אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

להחיות את ים המוות

55 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

53.
מ 600,000 איש ב 48 ל יותר מ 8 מליון היום
צריכת המים רק עולה עם רמת החיים והגידול באוכלוסיה, גם אם לא היה שינוי אקלים המים ממקורות טבעיים לא יכולים להספיק. לכן גם אין לצפות להזרים מים מהכנרת בעקבות שנה גשומה או אפילו כמה שנים גשומות. הפתרון המיידי הוא להפריד את החלק הדרומי ולהתחיל להזרים לשם מים מים תיכון או ים סוף. קודם כל לשקם את החלק היבש ולמלא את החללים התת קרקעיים שנוצרו, אחר כך לחשוב על פתרון לאזור שעדיין יש בו מים.
דמוגרפיה | 17.12.16
52.
הפתרון העדיף
הפתרון העדיף הוא, איך לא חשבו על זה? לפרוש צינור מהים התיכון מאיזור עכו לכיוון הטבחה שבצפון הכנרת. בטבחה יש לבנות תחנת כוח לייצור חשמל מנפילת המים מגובה הגליל עד לטבחה. לאחר תחנת הכוח יש להציב מתקן התפלה שהאנרגיה שלו תבוא מתחנת הכוח. מי הים יזרמו מעצמם לאחר שפעם אחת ימלאו את הצינור באופן יזום. מכאן, המים יזרמו לכנרת ומשם לים המלח. במקביל יונח צינור ממתקן ההתפלה לאורך הכנרת ובהמשך הירדן עד לנקודה כלשהי באמצע הדרך והמים יגיעו לים המלח מלוחים.
בר כוכבא | 17.12.16
50.
הבעייה העיקרית - פוליטיקאים קטנים קטנים קטנים ...
רק פוליטיקאי עם ראיה למרחוק - מעבר לכהונתו, יקדם מיזם כזה שיקח שנים . רק פוליטקאי עם ראיה למרחוק - שלצערינו לא קיים בארץ יצליח לפעול לקידום פתרון ים המלח. מתי אבל מתי יהיו לנו פוליטקאים עם ראיה למרחוק שלא רק הכבוד מוביל אותם . מתי אבל מתי יהיו לנו פוליטקאים שעושים ולא חושבים על האינטרס שלהם. מתי אבל מתי יהיו לנו פוליטקאים שטובת כלל המדינה הינו נר לרגליהם ולא מריבות וכבוד עצמי.
IB | 17.12.16
49.
מגיב 46 אני מפנה אותך ל-YOUTUBE
BILLIONS IN CHANGE הינו הסרטון. לא אופורי, אלא מציאותי. בסרטון המחשה של הטפלת מים במחיר מוזל. זה נבדק, זה הוכח כיעיל - וגם קראתי על זה גיבוי אל מעבר למה שהציגו בסרטון - רק כדי לוודא שלא מדובר בסרטון תעמולה. אכן מדובר באדם מבריק שהשקיע בפתרונות הללו.
חתול | 17.12.16
44.
ים המלח נראה כמו שהוא נראה "בזכות" המוביל הארצי
הכינרת לא מזרימה מים לירדן וסכר דגניה כל הזמן סגור, בגלל שישראל שאבה את מי הכנרת להשקות את כל המדינה! ישראל גרמה לנזק העצום לנהר, וגם לים המלח. גם אם הירדנים שאבו מים מהירדן בתקופות מסויימות, זה כאין וכאפס לעומת גזל המים של ישראל מהכינרת שלה עצמה. פתיחת סכר דגני כך שמי הכנרת יחזרו לזרום בירדן, זה קודם כל אינטרס ישראלי. אם יהיו עוד גורמים שיהנו מכך, אין בעיה. חוץ מזה, שנשמע שחלק מאוד משמעותי מהעלויות של הפרויקטים הללו ממומן ממקורות זרים.
ברנפלקס | 17.12.16
41.
מפעלי ים המלח ברכה לאומית
המפעל היצרני הגדול היחיד בישראל שמביא פרנסה טובה בשפע לעובדיו. התרומה של המפעל בצד הישראלי היא של כ 15% מכלל הירידה במפלס. הרווחה לתושבי הנגב והעובדים שווה זאת. אין הבדל בין ירידת מפלס של 30 מטר ל25 מבחינת הנזק האקולוגי . תעלת הימים היא כנראה הפתרון הוי היחיד.
עיניים בראש | 17.12.16
39.
גם שקיעת חומרי פסולת וגם מילוי מים בים המלח
יצריכו הגבהה משמעותית של סוללות ההגנה על המלונות. למניעת תופעה זאת - יש לחזור למפלסים המקוריים הן של פני ים המלח והן של קרקעיתו. לא ברור למה המדינה מאפשרת למפעלי ים המלח להשליך את הפסולת שלהם בתוך הים (למעשה הם לא מוציאים אותה מהים אלא רק את החומרים הראויים לניצול)
בעל מלאכה | 17.12.16
36.
פתרון יותר טוב :השבת מים לנחלי הגליל:
לפי דעתי יש פתרון יותר טוב...הקמת מתקן התפלה בצפון הארץ,צפונית ככל האפשר, התפלת מים והשבתם לנחלי הגליל,משם חלקם יזרמו לכנרת ומשם לים המלח,כיוון שהנחלים יהפכו לנחלי איתן יהיה ניתן להקים לאורכם תחנות להפקת חשמל תיירות וכולי.
תומר | 17.12.16
34.
סיום תגובה
תידרש בניה של תשתית הולכה להעברת המים אל המוביל. דוגמה: בשטח פארק אריאל שרון יש כוונה להקים מאגר מים גדול שניזון ממי נחל איילון. ספיקת השיא של נחל איילון ביממה הינה 35 מליון מ"ק. זאת כמות אדירה שהיום בעיקרה זורמת לים. בנוסף ניתן להרוויח את ההשקעות הנדרשות ואנרגית השאיבה, ע"י הפקת חשמל הידרואלקטרי בהפלת המים לכנרת.
פלורליסט | 17.12.16
33.
המשך 2 לתגובה
ככל שמישור החוף מתכסה בשמלת בטון וככל ששינויי האקלים מייצרים דפוסי סערות גשם נקודתיות ותקופות יובש ארוכות יותר, מתרחש תהליך החמרה של התיבשות אקוויפר החוף ואובדן מי הנגר לים התיכון. היפוך המוביל הארצי יכול להוות כלי להזרמת מי הנגר צפונה לעבר הכנרת והירדן הדרומי. יש לייצר איגומי השהייה למי נגר, לאורך ערוצי הנחלים ובקירבת תוואי המוביל הארצי, לצורך הגברת חילחול לאקוויפר ולהזרמה אל המוביל. (סיום תגובה בהמשך)
פלורליסט | 17.12.16
31.
נדרשת כיום בחינה כוללת של מערכת המים הארצית -
התפיסה של אקופיס חיובית וחשובה אך חלקית. השינויים האקלימיים ומצב הכנרת וים המלח מחייבים ראיה כוללת מנקודת הראות של צורכי מדינת ישראל לעשרות השנים הבאות, כולל פתרון אופטימלי למאזן מים לטווח ארוך, בהתחשב בכלכליות מפעלי המים וניצול הפוטנציאל מכל המקורות. יש להתמקד בעיקר: א. עיבוי מערכות ההתפלה עד לאספקה מלאה של צורכי האוכלוסיה. פתרון של הזרמת מים מותפלים לצורך השלמת חוסרים לא נראה מעשי (עלות/תועלת, כולל משמעות הקצאת שטח ומשאבים יקרים למתקני התפלה במישור החוף). (המשך בתגובה הבאה)
פלורליסט | 17.12.16
27.
מפעלי ים המלח הרסני הסביבה
מפעלי ים המלחחייבים לממן חלק מהצלת ים המלח. הם מרויחים המוןןןןןן כסף, משלמים למדינה מעט והיתר לכיס של משפחת עופר. כמו כן, צריך להתחיל להזרים מים מהכנרת לירדן הדרומי ולהחיות את הנתיב הזה.אבל, הממשלה כדרכה מאמינה שכספים מעבירים רק להתנחלויות. כמה כסף נשפך על עמונה? כאב לב!
דניאל | 17.12.16
25.
יש פתרון אידיאלי
התוכנית הראשונה מלפני שנים רבות שנבדקה כבר ואושרה הנדסית , היא היחידה שאפקטיבית וזולה יחסית לביצוע . תחנת שאיבה מים התיכון דרומה מתל אביב כולל מתקני התפלה , ותעלה או צינור בקו ישר לים המלח באורך של כ 70 ק"מ בסך הכל , והפלת המים מ 400 מטר לתחנה הידרו חשמלית שתייצר את כל המגוואטים שיהיו דרושים וגם תשאיר עודף . לצערנו הורדה התוכנית הזאת מעל השולחן מסיבות פוליטיות וגם עושים הכל כיום בשביל לא להעלות אותה מחדש לדיון ובחינה . כל יתר התוכניות הן הזויות או בלתי מעשיות או יקרות מדי .
מהנדס | 17.12.16
18.
מילוי ים-המלח
איזו תוכנית שטותית שאף פעם לא תיושם. מה שהכי פשוט והכי זול, היא תכנית העברת מי ים-תיכון בצינור ענק (כמו המוביל הארצי) ממפרץ חיפה דרך ערוץ הקישון ובהמשך לאורך תוואי רכבת העמק עד בית שאן. לגרום למפל מים של 200 מטר שיתן חשמל זול בכמות אדירה, משם בערוץ הירדן היבש לים המלח. פשוט וזול ללא טובות של הפלסטינים או הירדנים. המים מים תיכון אינם סכנה אקולוגית (הדגים בים המלח לא ימותו...), הם יהיו המים הקלים שיתאדו כל שנה תחנת החשמל הגדולה בעמק בית שאן תוכל לספק חשמל למפעלי התפלה בכל המזרח התיכון !!!
יהודה דרורי | 17.12.16
14.
הצלת ים המלח
ישר כוח ובהצלחה. אבן הנגף העיקרית לתכנית היא כמובן המפעלים שהורגים את הים אט אט ולא מסתכלים מטר קדימה. לאחרונה הוגבה החוף בסמוך למלון קראון פלאזה בכשלושה מטרים על מנת להמשיך העבודה בבריכה חמש. מה עם קציר המלח? ב 2017... נחכה ונראה. האם ניתן לשכנע את המפעלים, בשני הצדדים דרך אגב, שהצלת הים חיונית גם להשך קיומם בעוד חמישים או מאה שנה? שאלה גדולה
עופר בר-און | 17.12.16
13.
ים המלח ישקם את עצמו ברגע שנפסיק להתעלל בו
הפתרון אינו להרוס את הכנרת במים מותפלים אלא להפסיק את השאיבה ממנה. מים מותפלים ומי קולחין יכולים לשמש להשקייה וצריכה ביתית ואז הכנרת תתמלא מעצמה ואח"כ גם ים המלח. הבעיה: אף אחד לא יודע ששתיית מים מוטפלים טובה לבריאות כמו מי תהום מי מעיינות ומי הכנרת
רונן | 17.12.16
8.
החלק החסר
החלק החסר בפתרון (כמובן) הוא שהירדנים ישלמו מחצית מעלות ההתפלה. אם נניח עלות מים מותפלים של נמוכה של 1.5 ש"ח לקוב (ולצרכן זה עולה הרבה הרבה הרבה יותר), נקבל עלות שנתית של ההזרמה באזור החצי מיליארד ש"ח לפחות. למה שישראל תשלם סכום זה כדי להציל חקלאים ירדניים? זה לא פתרון. למיטב זכרוני במסגרת הסכמי השלום סוכם על חלוקה של יכולת השאיבה ממקורות הירדן. ישראל בנתה מפעלי התפלה וירדן שואבת. כלומר כבר כיום מחירי המים המופקעים של תושבי ישראל "מסבסדים" את הירדנים ונורא מעניין אותי לראות את אומדן העלות הזאת
VJK | 17.12.16
4.
ירדן - שני צדדים למטבע
מצד אחד יש שלום עם ירדן , מפעלים ישראליים עברו לשם , ישראל עוזרת לחקלאות הירדנית , מבחינה ביטחונית ישראל גם מסייעת . ומה אנחנו מקבלים בתמורה - ירדן היא אחת המדינות המובילות בגינוי והשמצת ישראל באום ובעולם , הגיע הזמן שהמנהיגות הישראלית תאמר לירדנים ודומיהם שלמטבע יש שני צדדים והמבין יבין
אבי | 16.12.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת