אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מי צריך דמוקרטיה: מה זה אומר עלינו, שהסינים כל כך מרוצים מהמשטר שלהם?

61 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

61.
ההתלבטות בין דמוקרטיה למלוכה נמצאת כבר בתנך
במשפט המלך הנביא מודע לבעיותיו, ונותן לעם להכריע. ההבדל הגדול הוא שבדמוקרטיה יש סיכוי שהשליט ובניו יוחלפו בשקט. מלך נאור עשוי להיות טוב מ״דמוקרט״ חזק ומושחת שמשתלט עלינו. נראה שלמלך קל יותר לבחור את שריו ויועציו,יש לו פחות מתנגדים . יחי המלך ביבי,והוא אינו הראשון.
יואב | 02.01.17
60.
מסקנות מוטעות
מדהים שפרופסור אמריקאי לקח את הדגם האמריקאי, כיוון שאבות המייסדים בנו במכוון את המנגנון באופן כזה (את החוקה והפרדת רשויות). הם ביקשו להימנע מהאופציה שתקום דיקטטורה מלכתחילה. ברור שזה יותר טוב מאשר הדגם הסיני והעובדות מדברות בעד עצמם. אדם ביסודו מבקש להיות חופשי, לעשות כרצונו ולשמור על קניינו. כל הדברים האלו לא קיימים בסין. בסין השוחד ויכולת הון שלטון לעוות תוצאות הוא גבוהה הרבה יותר מבכל דמוקרטיה בסיסית.
מנחם | 01.01.17
59.
א
דיקטטורה פיאודלית של מיעוט אקדמאי איננה דמוקרטיה. המשטר במה שהיה פעם מערב מאד מאד דומה למה שיש בסין או היה בברה"מ. הגרסא של סוציאליזם קצת שונה אבל אותה קבוצת אנשים ששולטה בברה"מ או שולטת בסין,שולטת גם באירופה,ארה"ב,ישראל,קנדה,דרום אמריקה,הודו,סין,רוסיה... וזה לא דמוקרטיה.אפילו לא קרוב. למעשה זה ההפך המוחלט מדמוקרטיה.זה המשטר שסוקרטס דיבר עליו. הסינים מרוצים כי הכלכלה עובדת.אם מחר יסגרו את הדלת למוצרים סינים או הודיים או טורכים (שזה בדיוק מה שצריך לעשות) הם יהיו הרבה הרבה פחות מרוצים.
זה שיודע | 01.01.17
58.
Do you prefer to feared or loved
"אבל כאן נעוצה "דילמת הדיקטטור" שהעניקה לספר את שמו: לפי דיקסון, הכלים שמיטיבים עם האזרחים ומחזקים את המפלגה בטווח הקצר עלולים להתגלות כבעייתיים בטווח הארוך. עלייה ברמת החיים, למשל, תוביל לעלייה בדרישות של הציבור לחירויות נוספות בשלל תחומים. ושילוב מצטרפים חדשים למפלגה, כאלה שלא צמחו על הנאמנות העיוורת, עלול להוביל למחלוקות פנימיות שיפגעו בכוחה." Do you prefer to feared or loved?
Don | 01.01.17
57.
פירמידת מאסלו
ברור שכשיש לאדם את מירב צרכו, הוא משח וטוב לב, בפועל לאנשים אין באמת השפעה על הנעשה בשלטון. רוב האנשים רוצים לחיות ברווחה ובשקט, לראות תכנית טלויזיה מפגרת ללכת למשחק כדורגל ולקנות את מה שהם צריכים. כרגע זה המצב בסין, אז לאנשים לא ממש אכפת.... פשוט... לא ימין לא שמאל, אנשים הם פשוטים לתפעול...
נועם  | 01.01.17
52.
ל-41 - מה הקשר לשמאלנים? הכתבה שגויה גם לדעתי
אני מסכים לחלוטין שהכתבה יוצאת מנקודת מוצא מאוד לא-ביקורתית כלפי השלטון הסיני, ומאוד ביקורתית כלפי הדמוקרטיות המערביות, ללא שמץ של הצדקה. וכן, אני שמאלני, בדיוק כי אני מאמין מאוד בדמוקרטיה - ובדיוק משום כך אני גם סבור שיש לסיים את הכיבוש האנטי-דמוקרטי, ולחזק את הדמוקרטיה בכל מקום בעולם, כולל סין. אני מתקומם נגד הטענה של הכתבה שמי ש"לא עושה בעיות" חי טוב בסין ושזה בסדר - כי "לא עושה בעיות" כולל גם את האיסור, הגרוע דיו, על פעילות פוליטית אנטי-מפלגתית, וגם את האיסור לקבל מידע ולחשוב באופן ביקורתי.
א | 31.12.16
51.
בע"ה הצרות מתחזקות על עם יהודה הגאולה בפתח
בע"ה יקום כאן מלך נצר לבית דוד והממלכה תקום מחדש כל המתיוונים חזרו בתשובה! בשם העם היהודי אני מפציר בכם לעזוב את כל מיני בעילות אסורות וחטאים שאתם מבצעים חזרו לאוהל תורה חזרו אל דרך הישר! עוד יש רחמים עבורכם וכאשר יבוא המלך אין לדעת האם עוד ישארו רחמים עבורכם
אביתר | 31.12.16
48.
סינים מרוצים?
הסינים, הרוסים ועוד כמה עמים היו תמיד עבדים, בצורה זו או אחרת. לנו, למשל, היו גם אפשרויות אחרות. ביב וכנופייתו מנסים בשיטת הסלמי להכניס לנו בדלת האחרית דיקטטורה. לכן הוא מתחבר לפוטין, לארדואן ולטרמפ שבקרוב יודח לכל הרוחות, כי הוא לא דמוקרט ובכלל סוכן קג"ב!
ק. פריש | 31.12.16
47.
המשך
הדיקטטורה הסינית לא נתקלה במשבר שיאתגר את שלטונה מאז תפיסתה את השלטון ב49. גם מסעות הטיהור והרעב הגדול של שנות ה50-60 לא היו משברים שלא בשליטתה, במידה ותיקלע למשבר כלכלי רציני היא בסכנה קשה של קריסה כמו שחוותה ברית המועצות בסוף שנות ה80. דמוקרטיה מערבית תמיד חשופה לביקורת וטוענות מצד האזרחים כחלק מחופש הביטוי, האמריקאים "סובלים" מהדמוקרטיה הזו כבר 240 שנים ועדיין שורדים כל משבר שנזרק לעברם תמיד הדמוקרטיה שלהם יוצאת בשלום ומחוזקת.
גיל | 31.12.16
46.
יש משל על דמוקרטיה ודיקטטורה
אם היה אפשר להשוות דמוקרטיה ודיקטטורה לספינות הרי שהדמוקרטיה הייתה ספינה רעועה ודולפת מים אשר מיטלטלת בין הגלים כעומדת להתהפך בעוד דיקטטורה הייתה ספינה מצוחצחת ואטומה אשר משייטת ללא דופי במים השקטים... יחד עם זאת ברגע שנתקעה ספינת הדיקטטורה בשרטון היא התמלאה מים במהרה ושקעה למצולות בעוד ספינת הדמוקרטיה אשר פגעה בשרטון דלפה עוד קצת מים והמשיכה בדרכה המיטלטלת בימים.
גיל | 31.12.16
43.
הנושא הזה הוא ללא ספק סבוך וקשה לניתוח
אבל בסופו של דבר יש הרבה סינים שרוצים לחיות בארצות הברית ובאירופה, ומעט אירופאים ואמריקאים שרוצים לחיות בסין (אפילו ביחס לגודל האוכלוסיה). השאלה היא, אם מסיבה כלשהי הייתם צריכים לעזוב את המדינה, לאיזה מדינה הייתם שואפים להגיע? דמוקרטיה היא דבר שברור לכולם שקשה לתחזק. מה שעצוב הוא שהטרור מצליח לכרסם בדמוקרטיות בעולם, וללא ספק מדובר בניצחון לטרור.
איש | 31.12.16
32.
בטח העונים לסקר נבחרו בקפידה על ידי המשטר
המשטר מספיק מתוכחם לתת לאחוזים מסויימים לשחרר קיטור. חבל שלא ערכו את הסקר בקרב המיליונים שנרצחו ושדוכאו ושהועלמו והושתקו. כל המיליונים שמתים מזיהום אוויר מטורף. כל אלה שהמשטר דורך עליהם בדרך להצלחה הכלכלית. כל המיליונים שעוד לא נולדו וכבר הרגו להם את העתיד. לא קורה כלום בסין בלי שהמשטר בוחן ובודק - בוודאי לא כשגופים זרים מעורבים בזה. יש עוד המון מה לכתוב, אבל עדיף שאשתוק, אני רוצה ויזה לטייל בסין.
לא אמיתי | 31.12.16
31.
להצביע עם רובה מכוון לרקה
כן, אני ממש מאמין ל"סקר". דומה הדבר לבחירות ה"דמוקרטיות" בחצי האי קרים, בהן בכל קלפי היה חייל רוסי שבדק מה הפתק בו בחרת. העם הסיני לא "התרגל" אלא חונך בקפידה עם איומי ענישה לא להתערב בענייני השלטון ולהפגין שביעות רצון מהחלטות ההנהגה לא משנה מה. לאחרונה מרגישים את היתרונות שבפיקוח הילודה שהובילו לצמיחה מדהימה באיכות החיים. רוצים דיקטטורה גם כאן? חוק ראשון: הגבלת ילודה!
ישראלסיני | 31.12.16
29.
דמוקרטיה זה בסך הכל שם חדש לדיקטטורה מתוחכמת
זה נקרא קפיטליזם. זה האשליה שיכול להיות לך, שיש לך חופש בחירה ואתה יכול להתפרנס בכבוד. אבל העובדה היא שעם הפרסום העולה והצרכנות המטורפת כולנו בעצם עבדים מודרנים ואין לנו שום חופש בחירה. עושים עלינו מניפולציות פסיכולוגיות לחיות בדרך חיים מסויימת שאנחנו חייבים לתחזק, אז אנחנו עובדים כמו עבדים בשביל לקנות זבל שאנחנו לא צריכים.
אריאל | 31.12.16
27.
ברור שיהיו מרוצים.
למה שלא יהיו מרוצים? הם בטוחים בעתיד, הם רואים את אופק החיים שלהם בצורה ברורה. ולא עוד העלאת מסים, או הפלצה כזאת או אחרת של הממשלה הזמנית שבאה לפרק זמן מאוד מוגבל. יש להם ביטחון עצמי בחיים שלהם - מה שבארץ אין. היום מלחמה, מחר פיגוע, מחרתיים העלאת מיסים, יום אחרי זה מחירי הדירות עלו פי 3.
אא | 31.12.16
23.
היום הרעילו עצמם בפומבי 5 נשים ו3 גברים
היום עלו על הרכבת התחתית של בייג'נג 5 נשים ו3 גברים, שהרעילו עצמם למוות מול קהל גדול של נוסעים. מדובר בשני אירועים במיקומים שונים בעיר, התאבדויות שבוצעו בו זמנית. כנראה באמת מאוד מרוצים מהמשטר, מרוצים עד מוות. חפשו בגוגל, זהירות תמונות קשות ביותר.
בייג'נג | 31.12.16
20.
אחחח קומוניסטים מטורללים
יש כ"כ הרבה דיקטטורות חשוכות... אם אתם כ"כ אוהבים דיקטטורות אז תעופו לשם ותעזבו אותנו בשקט. אנחנו אוהבים דמוקרטיה! אוהבים חופש! אוהבים להחליט בעצמנו מה לעשות. תמשיכו לצעוק עד מחר כמה הדמוקרטיה רעה ואנחנו נמשיך להגיד שאתם ברברים חשוכים.
למה אתם פה? | 31.12.16
15.
ישראל אינה דמוקרטיה - זה שקר שמאלני
דמוקרטיה היא מילה מכובסת לשלטון השמאל מדינת ישראל אינה דמוקרטיה אלא נשלטת ע"י חונטה של לבנים זקנים שמאלנים, הבגצ גוף שמשכפל את עצמו. במדינה דמוקרטית אין תחנה צבאית. במדינה דמוקרטית לא סוגרים ערוץ תקשורת (ערוץ 7) ומנסים לסגור עיתון (ישראל היום)
amir | 31.12.16
10.
האיכרים מרוצים יותר מהעירוניים
הסקר המקיף בהרבה שנערך בשנה האחרונה בידי 9 אוניברסיטאות סיניות העלה תמונה דומה, עם תיקון חשוב: מידת שביעות הרצון מהמשטר בכפרים ובקרב בעלי הכנסה מועטה עולה משמעותית על מידת שביעות הרצון בערים העשירות. ברור שביצועי המשטר מוצלחים מאוד. יחד עם זאת, ברור גם שהעניין שברירי: לא ניתן לבנות מדיניות ארוכת טווח על בסיס סקרים. חייבים להיות כלים רציניים יותר להבנת טובת האזרח מאשר תגובתו המיידית. ואכן: כל המשטרים בעולם ימדדו לעד ביכולת לפתור בעיות ולאו דווקא בהתאמתם או לא למודל זה או אחר...
סיני | 31.12.16
8.
שיטת המשטר שם כרגע היא לא בהכרח הסיבה לשיפור.
סין היא ענקית כלכלה בצמיחה, כל שיטת משטר שם היתה משפרת את רווחתו של האזרח. בואו נבדוק שוב ברגע שהכלכלה המואצת שלהם תתאזן עם שאר הכלכלות המערביות. יוצא מן הכלל הוא מצב שבו במשטר באמת מעוניין רק בטובת האזרחים ואז כל הכסף שנצבר כעת יוחזר בצורת שירותים ציבורים. אבל זה לא נראה המשטר שזכויות אדם ורווחה הם נר לרגליו.
נדב | 31.12.16
5.
רוב האנשים לאורך ההיסטוריה לא רצו דמוקרטיה
הדמוקרטיה המודרנית על ערכי השיוויון בין בני האדם (בלידה), וערכי החירות וחופש הביטוי, לא על איך להרוויח יותר כסף. אם אנשים לא מאמינים בערכים האלו למה שתהיה דמוקרטיה? חבל מאוד, כי לבטל את הדמוקרטיה זה הכי פשוט, כך כמעט כל ההיסטוריה האנושית , להקים ולקיים דמוקרטיה זה האתגר וההתקדמות האנושית ברמה הערכית ולאו דווקא החומרית.
פריקלס | 31.12.16
4.
בנסיכות קאטר הכפילו את שכר השוטרים
בנסיכות קאטר אין מיסים, יש סבסוד מלא של שירותי החינוך והבריאות, לאזרחי הנסיכות המדינה מסייעת מבחינה כלכלית בכל דרך אפשרית, שכר השוטרים ושכר כוחות הביטחון הוכפל, ופשוט אין על מה להתאונן ואין על מה למחות - הכל טוב. ככה השליטים המקומיים יכולים להעביר את השלטון מאב לבן. כל עוד הנפט והגז זורמים בבארות בקטאר, כך שגם האזרחים נהנים מהעושר - השלטון מובטח.
ב.ק. | 31.12.16
3.
לא ייאמן עד כמה השמאלנים חיים בסרט
טראמפ הוא סוף הדמוקרטיה, הסינים מרוצים. איכשהו יש לי הרגשה, שאם תתן לאדם אקראי בעולם זכות לבחור, האם הוא רוצה להיות אדם ממוצע בסין או בארה"ב הנוראית תחת טראמפ, רוב האנשים יבחרו בארה"ב. אני חושב שגם עשירון שביעי-שמיני בסין (ואולי גם יותר), פחות מוצלחים מעשירון 3-4 בארה"ב (ואולי פחות). אז נכון שמליארדרים סינים חיים פחות טוב מהומלסים בארה"ב, אבל זה לא אומר כלום על הסה"כ.
אני | 31.12.16
1.
ביטחון כלכלי, הוא הדבר הקובע ביותר
כל השאר הוא מישני לאזרח. מה שמעניין כל אזרח בכל מדינה, זו האפשרות לקיום בכבוד ולקיים את משפחתו ללא דוחק, ולא משנה מה העיסוק שלו. זה אומר ביטחון כלכלי לכל, כולל דיור, עבודה, חינוך חינם לילדיו, רפואה סבירה, וכל מה שנוגע לאדם לאורך חייו. את האזרח לא משנה מי עושה את זה, כל עוד ההנהגה מספקת די את צרכיו החיוניים. בסין זה עובד, מאחר וההנהגה הבינה שיש בראש ובראשונה, לדאוג לאזרח ולרווחתו. על המערב לאמץ את השיטה הכלכלית של הסינים, או חלקים ממנה.
אבנר | 30.12.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת