיון יש לך וכמה יש לו ? עד כמה הוא טוב במה שהוא עושה ? כמה אתה וכמה הוא מרוויח (יכול להיות שתופתע). האם ניסית לעבור לחברה אחרת בלי בגרות ותואר ולראות כמה אתה שווה בשוק?
Snow | 24.10.16
95.
אני גם בוגר טכניון בהנדסה וגם קורס הסבה
אני גם בוגר טכניון בהנדסה וגם קורס הסבה לתכנות ומציאת עבודה ויותר מזה להתמיד בה שנים היא משימה בלתי אפשרית כמעט. בוגרי אקדמיה מלאים בתיאוריות רובן בלתי רלוונטיות לנדרש בשוק העבדה בוגרי קורסים אמנם ותר דרישות שק התעסוקה אבל חסרי רקע וניסיון. בשני המקרים למי שאין מוח ממש תכנותי -יזמי הייטקיסטי ויכולות נפשיות לעמוד בתזזיות וההשתנות המתמדת של השוק הזה עדיף לא להתקרב אליו !! אני מקלל את הרגע שהלכתי לתחום הזה בו בכל מקרה גם כבעל ניסיון בגיל 50 נפלטים לשוק ולא חשוב כמה טוב אתה
Radio | 24.10.16
94.
יצא לי להשתתף בלא מעט קורסים מטעם החברה
יצא לי להשתתף בלא מעט קורסים מטעם החברה שבה אני עובד, ראיתי בקורסים אנשים ללא ידע קודם, שמכרו להם הבטחות על היתרון והביקוש בשוק לבוגרי אותו קורס. מיותר לציין שאין הוקוס פוקוס, ואין תחליף ללימודים מקיפים, מישהו שמסיים קורס הוא לא יותר מפלסטר, ואין לו שום ידע רקע.
AirBalloon | 24.10.16
85.
"לתת הזדמנות" אומר שמגייסים מישהו, ואז מלמדים אותו
"לתת הזדמנות" אומר שמגייסים מישהו, ואז מלמדים אותו את המוצר של החברה, ואז נותנים לו משימות ומלמדים אותו איך עובדים בחברה. וכמובן - אם הוא מתחיל, צריך ללמד אותו איך עובדים נקודה. זה תהליך של חודשים, ורק בסופו או שמפטרים כי זה לא עובד או שמתחילים לקבל תפוקה.  ובזמן הזה משלמים משכורת למי שמקבל את ההזדמנות, והרבה יותר יקר מזה - ראש הצוות ואנשים אחרים צריכים לעבוד איתו כדי להכשיר אותו. היות שכולם עולים עשרות אלפי שקלים לחודש (תזכרו שעלות המעביד גדולה בעשרות אחוזים מהשכר ברוטו הנקוב), זה יוצא שעלויות ההכשרה של מתכנת הן מאות אלפי שקלים (מן הסתם, תלוי במועמד ובמורכבות של הפרויקט, אבל זה סדר הגודל). עכשיו, אתה מבקש שמישהו ייתן לך הזדמנות שעולה מאות אלפי שקלים וגרוע מזה, מעכבת את העסק שלו, במקום ללכת על מישהו אחר שהוא הימור יותר בטוח. מה אתה היית עושה?
AirBalloon | 24.10.16
82.
מי שכתב את זה לא סיים יסודי..  אנשים
מי שכתב את זה לא סיים יסודי..  אנשים שסיימו קורס מקצועי מתחילים לעבוד תוך חצי שנה - שנה מתחילת הלימודים בעוד החברים באקדמיה ילמדו עוד שנתיים שלמות המון נושאים שאינם רלוונטים בכלל לעבודה שלהם (שׁלא לדבר על זה שהם יצטרכו למלצר באותו הזמן) כשהחברים מהאקדמיה יסיימו את הלימודים ויחפשו את העבודה הראשונה שלהם מי שלמד קורס מקצועי כבר יהיה בשוק שנתיים עם שכר של שנתיים נסיון ועובר ושב של שנתיים עבודה... בגלל שאחרי חמש שנים אין כמעט הבדל בשכר מי שעושה קורס מקצועי רק יוצא מורווח.
Ring | 24.10.16
76.
אני אחדד את מה שאמרתי, התעשייה הזו מתקדמת
אני אחדד את מה שאמרתי, התעשייה הזו מתקדמת בקצב כל כך מהיר שהמכונה הארכאית הזו שנקראת "השכלה גבוהה" כבר לא עומדת בקצב, רוב רובם של החברים שלי יוצאי היחידה הבינו את זה מזמן, היחידים שעושים תואר הם אלו שיצאו מהתעשייה או אלו שרוצים להתמקד במחקר באקדמיה. אבל רוב האנשים רק רוצים להיות מהנדסים ומשם להתקדם ובשביל זה לא צריך תואר.
Rocket | 24.10.16
69.
זה משחק סכום 0, כלומר אין דבר כזה
זה משחק סכום 0, כלומר אין דבר כזה "מציאה" בשוק הזה. אם מישהו מרוויח הרבה זה סימן שהוא שווה את זה, בלי שום קשר לתואר, כנראה שיש נסיון. אל תשכחי שיש גם ילדים שמתכנתים מגיל 15 וכבר בגיל 21 הם יכולים למצוא עבודה ב30K, תלוי בתחום העיסוק גם, כנראה שמי שמתמחה במציאת חולשות ירוויח יותר ממתכנת BACKEND רגיל. אני במקומך פשוט הייתי מתקשר למקומות שעשית בהם ראיון ומבקש לדעת למה לא קיבלו אותך
Rocket | 24.10.16
68.
לא טענתי שהם פחות טובים ממני או "אהבלים"
לא טענתי שהם פחות טובים ממני או "אהבלים" כמו שאתה אומר. אני שאלתי איך הם הצליחו למצוא עבודה, זה הכל. אני יוצאת מנקודת הנחה של קו"ח של בן אדם חסר ניסיון עם תואר ונסיון בQA מול בן אדם  חסר ניסיון ללא תואר. איך האנשים מצליחים בכלל להגיע למצב שמזמנים אותם לראיון עבודה, עוד לפני שהמעסיק מצליח להבין מי מהם יותר טוב. לא כתבתי בשום מקום בתגובה שלי שאני יותר טובה ממשיהו, אם הייתי יותר טובה, הייתי מסיימת טכניון עם ממוצע 90+ ולא מכללה עם ממוצע 82. בשורה תחתונה אבל לפי התגובות פה אני רואה שיש אנשים שטוענים שללא שום נסיון ושום תואר מצאו עבודות טובות, והייתי שמחה לדעת איך הם עשו את זה, בלי שום קשר מי יותר טוב ומי פחות, אני כבר יודעת מזמן שאני כנראה ממש ממש ממש גרועה שאף אחד לא מתקשר
Scooter | 24.10.16
61.
זה בסיסי להבין שהבגרות/תואר/קורס מסייעים בכניסה לעבודה הראשונה
זה בסיסי להבין שהבגרות/תואר/קורס מסייעים בכניסה לעבודה הראשונה ואולי לשניה, אבל לאחר מכן מה שמשנה מבחינת התקדמות ושכר זה מי הבן אדם ומה יכולותיו המקצועיות ולא פחות חשוב האישיותיות. לכן יכול להיות חסר בגרות שירוויח 30K ויכול להיות בעל שני תארים שירוויח 15K.
Plane | 24.10.16
60.
מסיבות של גורל לא סיימתי תיכון וצבא. למדתי
מסיבות של גורל לא סיימתי תיכון וצבא. למדתי תכנות וsystem לבדי והיום לאחר 12 שנה אני מליונר בלי מרכאות. פיתחתי מערכת בנקאית ללקוח. היא מיועדת להעברות ותשלומים ומשולבת כרטיסי אשראי. רמת האבטחה שלה הגבוהה בעולם. מכרתי אותה לבנק בדרום מזרח אסיה עם 14 מיליון לקוחות.  הפיילוט עם 10 אלפים לקוחות הסתיים עם אפס תקלות. כל נסיון פריצה הכי קטן מאובחן מיידית. חברה רוסית בדקה את המערכת במשך חודשיים ולא הצליחה לפרוץ לשרתי הבנק או לבצע פעולה לא חוקית. אפשר ללמוד לבד. הכל זמין והכל גלוי ברשת. כל מה שצריך זה להשקיע מספיק זמן כדי להיות מקצוען. צריך גם למצוא שותפים שאמינות ונאמנות שווים להם יותר מכל נייר חתום.
Carrot | 24.10.16
57.
כמה עצוב שאתם עוסקים בשטויות במקום בשערוריה של
כמה עצוב שאתם עוסקים בשטויות במקום בשערוריה של המאה-120 חברי כנסת שנמצאים באורגיה רבתי של מעל חודשיים חופשה בתנאי הפקרות של "הכל כלול"........עשרות מיליונים למימון מחלה ממארת החייבת בחקירה פלילית ובראשם ראש ממשלה מנותק ומשפחתו שהפכו לנטל בלתי נסבל.250,000 ש"ח מידי חודש למימון אוכל?אלכוהול?סיגרים?תספורת?צבע?סטייקים וגלידות?דלק?מים לבריכה?זהו פשע נעם עם ואולי הגיע הזמן לפנות למוסדות האום ולבית הדין הבינ"ל בהג-להפסקת ההפקרות שגרמה ל-2 מיליון אזרחים עניים .
Wheel | 24.10.16
50.
זה בדיוק מה שנקרא שוק חופשי - המעסיקים
זה בדיוק מה שנקרא שוק חופשי - המעסיקים חופשיים לבחור את מי שבא להם. זה שמעסיקים בוחרים רק מי שדומה להם זה קוצר ראות שפוגע בארגון. אבל לקיצוניות שאתה מציע: להעסיק את כולם בלי קשר לכלום לא קוראים שוק חופשי, קוראים לזה קומוניזם וגם זה לא עובד מי יודע מה.
Popcorn | 24.10.16
49.
השוק משווע למומחים, לאנשים מבריקים וחרוצים שיכולים להפוך
השוק משווע למומחים, לאנשים מבריקים וחרוצים שיכולים להפוך למהנדסים מעולים.  המכללות והקורסים לא מצליחות לספק את הביקוש לכאלה, לא בגלל כמות אלא בגלל איכות. למשרות הנמוכות יותר (אתגרית ופיננסית) יש טונות של מועמדים. לדבר על "עבודה בהייטק" זה מגוחך. יש מגוון של תחומים ומגוון רחב של רמות תעסוקה והנדסה. 
Car | 24.10.16
48.
צריך לסקול למוות את כל העומדים בראש כל
צריך לסקול למוות את כל העומדים בראש כל חברות ההייטק ולהתחיל ללכת לפי עקרונות השוק החופשי, שמאמין בהזדמנות שווה לכולם, בלי קשר לאיפה למדו, כמה זמן ובאיזה ממוצע סיימו. פשוט כולם מקבלים הזדמנות וזהו. בלי ראיונות מעצבנים, בלי מבחני קקמייקה למיניהם, פשוט הזדמנות וזהו.
Locomotive | 24.10.16
46.
 במקרה עשיתי שלושה תארים והיום אני באקדמיה, כי
 במקרה עשיתי שלושה תארים והיום אני באקדמיה, כי זה מה שרציתי. אבל אני מכירה המון אנשים בתעשיה, כולל יוצאי 8200. התגובות כאן מפוקפקות בלשון המעטה. מתאימות אולי למתי מעט. בכל אופן, אני לגמרי מסכימה שתואר זה לא מספיק אם לא משקיעים בלהפיק ממנו את המיטב או אם אין מלכתחילה יכולות גבוהות. לא חסרים בתעשיה מהנדסים. חסרים מהנדסים טובים. 
Car | 24.10.16
43.
יש חברות שלא מקבלות אנשים ללא תואר. עוד
יש חברות שלא מקבלות אנשים ללא תואר. עוד בשלב הסינון הראשוני. יש שלא מקבלות כי העובד לא מתאים לרוח החברה... שזה אומר מבוגר מידי/אישה מידי/כהה מידי וכו. יש לי ניסיון בתחום, מעל ל 15 שנה, ואין לי תואר... אני מרוויח מצוין ומראיין עובדים בחברת הייטק מאד גדולה. אנחנו מחפשים אנשים עם ידע ויכולת מוכחת או אנשים שיש בהם את הפוטנציאל להיות כאלה, התואר הוא עוד שורה בקורות החיים שנלקחת בחשבון. כאשר אנחנו קולטים מישהו השכר שלו שווה ערך לאנשים בתפקידו ואין שום אפליה בין אנשים עם תואר וללא. דעתי האישית היא שתואר יכול לעזור לאורך השנים כאשר מגיעים לתפקידי ניהול בחברות מסוימות, אין לו שום יתרון אם אתה נשאר hands-on. השוק מספיק גדול, יש חברות ויש חברות ולבחורה שמחפשת רק אנשים עם תואר, הייתי אומר, נו שיהיה, אבל יותר פשוט לחפש פשוט מישהו עם כסף שידאג לך, כי שכל.... זה לא הצד החזק ואת כנראה ההוכחה שזה שיש לאדם תואר לא עושה או העפרון הכי מחודד שבחבילה
Weights | 24.10.16
42.
קודם תוציאי את התואר מהמשוואה אני כבר 10
קודם תוציאי את התואר מהמשוואה אני כבר 10 שנים בתחום זה לא נותן לך יתרון ב 90 אחוז מהמקומות, אולי הקורות חיים שלך כתובים בצורה לא משכנעת ? חשבת לעבור על זה עם מישהו שמבין בזה ? אף אחד לא הרוויח 25 בעבודה הראשונה זה אנשים שהתחילו עם 6-10 אחרי שנה שנתיים 15 אחרי 3 4 שנים עברו את ה 20 . עשו בהתחלה איזה קורס מעשי לדעת מה העבודה ויצאו לדרך ככה זה קורה. אני מבטיח לך ש כמעט כולם התחילו מלמטה .
Bullhorn | 24.10.16
37.
קשקוש. אני מתכנת פייתון. יושב לידי מישהו אחרי
קשקוש. אני מתכנת פייתון. יושב לידי מישהו אחרי תואר שמרויח הרבה פחות ממני. הידע המעשי שלו מביך. תכלס תואר במדמ"ח זה פשוט תואר במתמטיקה. אתה יוצא החוצה ולא מכיר שום דבר. אז פה ושם יהיו עבודות של אלגוריתמיקה עמוקה שבהן הוא יהיה יותר טוב. זה *אולי* 5% מהמשרות. ואם תחשבו כמה עולה בשעות עבודה לעשות את התואר הזה, תראו שבכל מקרה אתה מתחיל עם פיגור כל כך גדול בהכנסה, שאפילו אם אתה כן מרויח יותר, זה לוקח איזה 10 שנים עד שזה משתווה למישהו שעשה קורס מהיר והתחיל לעבוד. אהה, ואין לי אפילו בגרות. מה שיש לי זה ויקיפדיה ותחת. והמעסיק שלי היה מספיק חכם להבין את זה. אז לגוגל לא התקבלתי. אוי לא.
Planet | 24.10.16
31.
כל התגובות כאן על השכר הגבוהה בתחום בדיקות
כל התגובות כאן על השכר הגבוהה בתחום בדיקות התכנה אז התגובות הם מטוקבקיסטים בתשלום של המכללות שמקיימות את הקורסים. מספרים לכם מעשיות על שכר גבוהה לבודקי התכנה. רק שתדעו שהשוק מוצף באלפי דורשי עבודה ומאוד קשה למצוא משרה והרוב הגדול בכלל לא עובדים בבדיקות תכנה ושכר שם נמוך משכר של מלצר או מכונאי במוסך בקיצור,פראיירים לא מתים הם רק מתחלפים ! בהצלחה לכל המאוכזבים !
Scooter | 24.10.16
29.
התואר מאוד חשוב אבל מה לעשות ישנם ילדים
התואר מאוד חשוב אבל מה לעשות ישנם ילדים בני 22 בוגרי יחידות מחשוב בצה"ל בלי תואר שמרוויחים 30K בלי מאמץ . בחו"ל בלתי תואר אין מה לחפש .כאן בארץ יש מחסור  אז הכל הולך .מכיר מישהי QA בחברה גדולה שהתחילה מלמטה ללא תואר  ומרוויחה 25K הכל עניין של מזל ונתונים בסיסיים .
Raindrop | 24.10.16
17.
מאיפה הבאתם את הנתונים על השכר של בודקי
מאיפה הבאתם את הנתונים על השכר של בודקי התכנה ? מה שרשמתם הזוי ומנותק מהמציאות ! שכר בודק תכנה בוא בין שלושים לארבעים שקלים בלבד ואולי בודקים בכירים ומנהלי מחלקה מרוויחים קצת יותר אצלנו בחברה בודק תכנה מנוסה מקבל 37 שקלים לשעה אז תבדקו טוב לפני שאתם רושמים שטויות כאן באתר !
Scooter | 24.10.16
16.
לא צריך תואר ולא כלום היום כל אחד
לא צריך תואר ולא כלום היום כל אחד מתקבל לחברות סטרטטפ בקלות אם הוא יודע את החומר ברמה גבוה מאוד לכתוב קוד ולתכנת אפילו בשפות עיליות הכי בסיסיות אני למשל עובד היום בסטרטטפ של הצפנה שנקרא סייברארק בפתח תקווה ולא למדתי כלום ואין לי תואר ולא בגרות אני מרוויח 16,000 ש"ח ברוטו, לא מתבייש לחשוף יש לי פשוט כישרון למספריים ראשוניים והייתי בין הצוות שפיתח את הפונקציה של מיקרו ג'סטרס ב ,  PRIVILEGED ACCESS מה למדתי בתיכון? כלום הייתי תמיד מופרע במחששה כל היום ועכשיו מרוויח טוב יש לי חברה יפה ואני טס לחו"ל פכעמיים בשנה מה רע?
Chilli | 24.10.16
12.
אמנם סיימתי לפני 15 שנה אבל עדיין זה
אמנם סיימתי לפני 15 שנה אבל עדיין זה היה תואר קשה ומיותר מבחינת ידע. מה שכן פתח לי דלתות רציניות ומשמעותיות בשוק העבודה. מה שבטוח שמכללות זה בלאי, כמו שאמר לי בוגר - במכללה המבחנים מאוד קשים, העניין הוא שזה אותו מבחן כל שנה. הכל מראית עין ישראבלוף במיטבו.
Sword | 24.10.16
11.
מי שאין לו תואר היום שווה לתחת, תואר
מי שאין לו תואר היום שווה לתחת, תואר זה דבר הכי חשוב שבנאדם יכול לעשות עבור עצמו, יותר מללכת ולהתגנדר מול המראה, תואר זה אתה, אני לא יוצאת עם בחורים בלי תארים וזה לא מעניין אותי להכיר לא אקדמאי, עם קורס מקצועי אתה יכול לנגב עם זה את התחת ולהוריד בשירותים זה קשקוש כל הג'ון ברייס והאקריו הזה, ולבחורה שכתבה פה קודם שעכשיו עושה תואר, זה צעד בכיוון הנכון גירל!
Goggles | 24.10.16
8.
מסכימה איתך ב 100% אני למדתי קורס אחד
מסכימה איתך ב 100% אני למדתי קורס אחד ב HACKERU התקבלתי לעבודה והרווחתי 11K בזמן שחברות שלי מלצרו, עכשיו התחלתי בדיוק מדעי המחשב באקדמית תל אביב יפו ואני רוצה להשתפר עוד ועוד! מחפשת לצמוח ולהוביל צוותים גדולים בחברות גדולות ולהגיע למשכורות של 30K כדי שאוכל לפרנס את עצמי בכבוד
Goggles | 24.10.16
7.
Even Mamram programming graduates get a BS degree
Even Mamram programming graduates get a BS degree in  computer science of a certain private college  who has tailored a very expensive program to fit their scheudle just so they show that they have a relevant degree, although the  stuff that they study at that college is a few years behind the industry Even in the States,  a relevant degree is a must when it comes to hiring by the big firms in the industry However,  many experts claim that computer programming has nothing to do with academic studies. Perhaps it is another case of over-academi-zation
Sword | 24.10.16
6.
אפשר להנות מכל העולמות, להתחיל בקורס מקצועי, להשתךב
אפשר להנות מכל העולמות, להתחיל בקורס מקצועי, להשתךב במשרת סטודנט וללמוד במקביל באקדמיה. כל משרת QA עולה בהרבה על מלצרות, אבל למי שרואה את עצמו עוסק בהנדסת תכנה בחברה עם אוריינטציה מדעית חזקה אפילו תואר שמדעי המחשב בלבד לא יספיק, הוא יזדקק לתואר מדעי גם.
Bone | 24.10.16
3.
נהלתי את המקום בצורה מצויינט,,, אין לך מושג
נהלתי את המקום בצורה מצויינט,,, אין לך מושג וחצי מושג מי אני ואיזה חברות גדולות במשק אני נהלתי בלי תואר ולא צריך תואר ולא כלום כי זה בזבבוז זמן מוחלת! חבריי גם מנהלים חברות גדולת במשק ללא תואר, מה שהכי חשוב זה מקצואיות בעבודה!
Chilli | 24.10.16
1.
חרטא ברטא, אני ללא בגרות וללא תואר אחרי
חרטא ברטא, אני ללא בגרות וללא תואר אחרי קורסים מקצואים,  נהלתי אנשים עם תואר שני, כל החברים שלי  שאין להם תואר ראשוןֿ , ומרוויחים יותר מאלה שסיימו תואר ראשון, עולם התשנה, בזמן שאתם עושים תואר ראשון, אנשים עוקפים אותכם בקרירה
Fan | 24.10.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת