אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

העצים מחבקים את עצמם

36 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

33.
לעל המתחכמים על כך שאין טעם בטבעונות
אתם מדברים שטויות כמובן. יש רמות בתודעה. יש להבחין בין בן אדם, חיה, עוף, דג, צמח או אבן. אכן לכולם יש תודעה מסויימת אך לא באותה הרמה. כמובן שהחי חש כאב עצום ביודעו שהוא הולך להירצח וגם בעת הרצח עצמו, לא צריך להיות גאון כדי להבין זאת. אין הדבר דומה לתודעה של עץ או צמח שהוא בעל תודעה מסויימת אך ברמה נמוכה הרבה יותר מאשר חי. גם לדומם יש תודעה מסויימת אך פסיבית לגמרי. מכאן נגזרים ההבדלים אך לא מתבטלים. בקיצור - השאיפה עדיין לא לאכול חיות.
טבעונית | 27.11.16
30.
כתבה מעוררת מחשבה והשראה. מזכיר את "קול למתים"
אורסון סקוט קארד (המשחק של אנדר) תיאר בספרי ההמשך (קול למתים, קסנוסייד) עולם (לוזיטניה) שבו העצים הם לא "סתם" עצים אלא צורת חיים מיוחדת שמתקשרת עם הסביבה שלך ועוזרת לה ע"י מתן חומרים מתוך העץ. קצת מזכיר את המתואר בכתבה. מתי יבין הגזע האנושי שהוא לא שליט העולם, שהוא לא כזה חכם כמו שנדמה לו, ושעליו לשמור על כל הסובב אותו ולהשפיע כמה שפחות. ואפשר להתחיל בצמצום הילודה, זה ישפר את סיכויי כולנו להמשיך לחיות פה בצורה טובה.
עופר | 26.11.16
24.
ל14 המגוכך
טוב שלא עיוותת את המחקר המרתק הזה לחלוטין - 19 ענה על עיניין היער העצים לא סובלים כשכורתים אותם - הם מרגישים את זה - הם מגיבים לזה אבל לא סובלים מזה כלב בכלוב פצפון סובל - עגל מהרפת שנמצא בכלוב פצפון ללא יכולת לזוז כמעט במשך שבועות סובל - מלפפון לא סובל אם תשים אותו בכלוב - תשים עץ בעציץ יותר גידולים חקלאיים מגודלים להאכלת חיות משק מאשר בני אדם - אז למי שאכפת מהצמחים יש עוד סיבה לעבור לטבעונות
גכ | 26.11.16
15.
ל 14
היא דיברה על החנקן שמגיע בעיקר מהסלמון,דבר שני צריך להבין שגם כשחיות גדולות שמתבססות על סלמון מתות, החרקים שאוכלים אותם מקבלים את החנקן מהסלמון גם ולכן המקור נשאר הסלמון. בגדול זה נראה יותר כמו מערכת סגורה מהבחינה שאם תזריק פחמן או חנקן למקור אחד, אתה תמצא אותו בשאר המקורות גם כן. אכן מעניין
רועי | 26.11.16
12.
מרתק. מסקנות עד כה
1. לפחות מבחינת הקרטריונים הטבעוניים, לאכול צמחים זה כמו לאכול בשר. יער הוא "יצור" חושב ואינטלגנטי. 2. העצים עצמם (לפחות חלקם) לא בררניים מידי וצורכים בשר דג. אגב, מעניין שהיא גילתה דווקא את ההשפעה של הסלמון. יש לקחת בחשבון שביער ענק בו דרים מיליוני חיות וחרקים, המערכת האקולוגית מתאפיינת בתמותה טבעית מידי יום כך שהאדמה ו/או הפטריות אמורים להינות ממגוון מקורות של בשר מן החי על בסיס קבוע.
א | 26.11.16
11.
חבל שהיא משתמשת במונחים אנושיים, שכוללים תודעה.
בהחלט ייתכן שיש מעבר של חומרים כימיים, כך שעץ אחד יוצא נשכר מתהליך כימי שעובר על עץ אחר, אבל מכאן ועד לייחס לזה "נדיבות" ו"נתינה" - זהו קישור מופרך שרק שומט את הקרקע מתחת לכל המחקר הזה. טוב היתה עושה החוקרת אם היתה נשארת במונחי ההסברים הכימיים, שהם מרתקים בפני עצמם. (בדיוק כפי שהמים לא "נדיבים" כשהם שומרים על חוק כלים שלובים. זה חוק פיזיקלי.)
מישי | 26.11.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת