אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

השטן הוא אלגוריתם

71 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

68.
ראשית שימו לב שהבעיה היא בקלט של האלגוריתם:
ראשית שימו לב שהבעיה היא בקלט של האלגוריתם: "ציונים קודמים שקריים". זאת למעשה בעיה חמורה ביותר שמדגימה למה אלגוריתמים נידונו לכשלון. אין דרך מעשית לבחון את תקפות הקלט. בעיה מרכזית שניה היא שברגע שאנשים לומדים שהם מאובחנים ע"י מדדים "אוביקטיבים" במקום באופן "סוביקטיבי" ע"י המנהלים והעמיתים שלהם הם מתחילים להשקיע מאמצים בלרמות את המדד במקום בלעשות את העבודה האמיתיתי שלהם.
Bike | 30.10.16
64.
לא מדוייק. אין כאן עניין של להאמין, היא
לא מדוייק. אין כאן עניין של להאמין, היא הציגה עובדות ולא סיפורים. הבעיה היא שידי הממונים היו כבולות. ברגע שהם מאשרים שהאלגוריתם טעה פעם אחת זה היה פותח מבול של ערעורים שהם לא היו יכולים לדחות על הסף ולזה הם לא היו ערוכים ולא עניין אותם לעשות זאת. מסיבה זאת יש הרבה פסקי דין גם בארץ שאינם מטילים אחריות על הרשויות מהחשש לתקדים.
Radio | 30.10.16
60.
הכוונה אינה לתחמן את הגולם אלא לסרב להיות
הכוונה אינה לתחמן את הגולם אלא לסרב להיות במצב המשפיל שמאלץ אותנו לנסות לתחמן אותו. נתתי דוגמא לסיטואציה מאוד נפוצה כאן, בארצנו, כאשר אנשים מודים שאין להם סיכוי לעבור את סינון האלגוריתם המחליט אם לקבל אותם לעבודה תוך הצגת האישיות האמיתית שלהם. מלכתחילה אנשים מציגים את עצמם כיצורים סטריליים נטולי כל פגם כגון עישון, סכסוכים, חובות או שתייה, הם מוותרים על האנושיות שלהם.ואת אף אחד לא מעניין אם הם מוסריים, מוכשרים, יצירתיים או חכמים. זה לא הומני ובטווח הארוך לא מוביל להצלחה עבור אף אחד מהצדדים ועבור החברה כולה.
Cherries | 30.10.16
59.
 כדי לנהוג צריך רשיון נהיגה וגם טסט לרכב.
 כדי לנהוג צריך רשיון נהיגה וגם טסט לרכב. כדי להשתמש באלגו, צריך שהמשתמש יודע מה הוא עושה, וכי האלגו עבר תיקוף / ואלידציה  רלוונטים להגדרת תחום השימוש בו.  קחו אלגו "שיודע" לחשב את האי-קיו שלכם, אם תשתמשו בכזה שלא עבר אימות ותיקוף, תקבלו אי-קיו 150 כשבפועל יש לכם רק 100 - אבל תהיו מאוד מרוצים.
Box | 29.10.16
57.
יחצוצוף אחד, גם הורי נכלאו בשואה במחנה עבודה
יחצוצוף אחד, גם הורי נכלאו בשואה במחנה עבודה בזאדו איטליה וגם הורי עבדו כמו חמורים מבוקר עד לילה ומעולם לא בכו,העניין שלי אלו האנשים שקטלוג אותנו ולא נתנו לילדים הזדמנות,חצוף אחד אתה לא עברת כנראה מצב שלא היה לך אפשרות להיכנס לחוגים או כל שיעור עזר כי למדת בבית ספר רחוק מאוד מהשכונה ומה לעשות לא היה כסף לאוטובוס שבכלל לא הגיע לשכונה,אני שמח בשבילך שההורים שלך הצליחו אבל מה לעשות היו אנשים שקוטלגו ילדים לפי השכונה שגדלו או העליה שלהם של
Carrot | 29.10.16
54.
הכוונה לתחמן את הגולם? כגולם לא יהיה קשה
הכוונה לתחמן את הגולם? כגולם לא יהיה קשה לעבוד עליו. האמת הממסד עבר את הגבול, במערכת בחירות הבאה יהיו חייבים להעלות את הסוגיה הכואבת של הגולם במחשב, הקובע גורלות של אנשים. הציבור חייב להיות מודע, ולתבוע בתוקף להסיר את כל הגלמים שהושתלו בכלל מערכות המיחשוב של השלטון. 
Strawberry | 29.10.16
53.
שדה מחקרי חדש יכול להתהוות רק אם הכלים
שדה מחקרי חדש יכול להתהוות רק אם הכלים שאיתם נבצע את המחקר יהיו כלים משודרגים. לא צריך לשנות דבר מבחוץ,זו ההבחנה שהאנושות תהיה עדה לה במאה ה 21. אני צריך כלי שיוכל להיות בהשוואת תדרים לנושא שאותו אני חוקר. בדיוק כמו שחמור לא יכול להיות רופא של חמורים, כך אנחנו איננו מסוגלים להבריא את האנושות. בכדי לעשות זאת עלינו למצוא שיטה שתאפשר לנו להתעלות מעל החומר, הטבע שאיתו נולדנו ולרכוש חושים חדשים. להשתנות מבפנים, אני עצמי עתיד להיות המעבדה הניסויית החדישה.  אם עד עכשיו הסכמתם לקרוא את דברי, אקח סיכון שתקבלו גם את השיטה עליה אני מדבר:  חכמת הקבלה.  לא זו של חוטים וקמעות, לא זו של מיסטיקות למיניהם. אלא אותה שיטה שתלמד אותנו לרכוש טבע חדש, תכונות חדשות לעריכת מחקר שיהיה קרוב יותר ואובייקטיבי יותר לטבע. 
ויגדור | 29.10.16
52.
האנושות הורסת את עצמה בעזרת מחשבים. זה היה
האנושות הורסת את עצמה בעזרת מחשבים. זה היה ברור מאז ומתמיד והפך לברור כשמש מהרגע שכל אהבל גילה את פייסבוק והגיע למסקנה שהדבר הכי טוב שקרה לו בחיים זה שהוא יכול לשפוך את כל המעיים שלו החוצה לאינטרנט. אנחנו עוד נשלם על זה מחיר יקר, זה יהיה גרוע מהנזקים של הירושימה ונגסאקי
Elephant | 29.10.16
50.
כמי שמפתחת מערכות כאלה, אני מסכימה עם כל
כמי שמפתחת מערכות כאלה, אני מסכימה עם כל מילה של הד"ר. תבינו, הבעיה היא לא בדיוק במחשב אלא בכך שבוחרים אלגוריתמים כל-כך מסובכים, שאף אחד (גם לא המפתחים) לא מבין את החלטות המערכת, ולכן אין שקיפות ואין ערעור. קחו לדוגמה מערכת שמחליטה אם לקבל אנשים לביטוח בריאות. אם האלגוריתם שלה פשוט ואינטואיטיבי (לפי גיל, כושר וכו') אז גם אם לדעתכם הכללים לא הוגנים (למשל אפליית גיל) לפחות תדעו זאת ותוכלו לערער. אבל לאחרונה עוברים לאלגוריתמים עם אלפי תתי-חישובים, שהם כל-כך מורכבים שאף אחד לא ידע להסביר למה נידחתם, ולכן גם אין על מה לערער. אצלנו פותרים את זה בשני מישורים: אחד, שההחלטה הסופית עוברת דרך בנאדם. שתיים, המתמטיקאים נדרשו לספק נוסחה שמוסרת הסבר עקרוני (הכריחו אותם להשתמש בנוסחה מודולרית - כלומר מחולקת לחלקים ברורים כגון גיל, כושר וכו' - ולדווח איזה חלק נכשל).  וגם כשהמתמטיקאים לא אהבו זאת, המנהלים התעקשו שעדיף נוסחה פחות מושלמת אבל ניתנת לבדיקה ולדיבוג.
Coathanger | 29.10.16
45.
הבעייה היא לא האלגוריתם אלא המטריקה - מה
הבעייה היא לא האלגוריתם אלא המטריקה - מה הוא המדד האמיתי לטיב העובד. תשאלו את מפוטרי ופורשי אינטל בשנתיים האחרונות ותגלו שהמטריקה שהביאה לסוף דרכם שם קשורה לוותק ולשכר שלהם ולא לביצועים (אתה מרוויח מספיק - אז ניתן לך פחות מניות [וציון נמוך שנגזר מכך]). הבעייה העיקרית היא לא אלגוריתמים אלא מנהלים שלא יודעים למדוד את הארגון שלהם, לא מכירים את העובדים שלהם ומוצאים פתרונות קסם על גבי אקסל - מחברים פרמטרים לא קשורים ויוצרים איזשהו מדד שאינו מגובה בשום ידע או מחקר כלשהו
Plane | 29.10.16
44.
הבעיה היא חוסר שקיפות או יותר גרוע שילטון
הבעיה היא חוסר שקיפות או יותר גרוע שילטון החוק. כל אדם זכאי להגן על עצמו ולקבל לידיו את כל המידע הרלוונטי על מנת לעשות זאת. תמוהה הכתבה הזו, אם מישהו רוצה לערער על קביעה של אלגוריתם מסויים זו חובתו של בית המשפט לפסוק על חברת היעוץ, למשל, לשחרר את כל המידע על האלגוריתם לידי ניתוח מהימן לצד שלישי כדי לקבוע האם באמת היתה סטיית תקן שפגעה בתובעת, במידה ותבעה. ככה עובדים בתי משפט, עם ראיות. אבל בתי המשפט הפכו ממזמן לשליחים של ענקים פיננסיים, שלגלות את סודותיהם זה לא פחות מפגיעה במולדת ושלום הציבור והסדר העולמי. שכחתם כבר את עיקרון העונש המדוד? זה אותו רעיון, אותה מחלה, אין חדש תחת השמש
Dice | 29.10.16
42.
אלגוריתם הוא חסר גמישות , מרובע, ומספק תשובה
אלגוריתם הוא חסר גמישות , מרובע, ומספק תשובה צרה ביחס לשאלות אשר הוגדרו ע"י המתכנת , שאלות אשר יותר ממה שהם שואלות , הם מה שהם לא שואלות, וזאת כאשר המידע הינו דינאמי ומשתנה, והאלגוריתם נשאר קבוע, וגם אם מנסים להתאים אותו - נוצרים באגים של התאמה מה שגורם לתוצאות שגויות. כאשר עוסקים בינתוח של בני אדם , אלגוריתם אינו יכול לספק תשובה נכונה תוך התחשבות אמיתית במכלול הנסיבות והאפשרויות המשתנות. העולם מורכב ולאנשים קשה לעבוד ולספק תשובות תוך הקשבה אמיתית וניתוח והבנה של הפרט , אלה שיובים אי שם למעלה עם משכורות ממשלתיות , רוצים חיים קלים ומנותקי רגש, ללחוץ על כפתור ושהמחשב יגיד מה עושים עם האדם הנידון.  האלגוריתמים נבנו לעצלנים חסרי רגש. 
Bee | 29.10.16
40.
פשוט לדעת מה היה בשנה הקודמת , משתמשים
פשוט לדעת מה היה בשנה הקודמת , משתמשים במשקל ובודקיםשינוי לטור לאורך זמן ומקבלים פרופיל . שינוי דרסטי  לאחר טור של שנים רבות מראה שהיתה כאן בעיה ולכן יש לבדוק מה קרה . צא ולמד ותבין שניקוד בבנק הוא על סמך התנהלות ולא על סמך מצב , הווה אומר שמישהו שמאחר בתשלום אין זה אומר שאין לו אולי הוא לא ממושמע אך בעל הון ?
Cherries | 29.10.16
39.
כל הכבוד על התגובה! לדעתי הבנת הכי נכון
כל הכבוד על התגובה! לדעתי הבנת הכי נכון את מוסר ההשכל של הכתבה. זהו לא דיון על גזענות בלבד, זהו דיון על אפליה במובן הכי רחב והמסוכן שלה. הספר שיצא הינו קריאה לנקיטת עמדה אישית וציבורית, קריאה לפעולה. לדוגמא, אולי בפעם הבאה שנוזמן למבחנים במכון לאבחון המועמדים למשרה שפועל בשיטה של אלגוריטם נסרב במקום להגיד "ננסה לשקר משהו הגיוני"? אם כולם יעשו זאת, יהיה שינוי.
Cherries | 29.10.16
36.
האלגוריתים המודרני הראשון שנכתב ע"י בני אדם הוא
האלגוריתים המודרני הראשון שנכתב ע"י בני אדם הוא התורה! שלכאורה ניתנה ע"י אלוהים לעם היהודי. בסה"כ מישהו הבין אז שע"י כתיבת התורה הוא ייצור יתרון לעצמו ושבטו על פני שאר האנשים בסביבה... וכך נולד האלגוריתם הראשון.... שאר האלגוריתמים מאז ועד היום הם פשוט יישומים שונים של הטכניקה ההיא...  ושלא יהייה לכם ספק.. התורה היא בהחלט לא האלגוריתם הראשון שנכתב ע"י בני האדם לתועלתו האגואיסטית הבלעדית...
Pin | 29.10.16
35.
שני דברים שבלטו לי בכתבה הם: אלגוריתמים פותרים
שני דברים שבלטו לי בכתבה הם: אלגוריתמים פותרים את הרשויות מהצורך לבחון דברים לעומק ומבטלים את אפשרות הערעור. אנשים לא מבינים איך האלגוריתמים עובדים. גם אנשים חכמים לא מבינים. מי שחושב אחרת פשוט לא יודע איך בונים היום אלגוריתמים (deep learning). באלגוריתם מתוחכם מודרני פשוט לא יכולה להיות שקיפות. מסיבות אלה כשמערערים על החלטת האלגוריתמים יש סיכוי טוב להיתקל בקיר אטום. ודבר נוסף מעניין זה ששילוב של אלגוריתמים יכול להוביל לתוצאות הרסניות גם כשכל אחד מהם מתפקד בצורה נכונה. לדוגמא אלגוריתם שקובע את הסיכוי של עבריין לבצע פשע לפי היסטוריית ההרשעות שלו הוא דבר הגיוני לחלוטין אבל אם משלבים אותו עם אלגוריתם ששולח את המשטרה למקומות בהם יש הרבה פשע (גם דבר הגיוני) אז יש הגברה של היסטוריית ההרשעות של מקום מסוים וזה מגדיל באלגוריתם הראשון את החשש מאותו מקום. בכל התהליך אין אדם שמסתכל מלמעלה, שואל שאלות ומברר דברים מוזרים ואין אף אחד שאפשר להסביר לו את הדברים. הפעילות נקבעת אוטומטית (וגם ללא שקיפות)
Guitar | 29.10.16
30.
תשובה ל 12 עולים מאירופה שוכנו באותן ערים
תשובה ל 12 עולים מאירופה שוכנו באותן ערים ששוכנו עולים ממקומות אחרים. מהר מאוד וללא תמיכה מהמדינה הם עברו למקומות אחרים. אנשים כמוך העדיפו להשען על תמיכה נמוכה מהמדינה ולעבוד עבודות דחק מאשר לקחת סיכון ולהלחם על הצלחתם ללא תמיכת המדינה במקומות אחרים, קוראים לזה יוזמה. ושוב אנשים כמוך שהם שונאים אשכנזים הם השופטים ברבנות, ושם הם מתאכזרים לכל אשכנזי שנופל לידיהם רק בגלל דעות כמו שלך.
Magnet | 29.10.16
29.
אני נפגעתי על ידי אלגוריתמים אנושיים בשנות השבעים,הם
אני נפגעתי על ידי אלגוריתמים אנושיים בשנות השבעים,הם היו אשכנזים מתנשאים,שהשלטון הנאצי גרם להם להתאכזר למזרחים ובכך לגרום לילדים לא לקבל הזדמנות שווה לחיים,שבית הספר דאג טוב מאוד לקטלג ילדים בצורה פושעת,שעולים מאירופה שוכנו בערים חזקות ועולים מצפון אפריקה באוהלים ואז בשכונות בערים נידחות. אבל עם הזמן ניצחנו גם את האלגוריתמים האלו 
Scooter | 29.10.16
28.
פשוט תזכרו שאסור לסמוך על אמריקאים בשום דבר
פשוט תזכרו שאסור לסמוך על אמריקאים בשום דבר ושהשימוש של האמריקאים הביג דאטה וAI יביא למלחמת אזרחים לכל הפחות. המתכנתים האמריקאים, כמו התרבות האמריקאית, מתיימרים לעשות דברים שאינם מסוגלים והחשיבה שלהם גובלת ברגרסיה התפתחותית. מדובר על עם ותרבות רצחניים וחסרי כבוד ליצורים חיים באשר הם. כולי תקווה שארהב תקרוס למקומה הראוי כפח האשפה של האנושות.
Popsicle | 29.10.16
26.
כביכול כרגע האלגורתמים לא מגדירים גזע ומין, אבל
כביכול כרגע האלגורתמים לא מגדירים גזע ומין, אבל שואלים שאלות שמנתבות לתשובות שיש אליהן התייחסות של גזע ומין - כמו השכונה עם הפשע, שסביר שגרים בה יותר שחורים ולכן היא מפלה שחורים. הדרך היחידה לטפל בזה היא דווקא כן להכניס גזע - אבל לשכלל את התשובה כלפי מעלה, כלומר אם מדובר בשחור/ היספני וכו, על מנת לשקלל החוצה את הגזע, יש להוסיף ניקוד או להכפיל בציון מסויים על מנת לבטל את השפעת הגזע. 
Butterfly | 29.10.16
25.
הדוגמאות שניתנו רק ממחישות את הבעיה של השיטה.
הדוגמאות שניתנו רק ממחישות את הבעיה של השיטה. כי אלגוריתם הוא כלי. אז נכון שצריכה להיות בקרה על הנתונים שמזינים לתוכו, אבל צריכה להיות גם בקרה על התוצאות, אם הן סותרות את המציאות - וזה החלק שחסר, במיוחד במקרה של המורה שרה, שהוא מזעזע בעיני. חייב להיות מערך ביקורת על החלטות האלגוריתמים, וזה, אין מה לעשות, חייב להישאר אצל בני האדם, שיש להם גם אינטליגנציה רגשית שהיא מעבר להבנה של סטטיסטיקה ונתונים. הכלי הוא כלי, רק צריך, כמו בכל סוג של כוח, לדעת להשתמש בו בתבונה. זה מה שחסר פה בעיני.
Hammer | 29.10.16
24.
איזה פופוליזם. לא פלא שהעיתונות הפופולרית אימצה אותה
איזה פופוליזם. לא פלא שהעיתונות הפופולרית אימצה אותה לחיקה. הדוגמאות שניתנו רק ממחישות את הבעיות עם האנשים שתיכננו את האלגוריתמים, לא עם האלגוריתמים עצמם. אם תיתן לאלגוריתם מידע על הגזע והמין של האדם, אל תתפלא שהוא ינסה לסווג אנשים על פי גזע ומין. הפתרון צריך להיות שבתכנון האלגוריתמים יאסרו להתייחס להתייחס למאפיינים כאלה, כדי שבפועל תהיה באמת הזדמנות שווה לכולם. אותו דבר לגבי הגיל של האדם, כדי שלא תהיה אפליה על רקע גיל. "דוגמאות" אחרות בכתבה הן אפילו יותר זולות. בדוגמא של המורה המפוטרת לא הבנתי איך בדיוק ציפו שהאלגוריתם יבין שהתוצאות בשנתון הקודם זויפו ולא יתייחס אליהן? זה לא משהו שאפשר לחשוב עליו מראש. מצד שני, יש הרבה הגיון בזה שהציונים לעומת השנה הקודמת יהיו מדד חשוב בהערכת הביצועים של המורה. חשוב לקרוא את הדברים בעין ביקורתית, ולא להיסחף להתלהמות.
Goggles | 29.10.16
21.
שתו לי אכלו לי מזרחי טיפוסי,הורי עלו כניצולי
שתו לי אכלו לי מזרחי טיפוסי,הורי עלו כניצולי שואה עם קום המדינה (אחרי שהות של שנה במחנה הסגר בריטי בקפריסין) ונזרקו כמו כולם למעברה (באזור לוד באר יעקב) רק שהם כאשכנזים טיפוסיים היו בעלי יוזמה, ולמחרת כבר מצאו דרך להגיע ליפו ולהתיישב באיזה חירבה נטושה,ואחרי שבוע כבר מצאו עבודה והחלו להסתדר.במקום המנטליות המיזרחית ערבית של אפאטיות חוסר יוזמה וציפייה שמוסדות המדינה ידאגו לי.
Sword | 29.10.16
20.
ל 12: אתה אידיוט, בן אדם מסכן, חמור,
ל 12: אתה אידיוט, בן אדם מסכן, חמור, מלא שנאה. ולכתבה: סה"כ יש באג באלגוריתם. צריך לתקן אותו ולתת את הדעת איך ניתנו הציונים שנה שנתיים לפני כן. כמו שנכתב פה, החלטות של בני אדם לא נקיות משגיאות? כמובן שכן והן הרבה יותר סובייקטיביות מאובייקטיביות
Glasses | 29.10.16
17.
וואו, איזה כתבה מטופשת, כאילו קמו המחשבים לתחיה,
וואו, איזה כתבה מטופשת, כאילו קמו המחשבים לתחיה, כתבו אלגוריתמים שפוגעים ומקפחים בני אדם. קישקוש אחד גדול. בשנות השבעים קופחו אנשים על ידי אנשים וגם ב-2016 מקופחים אנשים על ידי אנשים שכתבו אלגוריתמים. מה השתנה? כלום! הבעיה לא במחשב, לא במתמטיקה ולא בסטטיסטיקה, הבעיה היא באנשים שמניחים הנחות יסוד שגויות (או שמתכוונים להן) ומוציאים לפועל באמצעות תוכנות מחשב. משבר הסאב-פריים לא הייתה שגיאה מתמטית אלא תאבת בצע של מנהלים וחברות כדי לייצר נכסים נושאי תשואה בתקופה שהריביות בארה"ב היו בשפל. כשמייצרים יש מאין נוצרת בועה כלכלית שדינה להתפוצץ. שחורי העור בארה"ב תמיד קופחו ושום דבר לא השתנה בעניין הזה.
Wheel | 28.10.16
10.
מחפש מלון או טיסה? מנועי החיפוש שאמורים למצוא
מחפש מלון או טיסה? מנועי החיפוש שאמורים למצוא עבורך את הדיל הטוב ביותר, למעשה גורמים למחיר לעלות ולעלות. כך חיפוש טיסה או מלון בתאריך מסויים, יהפוך יקר מאוד אם חיפשת ביותר ממנוע חיפוש אחד ((וסביר שבמקביל היו נוספים שחיפשו דיל דומה). בזכות אלוגריתמים מורכבים שלכאורה אמורים לשרת אותנו הצרכנים,  שירותי תיירות הופכים יקרים מאוד.
Planet | 28.10.16
9.
בני אדם הפכו להפקר בידי גולם במחשב. הדבר
בני אדם הפכו להפקר בידי גולם במחשב. הדבר רק יוביל לאי שקט חברתי ולהפגנות המוניות רוויות אלימות רבה. עדיף לבטל את הנוהל החדש ובו גולם במחשב קובע את גורל כל אדם, לפני שיהיה מאוחר מידי. כלל הציבור יתנגד נמרצות למהלך הפסול, הפוגע בזכויות הפרט.
Strawberry | 28.10.16
5.
הכותבת טופלת על האלגוריתמים את כל חוליי האנושות.
הכותבת טופלת על האלגוריתמים את כל חוליי האנושות. כן, אלגוריתם ייקח בחשבון את מספר ההרשעות הקודמות של נאשם, וזה נתון שמפלה כנגד אוכלוסיות חלשות. אבל שופט בשר ודם היה מסתכל על הרקורד ומגיע לאותה מסקנה, גם בלי שהאלגוריתם יעזור לו. כן, אלגוריתם יכול לפטר מורה בהסתמך על נתונים לא נכונים. אבל גם מנהל בשר ודם שנתנו לו את אותם נתונים שגויים בלי יגיע לאותה מסקנה, גם בלי שהאלגוריתם יעזור לו. זו לא העבודה של אלגוריתם 'לחשוב מחוץ לקופסה' - אנחנו עדיין לא שם, וזה צריך להיות ברור לכולם. האחריות של האנשים המעורבים החורצים גורלות על סמך הפלט של אלגוריתם היא להפעיל שיקול דעת. במקום זה, הם הפגינו שכרון כוח, רוע בנאלי, ולהיטות להקטין ראש. הרעות החולות האלו היו פה הרבה לפני אלן טיורינג, וגם אם מחר נשרוף את כל האלגוריתמים, הן לא ילכו לשום מקום.
AirBalloon | 27.10.16
4.
כאשר בשר ודם מחליט - ניתן להעמיד את
כאשר בשר ודם מחליט - ניתן להעמיד את ההחלטה שלו לבחינה, למשפט (לתביעה) ויש מנגנונים שלמים לטיפול בפניה שכזו (בתי משפט, בוררים, נציב תלונות וכדו'). הטענה בכתבה היא שהאלגוריתם הוא לכאורה אובייקטיבי וגם אינו בשר ודם ולכן - אין על מי להתלונן או לערער. וכאן הבעיה הגדולה.
Butterfly | 27.10.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת