אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פרויקט התחזית הפסימית - המסלול המהיר למיתון: היום שבו חוסלה כלכלת העולם

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
הקטע המוזר הוא איך השמאל ירד מתמיכה בעובדים
פעם המוטו של בעלי השקפה ליבראלית היה סוציאליות וחברה הגונה. באה הגלובאליזציה ועניי עירך נשכחו, המוטו הפך כולנו בני אדם שווים ובוא נסיר את כל המגבלות. מי נהנה ? בעלי ההון ואמצעי הייצור וכן גם המסכנים במזרח הרחוק שהתקדמו מאוד. נכון תוך ניצול אך גם נוצר מעמד ביניים חזק. בקרו בסין ותראו תשתיות מודרניות בהרבה משלנו. אבל לאפלייה המתקנת הזו צריך לעשות סוף. ייטיבו הסינים ויתנדבו להוריד את גובה הלהבות שהם יצרו.
שחר | 06.01.17
13.
דוקטרינת רייגן...(המשך)
יש גם סיכוי טוב להצטרפות מדינות אירופה לחזית אחת עם ארה"ב, במיוחד עם ההתחזקות הצפויה של הימין במערכות הבחירות הצפויות באירופה ב-2017. גם באירופה יש הרבה שנמאס להם מההתנהלות של הסינים והמחיר הגבוה שזה גובה מהעובד האירופאי. אבל גם התרחיש שתואר במאמר ייתכן. רק שלדעתי הוא דווקא הפחות סביר.
יניב | 06.01.17
12.
דוקטרינת רייגן...
רייגן ידע טוב מאוד למה הוא יצא למרוץ החימוש ולפרוייקט "מלחמת הכוכבים". זה היה כל דבר חוץ מ"הימור". היה ברור לו למי יש יותר אורך נשימה. אולי הוא אפילו לא צפה את עוצמת המהלך שלו, שהסתבר כ"מהלומת החסד" (coup de grace) לכלכלה החולה והרקובה של בריה"מ, שהביא להתרוששותה הטוטאלית, ומהר מאוד לקריסתה הסופית. זה התסריט היותר הגיוני גם במקרה של טראמפ מול סין. לארה"ב יש אורך נשימה כלכלי הרבה יותר ארוך מלכלכלה הסינית המתומרנת (manipulated) והמעוותת. המשך...
יניב | 06.01.17
7.
כמה כובעים יצטרך לבלוע? אפס
ולמה אפס? ראית איזה שהוא עיתונאי שאיבד את עבודתו או שינה את דרכיו אחרי שכשל בחיזוי תוצאות הבחירות בארה״ב? או אחרי שכשל בחיזוי תוצאות המשאל על הברקזיט? או בחיזוי תוצאות הבחירות בארץ? או בחיזוי ההשפעה של כל דבר בעולם אי פעם? להתייחס ברצינות לפרשנות של עיתונאי זה יותר מטופש ופחות מבוסס ומקצועי מלקרוא את ההורוסקופ.
. | 06.01.17
5.
ועדיין אני בעד להחיל מיסים על ייבוא סיני.
במערב מנסים לדאוג לפועל ,מנסים לתת תנאים מינימאליים ומשכורות מינימאליות לפחות. אותן משכורות אפילו אם הן מינימאליות אינן מסוגלים להתחרות בפועל הסיני המרוויח 2דולר ליום עבודה והניצול והתנאים הסוציאליים על הפנים שם. בדרך הזאת אין למערב שום צ׳אנס לפתח ולבסס כלכלה אל מול כלכלת סין המנצלת את הפועלים שם עד דק ובאותו זמן הורסת את כלכלת המערב שאליה היא מייצאת את רוב הסחורה שלה.אמריקה לדעתי צודקת בניסיון להגן על עצמה והעניין של המיסים הוא מקובל .
חיים | 06.01.17
2.
משהו כאן לא הגיוני
בעבר - עד לפני 20 שנה, טרום עידן הגלובליזציה - זה בדיוק היה המצב: היתה העדפה לתוצרת מקומית והיו מכסי מגן בכל מדינה. ואז הוסרו המכסים וסין הפכה לבית החרושת העולמי תוך אספקת מוצרים זולים (ולא הכי איכותיים, מה שחייב את כולם לקנות עוד ועוד). במקביל, נפגעו כמובן פועלי המדינות האחרות. עד לפני 20 שנה מצב הכלכלה העולמי היה דווקא בסדר. היתה צמיחה, היה שוויון. למה התסריט שהוצע כאן מוביל למקומות אחרים?
אחד | 05.01.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת