אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הם שונאים אתכם: מאחורי ניצחון טראמפ והטראמפיזם הגלובלי

55 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

55.
"לא סיפור של ימין ושמאל"
הם שונאים את השמאל. אבל לא ציפיתי מהשמאל הישראלי לשום דבר חוץ מ-"זה מלחמה של העשירים בעניים" אפילו שברקזיט לא קשור לכסף ושטראמפ מיליארדר ויוריד מיסים על *עשירים* ושלברני הקומוניסט לא היה סיכוי אפילו בפריימריס שלא לדבר על הג'נרל. "שמאלני העולם, התאחדו! עלינו להבטיח שהשמאל יפסיד בכל ארץ וארץ, בדיוק כמו קורבין באנגליה, הולנד בצרפת והדמוקרטים בארה"ב"
שמאלנים מסכנים | 16.12.16
54.
ל-45 - הטיעון הזה לא רלוונטי
קודם כל - לפני 20 שנים לא היית מדמיין בכלל שאיש כמו טראמפ יכול להיות נשיא. לפני 10 שנים זו הייתה בדיחה בסימפסונ'ס, חלק מהזייה של הומר או משהו כזה. דבר שני - אין משמעות למספר המצביעים. אם הייתה משמעות, הרבה אנשים במדינות הלא מתנדנדות היו הולכים להצביע. והכל היה נראה אחרת לגמרי. POPULAR VOTE זה כמו נתוני החזקת כדור בכדורגל. פשוט לא מעניין.
דונאלד | 13.12.16
50.
לכל מי שכתב נגד קיצבאות - התשובה ברורה
כמו שרבים אמרו - מצב התעסוקה הגרוע ממילא, רק ילך ויחריף. הסיבות מגוונות - מיחשוב ואוטומציה, הגירה מהעולם השלישי, מיקוד התאגידים על רווח בלבד. זה לא משנה. בני חמישים ומטה מפוטרים, העלמות הקביעות (כנראה בצדק), העלמות מיקצועות הן תופעות עולמיות שלא יעלמו. ללא תמיכה ממשלתית במחוסרי עבודה - רק ההיסטוריה תלמד אותנו מה עלול לקרות. הצעות חלופיות יתקבלו בברכה.
צחי | 10.12.16
48.
קישקוש, חצי קישקוש, מבט אחד חטוף.
רק חבל שזה לא מסתדר עם הנתונים: קלינטון ניצחה את טראמפ ב 2.8 מליון קולות. 54 לעומת 46 אחוזים מהבוחרים. היא קבלה אותו מספר קולות כמו אובמה. השיטה המוזרה שלהם ודפוס הצבעה "מעניין" בקלפיות הממוחשבות במדינות המפתח העלו את טראמפ כנשיא עם פער עצום לרעתו ב POPULAR VOTE.
שליימלה | 10.12.16
47.
בעיית התעסוקה רק תלך ותחמיר
בעשורים הקרובים מחשבים ורובוטים ימחקו מאות מיליוני מקומות עבודה ברחבי העולם: מקצועות נהיגה, פועלי ייצור, מנהלי חשבונות, רואי חשבון, יועצים למיניהם, עובדי ניקיון, עובדי לוגיסטיקה, שליחים, בנקאים, חיילים, טייסים, רופאים (כן,כן), עובדי רשתות מזון מהיר, מוכרים, קופאיות והרשימה ארוכה יהפכו למיותרים. יהיו יחידי סגולה שיעסקו במחקר ופיתוח, אומנות, אדריכלות, עיצוב. כל השאר יהיו מובטלים שאף אחד לא ידע מה לעשות עמם.
לב | 10.12.16
46.
בעיית התעסוקה רק תלך ותחמיר
בעשורים הקרובים מחשבים ורובוטים ימחקו מאות מיליוני מקומות עבודה ברחבי העולם: מקצועות נהיגה, פועלי ייצור, מנהלי חשבונות, רואי חשבון, יועצים למיניהם, עובדי ניקיון, עובדי לוגיסטיקה, שליחים, בנקאים, חיילים, טייסים, רופאים (כן,כן), עובדי רשתות מזון מהיר, מוכרים, קופאיות והרשימה ארוכה יהפכו למיותרים. יהיו יחידי סגולה שיעסקו במחקר ופיתוח, אומנות, אדריכלות, עיצוב. כל השאר יהיו מובטלים שאף אחד לא ידע מה לעשות עמם.
לב | 10.12.16
45.
מחשבים לוקחים עבודה, לא סינים
מצב התעסוקה רק ילך ויחמיר. בנוגע לטראמפ הוא לא נבחר ב-popular vote, אלא בזכות שיטת האלקטורים. הילרי קיבלה 2.5 מיליון קולות יותר. טראמפ בנה סביבו כוורת של מיליארדים מנותקים אז כנראה הישועה לא תגיע ממנו. הימור שלי: ארצות הברית ואירופה ימשיכו לדעוך. המזרח הרחוק יצמח.
לב | 10.12.16
44.
מאמר חשוב וכתוב מצויין
לגבי הגלובליזציה מייקל מור הבין והכין סרט מרתק כבר לפני שנים. אני מניח שאי אפשר לחזור לאחור אבל צריך לבצע תיקונים. היה רצוי להרחיב מעט על ההרס שיצר המגזר הפיננסי. האנשים שיצרו את ההרס לא נענשו אלא פרשו עם המיליארדים שעשו. רק הבנקים (בעלי המניות שרובם פאסיביים) שילמו מחיר. לכמה מאות אנשים/מנהלים צריך לקחת את הכסף ולשים בכלא את חלקם. אינני מבין למה לא עשו להם כלום. עדיין לא מאוחר.
רון | 10.12.16
42.
לכל מי שמנסה להכניס את ישראל לניתוח
חברים, אנחנו לא ארה"ב או אירופה. להפך, אנחנו בצד השני של המפה הגלובלית. באותו הצד כמו סין ושאר המדינות המתפתחות. הצד, שבעקבות הגלובליזציה, ההשקעות ברחו לשם. הצד, שבעקבות הגלובליזציה, מכניס את המוצרים שלו בלי מיסים לארה"ב ולאירופה. אז נכון, גם אני עם הזמן השתכנעתי שבגלובליזציה יש יותר חסרונות ברמה ה"גלובלית", עדיין מדינת ישראל בינתיים מרוויחה ממנה.
ניר | 10.12.16
40.
כן, המנהיגים אכן בגדו בנו, אבל לא...
...צ'קים מביטוח לאומי לא ישפרו את המצב. הציבור אינו רוצה להמשיך במצב הנוכחי, שבו בנקי השקעות וספקולנטים חוגגים בזכות הריבית האפסית אשר מביאה לגאות בבורסה, בשעה שהמשרות שלו הולכות ונעלמות. אבל צ'קים ממשרד הרווחה לא יפתרו את הבעיה, משום שבני אדם רוצים לעבוד ולהיות עצמאיים, לא נתמכי סעד. הפיתרון הוא אך ורק בחזרה לפסים של צמיחה, ועל מנת לעשות זאת יש הכרח בהעלאת ריבית, פיצוץ כל הבועות הפיננסיות למיניהן, וקיצוץ מסיבי של הוצאות הממשלה.
אורן | 10.12.16
39.
הוא אכן נוגע בהרבה נקודות חשובות
אבל שוכח להתייחס לנקודה מאוד חושבה אחת. המהפכה שהתחילה ומאיימת הרבה יותר מכל התהליכים שכבר קרו, המהפכה הרובוטית שכבר רואים את הניצנים שלה. הרי עוד חמש שנים פחות או יותר האנושות הולכת לאבד כ-30% מהמשרות הקיימות בזמן מאוד קצר, נכון מדובר בעבודות פחות מעניינות כמו נהגים מובילים שירות לקוחות וכו'. במצב זה אנחנו נתחיל לחוזר לתחילת המאה הקודמת בה אנשים לא ראו שיש להם עתיד והתהליכים שקרו עד להתייצבות הכלכלה מחדשת. בסבב הקודם קיבלנו שתי מלחמות עולם
ggg | 10.12.16
34.
משעשע שאנשים קוראים את מה שהבחור אומר
בעצם בליית' אומר - שהמפתח לכלכלה בריאה הוא לא "חלוקת קצבאות" ומי שחושב כך לא קרא את הכתבה. המפתח לדבריו הוא תעסוקה קרובה ל-100%. וכדי לגרום לזה צריך להטיל מכסי מגן, לבטל חוזי מסחר - בקיצור, בדיוק מה שטראמפ מתכוון לעשות - כדי להפוך את התעשייה המקומית לרווחית. מצד שני, חלוקת קצבאות היא מתכון בטוח להרס הכלכלה ובליית' לא אומר במילה אחת שהוא תומך בזה. המטרה חייבת להיות להוציא את כולם לעבוד. כולם. מי שטוב באקדמיה - בסדר, שיעבוד באקדמיה. מי שטוב במסחר - שיעבוד במסחר. מי שטוב בתוך נפח - שיהיה נפח :-).
אבל לא מבינים דבר. | 10.12.16
33.
ראיית הנולד
כתבה כל כך נכונה ומפוקחת. האיש פשוט, ימני, חכם. כדאי לראשי הכלכלה ובכלל ללמוד משהו מהכתבה על ההכנות לקראת ה"מחר" ראש הממשלה ביבי נתניהו חייב להתייחס לכתבה ולהבין כי לכל קוספציה כלכלית יש סוף והחוכמה היא לדעת מתי לשנות כיוון. אבל לצערינו העם עדיין לא הפנים את הבעיה בבחירת מפלגות רבות שלא יאפשרו לכל ראש ממשלה לבצע רפורמה מרחיקת לכת.
אביב | 10.12.16
26.
ומה הפתרון?
לנתק את ההכנסות משכר ורווחי הון. הגדלת שכר מינימום, לאפשר קיצבאות ילדים מוגדלות עד גיל 25 לילדים עצמם. השוואת שכר חובה לחילים לשכר מינימום. קצבאות חובה לאנשים מגיל 50 ומעלה. הגדלת ההכנסה הפנוייה של האנשים תניע את גלגלי הכלכלה, תגדיל תשלומי מיסים. ובכלל לא תזיק הרחבת המיסוי לתאגידים גדולים - שיחלקו פחות דיוידנדים ויותר שכר ומיסים.
צחי | 10.12.16
25.
חרדה - זו הסיבה
האדם "הקטן" נמצא במחסור תמידי של כסף, אנרגיה זמן ואפשרויות ולכן נותר רעב (ביקוש) תמידי... הבעיה אינה הפער אלא צמצום הפער ולכן המדינות יספקו לחם ושעשועים (כמו ברומא) לעבדים: מעו העלאת שכר, טיפה אקטים פאשוסטיים (המדינה - הדגל - האחווה - הגבעות - ההמנון) וכל משפחות הפשע, המליונרים וההדוגמניות ימשיכו להיות במגדלים ובפורש (ה).
יגאל | 10.12.16
22.
בדבר אחד הוא צודק - זה נובע מכעס
אבל כמעט רק מכעס. אז מה אם השכר לא עלה? אנשים מתים מרעב? ממחלות? איכות החיים כיום של רוב האנשים (כולל מצביעי טראמפ, ברקזיט וכו') גבוהה בהרבה משהייתה. זה לא רק אייפון לכל ילד, זו תוחלת חיים, תמותת תינוקות, נסיעות לחופשות ועוד. העובדות מאוד פשוטות - כשבני אדם עובדים ביחד, הם משיגים יותר רווחה לכל אחד מחברי הקבוצה. לכן, גלובליזציה היא הכיוון. יש מי שיודעים לנצל את זה לטובת עצמם, ועם זה צריך להתמודד, אבל להצדיק את הכיוון ההפוך? את ההתבדלות? במה זה שונה מדעא"ש ואל קעידה?
rui | 10.12.16
17.
מה שהיה הוא אשר יהיה
מאמר רציני, אך לא אומר שבליית צודק. משחר ההיסטוריה משטרים נפלו, קמו והתחלפו לאחר תקופות של קיפאון. כנראה שזו תקופה של שינוי משטרים בעולם. שינוי משטר לא יביא מזור לכלל האנושות ומה שהיה הוא אשר יהיה. "אין חדש תחת השמש". גזענות, דיכוי, מלחמות, פערים חברתיים ימשיכו להתקיים. בעל ההון ימשיך לחגוג והחלש ימשיך לסבול. שינוי דבר מרענן, אך כגודל הציפיות כך גודל האכזבות.
שמואל | 10.12.16
16.
סעיף 3 פסקה אחרונה זה בול, בול הבעיה הגדולה
שמי שפושט רגל יעוף, בלי חילוצים - על חשבון הפנסיות שלנו. ולמנהלי ההשקעות נא לא להשקיע בחברות. רק סולידי. מי שמכם לשחק בכסף שלנו? לא אני. הממשלה מחייבת אותי להפריש מהמשכורת לא תודה. הייתי משקיעה בעצמי ובאה בטענות רק לעצמי. אפסים לוזרים. בנוסף בלי דמי ניהול!
של הקפטיליזם בארץ ובעולם | 10.12.16
13.
ניתוח מעולה מלבד הטענה שהמהגרים חזרו הביתה
לא רק שהמסתננים המקסיקנים לא חזרו הביתה "לפני 6 שנים", אלא שמספרם עלה ועולה בהתמדה. זאת בעיקר כי הם קיבלו ומקבלים תמיכה בערים הגדולות כמו ניו יורק, שיקגו ול"א, שמאפשרות להם לקבל רשיון נהיגה ומסמכי זיהוי שמקלים על החיים. כל אותם ראשי ערים אף הודיעו שהם יממנו הגנה משפטית למסתננים הלא חוקיים האלה, שהם בעצם עבריינים ים לכל דבר ועניין. מדובר באנרכיה לשמה ובהפיכת כל אזרח שומר חוק וכל מהגר שהיגר בדרך החוקית, הארוכה והיקרה לצחוק.
לא נכון עובדתית | 09.12.16
10.
מאמר מענין ביותר ועדיין
הוא מגזים עם עוצמת השינוי, ואני דווקא מסכים איתו בניתוח. הרבה לפני 2008, בסביבות 2000, היו מאמרים שהשכר אפילו ב 4 החמישונים הראשונים בארהב לא עלה ראלית עשור (אז) ושהשכר של המנהלים וההון של שכבה דקיקה עלה בצורה obscene. ציטוט ממאמר שנכתב בארהב על ידי אמריקאי. ועדיין, הברקזיט עבר ברוב של 52% מול 48%, וטראמפ ניצח על חודו של קול במדינות כמו וויסקונסין שהביאו לו נצחון באלקטורים אבל לא בסה״כ הבוחרים. אז האמנם זו מהפכה כזאת גדולה וכל כך בלתי נמנעת?
סתםאחד | 09.12.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת