אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פרופ' בהדסה ערך ניסוי על הריוניות בניגוד לנהלים - וזומן לשימוע

90 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

87.
נראה שמקנאים בו...
יש בעלי חיים ללא יכולת טרף. הם ניזונים משאריות פגרים שחיות חזקות מותירות... כך גם ברפואה. יש רופאים שלא מסוגלים להגיע להישגים והיו מאוד שמחים שהוא יעזוב והם יוכלו "להיחשב" למומחים... מדובר ברופא מוכשר ועתיר הישגים. אדם נעים הליכות ולא שחצן (כמו הרבה רופאים...) גם הנושא ה"חמור" בו מאשימים אותו, מלמד כמה הוא רציני... לא מדובר בניסוי רפואי. לא כל מחקר רפואי נחשב לניסוי. לא נעשית כל פעולה קלינית. מדידת דופק אוטומטית לא משפיעה על הנבדקת או על העובר.
פסיכים | 07.12.16
75.
על מי מנסים לעבוד?
ים סופרלטיבים, הבן אדם מלאך, נשמה טהורה, בלה, בלה בלה הבן אדם הזה, מעבר להיותו החוקר הראשי בנסוי הכושל הזה של חברת נובו גרופ, הוא גם בעל עניין כלכלי בחברה - בעיקר בהיותו מכהן כמנהל אגף נשים ויולדות בהדסה, תפקיד בעל השפעה רבה. יגל, אחד מרופאי הנשים המפורסמים בישראל, היה החוקר הראשי במחקר - ובמקביל הוא בעל עניין בחברה. באתר האינטרנט של החברה הוא מוגדר כאחד מ"אנשי המפתח" לצד חברי הדירקטוריון. חולה כסף, זה מה שהוא
זיו כהן | 01.12.16
74.
טעות בירוקרטית של ועדת הלסינקי מוסדית
אבל האחריות להעביר את הפרוטוקול לידי הועדה במשרד הבריאות היא של ועדת הלסינקי של הדסה ולא של הרופא. הרופא מבחינתו מעביר פרוטוקול מחקר וטופס הסכמה מדעת לועדה המוסדית. אם מדובר באוכלוסיה רגישה הועדה המוסדית צריכה להעביר את הפרוטוקול למשרד הבריאות.לא הוגן לפרסם תמונה גדולה של הרופא כאילו עשה פשע. מעבר לזה ברור שהמחקר היה אמור להיות מאושר בכל רמה כי הוא משלב טכנולוגיות קיימות ולא מזיקות בכלל. בסך הכל שמו כאן מכשיר סטנדרטי למעקב דופק + מיקרופונים על הבטן. נשמע שיש פה אינטרסים עסקיים שגרמו לפרסום.
חוקרת | 01.12.16
70.
למספר 57 לא ניתן לקחת ממנו יכולות מוכחות
עדיין זה לא אומר שנהג כשורה... עם זאת, האיש משכמו ומעלה מבחינת הבנה בתחום שאיבת מי שפיר ויתכן שבתחומים נוספים..אז האם התגובות מוזמנות? אתה צריך להחליט לבד. תמיד יהיו אנשים שיהיו גרופיס שיגיבו באהדה גמורה. כשרופא פותר לך בעיה גדולה, כן הוא כנראה יהיה מלך עבור מי שהוא עזר לו בזכות כשוריו. עדיין אדם במעמדו האקדמי והמקצועי,אינו נזקק (ומוטב שלא), אדם מהליגה שלו לא נעזר ב P.R (יחסי ציבור) ברמת טוקבקים.
Nando | 01.12.16
69.
כנראה שלמגיבים כאן אין מושג מה זו וועדת הלסינקי
וועדת הלסינקי נהליה הם עלפי אמנה בינלאומית, ו ישנן קבוצות משתתפים בניסויים רפואיים כמו תינוקות ונשים בהריון שחייבים לקבל אישור של וועדת הלסינקי עליונה של משרד הבריאות!!!! לא משנה אם מדובר בתרופה או מכשיר . ממסקנות המחקר הפרופסור המכובד ממליץ להשתמש בחולים בכל העולם!!! והפרופסור המכובד מקבל המון המון כסף. מישהו עוד זוכר את פרשת פרופסור דיקר הגיניקולוג מבילינסון שחיבר מאמרים על מחקרים שהוא כלל לא עשה...
לא חשוב מה שמי | 01.12.16
63.
זה לא באחריותו
אחריותו של הרופא להגיש את הבקשה למחקר לוועדת הלסינקי ועל פי הכתוב כך הוא עשה. אחריותה של וועדת הלסינקי לאשר או לא לאשר את המחקר ולהחליט אם המחקר צריך להיות מוגש למשרד הבריאות או לא, על פי הנוהל. נוהל אינו ברור לחלוטין ומידי שנהיש הרבה מחקרים שמוגשים ומעמיסים על משרד הבריאות כאשר לא היו צריכים להיות מוגשים ולהפך. ייתכן כי המסמכים שהוגשו ע"י הרופא אינם הולמים, אך תפקידה של הוועדה הוא לבדוק את כל המשמכים ולאשר אותם לשימוש (טופס הסכמה)
עמית | 01.12.16
61.
סערה בכוס מים
לקחו פרט טכני שולי לחלוטין מהבדיקה ועשו ממנו עניין.. ברור שיש כאן יד מכוונת. ולגופו של רופא, פרופ' יגל הוא מקצוען מהשורה הראשונה בעולם, איש נחמד ואדיב ומסייע רבות למען אנשים. במקום להעצים את הרופאים בעלי שם עולמי שיש כאן יורדים לחייהם. בושו והכלמו
רונית | 01.12.16
60.
פרופ' יגל מלאך בדמות אדם , איש יקר וצנוע
בזכותו אני, ורבות שכמותי זכינו לחבוק ילדים לאחר הריונות בסיכון עם סיבוכים רבים . איש חסד שאני באופן אישי חבה לו תודה גדולה ומשוכנעת שלעולם לא יסכן הריון ! ולכל החושבים שהתגובות כאן מפוברקות מוזמנים לחזות בכמות מכתבי ההוקרה במרפאה בהר בצופים .
מטופלת אסירת תודה  | 01.12.16
58.
כותרת סנסציונית ומטעה
מהכותרת נוצר הרושם כאילו נשים ועוברים נחשפו לניסויים מסוכנים. הניסוי קיבל אישור של וועדת הלסינקי ולכן מבחינת החוקר הוא חוקי. הויכוח הוא האם היה צורך באישור משרד הבריאות. הקשר עם משרד הבריאות הוא דרך ועדת הלסינקי. כל העסק הוא מנהלי. אם היה כשל זהו כשל מינהלי של ועדת הלסינקי ולא של הפרופסור החוקר. מקריאת הכתבה נראה שיש כאן נסיון נואש לפגוע בשמו הטוב של פרופסור יגל.
קליניקה | 01.12.16
48.
אישורים
1. האם כל אישור של ועדת הלסינקי מחייב התערבות משרד הבריאות? 2. האם אישור להניח מד חום בטוסיק של תינוק לצורך בדיקה או מחקר מחייב התערבות משרד הבריאות? 3. האם לא הגזמנו? אם נצטרך אישור של משרד הבריאות לכל בדיקה של רופא שאינה פולשנית, נגמור את האישורים וההליכים כשהילוד יהיה בן 18. לסיכום: * תנו לרפואה להתפתח לפי הסכמי הלסינקי , אם יהיו תלונות שיתבררו בבית משפט * תפעילו שכל ישר ואל תפגעו ברופא מעולה, איש ערכי שמסייע בכל מציאות למי שצריך חודש טוב אמיר :
אמיר | 01.12.16
43.
לחבר אקג ולשים מיקרופון על הבטן ממש צריך אישור.
משרד הבריאות הגזמתם. זה סקר. לא שונה מאשר לבצע את הבדיקות בנפרד פשוט הן נאספו במקום רנדומלי בבדיקות שגרתיות. איזה שטות. עכשיו יקפצו כל פסיכי-הקונספירציות ויחליטו שלא הולכים יותר לבדיקות ויולדים בבית. שיקוץ
הגזמה פרועה | 01.12.16
37.
"לא דווח על תופעות לוואי כלשהן" - כן בטח
"צוין כי מבדיקת תיקי המטופלות לא דווח על תופעות לוואי כלשהן" האם נבדקו גם תיקי התינוקות התינוקות מטופלים? גם כאלה שלדוגמא בכלל לא נולדו בהדסה? גם בדיקות דימוי עלולות לגרום לנזק - הכל תלוי כנראה במה שחברת "נובו" שמה במכשירים שלה. ובעצם לאף אחד מהמגיבים אין ידע ממשי על זה
דוקטורנט למשפטים | 01.12.16
29.
משוגעים תרדו מהעץ מדובר באדם ורופא בחסד עליון
פרופ' יגל הוא אדם צדיק ורופא בחסד עליון שעובד ימים ולילות כדי לקדם את תחומי הפוריות, בריאות נשים בהריון ועוברים ומיילדות. פרופ' יגל מחלק את זמנו בין טיפול באינספור זוגות בביה"ח, ובין מחקר קליני מתקדם. אין מצב בעולם שפעולה שלו הזיקה באופן ישיר או עקיף לאמהות או לעובריהן.
א.א. | 01.12.16
21.
לא הגזמתם בכותרת הדרמטית?!
מן הכותרת משתמע שפרופ' שמחה יגל - רופא נשים ותיק מנוסה ומוערך מאוד בישראל ובעולם - ביצע ניסויים על נשים בהיריון - רק בקריאת הכתבה מתגלה העכבר הקטנטן שהר הכותרת הוליד. אין כאן סיפור כלל. לא שווה אפילו לעטיפת דגים מלוחים בנייר העיתון הזה, אם היה נייר. היתי מחכה לבדיקה במשרד הבריאות, שלדעתי לא תסתיים אפילו בנזיפה אלא בהערה/הצעה מינורית בלבד. חבל להכתים רופא ובית חולים בשביל כותרת, לא? עם תמונה שלו, וכולי. רבים קוראים רק את הכותרת, או מדפדים בתמונות על המסך. לא חבל? לא תת-רמה?
שאלת תם | 01.12.16
9.
סתם בירוקרטיה,הוועדה נועדה למנוע ניסויים לא אתיים
במקרה הזה אין אפילו חשד שאולי יכול לקרות משהו לאמהות או לעוברים כי מדובר בבדיקה לא פולשנית ולא משדרת. מה עוד שכן התקבל אישור לניסוי מוועדת הלסינקי, רק שהיו אולי כמה בעיות באישור הבקשה. בקיצור, עניין בירוקרטי סתמי.
רועי | 01.12.16
8.
ממש לא רמדיה החדשה
שאול, זה מצער לשמוע על המום של התינוקת שלך. ככל שהפרטים בכתבה הזו מלאים, בניסוי הזה הם בסה"כ שמו מיקרופונים וא.ק.ג. על הבטן, זה לא יכול לגרום לשום נזק לעובר, בטח לא למום בלב. המקרה החמור ביותר שיכול להיות זה גירוי בעור של האם בגלל רגישות לדבק במדבקות שמקבעות את הEKG לעור.
דוקטורנט לביולוגיה | 01.12.16
7.
שטויות במיץ, עבירה קלה על נהלים - אין סכנה,
אמנם יש להקפיד על הנהלים קלה כבחמורה בניסויים בבני אדם. אך מדובר פה במכשיר דימות שאין פולט קרינה. אינו מסוכן, וועדת הלסינקי המוסדית אישרה את הניסוי. אז היה צריך לעבור התיעצות עם משרד הבריאות, שהיה מאשר כלאחר יד - כי אין שום סכנה. סתם קופצים פה מטעמי אגו.
חוקר סרטן | 01.12.16
5.
פרופ' יגל הטוב ביותר
פרופ יגל ליווה אותי בכל ארבעת ההריונות שלי. מדובר ברופא יוצא דופן הן במומחיותו והן ביכולותיו הרפואיות. הוא תמיד, וממש תמיד, רואה רק את טובת הנשים ההריוניות והעוברים בטוחה שהוא לא עשה שום דבר ששם בסכנה את האישה ההריונית ו/או העובר שלה. אחד יחיד ומיוחד!
שרון פז | 01.12.16
4.
לשאול, האם שאלת אותו מדוע הוא לא עלה על הטעות?
הוא נחשב אחד הבכירים בארץ אם לא הכי בכיר בבדיקות הריון ובדיקת מי שפיר. האם הוא לא עשה בדיקות ללב של התינוקת לפי המכשור המקובל אלא החליף את הבדיקה השגרתית במכשיר המדובר? אם כך הדבר, זהו מקרה חמור מאוד ותוכל לתבוע אותו (כסף לא חשוב רק בריאות) על רשלנות מקצועית והצגת מצג שקר. קשה לי להאמין מדובר ברופא מקצועי מאוד ובעל שם ועקב כך גם אנחנו היינו אצלו. בגלל המקרה הפרטי שלך אני מציע לך לבחון את המקרה מול עו"ד בתחום הבריאות. תבדוק קודם כל דרך עמותות המציעות יעוץ בהתנדבות. שיהיה רק בריאות ואושר לתינוקת.
גם עבר בדיקה אצל הפרופסור בתחילת 2015 | 01.12.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת